Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Samuh0lm

Innlegg: 8922
Samuh0lm
21.08.17 21:01

Dette kan jo selvsagt være taktisk av ww'ene..  mulig den ene gjenværende hjalpde resten av horden å navigere seg fremtilden på eg vis..

Barbosa

Innlegg: 4745
Barbosa
21.08.17 21:15

Synd å se hvor mye GoT har falt i kvalitet.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 21:16
Samuh0lm: Dette kan jo selvsagt være taktisk av ww'ene..  mulig den ene gjenværende hjalpde resten av horden å navigere seg fremtilden på eg vis..

Hvis Nights King styrte den siste Wight'sen så har han jo en slags infokilde med seg til Jon. Han kan sikkert vite nøyaktig hvor sine wights befinner seg, da han tross alt styrer dem( Litt som Bran som styrer og ser gjennom ravners øyne). Tenker det er naturlig at han sender med en av sine egne wights når undersåtter skal ut på oppdrag. 

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
21.08.17 21:27

Trodde at resten av WW hæren kom på grunn av skrikene til wighten etter at gruppa hadde kastet seg over den..?

(Innlegget ble redigert 21.08.17 21:27)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 21:30
LaGoeba: Trodde at resten av WW hæren kom på grunn av skrikene til wighten etter at gruppa hadde kastet seg over den..?

Det gjorde de nok, men de hadde kommet likevel da den ene wightsen tross alt ble styrt av en av de WW som ankom.

EDIT: Så Jons plan om å ta en wights uten at WW skulle legge merke til det ville ikke ha fungert.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 21:31)

RamGuy

Innlegg: 5415
RamGuy
21.08.17 21:38
Bakkus: Folk som reagerer på hvor 'kjapt' ravnen kom fram til Dragonstone og hvor kjapt Dany kom seg derfra til beyond the wall ser ikke ut til å ha observert at de var omringet rundt vannet i LANG tid. Godt over et døgn virket det som. Det er så lang tid det ca tar før ødelagt is og bli dypfryst igjen i deres klima.

Dette med isen er jo merkelig i seg selv. Det er temmelig langt Nord, nøyaktig hvor langt nord vet vi ikke men siden de beveger seg fra Eastwatch så må vi gå ut ifra at de har ambisjoner om å være et sted på den østlige siden av nord for veggen og siden det er null skog i sikte og vi ser ytterst like skog når de går så skulle man tro de er ute ved Hardhome. Det vil også gi mening i og med at Hardhome var et havnområdet med endel skip så er det et potensielt sted hvor White Walkers kan plukke opp litt kjetting.

Problemet er jo at de beveger seg i endel fjellområder, og de gjør jo også et nummer ut av de ser denne fjelltoppen som The Hound så i flammene og det er fint lite fjell på den østlige siden av veggen sånn generelt. Da må de eventuelt ha beveget seg temmelig langt vestover og da vil det jo gi mye mer mening å starte fra Castle Black eller Shadow Tower.

Vi ser jo også at Daenerys speider rett nord, og kanskje til og med litt nord-øst når hun står på muren etter å ha kommet tilbake. Her kan det jo være at serieskaperne rett og slett ikke har tenkt på slike detaljer, men skal vi ta det som utgangspunkt så peker jo alt på at de har vært ut mot Hardhome. Noe som jo på mange måter gir mening da det er der Jon sist har sett en bunke med White Walkers og Wights så han har jo grunn til å tro at de må være i den retningen selv om de da tilsynelatende ikke har beveget seg noe nærmere muren i det hele tatt på evigheter.

 

Uansett så er jo problemet med denne isen det faktum at området de oppholder ser eg bikkjekaldt 24/7. At isen er så tynn at de går igjennom i utgangspunktet virker temmelig umulig. Og det faktum at de venter på at isen skal fryse nok til at den da plutselig skal tåle mer enn den gjorde i utgangspunktet når de kom henger jo ikke på greip. Om de så ventet i flere døgn så gir det ingen mening at isen nå plutselig er tykkere og mer solid enn den var i utgangspunktet, vannet har tross alt stått i iskaldt være helt urørt i gudene vet hvor lenge og likevel så brast isen. Men etter noen timer/dager med venting så var den plutselig tykkere og sterkere enn noen gang?

Og igjen, vi vet at White Walkers kan fryse vann. Vi har sett det i tidligere sesonger, det var vel riktignok bare en liten vannpytt men den frøs umiddelbart så fort en White Walker kom i nærheten og vi har sett Night King i denne episoden og i episoden "Hold The Door" hvor han beveger seg igjennom flammer og flammene slukker automatisk når han kommer som igjen tyder på at de utstråler mye kulde og sånn sett så hadde de jo muligheten til å fryse vannet raskt som ingenting.

Og igjen så gir det liten mening at Wights skulle ha noe problemer med vannet i utgangspunktet. De er allerede frosne, de er allerede døde osv.. Og de hadde tilsynelatende ingen utfordringer med vannet når det skulle festet kjetting rundt en drage som lå på bunnen av vannet.

 

Det er jo temmelig åpenbart at dette er spørsmål som vi aldri kommer til å få svar på. Eneste "logiske" svaret på alt dette må være at Night King er en "greenseer" akkurat som Bran og at han på en eller annen finurlig måte har klart å vite om Daenerys og dragene og hadde på et eller annet sinnssykt vis klart å planlegge det hele for å få seg en drage. På den måten så gir det mening at de aldri viser interesse av å drepe følget når de ute på vannet, og sånn sett gir det også mening at de har med seg disse isspydene som vi vel aldri har sett før og på den måten gir det også mening at et lite følge med noen få Wights og en White Walker tilfeldigvis stråler rundt alene, hvorpå en av Wights'ene helt uforståelig ikke forsvinner når Jon dreper the White Walker.

Problemet med denne teorien og om det viser seg å stemme er at jo hele komplottet til Nights King virker alt for på viddene i seg selv og det er egentlig fryktelig lite med hans oppførsel så langt i serien som vitner om at han skal ha slike evner. Med mindre det skjedde noe når han klarte å berøre Bran som har gitt han nye krefter som han ikke har hatt tidligere. Men hvem vet.

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
21.08.17 21:41

Hadde dette vært Georg sin serie så hadde ikke Gendry funnet veien tilbake til The Wall pga uværet, og frosset ihjel. Nightking hadde frosset vannet til is og tatt gjengen ute på øya.

Kunne forresten ikke alle bare løpt tilbake med Gendry? Joda, det er vanskelig å få med seg wighten, men "retrett og prøv på nytt" var tydeligvis ikke et alternativ. Jon sin plan skulle egentlig ført til at alle var dæve.

Eller hva sier dere, blodfans?

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 21:47
ragnarMadrid: På diverse kommentarfelt og SoMe ser jeg flere som hyller denne sesongen som den beste. Hvor plasserer du den ift. de tidligere?

Som jeg har skrevet i leaks tråden, så synes jeg den første sesongen var veldig rotete og uoversiktelig, og egentlig ikke så spennende. Jeg var faktisk hakket unna å falle av.

Men jeg mistenker at dette har litt å gjøre med to ting:

1. At jeg ikke hadde lest bøkene, og ikke leste noe om serien på nettet, så jeg hadde veldig dårlig oversikt over alle karrakterene.

2. At jeg ikke så serien slik den må ses. Noen serier kan ses veldig lett og uten at man følger med på detaljene. Da særlig sit koms, type Two and a half men, The big bang theory, How I met your mother, Entourage, osv. Andre må man følge detaljert med på, for at den i det hele tatt skal bli særlig interessant. Men får man med seg alle detaljene, blir det veldig bra. Dette gjelder f.eks. serier som GoT, Billions og Twin Peaks. Jeg så GoT sesong 1 som jeg ser Big Bang og Entourage, det var en stor tabbe.

Så fra andre sesong (og når jeg så sesong 1 om igjen), synets jeg det begynte å bli enklere å følge med, når jeg fikk plassert flere av karraktere mer. Da begynte det å bli veldig interessant.

Så var serien veldig lik frem til og med 4. sesong, men begynner å endre karrakter i sesong 5. Den kanskje første skuffelsen jeg fikk, var slaget der Stannis taper, hvor vi aldri fikk se selve slaget. Det var lame.

Sesong 7 er dessverre rushet, og det er mange scener jeg gjerne skulle sett at de hadde med, med scenen der brotherhood ble tatt til fange på toppen av listen. Men jeg synes mye av det som blir vist, på tross av enkelte logiske brister, er ekstremt bra. Og for meg var den episoden som ble frigitt i natt, den aller beste i sesong 7, og faktisk også den beste i hele GoT.

Dette fordi den traff en nerve hos meg som ingenting jeg har sett på en skjerm siden 1998. Jeg skjønner at dette er en høyst subjekiv opplevelse, og har full respekt for at dette ikke traff andre på samme måten.

Men for meg er det viktigere at en serie (eller film, som er referansen i 1998), treffer meg følelsesmessig, enn at dialogen er genial, eller at storyen er kjemisk renset for logiske brister. 

Så tilbake til spørsmålet ditt. Jeg synes det er veldig vanskelig å rangere sesonger mot hverandre, og særlig når vi ennå ikke har sett sesongfinalen. Men for meg er ikke 7. sesong noe dårligere enn de foregående. Det er faktisk den som har skapt mest engasjement for meg noen gang. Så skal jeg dømme ut fra det, så må jeg vel si at det er den beste.

Men jeg antar at det henger sammen med at jeg er en utålmodig person, som alltid leter etter konklusjoner. Jeg holdt på å bli gal av at Dany aldri kom seg til Westeros og at Arya rotet rundt alene i en side-story jeg ikke forstod poenget med, før Frey's fikk sitt fortjente i sesong åpningen av sesong 7. Nå ser jeg at konklusjonen nærmer seg, og det liker jeg mer en endeløse geniale karrakterdrevne dialoger.

Denne diskusjonen minner meg forresten veldig om en diskusjon jeg hadde på sykkelforumet, der de sykkelkyndige gav meg masse pepper fordi jeg syntes det var mer underholdende å se Contador i fjellene, enn Cancellara i klassikere og på tempo. 

Dette også handler vel mye om smak og behag. Og smaken er som kjent som baken. Min er best... ;-)

(Innlegget ble redigert 21.08.17 21:48)

RamGuy

Innlegg: 5415
RamGuy
21.08.17 21:50
unitedkid1902: Er ikke Westeros rimelig likt Storbritannia? I så fall burde The Wall som ravnen ble sendt fra ligge rundt Edinburgh og Dragonstone nede til havs utenfor London, muligens Ipswich. Om jeg ikke tar helt feil så er ikke det "mer" enn 500-600 kilometer.

Hvor har du det ifra? Vi har vel ingen konkrete tall men de fleste regner med at det er ca 5500 km fra nord til sør og ca 2250 km fra vest til øst. Og da har vi ikke tatt med Essos.

Storbritannia på sin side er vel knappe 1300 km fra nord til sør?

(Innlegget ble redigert 21.08.17 21:50)

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 21:50
LaGoeba: Hadde inntrykket av at de forsvant i det de gikk under vannet. Var jo bare Jon som kom opp igjen, og de holdt han jo heller ikke nede til han døde.

Gir forståvidt sense. Og da er det ikke enkelt å forstå hvordan de fikk det til.

Plausibel forklaring: WWs tåler vann selv om ikke Wights gjør det. Så de festet kjettingen, og Wights dro.

bagdad123

Innlegg: 18741
bagdad123
21.08.17 21:51
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 16:05)

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 21:52
LaGoeba: Ikke for å klage, men føler du at de er så bra at de skal være så nærme en 10er? Når man vet hvor bra episodene til GoT kan være. Holder Hardhome, BoB, Rains of Castamere, The Mountain and The Viper og The Watchers on The Wall ganske mye høyere enn det vi har fått servert disse to. Synes spesielt dagens episode ikke er i nærheten av å være en 9.6/10 episode. The Spoils of War var mye bedre, men fortsatt et stykke unna de jeg har nevnt.

Jeg synes som sagt den siste episoden var seriens beste så lang, og det beste jeg har sett på en skjerm på snart 20 år. Så blir vanskelig for meg å si noe annet enn 10er på den.

The spoils of war var imo rimelig midt på treet av GoT episoder.

Jeg banner i kjærka nå, men jeg syntes jo ikke Battle of the Bastards var så mye av GoT middels.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 21:55
Enzino: Plausibel forklaring: WWs tåler vann selv om ikke Wights gjør det. Så de festet kjettingen, og Wights dro.

I og med at det er WW som styrer wights så er det kanskje vanskelig å få dem til å svømme. Nytt element å bevege dem i. WW er mer en egen rase, eller en subrase av mennesker så hvorfor skulle de ikke fysisk kunne svømme? Sånn gitt at de har klart å tatt til seg kunnskapen om å svømme. Vi har allerede sett et menneskebarn bli forandret til en WW så hvorfor skulle svømmeegenskapene gå tapt når WW og mennesker er såpass like.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 21:56
K-dawg: Godt mulig det, men vi som ser på får ikke inntrykk av dette har tatt veldig lang tid. Vist de virkelig var så lenge på den holmen, burde de ikke ha fryst ihjel etterhvert?

Jorah Mormont gikk da vitterlig til Jon Stargaryan og hintet frempå om at de kom til å fryse (innforstått ihjel). Han slår meg ikke som en som begynner å syte om kulde før det er kritisk i hvert fall.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 21:58
bagdad123: Rustning til dragene? Hvorfor faen lager de ikke det?

Hadde ikke hjulpet mot WW. Ikke med mindre den var a valyrian steel. Sverdene til WW går rett igjen alt annet. Jeg regner med at det blå is-spydet hadde samme effekten.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 21:59)

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 21:59
TomBrady_12: at de som søsken blir trukket mot hverandre

Bortsett fra at de er tante og nevø, sel sakt.

McLovin

Innlegg: 13369
McLovin
21.08.17 22:03

Så lenge de hadde sverd med ild burde det være en smal sak å holde nok vann isfritt, men skal man lete etter ulogiske sammenhenger er nok uansett GOT ikke det mest fornuftige alternativet, med sine drager, ravner og zombier

(Innlegget ble redigert 21.08.17 22:05)

RamGuy

Innlegg: 5415
RamGuy
21.08.17 22:06

Det er ikke automatisk sånn at bare fordi noe er satt i en fantasiverden så kan man ikke lenger tenke logisk. For utenom at verden inneholder endel mytiske vesener og skapninger så oppfører ting seg temmelig naturtro og realistisk.

EndOfGreatness

Innlegg: 2664
EndOfGreatness
21.08.17 22:17
Enzino: Men når man klarer å klage på hvilken av dragene NK kaster spydet sitt, og de fysiske observasjonene man har gjort for å klage ikke stemmer, så blir det imo klaging for klagingens skyld. Da har det virkelig ingen verdi.

Dette er jo noe av det dummere med episoden, etter Jons idiotiske oppførsel. Ganske dust å la alle vente fordi du skal kjempe ned fem undeads som allikevel kommer til å bli vekket til live igjen av WWs. De fikk skvist ut enda en last minute rescue av det da, så sikkert fett for noen. Jorah måtte nesten falle av dragen også. Kuult.

Tilbake til dragen: Det er ganske tydelig at Drogon er en god del nærmere Night King enn Viseron, og ikke minst er han i ro. Kongen bommer også med ca. 30 cm på Drogon når han er mye lenger unna og i lufta rett etterpå, så tydelig at han er ganske treffsikker.

milfern

Innlegg: 72608
milfern
21.08.17 22:23

Har sagt det hele tiden: Ice Dragons baby!

Når det er sagt. Veldig underholdende. Men som flere påpeker. Mange logiske brister, noe som er helt greit. På tide å få fart på handlingen og bli ferdig med serien nå.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 22:25)

milfern

Innlegg: 72608
milfern
21.08.17 22:25
bagdad123: Rustning til dragene? Hvorfor faen lager de ikke det?

Fordi dragene allerede har tykk nok rustning mot piler og sverd. Om man derimot skulle lage en rustning mot den enorme ballistaen hadde rustningen blitt for tung til å fly med.

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
21.08.17 22:25
LaCangura: I og med at det er WW som styrer wights så er det kanskje vanskelig å få dem til å svømme.

Skjønner ikke dette jeg heller. Har wights egen vilje og opererer på egenhånd, kommuniserer de med WW på et vis eller blir de 100% kontrollert av WW? Om wighten tas med inn i Westeros så får jo WW fullstendig oversikt over Westeros, noe som gjør planen til Jon, Tyrion og Dany enda mer retarded. 

Forøvrig, hvorfor kunne de ikke prøvd å grille WW? Nightkingen stod jo bare der.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 22:26)

milfern

Innlegg: 72608
milfern
21.08.17 22:25
unitedkid1902: Er ikke Westeros rimelig likt Storbritannia?

I utforming ja.

Om du tar størrelsen i betraktning er det mer likt Afrika.

McLovin

Innlegg: 13369
McLovin
21.08.17 22:30

Hadde serien fortsatt med samme fart i fremdriften som de første sesongene hadde det blitt en brå slutt til slutt.

Ettersom den store fighten i siste sesong nødvendigvis må handle om "ice and fire" vil endel snarveier bli tatt og den samme dybden utelates.

At man ikke bruker tre episoder på en reise er ren skjær nødvendighet. Mange karakterer som hadde mye plass vil nødvendigvis få liten plass.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 22:36
EndOfGreatness: Det er ganske tydelig at Drogon er en god del nærmere Night King enn Viseron, og ikke minst er han i ro. Kongen bommer også med ca. 30 cm på Drogon når han er mye lenger unna og i lufta rett etterpå, så tydelig at han er ganske treffsikker.

Se den scenen på nytt. Han kaster spydet nesten rett opp, type 80 graders vinkel. Viseron flyr over Drogon rett før, og så mot NK.

Og eneste grunnen til at han bommer på Drogon er at Dany er jockey/pilot og legger ham over når NK kaster.

Og hvordan vet du hva som NK sin motivasjon til å ta ned Viserion før Drogon? Er du så bevandret i WW krigsstrategi, at du kan si at han gjorde en taktisk feil? Og hvis han gjorde en taktisk feil, tror du alle karrakterene er feilfrie under et slag? Ingen mennesker er det, soldater og offiserer gjør feil in the heat of fire i krig. Akkurat som fotballspillere, leger som prøver å redde liv, advokater som fremfører et dårlig argument i rette, etc, etc, etc.

Men bare at folk gidder å diskutere noe sånn, uansett om det hadde vært riktig...

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 22:37
Trehjulssykkel: eller blir de 100% kontrollert av WW? Om wighten tas med inn i Westeros så får jo WW fullstendig oversikt over Westeros, noe som gjør planen til Jon, Tyrion og Dany enda mer retarded.

Det er dette jeg tror. Wights er tross alt døde og virker ikke å å bry seg om noe annet. Jeg tror de er som dukker som styres 100% av White Walkers. De blir bare et verktøy for WW. Så om den tas med sør så kan WW få oversikt der. Det som avgjør er hvor langt signalene over til Weigts når. I bøkene nås de helt ned til Kings Landing. Muligens kan kometen på himmelen fungere som en satellitt for å overføre signalene fra WW til sine wights. jeg skjønner at dette høre sci-fy og ekstremt ut, men GRRM har skrevet om lik som blir styrt av andre og brukt som våpen flere ganger før. Da var det enten en form for fungus som styrte kroppene, eller det var en rase med telekinetikk som evne. GRRM er veldig opptatt av telekinese og tankeoverførig (slik som Bran). Det går igjen i mange av hans bøker. Jeg tenker WW styrer kroppene via telekinese. I såfall er det en tabbe av Jon å ta dem med ned.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 22:38)

milfern

Innlegg: 72608
milfern
21.08.17 22:37

Dette kommer uansett til å skje.
Deanerys, Jon og Cersei inngår en pakt om å slåss mot WW sammen. Cersei backstabber Jon og Deanerys, blir kvitt sine rivaler, vinner krigen og er den eneste utfordreren til jerntronen. 

White Walkers inntar Kings Landing noen måneder senere.

The End.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 22:38
EndOfGreatness: Jons idiotiske oppførsel. Ganske dust å la alle vente fordi du skal kjempe ned fem undeads som allikevel kommer til å bli vekket til live igjen av WWs

Jupp. Og når du hadde stått og fryst deg halvt i hjel etter et døgn uten mat og drikke, så hadde du sikkert også tenkt helt klart, og gjort alle taktiske vurderinger 100% riktig.

Blir som å si at er for dumt/urealistisk i en fotballkamp, når en spiller gjør en grov taktisk feilvurdering av typen Tarik som skyter når man er to alene med keeper...

Det var dumt gjort av Jon og en dårlig taktisk vurdering. Det gjør ærlig talt serien mer realistisk, enn at han aldri gjør feil, og særlig ikke når han har frosset, sultet og tørstet i et døgn.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 22:42)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 22:40
Trehjulssykkel: Forøvrig, hvorfor kunne de ikke prøvd å grille WW? Nightkingen stod jo bare der.

Jo det kunne dem. Tidligere i serien har ikke flammer hatt effekt på dem som jeg kan huske. De har gått rett igjennom. Men drageflamme er ekstra varmt.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 22:41
LaCangura: Jo det kunne dem. Tidligere i serien har ikke flammer hatt effekt på dem som jeg kan huske. De har gått rett igjennom. Men drageflamme er ekstra varmt.

Kan det være at Dany/dragene hadde fokus på å redde A-tema på klippen?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg