Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 12903
09.08.17 13:00

Sjæl, men VGD ville sende inn innlegget mitt før jeg var ferdig å skrive. Blitt helt pyton å skrive på telefon.

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11942
09.08.17 13:03
LaGoeba: noen som har kalt slaget i forrige episode for den beste i GoT

Ikke så rart det da.

B&B når ikke spenningsnivået til dothraki-kloppeti-klopp-drageskrik til tåballene engang. Men rent filmmessig er nok B&B et bedre slag.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 12903
09.08.17 13:12

Det er jo totalt motsatt. Ikke en scene i dothrakidrage slaget som når ikke spenningsnivået til Battle of Bastards til anklene, spesielt da Jon havner underst i klyngen av soldater. Aldri vært så sliten etter en episode noen gang.

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11942
09.08.17 13:18
LaGoeba: Det er jo totalt motsatt.

Okay.

Jeg tror du har en liten boner for mr. Snow jeg.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8392
09.08.17 13:22

Syns scenen i Meereen var en bedre Danydrage-scene enn angrepet mot Lannisters.

Faquarl
FaquarlInnlegg: 11942
09.08.17 13:25

Dere er skrudd.

AKS
AKSInnlegg: 2445
09.08.17 14:02

B&B er uten tvil det beste. Er ikke noe snakk om engang. Men fy dothrakislaget var ikke langt unna

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 5994
09.08.17 14:25
hrrreminius: Av alt det ulogiske som presenteres i denne serien så henger folk seg opp i at det var litt brådypt et par meter fra land. De kan ikke ha badet i Sognefjorden de som mener det er usannsynlig.

Alltid folk som må ha en unnskyldning. 

I sognefjorden er det bergskrenter som gjør at det blir megadypt, ellers så er dybden proporsjonal. Jaime rir jo langs en strandkant, og så skal det liksom være 6 meter dypt bare 2 meter fra der han rir? Den kjøper jeg ikke.

Joda, det kan være slik. Men det er helt usannsynlig.

Det minner meg forresten om Breaking Bad. Da Walter White kastet pizzaen på taket, så skjønte Vince at det er ulogisk at pizzaen ville vært hel (og ikke oppdelt). Han brukte derfor karakterene til å forklare hvorfor det var slik (pizzahusene gjør det for å spare penger). Han kunne selvsagt ha ignorert det og brukt din logikk med at det kan jo bare ha vært at de glemte å dele opp pizzaen, selv om det er usannsynlig.

Så hvis det faktisk hadde vært slik at det var det var grunt, også brådypt så burde det forklares i serien. På bildet jeg linka til er det jo ingenting som tilsier at det er slik det er.    

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8392
09.08.17 14:29
Trehjulssykkel: Så hvis det faktisk hadde vært slik at det var det var grunt, også brådypt så burde det forklares i serien. På bildet jeg linka til er det jo ingenting som tilsier at det er slik det er.

Absolutt. 

Random soldat: Hei, hvor ble det var sjefen?
Bronn: Han sank
Random soldat: Sank? Det var jo rett fra land. Det kan da ikke være dypt der?
Bronn: Akkurat det er det en marbakke. Det er brådypt. 
Random Soldat: Stemmer det! Husker min mor advarte meg om hvor brådypt det var der når jeg var liten og badet i elva.

 

Men fortvil ikke. Det kan hende dette mysteriet blir forklart neste episode.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 5994
09.08.17 14:49

Jeg regner med at Jaime blir reddet av Bronn og tatt til fange, men en bedre løsning ville vært å la dragen slå vekk hesten til Jaime slik at han gikk i bakken og ble tatt til fange (og at Bronn hadde blitt omringet og overgitt seg elns). 

Enzino
EnzinoInnlegg: 34586
09.08.17 14:52
Solvgutt1: Absolutt.  Random soldat: Hei, hvor ble det var sjefen?
Bronn: Han sank
Random soldat: Sank? Det var jo rett fra land. Det kan da ikke være dypt der?
Bronn: Akkurat det er det en marbakke. Det er brådypt. 
Random Soldat: Stemmer det! Husker min mor advarte meg om hvor brådypt det var der når jeg var liten og badet i elva.   Men fortvil ikke. Det kan hende dette mysteriet blir forklart neste episode.

Nå fikk jeg meg faktisk en god latter. :D

Enzino
EnzinoInnlegg: 34586
09.08.17 14:53
Trehjulssykkel: å la dragen slå vekk hesten til Jaime slik at han gikk i bakken

Det er faktisk enda mer ulogisk med tanke på drage DNA/instinkt, enn at det blir brådypt.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 5994
09.08.17 15:02
Enzino: Det er faktisk enda mer ulogisk med tanke på drage DNA/instinkt, enn at det blir brådypt.

Ikke når du tenker på dragens personlighet, og at det er Dany som styrer dragen. 

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2937
09.08.17 15:12
LaGoeba: Ser at det er noen som har kalt slaget i forrige episode for den beste i GoT så langt. Flere her inne som er enige med den påstanden?

Haha, såpass ja. Forstår virkelig ikke hypen etter denne episoden. 
Slaget besto jo bare av at dragene brant opp hele hæren til Jamie?
Ja, det var noen fine scener der folkene hoppet i vannet for å ikke smelte, som fremhevet grusomhetene til Danny, men kan jo knapt kalles et slag ellers...
Danny på dragen ser også latterlig dumt ut spør du meg, samt flere av scenene inne i brannen med Bron osv. så mer ut som en animasjonfilm. Men dette er tekniske feil, noe jeg vanligvis ikke bryr meg om hadde det ikke vært for hypen...

Totalt sett en av de svakere episodene etter min mening! 

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2937
09.08.17 15:14
Faquarl: Jeg tror du har en liten boner for mr. Snow jeg.

Who doesn't...

Jon-Snow
Jon-SnowInnlegg: 2493
09.08.17 16:16

B&B hadde meir spenning i forbindelse med kven som vann slaget, men fy søren, dette er ikkje langt bak.

All oppbygginga gjennom seks sesongar fekk endelig utspelt seg. Alle gir faen i at dragane brenn nokre random rikingar i Mereen, eller at Daenarys går i land på eit Dragonstone (som plutselig har blitt grønt og frodig, til trass for at det er nettopp at det er ein "død stein" som gjer at det aldri blir sett på som ein attraktiv stad). No vart det endelig noko, Jaime vs Dany, to av hovudkarakterane i serien.

Slutten der vekte følelsar B&B ikkje gjorde. Når Jaime kjører full gallopp mot Dany. På ti sekund er du som sjåar nødt å gjere eit instinktivt valg: vil du Jaime skal knerte Dany, eller at Jaime går kroken? Dette har eg skjeldan opplevd, og kjende plutselig kven eg "heia" på i GoT, nemleg Jaime.

Synast dette er høgst sammenlignbart med B&B, det einaste kriteriet er ikkje utfallet, men og tinga eg nemnde. Skal seiast at scena der Jon nesten blir knerta er heilt fantastisk.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 12903
09.08.17 16:23

Jei, enda en Jaime fan! Velkommen i klubben.

Litt uenig i det siste, da Jon lå på bunnen og holdt på å bli tråkket ihjel vekket flere følelser hos meg enn i dette slaget. Mitt eneste ønske var at Jaime og Bronn overlevde, så siste sekvensen var nesten i nærheten av det samme Battle of Bastards vekket hos meg. Men BoB var så sykt ærlig brutalt. Fikk vondt sammen med Jon der, og klarte endelig å puste igjen når Jon hadde klart å krabbe opp til toppen av haugen igjen.

(Innlegget ble redigert 09.08.17 16:23)

Jon-Snow
Jon-SnowInnlegg: 2493
09.08.17 16:28
LaGoeba: Jei, enda en Jaime fan! Velkommen i klubben. Litt uenig i det siste, da Jon lå på bunnen og holdt på å bli tråkket ihjel vekket flere følelser hos meg enn i dette slaget. Mitt eneste ønske var at Jaime og Bronn overlevde, så siste sekvensen var nesten i nærheten av det samme Battle of Bastards vekket hos meg. Men BoB var så sykt ærlig brutalt. Fikk vondt sammen med Jon der, og klarte endelig å puste igjen når Jon hadde klart å krabbe opp til toppen av haugen igjen.

Jau altså, begge deler er heilt fantastiske. Meinte at dette slaget spelar på forskjellige følelsar enn B&B. Der er liksom berre ein good guy i B&B, her er det andre typer tankar som blir utfordra for sjåaren.

Trur eg inn å sjå B&B no. Har faktisk ikkje sett det fleire gongar enn når eg originalt såg episoda.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 12903
09.08.17 16:50

Ikke uenig, men jeg blir litt biased her siden Jaime her favoritten min fra før av, spesielt i samspillet med Bronn og da var jeg egentlig i litt samme state of mind som i Battle of Bastards hvor man hadde den man håpte skulle seire. Skjønner at det blir litt annerledes for dem som ikke hadde en klar favoritt fra før av. 

Det som var så bra med denne episoden var at man endelig fikk se Drogon i ordentlig battle.

Se Battle igjen og bare nyt. Sapochnik på sitt aller beste.

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8148
09.08.17 17:07
Trehjulssykkel: Joda, det kan være slik. Men det er helt usannsynlig.

Du kan ikke ha beveget deg mye langs kysten. Sognefjorden var et ekstremt eksempel. Du trenger ikke gå lenger enn til hvilket som helst kystnært strøk, eller attpåtil en gjennomsnittlig innsjø i Norge for å finne steder som er tilsvarende brådypt som det vi så illustrert i episoden. Vil påstå det er minst like sannsynlig som det motsatte. Tar vi i tillegg i betraktning at vi befinner oss i en verden med mange merkelige geologiske strukturer, så gjør det saken enda mindre oppsiktsvekkende.

Om du i det minste hadde vært konsekvent med dette kravet til sannsynlighet på andre forhold både i denne serien og i andre, så hadde jeg forstått det. Det virker mildt sagt merkelig at det er dette du henger deg opp i av alle ting.

(Innlegget ble redigert 09.08.17 17:12)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 8392
09.08.17 17:30
Trehjulssykkel: Jeg regner med at Jaime blir reddet av Bronn og tatt til fange, men en bedre løsning ville vært å la dragen slå vekk hesten til Jaime slik at han gikk i bakken og ble tatt til fange (og at Bronn hadde blitt omringet og overgitt seg elns).

Dragen er ikke interessert i å ta gisler. Den dreper når noen truer den eller Dany.

Kælighet
KælighetInnlegg: 10989
09.08.17 17:30

Er wildlings på Castle Black eller East Watch nå?

Jokkemedkniven
JokkemedknivenInnlegg: 5766
09.08.17 17:30

Man kan vel si at Ser Davos lærte noe nyttig mens han var rådgiver for Stannis.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18042
09.08.17 17:36
Kælighet: Er wildlings på Castle Black eller East Watch nå?

Tormund var vel på vei til East Watch?

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 12903
09.08.17 17:44

De ble sendt til East Watch ja. Om de er der eller om de er på vei er umulig å si med tidsaspektet man får servert i serien.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18042
09.08.17 17:45
LaGoeba: De ble sendt til East Watch ja. Om de er der eller om de er på vei er umulig å si med tidsaspektet man får servert i serien.

Brotherhood without Banners er vel også på vei dit hvis jeg ikke husker feil. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 12903
09.08.17 17:54

Må fort se første episode om igjen for å få alle detaljene på plass igjen, kjenner jeg.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 5994
09.08.17 17:57
hrrreminius: Du kan ikke ha beveget deg mye langs kysten. Sognefjorden var et ekstremt eksempel. Du trenger ikke gå lenger enn til hvilket som helst kystnært strøk, eller attpåtil en gjennomsnittlig innsjø i Norge for å finne steder som er tilsvarende brådypt som det vi så illustrert i episoden. Vil påstå det er minst like sannsynlig som det motsatte. Tar vi i tillegg i betraktning at vi befinner oss i en verden med mange merkelige geologiske strukturer, så gjør det saken enda mindre oppsiktsvekkende. Om du i det minste hadde vært konsekvent med dette kravet til sannsynlighet på andre forhold både i denne serien og i andre, så hadde jeg forstått det. Det virker mildt sagt merkelig at det er dette du henger deg opp i av alle ting.

Snakk om å gripe etter halmstrå. Det eneste du henger deg opp i er at det er brådypt, noe som ikke er uvanlig, men det er tydelig at Jaime rir langs en sandbank (så hvorfor du trekker inn Sognefjorden aner jeg ikke, det er ikke sammenlignbart engang). Nei, det er ikke spesielt sannsynlig, uansett hvor hardt du prøver å fremstille det som om det er slik. Om Jon Snow dør av hjerteattack og Dany blir truffet av en meteor i neste episode som hadde vel du forsvart dette med at det er sannsynlig for deretter å vise til eksempler.

Og ja, jeg henger meg opp i dette fordi det tross alt er en vesentlig del av plottet. Jeg kunne sikkert godtatt det om det bare hadde vært en random soldat, selv om jeg fortsatt ville stusset over det - men uten å bry meg nevneverdig. Jeg synes slike løsninger ikke er GoT verdig, da det tross alt er en god serie. Hadde det vært Walking Dead hadde jeg ikke brydd meg, men GoT er en annen standard, og derfor forventer jeg ikke å se slike billige triks gjemt bak håpløse bortforklaringer som du står for.  

AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2194
09.08.17 18:16
Trehjulssykkel: Jeg regner med at Jaime blir reddet av Bronn og tatt til fange

Kjenner på meg at det hadde vore heilt greit om Bronn drukna i redningsforsøket av Jaime. 

På tide at det tynnast litt ut i rekkene etterkvart. Jaime er nok ikkje realistisk (endå).

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8148
09.08.17 18:46
Trehjulssykkel: Nei, det er ikke spesielt sannsynlig, uansett hvor hardt du prøver å fremstille det som om det er slik.

Prøver ikke så veldig hardt. Det trengs ikke heller. Man trenger ikke gå lenger enn ut i Oslo-fjorden for å bevise poenget mitt. Til og med ved en sandbanke.

At du velger å bruke energi på å irritere deg over det du oppfatter som manglende logikk i en fantasyserie (!) er uansett helt uforståelig. Spesielt når det er så ekstremt mye annet man i så fall kan irritere seg over. Skinner vel mest i gjennom at du prøver å gjøre deg selv viktig ved å finne noe å klage på.

(Innlegget ble redigert 09.08.17 18:57)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg