Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Fokkeslasken77
Fokkeslasken77Innlegg: 13530
21.08.17 02:13

Jeg venter, men har forstått det slik at æreløse skjøger driver på å spoiler i disse trådene, så jeg gidder ikke å besøke mer.

Fokkeslasken77
Fokkeslasken77Innlegg: 13530
21.08.17 02:18

Jeg har vel "egentlig" ikke fått nattens episode spoila, men jeg møtte en smartass på byen som sa han hadde sett episoden. Da jeg forklarte han i detalj hva jeg trodde kom til å skje ble han helt rar, og jeg tok dette som en bekreftelse på at jeg hadde helt rett. Så jeg spoilet vel egentlig meg selv.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 02:19)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10959
21.08.17 02:19

Jeg har ikke lest noen spoilere her.

Fokkeslasken77
Fokkeslasken77Innlegg: 13530
21.08.17 02:23
Makatelli: Jeg har ikke lest noen spoilere her.

Det var et innlegg i tråden for bokleserne som startet med spoiler warning, før det fulgte en en masse tekst. Jeg valgte å fjerne begge trådene fra favoritter og sluttet å klikke meg inn. Det ble også sagt noe annet som gjorde det enkelt å forstå noe, men siden jeg selv mener hintet var nok til å spoile skal jeg ikke bitche om det før episoden er vist på hbo.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 02:24)

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18491
21.08.17 02:28

Får ikke sove, så er vel like greit å få sett den enda en gang.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10959
21.08.17 02:37
Fokkeslasken77: Det var et innlegg i tråden for bokleserne som startet med spoiler warning

Jeg sluttet å lese med engang jeg så spoiler-advarselen på det innlegget. 

Fokkeslasken77
Fokkeslasken77Innlegg: 13530
21.08.17 02:48

Jeg er vel omtrent den eneste personen i verden som verken fikk Ned-beheading eller Red Wedding spoila, så jeg burde kanskje ikke klage. Likevel, spoilerne på Joffrey og Tommens død kunne jeg mildt sagt vært foruten.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35929
21.08.17 03:53

Gjesp

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10959
21.08.17 04:16

Wow. Sykt bra episode. Kanskje den beste hittil. 

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18491
21.08.17 04:19

Nå får du slakt Makatelli.

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8914
21.08.17 04:21

Fuckingen med tid overgikk seg selv i dag..  stod de virkelig på den steinen ute på isen og venta mens ravnene fløy hele veien ned til Dragonstone og dragene fløy opp igjen..

 

ellers kul episode..

(Innlegget ble redigert 21.08.17 04:28)

Shirokuma
ShirokumaInnlegg: 542
21.08.17 04:26

Westeros har sannsynligvis ett annet begrep om tid enn det vi i den virkelige verden har.

ibracadabra
ibracadabraInnlegg: 377
21.08.17 04:31
Samuh0lm: Fuckingen med tid overgikk seg selv i dag..  stod de virkelig på den steinen ute på isen og venta mens ravnene fløy hele veien ned til Dragonstone og dragene fløy opp igjen..

Dette

(Innlegget ble redigert 21.08.17 04:31)

Bakkus
BakkusInnlegg: 4646
21.08.17 04:34

Likte episoden for det meste, jeg. Men hvem var det som ble pusha ut og revet i stykker av WW da de var oppe på skjæret?

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8914
21.08.17 04:34

lurer også på hvor lenge Jon var under vannet, for at zombiene skulle gå før han kom opp igjen..

og så flaks at benjen dukket opp akkurat i riktig øyeblikk, med en ny hest å gi fra seg.. Og at Jon ikke frøs ihjel på hesteryggen, eller datt av i svime..

 

og hvor fikk ww'ene kjettingene fra?

Kan sikkert finne uendelig med gode spørsmål uten svar fra denne episoden..

(Innlegget ble redigert 21.08.17 04:40)

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 39561
21.08.17 04:37

Burde ha gått en stund fra de satt seg fast der for at Thoros skulle fryse i hjel og at isen skulle fryst tilbake og til og med mer solid enn den var.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10959
21.08.17 04:39
Jordbæryoghurt: Nå får du slakt Makatelli.

Det får jeg sikkert. Jeg har faktisk likt alle episodene så langt. Det er selvfølgelig noen småting jeg ikke liker. F.eks at Dany og Jon holder på å bli kjærester, men ellers er jeg mer enn fornøyd med serien. 

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18491
21.08.17 04:50

Kan vel si hva jeg likte med denne episoden. Det visuelle og musikken er episk. Dialogene mellom gjengen var herlig, spesielt Tormund og The Hound. Skuespillet til Hivju i den scenen han roper etter hjelp var også mesterlig. Var sikker på at han var ferdig der. Synes også kjemien mellom Dany og Jon er bra. Folk er sikkert uenige, men Emilia Clarke har vært strålende denne sesongen.

HJuve
HJuveInnlegg: 387
21.08.17 10:20
Samuh0lm: hvor fikk ww'ene kjettingene fra?

Hvis du legger merke til den lille gruppen Jon og co angrep, så kunne man se at de hadde en form for hakke. De driver nok med utvinning av mineraler de og skal du nå se.

EndOfGreatness
EndOfGreatnessInnlegg: 2664
21.08.17 10:32
Fokkeslasken77: Jeg er vel omtrent den eneste personen i verden som verken fikk Ned-beheading eller Red Wedding spoila, så jeg burde kanskje ikke klage. Likevel, spoilerne på Joffrey og Tommens død kunne jeg mildt sagt vært foruten.

Neida, jeg fikk heller ikke spoila det. Ikke Joffrey eller Tommens død heller. Det eneste jeg kommer på som jeg har fått spoila, er møtet mellom Jon og Daenerys i denne sesongen.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5250
21.08.17 10:41

Tja, hvor skal man begynne? Episoden er egentlig en oppsummering av hele sesongen og hvilken retning hele serien har tatt siden ca. midtveis i forrige sesong.

Helt siden de gikk tom for bokmaterialet så har «attention to detail» blitt kraftig redusert og dette skyldes vel primært det faktum at de rett og slett ikke har detaljer de kan fokusere på. Weiss og Benioff, selv om de er kjempegode produsenter og screenwrites kan jo ikke måle seg med Martin.

Det som dog irriterer meg mest er at det nesten virker som de har gitt opp å prøve? For hver episode så føler jeg plottet og handlingen blir mer og mer generisk og alt for mye «Hollywood». Jeg kan vel ikke være den eneste som føler dette? Ting har blitt så forutsigbart, karakterer har fått så mange lag med «plotarmour» at jeg føler meg nesten litt resignert.

 

Det var for så vidt greit nok at man har økt tempo betraktelig og hopper over mer eller mindre alt av «filler». De forsøkte seg tidvis på å holde samme «lave» tempoet etter de gikk tom for bokmaterialet og det fungerte veldig dårlig da Weiss og Benioff rett og slett ikke maktet å skape nok, detaljert og bra innhold til å fylle episodene på samme måte som de klarte når de hadde bøkene som utgangspunkt.

Sånn sett så syntes jeg det er helt greit at de selv innser sine begrensninger og ikke forsøker å oppnå samme lave tempo med ekstremt mye dybde i hver episode når materialet rett og slett ikke eksisterer og de selv ikke makter å gjenskape den samme kvaliteten.

I denne sesongen så har de jo gått litt over stokk og stein, for nå teleporter karakterer fra A til B over en lav sko og scener som skriker etter mer skjermtid som møte mellom Tyrion og Jamie, gjenforeningen mellom Daenerys og Sir Jorah med flere som normalt ville fått viet minimum tre ganger så mye skjermtid i tidligere sesonger har bare blitt blåst igjennom på null, komma, niks. Det er greit at de ikke vil bruke tid på transportetapper mellom lokalisasjoner som de har gjort tidligere da de ikke har noe å fylle den tiden med. Men hvorfor forhaster de alle disse ikoniske gjenforeningene som skriker etter mer skjermtid? De må da klare å skrive noen oppegående dialoger mellom disse karakterene. Spesielt møte mellom Tyrion og Jamie syntes jeg kom frem som ekstremt forhastet og helt ræva levert sett opp imot hva man forventer av denne serien. Og gjenforeningen mellom Daenerys og Sir Jorah kunne de likeså greit bare ha droppet.

Det føles også ekstremt merkelig hvordan Daenerys har blitt så til de grader fuktig i trusa av å være rundt Jon når det føles som de knapt nok har snakket skikkelig sammen når du ser hvor lite deres forhold og karakterutveksling og utvikling har fått av reell skjermtid denne sesongen.

 

I forhold til andre TV-serier så er sikkert dette temmelig standard, men i forhold til hva Game of Thrones faktisk har blitt kjent for og levert tidligere så er dette utrolig flatt og generisk, og det hele fremstår ekstremt fremprovosert og «rushet».

 

Skal vi ta for oss siste episode så er det utrolig mye jeg reagerer på. For det første så fremstår hele konseptet rundt «A-Team» eller «The Fellowship» som et utrolig lite realistisk scenario. Hvordan alle disse «ikoniske» karakterene klarer åhavne på samme utenkelige stedet (Eastwatch) på samme tidspunkt, noe som egentlig ikke blir spesielt godt forklart i løpet av sesongen føles igjen utrolig «rushet» og veldig «Hollywood». Det skaper jo en del morsomme scener i denne episoden, men det hele føles nærmest som ren «fanservice».

Og hvordan Thoros of Myr overlever bjørneangrepet, hvordan de tilfeldigvis kommer over et lite kompani med Waight’s og en enslig White Walker som vandrer rundt hele alene. Hvordan denne ene Waight’en tydeligvis ikke har blitt skapt/turned av annen White Walker så den ikke forsvinner så for de drepte White Walker’en er jo ganske så-som-så. Liker også hvordan Jon og Sam har drept White Walker’s tidligere uten at det har kommet frem at alle Waight’s som er skapt av akkurat den White Walker’en da forsvinner. Skulle nesten tro vi fikk se noe av det i Hardhome-episoden.

 

Så havner de på en liten topp midt uten på vannet hvor isen brister så det står bøttevis med Waight’s og en liten kvartett med White Walker’s å bare ser på i påvente av at isen skal fryse til igjen.

Her er det ganske mange spørsmål som dukker opp. For det første så har man fått et slags inntrykk av at White Walker’s nærmest kan skape kulde og is med sin tilstedeværelse. Det er mulig dette har vært et litt misoppfattet inntrykk og at det rett og slett stammer fra at White Walker’s stortsett kun ferdes når det er, og kun i områder hvor det er ekstremt kaldt. Men jeg hadde nesten trodd at isen nærmest skulle fryse til igjen av seg selv så fort en White Walker kom innen rekkevidde. De gikk jo rett igjennom flammer når White Walker’s tilintetgjorde The Three-Eyed Raven i forrige sesong, og da slukket jo flammene bare av at de gikk der.

Videre så er det jo mange spørsmål rundt hvorfor Waight’s og White Walker’s bryr seg om isen i det hele tatt. Det virker jo ikke som de har spesielt lav toleranse for kulde. Hvorfor kan de ikke bare bevege seg over selv om isen har bristet enkelte steder? Spesielt White Walker’s ser jo ikke ut til å bry seg noe nevneverdig om noen Waight’s måtte død. Og de er jo allerede døde, og White Walker’s kan jo vekke de døde til livet igjen så hva har de å tape her? Waight’s er jo ogsåekstremt fleksible, vi så de klatret opp/ned i taket i forrige sesong i episoden «Hold The Door» hvor de invaderte hula til The Three-Eyed Raven. De burde ikke ha store problemer med å finne kreative måter å komme seg frem til «øya» midt ute på isen uten å måtte vente på at isen fryser til igjen.

Og vi ser jo senere i episoden at White Walker’s sine våpen fint kan benyttes som kaste spyd. Her står det massevis av folk tett oppå hverandre uten på en liten øy. Hvorfor ikke kaste noen spyd?

 

Her blir jo alt utrolig klisje, og igjen så får jeg virkelig ikke tidsrommene til å gå opp. Så fort jeg så de sendte Gendry tilbake mot Eastwatch så fortalte jeg samboer at nå kommer Gendry så vidt det er tilbake til Eastwatch, hvorpå de sender en ravn ned til Daenerys som kaster seg på en drage og klarer å redde de i siste liten. Og det var jo akkurat det som skjedde.

Det jeg sliter med her er hvordan Gendry klarer å komme seg helt tilbake, de klarer å få skrevet en lapp, sendt denne med en ravn som skal fly helt ned til Dragonstone hvor Daenerys skal ha tid til å motta lappen, lese budskapet, ta en vurdering på hva hun skal gjøre, få seg klar til kulda som er der oppe, komme seg på en drage og få flyet opp og alt dette innen White Walker’s og waight’s foretar seg noe som helst. Det hele blir bare så utrolig utgjort og skriker Hollywood lang vei. Dette går veldig imot hva serien har stått for tidligere, og jeg er nesten 100% sikker på at dette umulig kan foregå på denne måten i bøkene til Martin når de endelig kommer og det vet jo Weiss og Benioff også.

 

Klisjeen fortsetter jo når Daenerys kommer frem med alle dragene. Ingen av dragene angriper der samtlige White Walker’s står samlet. Det hadde vært en sprut av ild og alt ville vært over. De to siste dragene flyer faktisk rundt som rene statister det meste av tiden mens Daenerys lander på denne lille øya i midten for å redde alle sammen. Mens dragen står på denne øya så velger den ikke å foreta seg noe offensivt, den står der bare og venter. Alle ser perplekst påNight King som drar fram et spyd som kan klare å kaste på en flyvende og bevegende drage, alle ser på dragen som styrer ned i isen i ren slow-motion, fremdeles så gjør verken Daenerys, Drogon eller Rhaegal noe som helst mens dette skjer eller noe etter dette har skjedd. Ut ifra scener så virker det som Night King og de andre White Walker’ne er innenfor Drogon sin rekkevidde så hva med å fyre av litt flammer i deres retning? Hva med å smelte denne isen som forhindret Waight’s fra å nå øya midt ute på der til å begynne med?

Og bare sånn for å toppe av det hele så skal Jon være en komplett idiot som velger å stå å fekte med Waight’s fremfor åkomme seg på Drogon så han må bli etterlatt. Han havner til slutt igjennom isen og nede i det iskalde vannet hvor Night King, resten av White Walker’s og Waight’s bare bestemmer seg for at han plutselig er helt ute av betydning og helt uten interesse av å sjekke om han faktisk er død, helt uten interesse av å gjenopplive han som en Waight så begynner de å forlate stedet umiddelbart? Så da klarer jo Jon å komme seg opp av det iskalde vannet uten at noen av de merker det. Hvorpå han er idiot nok til å påkalle seg deres oppmerksomhet for å fekte litt til, stiv frossen som han er hvor plutselig Benjen dukker opp fra intet og får Jon av gårde på en hest. Hvor Bejin kom fra vet ingen, hvorfor han ikke bare kunne ridd på hesten sammen med Jon er jo ubegripelig men siden ingen ikoniske karakterer for utenom Thoros of Myr har død i dette slaget så var det tydelig at Benjen måtte komme inn på slutten her og ofre seg selv uten noen åpenbar grunn eller mening.

Og på slutten så dukker plutselig White Walker’s og Waight’s opp igjen for å fiske opp Viserion. Så de valgte altså åignorere Jon når han gikk ned i vannet, samtlige forlot åstedet bare for å komme tilbake rett etterpå med litt kjettinger for å fiske opp dragen? Og nå kan plutselig Waight’s begynne å bevege seg nede i dette iskalde vannet for å få festet kjetting rundt dragen?

 

Nei her var det så ufattelig mye å pirke på at det nesten ikke er til å tro. Dette føles mer ut som Marvel’s The Avengers enn det føles som Game of Thrones spør du meg. Og utrolig nok så dør jo ingen andre enn Thoros of Myr og noen andre jeg ikke helt kunne se hvem var. Og det hele avsluttes med at Daenerys helt åpenbart har falt pladask for Jon (igjen såføles dette veldig rart og påtvunget all den tid dette «forholdet» og disse følelsene har fått så lite tid til å utvikle seg) og Jon plutselig bestemmer seg for å endelig «bend the knee».

 

Episoden var kjempeunderholdene og det hele så utrolig bra ut. Men det hele blir så forutsigbart, så generisk og så lite troverdig sammenlignet med tidligere sesonger at jeg sitter igjen med ti-tonn bismak i munnen etter å ha fordøyd episoden.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 10:44)

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5250
21.08.17 10:42

Glemte jo helt dette med Arya, Sansa og Baelish. Velger å tro og håpe på at det er Weiss og Benioff som spiller oss ett aldri så lite puss der. Det vil være utrolig skuffende om Arya er så lettlurt at hun blir helt rundlurt av Baelish. Men det kan jo være at dette er situasjonen hvor karakteren til Arya stopper opp. At hun aldri har klart å bli en "no one" som resultat av at hun tviholder sånn på sin gamle identitet som Arya Stark og at det nå kommer å biter henne i ræva. Hun burde jo aldri ha dratt til Winterfell til å begynne med, og hele møte med Nymeria var jo også litt merkelig og kan tyde på at Arya er litt på ville veier for øyeblikket. Syntes selv det var litt merkelig hvordan hun klarte å bli "ferdigutdannet" som "no one" når hun selv valgte å drite i en av deres mest åpenbare prinsipper om å kaste sin tidligere identitet og personlige agenda.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47834
21.08.17 11:45
Samuh0lm: og hvor fikk ww'ene kjettingene fra?

Nightking har en garasje med utstyr liggende. Derfor de dro fra vannet for så å komme tilbake etterpå.

EndOfGreatness
EndOfGreatnessInnlegg: 2664
21.08.17 11:59

De store spørsmålene er jo hvorfor ikke det vannet var bunnfrossent fra før av. Og hvorfor ingen fryser på ørene north of the wall. Og hvorfor det siste spydet til Night King kommer fra HELT feil retning ift. hvor han står.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18491
21.08.17 12:34

Hvor får WW klærne fra? 

Giggern
GiggernInnlegg: 700
21.08.17 12:55
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 16:05)

-Longva-
-Longva-Innlegg: 1110
21.08.17 13:44

Amen til alt RamGuy. Tar helt kaka hvor Hollywood dette har blitt. 

Sansa/Arya delen er jo helt katastrofe. ALLE i hele Westeros må jo skjønne at Sansa skrev lappen under tvang, og i et forsøk på å befri Ned

loline
lolineInnlegg: 616
21.08.17 13:55
RamGuy: Videre så er det jo mange spørsmål rundt hvorfor Waight’s og White Walker’s bryr seg om isen i det hele tatt. Det virker jo ikke som de har spesielt lav toleranse for kulde. Hvorfor kan de ikke bare bevege seg over selv om isen har bristet enkelte steder? Spesielt White Walker’s ser jo ikke ut til å bry seg noe nevneverdig om noen Waight’s måtte død. Og de er jo allerede døde, og White Walker’s kan jo vekke de døde til livet igjen så hva har de å tape her? Waight’s er jo ogsåekstremt fleksible, vi så de klatret opp/ned i taket i forrige sesong i episoden «Hold The Door» hvor de invaderte hula til The Three-Eyed Raven. De burde ikke ha store problemer med å finne kreative måter å komme seg frem til «øya» midt ute på isen uten å måtte vente på at isen fryser til igjen. Og vi ser jo senere i episoden at White Walker’s sine våpen fint kan benyttes som kaste spyd. Her står det massevis av folk tett oppå hverandre uten på en liten øy. Hvorfor ikke kaste noen spyd?

Fordi det ikke var om å gjøre å drepe Jon & co fortest mulig, men seigpine de og se hva de er gode for. Er sikkert dritkjedelig Beyond the Wall når alle er dau og det kun handler om å transportere dauingene til the Wall. Så når det endelig skjer noe, så vil vel Night King få mest mulig ut av det, leke litt mind games, hale ut underholdningen litt. Så fikk han jo en drage ut av det, så han er sikkert godt fornøyd. Hvorfor skulle han bry seg om Jon? Army of the Dead kommer til å knuse alle de møter, hvertfall etter White Walkernes syn. De har jo knapt fått motstand så langt, og det er ganske åpenbart at de holder tilbake. For husk, vi vet jo ikke hva WW egentlig vil. Er jo litt for enkelt om de bare er onde og vil drepe/turne alle levende, that's it. Så det er vanskelig å kritisere D&D for hvordan denne episoden utfoldet seg når vi vet så lite om motivasjonene til den ene siden i konflikten.

loline
lolineInnlegg: 616
21.08.17 14:04
RamGuy: Alle ser perplekst påNight King som drar fram et spyd som kan klare å kaste på en flyvende og bevegende drage, alle ser på dragen som styrer ned i isen i ren slow-motion, fremdeles så gjør verken Daenerys, Drogon eller Rhaegal noe som helst mens dette skjer eller noe etter dette har skjedd.

Dette er et ganske vanlig virkemiddel å bruke på film. Når noe helt sykt dramatisk skjer, så vil man gjerne vise reaksjonene til de involverte. Da kan det komme flere klipp etter hverandre, så det føles som en evighet uten at noen reagerer og faktisk gjør noe produktivt. Men det er nok meningen at alle disse tingene skal skje samtidig, og gjerne får vi se det i slow motion i tillegg, så det er snakk om sekunder IRL. Ikke mye man rekker å få gjort på sekunder, når man i tillegg er i sjokk.

Når man reagerer på detaljer som dette, så skulle man tro man aldri har sett film eller TV før. 

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35929
21.08.17 14:08

Tror noe av det flaueste er at Dany for første gang på årevis tilfeldigvis hadde på seg snøhvit kjole. Må jo matche white walkerne.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg