Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Aurora Aksnes i Israel

NYTT TEMA
morsomte
morsomteInnlegg: 1879
04.10.19 13:37

Aurora legger snart ut på turne i alt skal hun holde 30 konserter hvor 2 av de skal være i Tel aviv Israel, med den politiske uroen som er i området burde man vel strengt talt holde seg for god til å opptre i israel. Men integretiten ble vel kasta på dynga da de tilbydde hun en feit lønnsjekk, hadde jenta derimot hatt litt guts hadde henne arrangert disse 2 konsertene i Palestina. Og tviler på at det våset du kommer med at du liker å prate om politikk nestekjærlighet og empati spiller noen rolle der 

Sakser saken fra nrk med link.https://www.nrk.no/kultur/palestinske-artistar_-_-aurora-stotter-opp-om-kvitvasking-av-israel-sin-okkupasjon-av-palestina-1.14727799

Aurora Aksnes skal snart ut på turné. Ho skal halde i alt 30 konsertar inn- og utland, blant dei er to konsertar i Tel Aviv 14. og 15. november.

Artisten har lagt ut turnélista si på Facebook, men dei to konsertane i Israel glimrer med sitt fråver i oversikta, skriv Klassekampen.

Palestina-komiteen har alt kritisert Aurora Aksnes fordi den meiner artisten har forsøkt å skjule at ho skal opptre i Israel i november.

Blant dei som har reagert på dette er nestleiar i Palestina-komiteen, Øystein Grønning og medlem i det nyleg oppløyste bandet Razika, Embla Karidotter.

Massive reaksjonar

Aurora sin manager Geir Luedy seier til NRK at dei har fått massive reaksjonar for dette.

– Eg tek det fulle og heile ansvaret og legg meg heilt flat, seier Luedy.

Han er ueinig i at dei forsøkte å skjule konsertane.

– Vi gjorde det fordi vi ville hindre merksemd rundt konsertane elles i verda. Vi ser nå at det var heilt feil handtering av saka. Vi kjem ikkje til å gjere det same igjen, seier Luedy.

Oppfordrar Aurora til boikott

11 palestinske artistar beståande av dansarar, filmregissørar, songarar og skodespelarar har skrive under på eit brev til Aurora. I brevet står det at dei er særs lei for å høyre at Aurora skal opptre i Tel Aviv i november.

Vidare i brevet står det følgande:

«Som palestinske artistar bed vi deg stå saman med dei tusenar av artistar over heile verda som nektar å la kunsten «kunst-vaske» Israel sin okkupasjon og apartheid, men heller bidra til vår fredelege kamp for fridom og rettferd.»

Aurora ønsker ikkje å kommentere brevet, men gjentek til NRK den same kommentaren som ho gav til Klassekampen tidlegare:

«Eg likar godt å blande politikk og musikk. Og snakke om nestekjærleik og empati. Om kjærleik og styrke. Alt ein skulle tru alle menneske visste alt om, men som vi likevel trenge musikk til å minne oss på. Musikk er veldig vakkert sånn, at det kan røre i menneske utan å vere ein lærar, og leie menneske utan å vere ein leiar. Musikk berre vekker ting i oss som vi alt er skapt for å vere, eller å føle på. Og eg kan ikkje la nokon sin politikk stoppe meg i å dra til menneske og røre i dei. Eg trur det er det beste ein musikar kan gjere. Og kanskje det viktigaste.»

0gg0
0gg0Innlegg: 37692
04.10.19 14:22
morsomte: Og eg kan ikkje la nokon sin politikk stoppe meg i å dra til menneske og røre i dei. Eg trur det er det beste ein musikar kan gjere. Og kanskje det viktigaste.»

Noe som er helt riktig. Så lenge det ikke er fare liv og lemmer så skal man drite i politikk. Musikken skal alltid stå i fokus.

Borchers
BorchersInnlegg: 713
04.10.19 21:31

Supert at hun skal opptre i Israel. 


Modig gjort, Aurora! 

borbje
borbjeInnlegg: 10588
17.10.19 17:46

Flott at de drar til Israel..


Tommel opp

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg