Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
14.08.17 22:02
upforgrabs: Jeg synes det holder med reunions nå.

Deg om det. Skaperne skulle jo selvfølgelig ha spedd ut alt det som skjedde sist episode over lengre tid, og dedikert en god del av f. eks denne epen til et møte mellom Jon og Arya. Bare gi meg det jeg vil ha for fucks sake!

Windsor
WindsorInnlegg: 7277
14.08.17 22:04
TomBrady_12: Hvis ww bare går rundt muren blir det for dumt. Regner med en del av spellet til muren gjør at vannet ikke fryaer eller noe slikt.

Det vil være litt antiklimaks ja, men har vi egentlig noe tegn på at sjøen faktisk fryser utover introen?

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 15682
14.08.17 22:07

Hvorfor ER Arya så creepy? Hun virker jo helt psyko. Det gliset i samtalen med Sansa. Og når hun forteller soldatene at hun skulle drepe Cersei, de ler og hun fakeler med? Som at hun mangler sosiale ferdigheter og bare tilpasser seg underveis. Samme når hun fortalte Sansa om listen. Det har jo blitt spekulert om det virkelig er Arya eller om det er Waif.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
14.08.17 22:13
Windsor: men har vi egentlig noe tegn på at sjøen faktisk fryser utover introen?

Vannet i pyttene fryser vel når det kommer en single WW? 

Det beviser ikke noen ting, men gjør det logisk at sjøen kan komme til å fryse til.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
14.08.17 22:14
Solvgutt1: Hvorfor ER Arya så creepy? Hun virker jo helt psyko.

A girl has no name.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 15682
14.08.17 22:17

Jaqen var jo ikke så creepy forutenom måten han snakker på. Arya virker som hun er i ubalanse. Trodde hun skulle drepe Brienne.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
14.08.17 22:19
Solvgutt1: Trodde hun skulle drepe Brienne.

Dette trodde jeg først. Og som jeg nevnte etter episoden så avfeide jeg det da de smilte og viste bra "sportsånd" etter sparringa.

Men ja, om Arya skal være litt utilregnelig så spiller hun bra.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
14.08.17 22:20
LaGoeba: A girl has no name.

A girl has no sense?

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
14.08.17 22:21
Solvgutt1: Som at hun mangler sosiale ferdigheter og bare tilpasser seg underveis. Samme når hun fortalte Sansa om listen. Det har jo blitt spekulert om det virkelig er Arya eller om det er Waif.

Føler du er fint inne på å besvare ditt eget spørsmål her. Hun har vært helt alene og opplevd forferdelige ting fra en svært ung alder, og er ikke akkurat normale, stabile mennesker hun har hatt som rollemodeller i tiden frem mot nå.

Er ikke rart at hun har noen rare sider ved seg hun også. At det ikke er Arya har jeg ingen som helst tro på, den teorien kan du bare legge fra deg.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
14.08.17 22:22
Machine_Head: At det ikke er Arya har jeg ingen som helst tro på, den teorien kan du bare legge fra deg.

Felte du noen tårer nå? :-)

Windsor
WindsorInnlegg: 7277
14.08.17 22:22

Føler Arya har hatt en ganske mørk side omtrent hele tiden og spesielt etter at Ned ble drept. Husker jeg lurte en stund i sesong 1 eller 2 om Arya ville bli rendyrka badguy. 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
14.08.17 22:23
ragnarMadrid: Felte du noen tårer nå? :-)

Kan hende jeg hadde gjort det om den teorien hadde vist seg å stemme!

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
14.08.17 22:25
Enzino: A girl has no sense?

No sense for Sansa?


Eller noe sånt.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
14.08.17 22:26
Windsor: Husker jeg lurte en stund i sesong 1 eller 2 om Arya ville bli rendyrka badguy.

Absolutt, det var det kult at du minnet meg på. Jeg drev jo og funderte på dette selv i denne tiden, det var iallefall mye som lå til rette for at Arya kunne finne på å gå til the dark side. Hun drev jo og mørket ganske heftig i siste episode, så vi kan jo fortsatt oppleve at hun blir slik. Er egentlig jævlig bekymret for hva det er Littlefinger er iferd med å stelle istand mellom henne og Arya...

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
14.08.17 22:28
Jon-Snow: Diggar det. Petyr får endelig nappa trådar igjen, slik han er god til.

Wtf, fyren er helt forferdelig jo. Eneste han kan nappe til er løken sin når han tenker på Sansa, as far as I'm concerned.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
14.08.17 22:33
Machine_Head: Wtf, fyren er helt forferdelig jo.

Har selv savnet en Petyr som trekker tydelig i trådene i skjul for de andre karakterene - GoT har manglet dette de siste sesongene. Synd at det går ut over Sansa og Arya, som det ser ut som, men GoT som serie har virkelig manglet disse politiske katt-og-mus lekene som har forsvunnet helt etter Tywin.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
14.08.17 22:34
Machine_Head: Føler du er fint inne på å besvare ditt eget spørsmål her. Hun har vært helt alene og opplevd forferdelige ting fra en svært ung alder, og er ikke akkurat normale, stabile mennesker hun har hatt som rollemodeller i tiden frem mot nå.

Arya var jo "a wild one" allerede mens faren levde. Stakk av fra familien sin da kongen kom på besøk bl.a.

Og alt som har skjedd etter at faren døde har selvsagt ikke hjulpet henne. Komboen av vil grunnpersonlighet og traumatiske opplevelser, vil nødvendigvis gi en spesiell personlighet.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
14.08.17 22:36

Men hvordan går det ved The Wall? Har Edd kontroll? Håper vi får en liten update, har jo bare sett dem i det Brann kom inn porten igjen. Rart at The Wall skulle bli så ekstremt lite relevant med en gang Jon dro.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10394
14.08.17 22:38

Arya sin historie har alltid ledet til at hun kunne miste seg selv. Målet med Faceless Men er jo å bli fullstendig anonyme. De er bokstavelig talt ingenting. Null personlighet. På den måten kan de bli hvem de vil og utføre snikmord for de som donerer til tempelet. De er tjenere av "The Many Faced God" som er en dødsgud, og for dem er døden alt. Det eneste som gjorde at Arya beholdt sin personlighet er hennes forbindelse med direwolfen hennes som hun hele tiden ser i sine drømmer, og hennes liste av folk hun skulle drepe.

(Innlegget ble redigert 14.08.17 22:39)

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
14.08.17 22:50
Enzino: Det er en plan som er så enkel at den er lett å latterliggjøre. Men hvilken annen plan tror du de kunne laget, som skulle gjort at Cersei ville forstått alvoret i situasjonen? Får de det til, må hun i hvert fall forholde seg til at det finnes vandøde.

Er det ikke obvious da? Dany er jo overlegen, så de kan jo bare troppe opp på Kings Landing og kaste Cercei ut. Cersei har jo heller ingen allierte igjen bortsett fra Kaptein Sabeltann, men han er jo ute til havs. Javel, så blir noen i KL skremt av dragene, men det får så være. 

Og deretter fokusere på WW. 

 

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3063
14.08.17 22:55

Da fikk jeg endelig sett den forbanna episoden. 
Helt sykt at det kun er to(?) episoder igjen. Føler jeg har ventet i årevis på at det skal være over på dagesvis. 

Uansett, lar dere ta dere av teorier og ros/ris, mens jeg holder meg til oppsummeringen: Gutta krutt på vei ut muren - fytti katta for en gjeng! Fikk boner av hele greia. Ligger an til noen legendariske scener mot slutten...Er ingen der jeg vil skal dø, gruer meg til hvem det blir.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
14.08.17 22:55
Trehjulssykkel: Er det ikke obvious da? Dany er jo overlegen, så de kan jo bare troppe opp på Kings Landing og kaste Cercei ut. Cersei har jo heller ingen allierte igjen bortsett fra Kaptein Sabeltann, men han er jo ute til havs. Javel, så blir noen i KL skremt av dragene, men det får så være.  Og deretter fokusere på WW.

1. Dany ønsker å være en dronning for folket, og representere en forandring. Da kan hun ikke gjøre som alle andre rulers har gjort før henne og brenne ned byer.

2. Menneskene trenger alle ressurser til å vinne over WWs. Da kan de ikke drepe hverandre først. Jon har skjønt det, og det ser ut til å synke inn hos Dany. 

Så den planen stemmer ikke med målene. Du må klare noe bedre enn det.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15285
14.08.17 22:56
Machine_Head: Wtf, fyren er helt forferdelig jo

Helt klart utspilt sin rolle. Før var det bra, men nå er det bare slitsomt.

Et lite comeback i denne episoden kanskje? At Petyr lusker rundt, stirrer rart, og prater i koder begynner å bli ganske kjedelig. 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
14.08.17 23:18
Enzino: 1. Dany ønsker å være en dronning for folket, og representere en forandring. Da kan hun ikke gjøre som alle andre rulers har gjort før henne og brenne ned byer. 2. Menneskene trenger alle ressurser til å vinne over WWs. Da kan de ikke drepe hverandre først. Jon har skjønt det, og det ser ut til å synke inn hos Dany.  Så den planen stemmer ikke med målene. Du må klare noe bedre enn det.

Man trenger jo ikke å brenne ned byen. Send inn Dothrakiene. Og skal det liksom være bedre å sulte ut byen slik planen hennes er? "Hei det er meg, jeg som sørget for at dere gikk sultne i månedsvis". Ja, for det er jo mye mer humant. Folk i KL vil uansett se på henne som en utlending og fiende uansett hva slags tilnærming hun velger. Queen of Thorns sa jo noe som at folk husker bare hvordan man var som hersker, og ikke hvordan man kom til makten - så hun har uansett mulighet til å rette opp i et evt. dårlig førsteinntrykk.

De har fortsatt en bedre sjanse alene enn potensielt å bare bli drept av Cersei og dermed er det ingen til å organisere et forsvar mot WW. Planen deres er altfor risky. Dør de så er menneskene hvert fall fortapt. De har jo uansett 3 drager på laget.  

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8821
14.08.17 23:34

Noen dør nok garantert i gruppen nord for muren ja..  Jon blir det selvsagt ikke, og kan heller ikke se for meg at det skal være Gendry eller Jorah, som akkurat har kommet tilbake..

Gendry har vel uansett er story arc som krysser Arya sin igjen..

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
14.08.17 23:42
Trehjulssykkel: Man trenger jo ikke å brenne ned byen. Send inn Dothrakiene.

Så det er bedre å slakte og voldta tror du? :D

Men enig med deg i at å slute ut befolkningen ikke er noen bedre plan. Dog var det planen med å bringe en vandød til KL du latterliggjorde, som var tema for diskusjonen.

EndOfGreatness
EndOfGreatnessInnlegg: 2664
14.08.17 23:48
Machine_Head: Mennesker er forskjellige, vi investerer følelser og interesse i ulike ting, det gjelder også karakterer i filmer og tv-serier. At du og andre ikke reagerte spesielt på den scenen er helt fair, men det er ganske hysterisk at du da skal drive og ta andre for å havne på motsatt ende av det spektrumet. Det er problemet mitt med deg. Du bruker deg selv som en slags mal på hvordan du synes at andre skal tenke, oppføre og føle seg, når det er fryktelig langt fra en fornuftig måte å møte andre på. Største liksomtøffingen her på forumet, håper du får mye ut av det siden du sikkert ikke får utløp for misnøyen din i det virkelige liv.

Fjas og sludder. Du bør forvente å bli kommentert når du skriver at du sipper som ei 13 år gammel emo jente til Game of Thrones, noe du antagelgvis var ganske alene om. Har eksplisitt spurt folk om de synes denne scenen var noe særlig emosjonell, jenter så vel som gutter, og konsensus er stort sett nei.

Du tar feil. Jeg reagerer simpelthen på det jeg anser på idioti og tåpeligheter, og forbeholder meg retten til å kommentere dette når jeg ser det. Ikke uvanlig oppførsel på diskusjonsfora, dette.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
14.08.17 23:52
Enzino: Så det er bedre å slakte og voldta tror du? :D Men enig med deg i at å slute ut befolkningen ikke er noen bedre plan. Dog var det planen med å bringe en vandød til KL du latterliggjorde, som var tema for diskusjonen.

Ja, og du spurte meg om hva som ville vært bedre...

Men slakte og voldta? Så du sier at Dany ikke har kontroll over Dothrakiene? Hvis Dany ikke klarer å unngå at Dothrakiene slakter og voldtar, hvordan skal det gå når Dany har tatt over Jerntronen? Da kommer jo Dothrakiene til å slakte og voldta uansett da eller hva? 

Som sagt, merkelig og utypisk plan av Tyrion som absolutt burde kjenne Cersei bedre, og jeg hadde håpet på en bedre plan enn det han kom opp med.

Men da tar jeg forbehold at det ikke er noe annet de pønsker på som vi ikke har fått vite enda.  

Bare for å oppsumere; du mener fortsatt at det er en bedre plan å 

1: Gå "behind the wall"

2: Gå mot WW-hæren og på mirakuløst vis snappe en wight (antageligvis uten at noen ser det)

3: Bringe den til Cersei og på mirakuløst vis få henne til å innse alvoret

...enn å bare ta KL?

(Innlegget ble redigert 14.08.17 23:57)

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3063
14.08.17 23:52
Samuh0lm: Gendry har vel uansett er story arc som krysser Arya sin igjen..

Og The Hound skal muligens også møte på Arya eller Brienne igjen...?

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14565
14.08.17 23:58

Tipper Thoros og Beric er de som forlater oss dessverre. Thoros først, så innser Beric at nå er det siste slaget og går maniac mens han tar med seg et par døde ned i graven igjen. Ser ikke helt hva de skal gjøre etter dette uansett heller, til tross for hvor mye jeg digger dem

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg