Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
GimleSag
GimleSagInnlegg: 2973
15.08.17 12:13
daskedusken: Har de allerede rukket å lage noen enkle våpen?

Skjønner egentlig aldri hvor mange dager/uker/år det er mellom hver episode og/eller scene...
Den kidden til Samwell har jo vokst noen år allerede!

CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 1757
15.08.17 12:21

Man kan hvert fall være sikker på at Jon og Gendry ikke dør, de kan neppe ha spilt ferdig sin rolle. 

Thoros er jeg usikker på, han har jo egenskapen til å vekke de døde. Jeg tror noen av de andre tar over rollen til Beric som "the lords champion"  og Thoros bringer tilbake den personen. Kanskje Jon? 

The hound og Jorah er jeg veldig usikker på. 

Og hvis Tormund dør uten å ha fått et smil av Brianne så blir jeg meget skuffet, tror ikke det er sannsynlig. 

CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 1757
15.08.17 12:23

Hvor tror dere Sam er på vei med alle bøkene om the long night? Og tror dere han blir ettersøkt av the citadel? 

charlie27
charlie27Innlegg: 5304
15.08.17 12:29

du som disser andre er looser assa, grow a pair. 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 15.08.17 12:33)

Enzino
EnzinoInnlegg: 35795
15.08.17 13:37
Trehjulssykkel: Selvsagt er målet å ta KL og sitte på jerntronen (du hører jo hvor maktsykt hun er med alt dette "Ben D. Knee-fjaset). For å gjøre det må hun kvitte seg med Cersei, for hun vil ikke overgi seg. Dany sier hun ikke vil gjøre folk til aske, så da velger hun heller å beleire byen slik at innbyggerne dør av sult og sykdommer helt til enten KL bestemmer at de vil kvitte seg med Cersei, eller at alle Lannisters legger ned våpnene (og Dany kan spasere inn og ta seg av Cersei). I hennes hode (og ditt hode) er dette en mye "bedre" plan enn å være "Queen of Ashes", noe det jo absolutt ikke er. Så jo, jeg har absolutt skjønt poenget, det er bare det at alternativet hennes ikke er noe bedre, noe du tydeligvis ikke har skjønt.  Så igjen, å evt. miste noen som kanskje (med svært liten sannsynlighet) kunne vært allierte er uansett en mye bedre plan enn å risikere absolutt alt sammen der oddsen er svært høy for å lykkes. Er ikke engang sikkert at Lannisterne vil utgjøre noen forskjell uansett, for på Jaime så hørtes det ut som om Danys hær uansett var overlegen - og da kan man lure på om noen Lannister fra eller til vil utgjøre en stor rolle.

Nå fjerner du deg fra den opprinnelige diskusjonen. Og sparker inn åpne dører, når jeg allerede har sagt meg enig i at jeg ikke synes beleirings-planen er noe bedre enn angrep. 

Hvis det skal være noe poeng å "diskutere" må du nesten diskutere med argumenter i mot det jeg har sagt meg uenig i, ikke det jeg har sagt meg enig i.

Hele poenget med den alternative planen som du latterliggjorde, var å unngå både angrep og beleiring.

Så jeg prøver en siste gang: hvilken plan mener du ville vært bedre enn den de har bestemt seg for å prøve, når vi vet at målet er å unngå angrep eller beleiring på KL?

Eller velger du bare å ikke forholde deg til at Dany nå har et annet uttalt mål enn det du synes hun burde ha eller du tror at hun har?

Enzino
EnzinoInnlegg: 35795
15.08.17 13:43
CrazyBrunost: Hvor tror dere Sam er på vei med alle bøkene om the long night? Og tror dere han blir ettersøkt av the citadel?

Blir veldig overrasket hvis ikke tanken hans er å finne Jon Starkgaryan.

Veldig usikker på det med etterlysning. Har han tatt noen form for ed eller tilsvarende der?

CptBlackadder
CptBlackadderInnlegg: 238
15.08.17 13:49

Fint sammensatt video om Jaime.

Jaime`s worst fear

Enzino
EnzinoInnlegg: 35795
15.08.17 14:04
charlie27: Sån jeg har forstått det:  raeghar targaryan( broren til Dany ) giftet seg  med lyanna stark ( søstra til Ned) de fikk en sønn, Jon snow, som da er en targaryan og ikke en bastard og dermed den rette kongen på tronen før Dany, som da er tanta til Jon Snow. Og the mad king som de snakker om er da faren til Dany, viserys og raeghar, og bestefaren til Jon snow?

Såvidt jeg har forstått, med forbehold om feil:

Rhaegar var storebroren til Dany, og eldste sønn av Aerys (the mad king). Han ble drept i the Battle of the Trident samtidig med sin far. Deretter ble hans to kjente barn Rhaenys og Aegon, drept rett etter av the Mountain.

Siden ingen visste om at Jon Snow/Stark var ekte Targaryen da disse døde, var det Viserys (som ble smuglet ut av ladet sammen med Dany) som var neste i arverekkefølgen, og deretter Dany da Viserys da han fikk gullkronen sin av Khal Drogo. 

Men hadde man visst om at Jon var Rhaegars ekte sønn den gangen, ville han vært tronearving før Viserys og Dany.

Så det er nok Jon som har det rette kravet til tronen foran Dany, hvis det kommer frem at han er Rhaegars ekte sønn.

(Innlegget ble redigert 15.08.17 14:05)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 13185
15.08.17 16:44

Jeg tviler på at Jon ønsker tronen i det hele tatt.

Men Dany kan nok bli en smule gal om hun finner ut at han er den rette tronearvingen. 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6215
15.08.17 18:11
Enzino: Nå fjerner du deg fra den opprinnelige diskusjonen. Og sparker inn åpne dører, når jeg allerede har sagt meg enig i at jeg ikke synes beleirings-planen er noe bedre enn angrep.  Hvis det skal være noe poeng å "diskutere" må du nesten diskutere med argumenter i mot det jeg har sagt meg uenig i, ikke det jeg har sagt meg enig i. Hele poenget med den alternative planen som du latterliggjorde, var å unngå både angrep og beleiring. Så jeg prøver en siste gang: hvilken plan mener du ville vært bedre enn den de har bestemt seg for å prøve, når vi vet at målet er å unngå angrep eller beleiring på KL? Eller velger du bare å ikke forholde deg til at Dany nå har et annet uttalt mål enn det du synes hun burde ha eller du tror at hun har?

Virker som du bare har lest halvparten av det jeg har skrevet, så nå får du det inn med teskje:

Cersei vil ikke overgi seg så da har hun 2 valg: angripe eller beleire (hun har valgt siste alternativ). Her finnes det altså ingen andre alternativer uansett. Hun rekker selvsagt ikke å gjennomføre beleiringen da WW er et akutt problem slik det har kommet frem i serien. Så Tyrions forslag er å få henne med på laget (enn så lenge), og gjennomføre den dumdristige planen med å fange en wight slik at Cersei liksom skal bli overbevist og slenge seg med... når hun helt åpenbart bare burde ta KL fort som faen og mobilisere mot WW. For det var det du spurte om (hva som er bedre enn den opprinnelige planen), og nå har jeg forklart hvorfor den opprinnelige planen er håpløs, og hvorfor den andre planen er mye bedre. Eneste som kunne forsvart planen er hvis de bare hadde sendt noen random soldater til å fange en wight, eller ofret en soldat for å se om han kunne blitt en wight.

Og Danys overordnede mål har alltid vært å sitte på jerntronen. Hun tror bare hun velger en pragmatisk metode når hun i virkeligheten ikke gjør det, men det er vel nok av TV-seere som blir lurt av det hun sier. Det finnes ingen måte å ta KL på en "skånsom" måte siden Cersei ikke vil overgi seg.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9726
15.08.17 18:14
WaltonBreckRd: Men Dany kan nok bli en smule gal om hun finner ut at han er den rette tronearvingen.

Hvis man ser vekk i fra kjønn så er Dany den rette tronarvingen. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 35795
15.08.17 18:19
Trehjulssykkel: Cersei vil ikke overgi seg

Deg om det. 

De har lagt en plan for å få henne med på laget. Så får vi se om den fungerer.

Når du setter som en absolutt premis for diskusjonen, noe du har bestemt i hodet ditt, så blir diskusjonen helt meningsløs og jeg ser ingen verdi i å fortsette.

Enzino
EnzinoInnlegg: 35795
15.08.17 18:20
Trehjulssykkel: så nå får du det inn med teskje

Et dårlig resonement blir ikke bedre av å forsøke å rakke ned på en meningsmotstander. Det er en veldig lett gjennomskuelig hersketeknikk som ingen andre enn deg selv blir imponert over.

Olavhp97
Olavhp97Innlegg: 237
15.08.17 19:02
Makatelli: Hvis man ser vekk i fra kjønn så er Dany den rette tronarvingen.

Dette er feil hvis arverekken er primogenitur, noe som var normen i middelalderen. Sønnen til tronearvingen går foran eventuelle søsken. Så lenge Jon er legitim (altså ikke en bastard) så vil han gå foran i rekken.

 

 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6215
15.08.17 19:22
Enzino: Et dårlig resonement blir ikke bedre av å forsøke å rakke ned på en meningsmotstander. Det er en veldig lett gjennomskuelig hersketeknikk som ingen andre enn deg selv blir imponert over.

Jeg har ikke rakket ned på deg, jeg sier bare at du åpenbart ikke har fått med deg det jeg har skrevet, for det eneste jeg gjorde var å gjenta meg selv. Så derfor fikk du det inn med teskje (mao. så dummet jeg det veldig ned så du skulle forstå, fordi du åpenbart ikke forstod det jeg allerede har skrevet når jeg må gjenta meg selv). Har ingenting med hersketeknikk å gjøre, så om du føler deg truffet på et vis så er det ditt problem. Men du går vel kanskje i selvforsvar siden du ikke har noen argumenter igjen?

Og du skal være ganske naiv hvis du tror Cersei overgir seg. Hun sa jo at de vil kjempe til døden uansett da Jaime sa at de var underlegne.

 

(Innlegget ble redigert 15.08.17 19:25)

ForzaCalcio
ForzaCalcioInnlegg: 4690
15.08.17 19:52
Makatelli: Hvis man ser vekk i fra kjønn så er Dany den rette tronarvingen.

Nei, det stemmer ikke.

Selv om Dany hadde vært en kar hadde Jon hatt krav på tronen.

Edit: Som også Olavhp97 nevner.

(Innlegget ble redigert 15.08.17 19:53)

GimleSag
GimleSagInnlegg: 2973
15.08.17 20:22
Olavhp97: Sønnen til tronearvingen går foran eventuelle søsken.

Sååå...Hvis Jon får en sønn nå, og så dør Jon plutselig; er sønnen da den rettmessige kongen når han blir gammel nok...? Og ikke Dany?

ForzaCalcio
ForzaCalcioInnlegg: 4690
15.08.17 20:26
GimleSag: Sååå...Hvis Jon får en sønn nå, og så dør Jon plutselig; er sønnen da den rettmessige kongen når han blir gammel nok...? Og ikke Dany?

Korrekt.

Windsor
WindsorInnlegg: 6921
15.08.17 20:26
GimleSag: Sååå...Hvis Jon får en sønn nå, og så dør Jon plutselig; er sønnen da den rettmessige kongen når han blir gammel nok...? Og ikke Dany?

Ikke dersom han får en bastard utenfor ekteskap. Han må gifte seg først.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9726
15.08.17 20:37
Olavhp97: Dette er feil hvis arverekken er primogenitur

Så spørs det om folk i Westeros tenker sånn. De har en kvinnelig dronning i Cersei så da ser jeg ikke hvorfor Jon skal komme foran bare fordi han er sønnen til en død arving som aldri var konge. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 35795
15.08.17 20:37
Windsor: Han må gifte seg først.

Det enkleste vil være om han gifter seg med Dany. Så vil barna deres være arvinger til tronen uansett.

Men kan kanskje bli litt intern uro i ekteskapet når Dany finner ut at Jon er fuss på tronen.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9726
15.08.17 20:38
Enzino: Det enkleste vil være om han gifter seg med Dany. Så vil barna deres være arvinger til tronen uansett.

Så han skal gifte seg med tanta si?

Enzino
EnzinoInnlegg: 35795
15.08.17 20:38
Makatelli: hvorfor Jon skal komme foran bare fordi han er sønnen til en død arving som aldri var konge.

Fordi det er den etablerte arverekkefølgen. Spiller ingen rolle at faren hans bare var prins og ikke konge.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9726
15.08.17 21:08
Enzino: De styrte over lang tid med innavl for å holde blodlinjene rene. Men så endte det bokstavelig talt med galskap da

Jeg vet det, men jeg tenkte at det var mer bror-søster og søskenbarn. Ikke på tvers av generasjoner.

(Innlegget ble redigert 15.08.17 21:08)

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 38819
15.08.17 21:15

Hadde forresten ikke gitt mye mening for Jon å dra innom Winterfell heller som jeg så ble nevnt. Hadde fort mista flere uker på å dra til Winterfell først, som er rimelig bortkasta bare for å si "hei".

Champions07
Champions07Innlegg: 10816
15.08.17 21:32
Makatelli: Jeg vet det, men jeg tenkte at det var mer bror-søster og søskenbarn. Ikke på tvers av generasjoner.

Haha! Innavl er ok altså, men for guds skyld ikke gå på tvers av generasjoner. Det er bare ekkelt.

Kubala
KubalaInnlegg: 7990
15.08.17 21:38

"Hadde forresten ikke gitt mye mening for Jon å dra innom Winterfell heller som jeg så ble nevnt. Hadde fort mista flere uker på å dra til Winterfell først, som er rimelig bortkasta bare for å si "hei".

Uker? Det hadde tatt 10 minutter, 15 minutter kanskje hvis følget hadde tatt en omvei rundt hele Essos. Husk, dette er TV-serien og den følger ikke lover og regler i tid. 

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8434
15.08.17 21:39

Så akkurat episoden på nytt.. Da Jon & co ankom eastwatch med båt så man hvordan bølgene slo inn mot land..  Regner da med at vi kan slå fra oss den dumme teorien om at ww'ene kan spasere forbi muren på isen..

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9726
15.08.17 21:40
Champions07: Haha! Innavl er ok altså, men for guds skyld ikke gå på tvers av generasjoner.

Det var ikke det jeg sa. Jeg mente at det var slik Targaryans holdt på i fortiden. Eller jeg tror ihvertfall det. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg