Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sofondas aller beste Musikk Videoer

NYTT TEMA
The_Kwames

Innlegg: 3443
The_Kwames
10.12.20 11:33

Nåja skal være kritisk her,men tar disse 3 på strak hånd fra Gorillaz..er dere klar,ladd

https://www.youtube.com/watch?v=ZLKZKmdZEjM&ab_channel=Gorillaz

Gorillaz Feat Fautomata Diawara

https://www.youtube.com/watch?v=9W44NWYwa1g&ab_channel=Gorillaz

Gorillaz - Andromeda

https://www.youtube.com/watch?v=nhPaWIeULKk&ab_channel=Gorillaz

Full action feat Bobby Wommack i bilkjøring

 

Sofonda Part III

Frank.N.Steen

Innlegg: 4178
Frank.N.Steen
11.12.20 11:48

Lenge siden jeg har fulgt med på nyere musikkvideoer, men får ta å sjekke ut de du har lagt frem av Gorillaz, ettersom en hadde jo litt sansen for den gjengen på tidlig 00-tallet, men har i grunn fint lite nytt å dra frem av favoritt videoer. Men antar det er okei å slenge ut noen av de man fortsatt regner som de mest interessante eller beste en har vært borti av musikkvideoer.

Enkelte artister/band virket jo å være nærmest "vaksinert" mot å lage dårlige/kjedelige videoer, og der enkelte fremstår som små "episke" mini-filmer/historier, eller nærmest kunstverk, på knappe 3-4 minutters tid, mens andre, da med muligens langt mindre budsjett/talent å rutte med, tar det nå likevel igjen, ved å gå fullt ut for originalitet, kreativitet, samt ei stor dose impulsiv galskap, og man får rett og slett noen heftige og meget minneverdige videoer, av typen som antageligvis kun ville funnet sted i oppstarten av MTV, der nesten "alle" fikk videoene sine sendt, ettersom de større og mer etablerte artistene kanskje ikke hadde fullt fokus på den nyfødte musikk kanalen, og da dens etter hvert så betydningsfulle verdi, hvor man kunne nå ut til langt flere mennesker, på kortere tid, enn å dra på enorme turneer, over hele kloden.

Frank.N.Steen

Innlegg: 4178
Frank.N.Steen
11.12.20 12:29

Kate Bush er jo ei som aldri har skuffet meg når det kommer til å levere gode og tidvis uforglemmelige musikkvideoer. Enten det er gjennom hennes tidligere, hvor hun nærmest ser ut som ei besatt "heks" i ferd med å utføre en eller annen rituell trolldans rundt bålet, eller da de mer stilfulle og noe senere videoene, hvor dansingen er roet noe ned, men koreografien og stemningen passer perfekt i takt med musikken.

Vanskelig å velge ut en, av såpass mange man er glad i, men føler at den første man så og si alltids tenker på, når det diskuteres musikkvideoer, må jo være den vakre Cloudbusting, der Frøken Bush spiller opp mot Donald Sutherland:

Kate Bush - Cloudbusting (1985)

Ser under, i videoinfoen, at Kate og Terry Gilliam visstnok kom opp med ideen for videoen, og kanskje ikke så rart at det ble et såpass visuelt imponerende arbeid ut av det, da det var vel tiltenkt at Bush skulle medvirke til soundtracket av Gilliams mesterverk Brazil (1985), men nå ble vel til slutt hennes bidrag dessverre aldri å finne i selve filmen.

Sevens7ar

Innlegg: 1224
Sevens7ar
12.12.20 15:08

Rumenske Costin Chioreanu er den første jeg tenker på når temaet er moderne musikkvideoer. Blant mye annet har han laget videoer for flere av Norges beste band, som Leprous, Green Carnation, Mayhem, In Vain, Borknagar og Einherjer, og noen av Sveriges aller beste, som Soen - LotusVulkan - The Visual Hex og Opeth - Svekets Prins.

En annen som skiller seg ut er Steven Wilson, eller rettere sagt de animerte musikkvideoene hans som Jessica Cope og Simon Cartright står bak: RoutineThe Raven That Refused To Sing og Drive Home

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg