Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

1001 SONGS-794-93-HUUN-HUUR TU-Ching Soortukchuler

NYTT TEMA
cressida1
cressida1Innlegg: 19046
10.02.17 14:13

 

794)HUUN-HUUR TU - Ching Soortukchulerining Yryzy – 1993

 

Heite hule, hva er detta da? Her måtte det googles umiddelbart, og da lærer jeg at det dreier seg om en musikkgruppe fra steppelandet i den russiske republikken Tuva ved den mongolske grensen, noe som jo gjør låta ultraspennende. Oversetter man til engelsk blir det noe sånn som «Song of the caravan drivers», så her skal vi vel en tur med mongolske fjellkameler. Snurr låt!

 

Jøss, låta innledes med bjeller og taktfaste strykere og «indianer-tromme», en gyngende takt som setter seg i kroppen umiddelbart. Den lyse, sprø, litt gnagende stemmen som falle rinn etter hvert får den «asiatiske steppestemningen» inn i kroppen for fullt. Joda, detta her er artig musikk. Vel kanskje ikke noe man hører på daglig, men hadde man befunnet seg i Tuva og fått dete på kroppen rundt et bål en krystallklar kveld i måneskinnet, trur jeg nok at man hadde latt seg henføre.

 

KARAKTER: 8 (av 10)
Neste som omtales: 795)NAS - It ain't hard to tell - 1994

TRYKK HER - HØR HUUN-HUUR

 

 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg