Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Radiohead (Bandtråd)

NYTT TEMA
TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9993
07.02.20 15:40

Etter litt søking, ga jeg opp å finne en egen tråd for dette magiske bandet. Så derfor startet jeg like så godt en ny. 

Regner med det er en del Radiohead fans her inne som har hørt lenge og kort på de. 

Personlig begynte jeg faktisk å høre på de bare for et par år siden. En av mine bestekompiser har mast i mange år. Men har nesten vært litt på trass at jeg ikke har giddet og heller "kastet" bort tiden på band som Coldplay. Sett i ettertid er jo dette flaut nesten. 

For Radiohead er virkelig det mest fantastiske jeg har hørt. Og jeg har ikke hørt halvparten av sangene enda. Men omtrent alltid for hver nye sang jeg hører så faller den fort i smak. Noen sanger trenger man å høre litt flere ganger, men plutselig er den helt konge.  

Hva er deres favorittsanger? Synes det er vanskelig å sette opp en topp tre liste etc. Men den sangen jeg likte best i starten var faktisk Black Star og den er fortsatt en av de jeg liker best. 

La denne tråden bli lang og god! 

harrowdown
harrowdownInnlegg: 1574
07.02.20 17:23

Fin tråd. Jeg er langvarig fan av bandet. Kult at du har gått litt bakover i katalogen for å finne gull. De er for meg et band som aldri har fulgt samme oppskrift på flere album. Det er alltid noe nytt å finne. Men samtidig hører man alltid at det er Radiohead, så overgangene fra album til album har ikke vært så kronglete som jeg hører mange si. Et perfekt band for meg. Fra rettframrock i «You» til akustiske «Bulletproof», eller fra rockeren »Just» til techno i »Idioteque». Du har også kontrastene mellom «Lurgee» og «Daydreaming». Mye å ta tak i og så mye å kose seg med. Et av få band jeg tar med meg overalt.

0gg0
0gg0Innlegg: 37706
07.02.20 17:59

Ah, Radiohead. Var solgt idet jeg hørte gjennom "OK Computer" i 97. Favorittlåter? Maaaange.

I Might Be Wrong

Pyramid Song

The National Anthem

In Limbo

Street Spirit

Idioteque

Paranoid Android

No Surprises

House of Cards osv. osv.

PS. Ikke hør på dem som sier at Kid A er drit. Den er gull.

(Innlegget ble redigert 07.02.20 18:01)

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 3866
07.02.20 19:06

-"De er for meg et band som aldri har fulgt samme oppskrift på flere album."-


Spot on! De er nyskjerrige, i bevegelse, svært kreative og i stadig utvikling. Lite er dem fremmed, de er modige, kunstnere uten frykt og nyskapende.


Elsker bandet, har fulgt de lenge og lytter på nytt&tidligere låter om hverandre. Imponerende å høre hvor sterkt gamle album holder seg og takker for at de er der og gir meg et altetnativ til all sjelløs "populærmusikk" som spys ut og er fullstendig uinteressant. Favorittlåter? Sliter siden det er så mange og lar den ligge. Kudos til trådstarter;-)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 17987
08.02.20 11:48

Fin tråd og tommel avgitt. Har aldri sett poenget med å disse Coldplay når man skal si at man er fan av Radiohead, dog. Oasisgjengen har en tendens til å gjøre det samme. Jeg kan kose meg med musikk fra alle tre bandene. Favorittlåten min er nok Lucky. Var en scene i Six Feet Under for mange år siden som gjorde meg obs på Radiohead. Rett og slett nydelig.

MadBum
MadBumInnlegg: 9595
08.02.20 12:18

Tidenes band for min del.


Var for ung og bodde for langt unna til å se de i Oslo i 01, men fikk endelig sett de i Spektrum for tre år siden. Aldeles magisk opplevelse.


For min egen del er Pyramid Song, House of Cards og Separator sanger som er noen mm foran de andre.


Amnesiac var mitt første møte med Radiohead albummessig og jeg husker enda at jeg bestilte både Pablo Honey, OK Computer, The Bends og Kid A i en sleng fra CDON etter å ha hørt masse på Amnesiac.


Jobbet som kokk på den tiden og fikk spørsmål om hva jeg skulle etter jobb. "Jeg skal hjem å høre på Radiohead" Ahh, det var faen meg tider!!  Har fire Radiohead-tatoveringer også. 


Når jeg nå tenker meg om kommer jeg på Everything in its right place som en som burde være topp tre sanger.


Å velge seg ut en favorittsang av Radiohead må være som å velge mellom barna sine. De har en setliste som vanskelig kan toppes.


 


Hører fremdeles på de flere ganger i uken, og jeg har tenkt med meg selv. Skal jeg ALDRI bli lei?! 20 år etter oppdagelsen av Radiohead holder jeg fremdeles koken og det kommer aldri til å komme et band som Radiohead igjen. Beint umulig.


Nydelig tråd og tommel avlevert! 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 2959
08.02.20 14:13

Har kun to skiver fra Radiohead (OK Computer og Pablo Honey) men ser jo ofte at samtlige av deres utgivelser ligger i div bruktsjapper til 5-10 kroner stykket, så får se an om jeg ikke kan slå til på en eller to av disse, om ikke lenge. 

Burde ha kjørt et gjenhør med OK Computer som falt godt i smak i vår/sommer 2003, men siden den gang har jeg knapt dratt den frem igjen. 

(Innlegget ble redigert 08.02.20 14:13)

HarryH
HarryHInnlegg: 30518
08.02.20 15:25
MadBum: Amnesiac

Når jeg leser denne tråden, går mine tanker til Dagbladets daværende anmelder Håkon Moslet, nåværende redaksjonssjef i P3, og hans vurdering av Amnesiac i 2001. I følge Moslet var Amnesiac et uinteressant album (terningkast 3) som gjorde at Radiohead "utraderte seg fra det musikalske landskapet". Hvordan kunne en slik noksagt bli anmelder i en av landets største aviser?

(Innlegget ble redigert 08.02.20 15:26)

InsVerderben
InsVerderbenInnlegg: 3866
08.02.20 16:06

-"Moslet-"


Godt spørsmål og tok alltid en nærmere titt/lytt på band og utgivelser han slaktet.... ;-)

storpeder
storpederInnlegg: 5452
09.02.20 18:50

Amnesiac er et tungt album å komme inn i, kanskje det tyngste, dvs. det som trenger flest gjennomlyttinger før det «sitter». Så ingen bombe om en anmelder uten noe spesielt forhold til Radiohead ikke var så begeistret etter noen gjennomlyttinger.

Texas_John
Texas_JohnInnlegg: 3361
09.02.20 21:44

Minnes legenden Braathens fine analyse fra noen år tilbake:


Først eit tilbakeblikk på mitt første møte med Radiohead som var låta Creep. Dette var ein gigantisk hit over store delar av verda så vidt eg hugsar. Dette var ei låt med både kjensle og fin melodi.

På dette grunnlaget gjekk eg inn i materialet med fine forventningar.Men det første som slår meg når eg ser på låttittelane er om dette er eit slags desperat forsøk på å vere orginal? Tittelane ser ut som dei er henta frå platen "Yrgot" i ein galaxe langt, langt borte; Subterranean Homesick Alien og Paranoid Android er døme på akkurat dette her.

Framleis var eg innstillt på at dette kunne bli ei fin oppleving for ein kar som er over gjennomsnittlig interessert i musikk. Eg sveiva i gong "airbag" i håp om å bli blåst overende i rein begeistring over musikken. Men kva er det som siver veikt ut av høgtalarane mine? Ein sur gitar og den mest uinspirerte kjedelege sangstemma eg har høyrt på lenge. Berre så det er klart med ein einaste gong, Thom Yorke er ingen stor vokalist. Han synger stort sett i coldplaymodus heile vegen. Med det meiner eg furtevokal på absolutt høgaste nivå!

Eg har tidligare kritisert datalydar i musikken. Det virkar faktisk som Radiohead brukar dette konsekvent for å ta fokuset vekk frå dei tafatte melodiane. " Søren gutter, no har vi gått tom for ideer her. Finn fram dataen så konstruerer vi nokre lydar som ingen har høyrt før". Desse lydane som kjem ut minner om alt anna en musikk. Det er elektronisk skrammel av verste sort. Og dette her blir kalla genialt? Kritikarar må lære seg at eksperimentell musikk ikkje alltid er bra. Tvert i mot, det er ein måte å ta fokuset vekk frå dei manglande evnene til å lage det som faktisk er viktig, dei gode melodiane!!! Det er også dette som er hovudproblemet på plata, det finnast knapt ein einaste melodi som appelerer til min kritiske smak. Men eg fann faktisk eit lyspunkt. Det var linja: "This is what you'll get" i Karma Police. Men i gledesrusen over å endeleg ha funnet ein fin melodi greier dei å ødelegge dette også, ved å repetere linja eit utal gongar. Heilt fantastisk.

Til slutt må eg også seie at eit par av låtene på plata er fullstendig meiningslause. Greit nok at dei fleste låtene her er veldig dårlege etter mitt syn, det er ei ærleg sak det. Men kva vil dei med sporet "Fitter Happier"? Denne låta varer i 1:57. Låta inneheld ikkje ein einaste tone.(Joda, det surrer og går noke styr i bakgrunnen, men det er heilt undeordna) Det er ei datastemme som pratar gjemmom heile sporet. Det er greit å bli henrykt av glede over å ha funnet text-voice funskjonen i Windows. Men å basere ei heil låt på dette er intet minde enn tragisk.

Eg har knekt plata i to. Eit slikt makkverk fortjener ikkje å eksistere i spelbar tilstand!!

MadBum
MadBumInnlegg: 9595
09.02.20 21:47

Hahaha. Det innlegget husker jeg faktisk. 

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 17987
09.02.20 21:50

Legendarisk.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9993
09.02.20 21:53
Texas_John: Minnes legenden Braathens fine analyse fra noen år tilbake:

I alle dager? Haha. 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9993
09.02.20 21:54
Ale-Jet: avorittlåten min er nok Lucky

Den er så bra live at det er ikke til å tro. For en sang, for et band. 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9993
09.02.20 21:56

Meg og fetteren min overnattet hos en felles kompis etter et fuktig nach i helga. Når vi hadde våkna hørte vi igjennom denne konserten. 

 

Er. Så. Bra! 

(Innlegget ble redigert 09.02.20 21:57)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9993
13.02.20 16:03

Har ved flere anledninger satt på Paranoid Android for min far, og reaksjonen har nå gått fra "Hva i helvete er det du hører på" til "Ta på den sangen med den rare musikkvideoen". 


Føler dette er passende for hvordan Radiohead er som band. Selv om ikke alt treffer på første forsøk, vokser den på deg. Omtrent uten unntak. 

0gg0
0gg0Innlegg: 37706
13.02.20 17:15
Texas_John: Minnes legenden Braathens fine analyse fra noen år tilbake:

Haha, husker den der, ja. Og han lyktes med det han prøvde på, og både jeg og mange flere beit på som en sulten gjedde.


Han og Gilmour ble mer og mer provoserende og tok en slow overgang til ren trolling.


Den avtok den dagen jeg fant et par bilder av Braathen på nettet etter at han var litt uforsiktig.

0gg0
0gg0Innlegg: 37706
13.02.20 17:16
storpeder: Amnesiac er et tungt album å komme inn i, kanskje det tyngste, dvs. det som trenger flest gjennomlyttinger før det «sitter».

Det tok sin tid, ja. Men heldigvis er man rustet med god tålmodighet. Slikt lønner seg.

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9993
14.02.20 23:56

Husker jeg satt på nattevakt for litt under to år siden å så på How I Met Your Mother. Denne scenen kom, og jeg skjønte at jeg måtte søke for å finne ut hvilken sang dette var.


Resten av natten gikk til å høre på Radiohead. Gode tider.

Anelka2
Anelka2Innlegg: 19247
16.02.20 07:49

«Black Star»


Fra et meget bra album. Min favoritt er Subterranean Homesick Alien fra OK, men utrolig mange gode å velge mellom. 

Frank.N.Steen
Frank.N.SteenInnlegg: 2959
16.02.20 12:03
TheUnitedWay: Paranoid Android for min far, og reaksjonen har nå gått fra "Hva i helvete er det du hører på" til "Ta på den sangen med den rare musikkvideoen".

Husker den videoen veldig godt fra rundt 1997-98.

Gikk konstant på MTV og av en eller annen grunn fikk jeg alltid med meg den til frokost før skolen og var noe meget kjent med animasjonen men slo meg først litt seinere at dette må jo være fra samme folk der sto for den svenske FOX Kids serien Tre venner og Jerry, som gikk sin seiersgang på tidlig 00-tallet. 

Mye artige figurer i den serien, faktisk en av de sjeldent bra tegneseriene fra den perioden, der både barn og voksne kan le godt av, og særlig Jerrys pappa, gym læreren var minneverdig.

(Innlegget ble redigert 16.02.20 12:03)

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9993
17.02.20 18:07
Anelka2: Fra et meget bra album. Min favoritt er Subterranean Homesick Alien fra OK, men utrolig mange gode å velge mellom.

Enig, liker det veldig godt. The Bends (sangen) er så fet. Sammen med alle andre. 


 

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4613
19.02.20 12:07

Jeg er også ganske fersk når det gjelder Radiohead. Fantastisk band, rett og slett. Har fortsatt ikke utforsket halvparten av sangene. 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9993
19.02.20 15:14

Sleit lenge med å komme meg videre fra OK Computer. Var liksom for bra til å gå videre på neste album. Men er kommet halvveis i Kid A, liker det godt så langt. 


Hva gjorde at du begynte å høre på de? 

Klikk for å gå tilbake til toppen