Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
21.05.19 16:40
Solvgutt1: Mye sistsesongen kan kritiseres for. Men denne blir helt meningløs. Man kan ikke slakte en serie(eller serieavslutning) fordi man ikke fikk den avslutningen man ønsket.

Dette handler om måten D&D utfører det på, ikke om hva jeg ønsket. De har fokusert så mye på at Jon er en Targaryen i tidligere episoder denne sesongen, bare for å utelate det helt i den siste. 

Det nytter ikke å forsvare D&D her. Den historiefortellingen de har levert denne sesongen er på bunn-nivå. De kunne i det minste inkludert en dialog hvor de kommer frem til en konklusjon angående Jon. 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 16:45)

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
21.05.19 16:43

Noen snakker om Jon og eden.

 

men hva med Samwell Tarly? Er han fritatt fra NW eden? Han dro jo til cittadellet som endel av NW. Han har jo gjort Gilly gravid, OG jeg regner med han satt i rådet som overhode/representant for familien Tarly? 

 

NW eden er jo for alltid. 

Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post. I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come.

 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 16:46)

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
21.05.19 16:49

Det handler virkelig ikke om å være negativ. Det handler om at man kunne forklart bedre og annerledes. Det handlet ikke om ressurser/tidspress heller. De hadde fått så mye penger, tid og sesonger de ville..... D og D er egoistiske og har ødelagt så mye

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17302
21.05.19 16:49

Og ikke minst, hvordan i alle dager fikk han bli Grand Maester i KL? Han hoppet jo av det løpet også.

hfiego
hfiegoInnlegg: 4744
21.05.19 16:50
ShabeIIe: men hva med Samwell Tarly? Er han fritatt fra NW eden?

Var vel bare Jon Snow og Samwell Tarly som var igjen av NW.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46723
21.05.19 16:50

HBO skulle bare sparket D&D etter forrige sesong når de nektet å gjøre dette ordentlig.

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
21.05.19 16:53

«Det var bare Jon og sam igjen fra NW .»

 

 

 

ja, men snakk om ære. Virkelig mye ære i Samwell ja... en av grunnene til at jeg ikke liker ham. Han skulle vært død for lenge siden. Ham og Gilly er for meg irrelevante karakterer.

 

 

(Innlegget ble redigert 21.05.19 16:53)

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 20635
21.05.19 16:54

På tide å gå noen sider tilbake og nyte innleggene med innhold av type stikkord som «Euron» og «maltrakterer». Fader så spot on det var.

hfiego
hfiegoInnlegg: 4744
21.05.19 16:55
ShabeIIe: ja, men snakk om ære. Virkelig mye ære i Samwell ja.

Han ville vel bare bli Meister.
Og nå som Night King og WW er borte så er det jo logisk at han her meister i KL.

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
21.05.19 16:56

Patetiske hollywoodendinger. 


«Alle» er lykkelige unntatt Dany. Knapt noen mennesker av relevanse som dør i sesong 8. 


«Det er ingen lykkelig slutt» sier D og D


jeg observerer flere lykkelige endinger... bare en ulykkelig ending og det er Danys. Jon har det som plommen i egget han.

jback
jbackInnlegg: 18258
21.05.19 16:57

Det meste burde og kunne vært løst med flere episoder(evt sesonger).

- Potensialet i mange karakterer ble på ingen måte utnyttet

- Store og viktige scener hoppet dem bare over

- Ekstremt enkle løsninger på viktige hendelser

Det som på mange måter definerte Game of Thrones ble borte i denne sesongen.

Det visuelle, skuespillerprestasjonene og musikken er på mange måter det som redder denne sesongen.

(Innlegget ble redigert 21.05.19 16:58)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
21.05.19 17:00

Jeg er enda opprørt over karakterdrapet på Daenerys - og det etterfølgende drapet utført av queenslayeren Jon Snow som myrdet henne på en feig måte (når hun viste han tillit). Ikke akkurat ærefullt.

Hvorfor i det hele tatt kalle det "Game og Thrones" når spillet ikke har noen betydning? En som kun har sittet i en rullestol og sett rar ut blir konge av alle rikene.

En avslutning fyllt av klisjeer.

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
21.05.19 17:01

@hfiego: Samwell var i det rådet (da Bran ble valgt som konge) som overhode for Tarly, Horn Hill og The reach. Det har han faktisi ikke lov til. Horn Hill skulle gått til hans mor/søster siden han har sverget en ed. Han sa jo etter NK død at han skulle hjem til the reach med Gilly. 

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
21.05.19 17:02

Klein avslutning. Hadde Dany vært ordentlig mad hadde hun selvsagt drept Jon.

hfiego
hfiegoInnlegg: 4744
21.05.19 17:05
ShabeIIe: @hfiego: Samwell var i det rådet (da Bran ble valgt som konge) som overhode for Tarly, Horn Hill og The reach. Det har han faktisi ikke lov til. Horn Hill skulle gått til hans mor/søster siden han har sverget en ed. Han sa jo etter NK død at han skulle hjem til the reach med Gilly.

Lov å bruke litt hodet også.

Tipper det er Sansa eller andre i familien/allierte som har hentet Samwell til rådet pga at Jon Snow sitter i fangehullet. De vet jo hvor god meister Samwell har blitt.

jback
jbackInnlegg: 18258
21.05.19 17:09

Hadde Cersei hatt en plan-b kunne man kanskje fortstått bedre hvorfor Dany plutselig skulle klikke i vinkel. Burde ikke være så vanskelig å få til.

At Dany kom til å bli drept i siste episode viste alle, en større usikkerhet rundt om hva folk tenkte rundt henne burde heller ikke vært så vanskelig.

Ganske så slapt.

Måten Cersei døde på likte jeg på ingen måter. Ekstremt mange kreative måter hun kunne endt sine dager på.

hfiego
hfiegoInnlegg: 4744
21.05.19 17:12
jback: Måten Cersei døde på likte jeg på ingen måter. Ekstremt mange kreative måter hun kunne endt sine dager på.

Mange måter ja. For eksempel at Arya fikk det ho ville, at ho kunne drept Cersei. 

Men selv synest jeg det passet bedre at både Cersei og Jamie døde sammen hånd i hånd når alt kollapset.

jback
jbackInnlegg: 18258
21.05.19 17:17
hfiego: Men selv synest jeg det passet bedre at både Cersei og Jamie døde sammen hånd i hånd når alt kollapset.

Er kanskje mer helheten i karakteren jeg ikke likte i denne sesongen. Fantasiløst.

(Innlegget ble redigert 21.05.19 17:18)

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14204
21.05.19 17:49
ShabeIIe: men hva med Samwell Tarly? Er han fritatt fra NW eden? Han dro jo til cittadellet som endel av NW. Han har jo gjort Gilly gravid, OG jeg regner med han satt i rådet som overhode/representant for familien Tarly?

NW eden er jo for alltid.
Night gathers, and now my watch begins. It shall not end until my death. I shall take no wife, hold no lands, father no children. I shall wear no crowns and win no glory. I shall live and die at my post. I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come.

NW ble opprettet for å bemanne muren og beskytte kongerikene mot white Walkers og wildlings. Muren har falt, white Walkers er borte og wildlings er ikke lenger fiender av sør. 


NW er de facto oppløst. Om du ser siste setning så gjelder ikke løftet for alltid, men så lenge det er netter (les: WW og wildlings å vokte sør mot). Ingen flere netter -> ingen flere forpliktelser.


Og uansett: makta rår i Westeros også. Om lordene vil at noen skal være med i gjengen så blir de med i gjengen. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12630
21.05.19 17:53
george_hincapie: Ellers er jeg både litt enig og litt uenig i din oppfattning. Ja, jeg er enig i at mye handlet om raseri, men da han kastet spydet og angrep Lannister-soldatene som nettopp hadde kastet våpnene oppfattet jeg det først og fremst som at han fortsatte angrepet på byen/Lannister-soldatene på grunn av at Danaerys fortsatte angrepet. 
Altså, Dany/Drogon og Unsullied stoppet angrepet, Lannister-soldatene i gaten kastet sverdene og klokkene begynte å ringe fordi byen/soldatene overgav seg. Men da Danaerys fortsatte angrepet fortsatte også Unsullied angrepet. Sånn som det er filmet er det jo veldig tydelig at Danaerys går crazy først og at Grey Worm følger opp fortsettelsen av angrepet da han kaster spydet på den ubevænede Lannister-soldaten. 
Ja, han var nok drevet av raseri, men det at han fortsatte angrepet mens Dany brente byen bør først og fremst tilskrives at han fulgte sin dronning mener jeg.

Uenig. Jeg mener at uttrykket til GW er ganske så tydelig, han venter på enhver unnskyldning til å angripe mens Jon ser mer nølende ut og håper de skal overgi seg. At GW angriper soldatene etter at de har overgitt seg handler nok mer om raseri enn at Dany fortsetter. 


Poenget her er jo uansett at folk leter etter noe som ikke er der. Det er ikke noe dypere mening bak det at The Unsullied har Jon som fange etter at han drepte Dany, det er vel nettopp derfor vi ikke ser noe som helst av reaksjonene i etterkant. Det er bare en kjapp transportetappe. Det samme med rådet hvor Bran blir valgt som konge. GW forhandler jo ikke om noe som helst, han bare sier at Jon må bli straffet for det han har gjort, og han aksepterer jo glatt at rådet skal velge ut en ny konge. 


Halvparten av scenetiden til rådet blir jo brukt til comic relief (Edmure) og annet fjas, hvor karakterene har forferdelig lett for å akseptere det meste, noe som jo er et resultat av at det bare er en transportetappe hvor vi bare skal få litt enkle fasitsvar før vi får se hvordan livet går videre i etterkant. Yara kjempet jo også for uavhengighet, og bortsett fra å gjøre det klart at hun tross alt kjempet for Dany som dronning så er det jo ikke rare protestene på alt det andre.


 

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66153
21.05.19 18:04

--- en beskjed fra Martin himself:


"And I’m writing. Winter is coming, I told you, long ago… and so it is. THE WINDS OF WINTER is very late, I know, I know, but it will be done. I won’t say when, I’ve tried that before, only to burn you all and jinx myself… but I will finish it, and then will come A DREAM OF SPRING.


How will it all end? I hear people asking. The same ending as the show? Different? Well… yes. And no. And yes. And no. And yes. And no. And yes.


I am working in a very different medium than David and Dan, never forget. They had six hours for this final season. I expect these last two books of mine will fill 3000 manuscript pages between them before I’m done… and if more pages and chapters and scenes are needed, I’ll add them. And of course the butterfly effect will be at work as well; those of you who follow this Not A Blog will know that I’ve been talking about that since season one. There are characters who never made it onto the screen at all, and others who died in the show but still live in the books… so if nothing else, the readers will learn what happened to Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny and her pig, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI, and a myriad of other characters both great and small that viewers of the show never had the chance to meet. And yes, there will be unicorns… of a sort…


Book or show, which will be the “real” ending? It’s a silly question. How many children did Scarlett O’Hara have?"

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12630
21.05.19 18:06
mcdermott: but it will be done

Tviler. 

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14548
21.05.19 18:13
mcdermott: but it will be done

Det gjør den selvsagt ja, men spørsmålet er om den kommer før Bloodmoon. Hadde passet meget greit å fått den rundt høst tider, 1 år til uten mer GoT skulle jeg gjerne sluppet, men er nok det vi får

Sarella
SarellaInnlegg: 16916
21.05.19 19:10
mcdermott: so if nothing else, the readers will learn what happened to Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny and her pig, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan the Gallant, Aegon VI, and a myriad of other characters both great and small that viewers of the show never had the chance to meet. And yes, there will be unicorns… of a sort…

Får klump i halsen når jeg leser alle disse navnene, pokker som jeg lengter etter bøkene. Det blir noe annet enn denne søpla disse to klovnene har servert oss på TV, og siste ep...herregud for noe reinspikka dritt...

CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 2578
21.05.19 19:29

Meninga med R+L=J var jo at Jon skulle bli bygget opp som en Aragorn type der han skal fremstå som den rettmessige arvingen uten å ville ha makt og tronen. Det er jo egentlig nydelig skrevet av GRRM og veldig bra utført av D&D. Forskjellen til slutt ble jo at Aragorn ville ha tronen etter hvert mens Jon fortsatt surmulet videre.


Nesten alle trodde før sesongen at Jon skulle sitte på tronen, men ingen tenkte på hva Jon egentlig ville.

storpeder
storpederInnlegg: 5470
21.05.19 19:41
Enzino: Å se Oberyn "danse" seg til seier over giganten Clagane, bare for å rote det til med sin personlige agenda og 1/10 sekunds uoppmerksomhet, og dermed også i prinsippet (dog ikke i praksis, men det visste vi ikke da man så den første gang) dra med seg Tyrion i døden, var så vanvittig at jeg kommer ikke på noen bedre scene fra en tv-serie noensinne.

 


Det interessante med denne scenen (eller kapittelet) er at dersom Oberyn hadde vært "skurken" og Sir Gregor "helten", så ville det som skjedde vært TV-/filmhistoriens kanskje aller største klisjé, som benyttes i omtrent hver eneste actionfilm som finnes. Men å snu det på hodet når alle har sett det motsatte tusenvis av ganger skaper altså et slikt sjokk. Et brilliant, og samtidig et så enkelt grep. "Always do the opposite!"


 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37863
21.05.19 19:49
Framsynt: Hvorfor i det hele tatt kalle det "Game og Thrones" når spillet ikke har noen betydning? En som kun har sittet i en rullestol og sett rar ut blir konge av alle rikene.

Spillet hadde da alt av betydning. De forskjellige spillerne som satt på tronen før Bran the Broken, samt de som spilte i kulissene for å få konger og dronninger til å komme på den eller av den, måtte ryddes av veien, før den nye styreformen skulle inføres.


Men jeg gleder meg til å lese bøkene når GMMR har blitt ferdig og jeg har blitt pensjonist, for å få sett hans end game.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37863
21.05.19 19:54
storpeder: Det interessante med denne scenen (eller kapittelet) er at dersom Oberyn hadde vært "skurken" og Sir Gregor "helten", så ville det som skjedde vært TV-/filmhistoriens kanskje aller største klisjé, som benyttes i omtrent hver eneste actionfilm som finnes. Men å snu det på hodet når alle har sett det motsatte tusenvis av ganger skaper altså et slikt sjokk. Et brilliant, og samtidig et så enkelt grep. "Always do the opposite!"

Det er nok hovedårsaken til at den scenen er så sjokkerende ja. 


Jeg husker ikke i hvilken film jeg så det, men jeg husker en scene der faren forteller sønnen sin "in reallity, the bad guys sometimes win, it is not like in the movies where the good guys always win". Det er et godt poeng.


Det gjør jo denne scenen mer virkelig enn at det kun blir en typisk film/serie scene.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
21.05.19 19:58

Noen sier:
– This isn't bitter sweet, this is just bitter!
Andre sier:
– This isn't bitter sweet, this is just sweet!

Oh well.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
21.05.19 20:11
Enzino: Spillet hadde da alt av betydning. De forskjellige spillerne som satt på tronen før Bran the Broken, samt de som spilte i kulissene for å få konger og dronninger til å komme på den eller av den, måtte ryddes av veien, før den nye styreformen skulle inføres.

Sånn kan man jo årsaks(bort)forklare alt.
Til syvende og sist hadde det jo ingen betydning. Ingen "vant" - etter Jons gjentatte svik.

Ikke hadde den merkelige Bran gjort noe for å "delta i spillet" eller gjøre seg fortjent til å være hersker i Westeros på noen måte. Det var bare en liten tale til Tyrion uten manus som skulle til.
Minste felles multiplum, dvs. den som færrest hadde noe imot i mangel av bedre alternativ ble konge. Billig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg