Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Justice 96
Justice 96Innlegg: 29540
07.05.12 13:32

Begynner å bli lei hu der kjedelige dragekjerringa selv. Pen å se på, thats it.

(Innlegget ble redigert 07.05.12 13:33)

grock19
grock19Innlegg: 81951
07.05.12 13:36

Glemte å spørre om det tidligere: Er det forklart på noe mer rasjonelt vis i bøkene hvorfor Balon G er så rasende på the Starks?

Vanlig logikk vil jo tilsi at om du leder en kultur som livnærer seg ved piratdrift, mord, voldtekt og røving og i tillegg starter et opprør mot overlegne styrker, så Kan det gå ille med de som står nær deg før eller siden også.. Og krig tenderer til å lage noen lik..

(Innlegget ble redigert 07.05.12 13:37)

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 65405
07.05.12 13:40
grock19: Er det forklart på noe mer rasjonelt vis i bøkene hvorfor Balon G er så rasende på the Starks?

Han er egentlig ikke spesielt sint på Stark-slekta; han hater ALLE som bor på fastlandet. Det er jo mulig at han har et visst ekstra agg til Huset Stark fordi Ned Stark slo ned opprøret hans sist han prøvde å utnevne seg til konge, men han liker ikke de andre store slektene særlig bedre...

gaerpekk
gaerpekkInnlegg: 10835
07.05.12 13:40
tommy_cowan: Jeg begynner å bli litt lei av at "alle" enten er onde eller gode, hvor er gråsonene? Med et par hederlige unntak. Theon har jo nå gått fra å være stygg og patetisk, til stygg, patetisk, ond og svak. Snow skuffer i dag også. Gamlefar Lannister er fin, og dvergen skuffer aldri. Ellers en skuffende dag. Den vansirede hadde jo en ypperlig mulighet til å dytte "kongen" inn i folkemengden idag, da han jo egentlig er en ålreit fyr burde dette være det rasjonelle valget. Og dragedamen fortsetter sitt utrettelige melodrama.

Gråsonene er vel overalt? Skjønner deg ikke. Er Theon ond nå, fordi han gjorde et valg han hatet under et tonn av press? Hadde kanskje vært sprekt av Jon å henrette Ygritte, men trenger han å gjøre det uventede akkurat her? Sandor (Den vansirede) hadde vel langt fra noen ypperlig mulighet her, med alle vitnene. Og dessuten gjør vel dette han uansett til nettopp en grå karakter, da han som du sier, egentlig er årleit, men fortsatt tjener en forferdelig konge.

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
07.05.12 13:45
gaerpekk: Gråsonene er vel overalt? Skjønner deg ikke. Er Theon ond nå, fordi han gjorde et valg han hatet under et tonn av press? Hadde kanskje vært sprekt av Jon å henrette Ygritte, men trenger han å gjøre det uventede akkurat her? Sandor (Den vansirede) hadde vel langt fra noen ypperlig mulighet her, med alle vitnene. Og dessuten gjør vel dette han uansett til nettopp en grå karakter, da han som du sier, egentlig er årleit, men fortsatt tjener en forferdelig konge.

Ang Sandor, så ja, en av de få jeg nevnte i en gråsone, og i det kaoset der hadde ingen merket om han ikke beskyttet "kongen" så godt som han gjorde.

Om Snow trenger å gjøre det uventede akkurat der? Når ellers har han gjort noe uventet.....

Theon har alltid vært på grensen til ond som man ser i hans samhandlinger med det andre kjønn, men det er for det meste den svake siden av ham som kommer tydeligere frem i det siste.

Men du må gjerne peke på hvor alle disse gråsonene er!

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
07.05.12 14:00
gaerpekk: et tonn av press?

Hadde han ikke vært så kåt på den prinsetittelen kunne han lett unnsluppet dette såkalte tonnet med press.

gaerpekk
gaerpekkInnlegg: 10835
07.05.12 14:02
tommy_cowan: Ang Sandor, så ja, en av de få jeg nevnte i en gråsone, og i det kaoset der hadde ingen merket om han ikke beskyttet "kongen" så godt som han gjorde. Om Snow trenger å gjøre det uventede akkurat der? Når ellers har han gjort noe uventet..... Theon har alltid vært på grensen til ond som man ser i hans samhandlinger med det andre kjønn, men det er for det meste den svake siden av ham som kommer tydeligere frem i det siste. Men du må gjerne peke på hvor alle disse gråsonene er!

Du kan bare ikke si med noen sikkerhet at ingen hadde merket det om han hadde dytta han uti eller lignende. Det var flust av Lannistervakter rundt omkring, og det sier seg selv at flere av dem hadde minst et halvt øye på Kongen.

Jon var en aldri så liten drittsekk når han unødvendig banket møkka ut av de andre NW gutta under treningen fordi han selv var frustrert. Hvorpå Tyrion senere irettesatte han. Han brøt også eden sin ved å stikke av fra Castle Black. Og hvis du mener det var det ventede (siden han dro for å hjelpe Robb) så kan vi si han gjorde det uventede ved å dra tilbake igjen.

Du sier altså at Theon er på grensen til ond - er ikke det i gråsonen, da? At han er blitt svakere, endrer vel ikke på det? Han er altså "torn" mellom hans egen familie og hans fosterfamilie. Han plager ingen for egen nytelse, han ønsker å gjøre "det rette", men vet ikke helt hva det er. Han er definitivt grå, spør du meg, selv om han nå er mer på den mørke siden, er han langt ifra Joffrey, liksom.

gaerpekk
gaerpekkInnlegg: 10835
07.05.12 14:05
tommy_cowan: Hadde han ikke vært så kåt på den prinsetittelen kunne han lett unnsluppet dette såkalte tonnet med press.

Sier du han ikke var under et tonn av press, altså? Så du ikke ansiktsuttrykket hans? Ja, han har sine ambisjoner, men dette presset og videre hvor ekstremt vanskelig dette var for han, er altså hva som viser hans gråhet.

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
07.05.12 14:08
gaerpekk: Sier du han ikke var under et tonn av press, altså?

Jeg så at han var svak. Ja, nestkommanderende eller hva faen han var "tvang" ham til det, hva så? Han har ingen mulighet til å sladre der han er nå.

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
07.05.12 14:10
gaerpekk: Han er definitivt grå, spør du meg, selv om han nå er mer på den mørke siden, er han langt ifra Joffrey, liksom.

Haha, nei det får være grenser.

Det jeg egentlig mener når jeg sier grå er å ikke helt vite hvor man har dem. Det har aldri kunnet sies om Theon. Godt castet for øvrig, hvis det var målet. Øynene viser hans sanne seg.

Det du nevner ved Jon er bare en del av personligheten hans, du visste han ville gjøre det rette.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 65405
07.05.12 14:13
tommy_cowan: Godt castet for øvrig, hvis det var målet. Øynene viser hans sanne seg.

Mener du at Alfie Allen er en litt tvilsom kar...?

grock19
grock19Innlegg: 81951
07.05.12 14:30
Artaxerxes: Han er egentlig ikke spesielt sint på Stark-slekta; han hater ALLE som bor på fastlandet. Det er jo mulig at han har et visst ekstra agg til Huset Stark fordi Ned Stark slo ned opprøret hans sist han prøvde å utnevne seg til konge, men han liker ikke de andre store slektene særlig bedre...

Aha.. litt som en del folk på en del steder i nord(Norge) altså! :)

Ja.. han sier vel også at det var Starks som drepte sønnene hans - vet ikke om det var bare Starks i området der, konversasjon mellom Jaime og Ned's bodyguard utenfor Roberts lille kosestund med horer i S1, tyder vel på at det var flere kongelojale styrker med i slaget der oppe?

tommy_cowan
tommy_cowanInnlegg: 30280
07.05.12 14:30
Artaxerxes: Mener du at Alfie Allen er en litt tvilsom kar...?

Tenk at noe så stygt kan komme fra samme genpool som skjønne Lily, jeg tror en erkebritisk postmann har levert mer enn bare regninger til Allen-husholdet.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 65405
07.05.12 14:59
grock19: Ja.. han sier vel også at det var Starks som drepte sønnene hans - vet ikke om det var bare Starks i området der, konversasjon mellom Jaime og Ned's bodyguard utenfor Roberts lille kosestund med horer i S1, tyder vel på at det var flere kongelojale styrker med i slaget der oppe?

I bøkene er det nevnt at Robert Baratheon da han var ung og råsterk var førstemann over murene til Pyke med krigshammeren sin på ryggen - noe jeg har trøbbel med å se for meg at Mark Addy kunne greid selv i sin ungdom...

Men det var nok Ned Stark som var hjernen bak nedkjempelsen av Jernøyboerne den gangen.

grock19
grock19Innlegg: 81951
07.05.12 15:05
Artaxerxes: Robert Baratheon da han var ung og råsterk var førstemann over murene til Pyke med krigshammeren sin på ryggen - noe jeg har trøbbel med å se for meg at Mark Addy kunne greid selv i sin ungdom...

Apropos det, er det nevnt i bøkene at det var bare Robert av brødrene som hadde kraftig fysikk? De to andre er jo castet fra normalt til relativt spebygd..

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 65405
07.05.12 15:11
grock19: Apropos det, er det nevnt i bøkene at det var bare Robert av brødrene som hadde kraftig fysikk? De to andre er jo castet fra normalt til relativt spebygd..

Husker ikke helt. Tror Stannis er beskrevet som ganske lik bror sin fysisk.

Du burde jo lese bøkene, for øvrig...

grock19
grock19Innlegg: 81951
07.05.12 15:15
Artaxerxes: Du burde jo lese bøkene, for øvrig...

Er på "to do"-lista...

(Innlegget ble redigert 07.05.12 15:15)

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
07.05.12 16:21
Remor: Her. Til dere kvailitethorer. Og jeg er en av dem. Det er ikke snakk om en gang, Game of Thrones skal ses i HD.

glem det

Det funket

Sensurert versjon? "whore" virket å være sensuret i oppsummeringsdelen før episoden startet

Skal se episoden nå. Spent siden jeg ikke har lest noe om den bortsett i fra at den skal være bra.

(Innlegget ble redigert 07.05.12 16:25)

Iucky
IuckyInnlegg: 11619
07.05.12 16:23
Raul07: er en MKV fil? Får ikke åpnet den!

Last ned VLC Media Player, den spiller av det meste, også .mkv.

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23968
07.05.12 16:23
grock19: er det nevnt i bøkene at det var bare Robert av brødrene som hadde kraftig fysikk?

Her er en bra beskrivelse som er hentet fra en av bøkene.

 "Robert was the true steel. Stannis is pure iron, black and hard and strong, yes, but brittle, the way iron gets. He'll break before he bends. And Renly, that one, he's copper, bright and shiny, pretty to look at but not worth all that much at the end of the day. 

Alkjeks
AlkjeksInnlegg: 454
07.05.12 16:25
Raul07: er en MKV fil? Får ikke åpnet den!

.mkv er et filformat som kan inneholde flere lydspor eller undertekst i tillegg til videoen. VLC kan åpne .mkv.

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23968
07.05.12 16:26
Artaxerxes: Men det var nok Ned Stark som var hjernen bak nedkjempelsen av Jernøyboerne den gangen.

Typisk at du også er en av de som fratar Stannis æren for det han har gjort.

(Innlegget ble redigert 07.05.12 16:28)

LazioBoyh
LazioBoyhInnlegg: 12446
07.05.12 16:29
Raul07: er en MKV fil? Får ikke åpnet den!

....

(Innlegget ble redigert 07.05.12 16:30)

grock19
grock19Innlegg: 81951
07.05.12 16:35
Hvale90: Typisk at du også er en av de som fratar Stannis æren for det han har gjort.

Er du sår på Stannis' veiene?

Var ikke du Varys-mann da? :)

Hvale90
Hvale90Innlegg: 23968
07.05.12 16:46
grock19: Er du sår på Stannis' veiene?
Var ikke du Varys-mann da? :)

Stannis er er vel den karakteren med den kjipeste forhistorien i hele serien. Jeg lister opp.

- Fratatt all ære under og etter Roberts opprør.

- Den minst elskede i søskenflokken. Robert ga Renly mest jord og flest vasaller. Stannis måtte slite med en kjip, forblåst øy ute i havet.

- Tidens kjipeste kone. Tidenes stygge datter. Tidenes creepieste narr, en narr som som var påstått å være verdens morsomste, men som mistet all sin vittighet etter han holdt på å drukne.

- Får generelt lite respekt fra Robert, adelen og folket. Måtte gjøre alt drittarbeidet til Robert i hans regjeringstid.

 

Joa, er fan av Varys, men han får vi sett så alt for lite til. 

(Innlegget ble redigert 07.05.12 16:48)

sertono
sertonoInnlegg: 37608
07.05.12 16:46
Raul07: Spent siden jeg ikke har lest noe om den bortsett i fra at den skal være bra.

Elsket episoden. Brutal draps-scene på Rodrik *grøss*
Ygritte, ah, flott casting der. Og Endelig en skikkelig badass-Sandor-scene :)

Var skeptisk til endringene i utgangspunktet men syns de har fungert bra, faktisk gjør de det mer spennende å følge TV-serien, man vet jo ikke lenger helt hva som skjer selv om man har lest bøkene. Men man kan jo få inntrykk av at noen beveger seg litt for kjapt mellom div steder, plutselig var Littlefinger i Harrenhal osv...

Og ikke minst, fantastiske nyheter at Ramsay skal castes, Yippi!

(Innlegget ble redigert 07.05.12 16:47)

sertono
sertonoInnlegg: 37608
07.05.12 17:03

Ikke noe episode.6-review fra Larry enda ser jeg, har stygg mistanke om at fyren er skremt vekk angående alt maset omkring den forrige reviewen hans...

Remor
RemorInnlegg: 11393
07.05.12 17:05
Raul07: Sensurert versjon?

What? Er den sensurert? 

Gåra
GåraInnlegg: 17704
07.05.12 18:12

Wow. Fantastisk episode. Allen er enorm som Theon! Men høydepunktet var uten tvil Amory Lorch sitt fall. 

(Innlegget ble redigert 07.05.12 18:14)

oyvindherman
oyvindhermanInnlegg: 7120
07.05.12 19:40
Hvale90: Fratatt all ære under og etter Roberts opprør.

Det husker jeg ikke. Hvorfor ble han det?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg