Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Kubala
KubalaInnlegg: 7949
08.06.12 16:33
Remor: Nei, la nå ungene få røyke i fred.

Du får ti minutter på deg til å prøve å skjønne hva jeg mente :-)

Remor
RemorInnlegg: 11393
08.06.12 16:43
Kubala: Du får ti minutter på deg til å prøve å skjønne hva jeg mente :-)

10 minutter!

Og jeg skjønte deg nå. Hehe. 

(Innlegget ble redigert 08.06.12 16:44)

Kubala
KubalaInnlegg: 7949
08.06.12 16:45

Hehe

TrafikaltGrunnkurs
TrafikaltGrunnkursInnlegg: 1363
08.06.12 23:54

Så finalen på nytt og det som skjer i Winterfell gir svært liten mening.

LazioBoyh
LazioBoyhInnlegg: 12446
08.06.12 23:55
TrafikaltGrunnkurs: Så finalen på nytt og det som skjer i Winterfell gir svært liten mening.

Det skal nok være ein slags cliffhanger som du får betre svar på i sesong 3.

 

sertono
sertonoInnlegg: 37608
09.06.12 00:02
TrafikaltGrunnkurs: Så finalen på nytt og det som skjer i Winterfell gir svært liten mening.

Ikke så rart, det var svært dårlig laget, kan ikke basunere ut hva som skjer da det selvsagt vil være å spoile.

Angående siste episode så syns jeg den var "ok"...
Men muligens heller klippen jeg lener meg mot en "book-purist". Ja, jeg "hater" forandringene, ikke minst når de er gjort kun for forandringenens skyld. Dette med Brienne, når ble hun en motbydelig drapsmaskin? Eller Jaime? Theon? Holdt på å si Fuck you Benioff, Weiss, (Bryan Cogman) osv! 

 

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
09.06.12 00:06

Heldigvis er majoriteten av bokleserne mer enn fornøyde og folk som ikke har lest bøkene er mer enn fornøyde. Da får heller puristene ta seg av det negative.

 

TrafikaltGrunnkurs
TrafikaltGrunnkursInnlegg: 1363
09.06.12 00:08
LazioBoyh: Det skal nok være ein slags cliffhanger som du får betre svar på i sesong 3.

Godt mulig, men problemet er at det ikke er fremlagt som en cliffhanger, men som en logisk brist vi ikke skal bry oss med.

Jeg liker serien veldig godt, men synes showrunnerne gjør et par snodige narrative grep innimellom.

(Innlegget ble redigert 09.06.12 00:09)

sertono
sertonoInnlegg: 37608
09.06.12 00:34
TrafikaltGrunnkurs: men som en logisk brist vi ikke skal bry oss med.

Setter pris på folk som oppdager slikt og ikke bare kaster seg på en ubetinget hyllest i ren Justin Bieber stil, bra!

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
09.06.12 00:55
sertono: Setter pris på folk som oppdager slikt og ikke bare kaster seg på en ubetinget hyllest i ren Justin Bieber stil, bra!

Synes dette oppsummerer det ganske greit

I’m a reader and I loved it-but then I think the entire series has been far beyond what one could reasonably have expected. Though clearly not beyond what some could unreasonably have expected. :)

Selv er jeg kritisk til enkelte forandringer man gjør fra bøkene - som ikke virker å være spesielt nødvendige - men jeg reagerer også på kritikk serien får av boklesere som jeg mener ikke er rettferdige. Slik som f.eks "størrelsen av Blackwater-slaget" i ep9 eller andre scener som tross alt er avhengig av tid og budsjett.

Som en bokleser kan jeg med hånden på hjerte si at sesong 1 og sesong 2 er gud bedre så mye mer enn hva vi noen gang kunne ha forventet å få - både mht kvalitet og annerkjennelse for serien. Det betyr ikke at jeg er fornøyd med alt i serien - absolutt ikke - men helhetsinntrykket er så veldig mye bedre enn hva en kunne ha fryktet og derfor velger jeg ikke å bruke min tid på å fokusere på det som kunne vært bedre - det vil si ting som er avhengig av tid og budsjett.

Ros the Whore og andre forandringer fra bøkene, som jeg personlig ikke synes gjør noe for tv-serien kontra innholdet i bøkene, det kommenterer jeg - samtidig som jeg også konkluderer med at serien faktisk er veldig bra og mer enn hva vi kunne ha forventet.

Folk som svelger alt og bare hyller er for min del ca like interessante som de som bare henger seg opp i forandringer fra bøkene. Blir ca like interesant å høre på som Larry Willams for tiden.

(Innlegget ble redigert 09.06.12 00:56)

sertono
sertonoInnlegg: 37608
09.06.12 01:06
Raul07: Som en bokleser kan jeg med hånden på hjerte si at sesong 1 og sesong 2 er gud bedre så mye mer enn hva vi noen gang kunne ha forventet å få - både mht kvalitet og annerkjennelse for serien.

Jeg vil si meg fornøyd, og enkelte scener er fantastiske. Allikevel kjenner jeg meg ofte igjen når jeg leser enkeltes påpekninger eller direkte kritikk, det får så være...

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
09.06.12 01:11
sertono: Jeg vil si meg fornøyd, og enkelte scener er fantastiske. Allikevel kjenner jeg meg ofte igjen når jeg leser enkeltes påpekninger eller direkte kritikk, det får så være...

Joda, men jeg leser jo alt du skriver her inne og i den andre tråden. Mitt inntrykk er i hvertfall at majoriteten av det du fokuserer på har en negativ vinkling. Mulig jeg tar feil.

Men - når det er sagt - så er det vel naturlig at man fokuserer på det og trekker det frem, all den tid storparten av innholdet i serien er åpenbart bra. Så jeg ser jo den.

Forstår jo at man ikke har et behov for å gjenta hva andre sier, men heller fokusere på noen enkeltting som kanskje ikke er nevnt og som man da har lagt merke til.

Uansett - vi trenger ikke å diskutere dette her, selv om det ikke er noen spoilers i det vi diskuterer.

sertono
sertonoInnlegg: 37608
09.06.12 01:42
Raul07: Mitt inntrykk er i hvertfall at majoriteten av det du fokuserer på har en negativ vinkling.

Hm, ikke bra. Jeg elsker jo TV-serien og jeg følger med som en havørn i Lofoten. Mulig jeg bør positivisere skriveriene mine en smule :) 

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
09.06.12 01:44
sertono: Jeg elsker jo TV-serien og jeg følger med som en havørn i Lofoten.

Vi er noen millioner som gjør det. Takk og lov for det

asmodan
asmodanInnlegg: 2548
09.06.12 23:57

Som en bokleser må jeg si at man skal ikke kritisere alle forandringer, fordi dette er en egen versjon av a song of ice and, lagd for TV.

På den andre siden, så skal man også kunne si når man virkelig ikke liker noe i forhold til boka.

Personlig synes jeg denne sesongen at f.ex Arya og Tywin stjal de episodene de dukket opp i, og Joffrey er så mye bedre i TV-serien enn boka, pga det glimrende skuespillet han gjør.

På den andre siden, var det 3 ting som jeg syntes TV-serien rett og slett ødela i forhold til mitt intrykk fra boka, og som rett og slett dro storyen ned istedfor opp.

1) House of the undying. Jeg forventet ikke at de ville klare å få til som i boka, men at de bare hadde det med for å bringe tilbake Drogo, var latterlig. Og uten denne reddende scenen fra boka, så var faktisk Dany's story i TV-serien forferdelig mye dårligere og kjedeligere.

2) Jaime dreper sin fetter. Sorry men å gjøre en bra shades of grey karakter til en kaldblodig morder uten formildende kvaliteter, er så skuffende at det ikke finnes ord.

3) Margaery 10 år eldre. Ja jeg vet få ikke bryr seg. Men jeg likte alltid denne søte uskyldige Margaery som bak masken plottet like herlig som alle andre. At vi i TV-serien får denne plottinga dyttet ned i halsen, og at hun ikke er noe spesielt utseendemessig, gjør henne bare til en Cersei 2.0. Synes det er veldig kjedelig med to nesten like karakterer.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
10.06.12 00:01
asmodan: Joffrey er så mye bedre i TV-serien enn boka, pga det glimrende skuespillet han gjør.

Han er rett og slett strålende. Får frem den lille ekle gutten med elendig selvtillit som prøver å maskere over dette med å vise maktmisbruk.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
10.06.12 00:03
asmodan: Margaery 10 år eldre. Ja jeg vet få ikke bryr seg. Men jeg likte alltid denne søte uskyldige Margaery som bak masken plottet like herlig som alle andre. At vi i TV-serien får denne plottinga dyttet ned i halsen, og at hun ikke er noe spesielt utseendemessig, gjør henne bare til en Cersei 2.0. Synes det er veldig kjedelig med to nesten like karakterer.

Nettopp. Margaery skulle ha vært en tilsynelatende søt og uskyldig jente i en mektig familie.

gaerpekk
gaerpekkInnlegg: 10835
10.06.12 08:34
asmodan: 1) House of the undying. Jeg forventet ikke at de ville klare å få til som i boka, men at de bare hadde det med for å bringe tilbake Drogo, var latterlig. Og uten denne reddende scenen fra boka, så var faktisk Dany's story i TV-serien forferdelig mye dårligere og kjedeligere. 2) Jaime dreper sin fetter. Sorry men å gjøre en bra shades of grey karakter til en kaldblodig morder uten formildende kvaliteter, er så skuffende at det ikke finnes ord. 3) Margaery 10 år eldre. Ja jeg vet få ikke bryr seg. Men jeg likte alltid denne søte uskyldige Margaery som bak masken plottet like herlig som alle andre. At vi i TV-serien får denne plottinga dyttet ned i halsen, og at hun ikke er noe spesielt utseendemessig, gjør henne bare til en Cersei 2.0. Synes det er veldig kjedelig med to nesten like karakterer.

1. Synes House of the undying var veldig stemningsfull og emosjonell, og ser for meg at få ville blitt skuffet hadde det ikke vært for at "jammen i boka, så..." Uansett har produsentene sagt at de flytter rundt på ting i serien og en annen i produksjonen nevnte eksplisitt Rhaegar som noen vi ville bli bedre kjent med senere. Så kanskje vi får disse visjonene senere, da. Det er fortsatt tid, så kanskje dette er en bedre måte å gjøre det på. Det har også blitt nevnt at de foretrekker å rydde litt opp i ting, da det i bøkene gjerne blir hintet til ting som det tar flere bøker før vi faktisk får se noe mer av.

2. Er kort fortalt enig her. I det minste minner de seerne på at hans moral ikke er all verden - tilfelle noen begynte å synes synd på han der i buret sitt - men SÅ dårlig skal den da ikke være.

3. Nesten like og nesten like.. Cersei er en begynnende alkoholiker med temperament, lettere paranoia og kan torturere uskyldige om hun må for å få det slik hun vil (Ros) Kan ikke si noe av dette om Margeary. Forøvrig syns jeg hun er særdeles vakker og har et unikt ansikt som kan veksle lett mellom uskyldsrent og utspekulert.

(Innlegget ble redigert 10.06.12 08:35)

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
10.06.12 10:41

Begynner å bli litt vel mye detaljer her kanskje....Spoilers?

gaerpekk
gaerpekkInnlegg: 10835
10.06.12 11:06
Raul07: Begynner å bli litt vel mye detaljer her kanskje....Spoilers?

Neh... Det kommer KANSKJE til å bli visjoner om... NOE? Og vi vil få høre mer, men gud vet hva, om Rhaegar?

Smellville
SmellvilleInnlegg: 270
10.06.12 11:07

"Begynner å bli litt vel mye detaljer her kanskje....Spoilers?"

Ja, poenget med denne tråden er jo nettopp spekulasjoner. Dere som har lest bøkene, må gjerne sammenligne, men gjør det i spoiler-tråden, takk!

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
10.06.12 11:58
gaerpekk: Neh... Det kommer KANSKJE til å bli visjoner om... NOE? Og vi vil få høre mer, men gud vet hva, om Rhaegar?

Vi boklesere kan heller gå inn i detaljer i den andre tråden.

TheWhitePele
TheWhitePeleInnlegg: 6557
10.06.12 12:41

bare 8måna igjen :-)

howto
howtoInnlegg: 6181
10.06.12 14:47

Delvis offtopic: Men noen som vet om en god plass å kjøpe bøkene på engelsk?

 

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
10.06.12 14:50

amazon.co.uk f.eks

Justice 96
Justice 96Innlegg: 29540
11.06.12 07:55

Får hele samlinga fra fattige £29 fra amazon. 

howto
howtoInnlegg: 6181
11.06.12 18:45
Justice 96: Får hele samlinga fra fattige £29 fra amazon.

Hm kult da blir det bestilt, takker for svar - til deg også Raul :)

Justice 96
Justice 96Innlegg: 29540
11.06.12 18:51

Er bestillingstid på samlingen til £29,99(12 juli). Kan få import til £39,99 eller noe i den duren. Selv ventet jeg på den rimeligste, som den gnieren jeg er. 

(Innlegget ble redigert 11.06.12 18:55)

Justice 96
Justice 96Innlegg: 29540
11.06.12 18:54

Ellers har jeg kommet bra i gang med første bok. Litt tungt i starten, men det kommer seg, sakte men sikkert.

howto
howtoInnlegg: 6181
11.06.12 19:00
Justice 96: Er bestillingstid på samlingen til £29,99(12 juli). Kan få import til £39,99 eller noe i den duren. Selv ventet jeg på den rimeligste, som den gnieren jeg er.

Hehe, samme her... er student så vil betalte minst mulig :)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg