Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

1001 ALBUM-958-02-ROOTS-Phrenology

NYTT TEMA
cressida1

Innlegg: 19099
cressida1
02.02.16 05:37

 

ROOTS – Phrenology – 2002

 

Jaja, jojo, som Rory Gallagher ogTaste en gang sang: ”Same old story”…..aldri hørt om detta bandet. Så let’s get on with it.

 

”Phrentrow” er første ut. 20 sekunder med intro hvor en behagelig damestemme, snakker til lyttarane, mens scratching og noen flotte strykere driver i bakgrunnen og lager lyder.

 

Vi drar så direkte over i ”Rock you”. Her skjønner vi temmelig fort at det her dreier seg om rap igjen. Saftig, kompakty, litt støyende rytme, ganske monotont under det flate, heseblesende, messende vokalen. Begynte lovende med den saftige grooven, men blir etter hvert veldig kjedelig.

 

Låta med det megesigende navnet(?) ”!!!!!!!” følger så. Sylskarp sound på denne slentrende låta med artig sampling av damevokal under den ekkobelagte hovedvokalen. Ganske flat denne også, men likevel atskillig bedre  og mer ”livlig” i arrangementet enn forgjengeren.

 

”Sacrifice” dundrer i gang med en skikkelig feit akkord, før vi sklir videre i en tikkende, småfengende rytme. Her blir det mer melodisk  groove enn på forgjengerne. Vokalen er så klart like ”vannrett”, men låta er faktisk ganske høvelig, mye pga sitt melodiske refreng.

 

”Rolling with heat” starter med en saftig basstromme –opptakt, som drar oss inn i en saftig, småsynkopert groove. Noe som høres ut som grove blåsere, men som nok er en synth, går og går under vokalen. En artig melodisk linje på refrenget!

 

”Waok roll call” er en kort rytmisk bindelåt på 1 minutt med gående dombjeller, rislende trommer og en ullen bass under et kakofoni av damestemmer i begge kanaler.

 

”Thought @ work” drar i gang med ”stjålet” åpningsriff fra Beatles’æ ”Hey bulldog”. Herlig driv med dønn solid groove da ”flat-vokalen” faller inn. Dessverre blir vokalen altfor heseblesende og flat, sånn at låta blir dønn kjedelig, dessverre.

 

”The seed(2.0)” er straight og ganske saftigf melodisk fra start, og her blir man lett sittende med stampe-fot. Litt sånn slentrende og melankolsk groove med fin fitar og bass. Og jomen får vi ikke ren melodisk vokal på mellomvers og refreng. Fin låt, og skivas beste så langt.

 

”Break you off” starter mykt og stille med diskrete ”skyvende” keyboard-akkorder, før en lett, spenstig, småjazza rytme ruller inn, med mange stemmer rundt i lydbildet. Elpianoet på denne låta lager skikkelig flott rund stemning. Ny fin låt!

 

”Water” er lang! Godt over 10 minutter og har en skikkelig rytmisk, dunkende groove fra start. Synkopert og suggerende så det holder. Skikkelig funky bass, en markant handclap-seksjon og dame stammer som dukker inn fra tid til annen med lange ”aaaaaa”, som skaper dybde i låta. Utrolig mye lydeffekter underveis. Bra låt!

 

”Quills” er roligere i tempo, men har også en saftig groove, med en gående rund, men smågrumsete bass. Bassen forsvinner og inn kommer nope som høres ut som barnekor(eller kanskje lyse damestemmer) i overgangen til verset, før bassen igjen inntar arenaen. En ganske monton og heseblesende, kjedelig låt.

 

”Pussy Galore” er sløyere med litt jazza sound på backingen og halvt hviskende på det vokale, på introen. Litt støyende bakgrunn med en slitsom, eviggående ”skrallelyd”. En av de svakeste på skivca.

 

Siste låta på skiva er ”Something in the way of things”. Låta er ganske lang, med sine 7 minutter. Starter litt småjazza med en myk, litt atonal gitar, og litt sånn tåkete jazza spill på svevecymbalen. Vokalen går oppå denne grooven, lett ekkobelagt. Litt effektfullt, men kakofonisk og småkaotisk.

 

Nåja, ikke det beste rap-albumet jeg har hørt, men slettes ikke gæli, sånn all over. Litt for variabelt kan man vel si.

 

KARAKTER. 7 (av 10)
Next to come: BECK - Sea change - 2022

 

 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg