Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
21.08.17 22:44

Men jeg må bare gi opp disse diskusjonene. Folk har bestemt seg for at alt som ikke er slik de vil ha det oppe i sitt hode er feil/logisk brist/for dumt.

Haters gonna hate. Peace out.

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
21.08.17 22:49
LaCangura: Det er dette jeg tror. Wights er tross alt døde og virker ikke å å bry seg om noe annet. Jeg tror de er som dukker som styres 100% av White Walkers. De blir bare et verktøy for WW. Så om den tas med sør så kan WW få oversikt der. Det som avgjør er hvor langt signalene over til Weigts når. I bøkene nås de helt ned til Kings Landing. Muligens kan kometen på himmelen fungere som en satellitt for å overføre signalene fra WW til sine wights. jeg skjønner at dette høre sci-fy og ekstremt ut, men GRRM har skrevet om lik som blir styrt av andre og brukt som våpen flere ganger før. Da var det enten en form for fungus som styrte kroppene, eller det var en rase med telekinetikk som evne. GRRM er veldig opptatt av telekinese og tankeoverførig (slik som Bran). Det går igjen i mange av hans bøker. Jeg tenker WW styrer kroppene via telekinese. I såfall er det en tabbe av Jon å ta dem med ned.

Men isåfall burde jo Bran si noe som at "hey folkens, kanskje det ikke er så smart å ta med wights til KL fordi NK har samme egenskap som jeg har".

Bran burde jo vite om planen dems nå - og sendt en eller annen form for advarsel. 

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 22:49
Enzino: Kan det være at Dany/dragene hadde fokus på å redde A-tema på klippen?

Jeg tenke på den potensielle muligheten for om drageflamme faktisk dreper WW.

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
21.08.17 22:50
Enzino: Men jeg må bare gi opp disse diskusjonene. Folk har bestemt seg for at alt som ikke er slik de vil ha det oppe i sitt hode er feil/logisk brist/for dumt. Haters gonna hate. Peace out.

Ja, best å gå tilbake til Transformers-filmene. 

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 22:50
Trehjulssykkel: "hey folkens, kanskje det ikke er så smart å ta med wights til KL fordi NK har samme egenskap som jeg har".

Han har IKKE samme egenskap. Bran kan tankeoverføre. Han har ikke telekinese. Altså evnene til å bevege/styre gjenstander eller døde kropper. Dør et dyr Bran har warget i kastes han ut.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 22:52)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 22:51
Trehjulssykkel: Bran burde jo vite om planen dems nå - og sendt en eller annen form for advarsel.

Det tenker jeg like godt er av plothensyn :)

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
21.08.17 22:57
LaCangura: Han har IKKE samme egenskap. Bran kan tankeoverføre. Han har ikke telekinese. Altså evnene til å bevege/styre gjenstander eller døde kropper. Dør et dyr Bran har warget i kastes han ut.

Så Bran kan kun kontrollere levende vesener, mens NK kan kontrollere døde og levende? 

Han burde vel fortsatt skjønne at NK har noe ala det han har da mener nå jeg. 

Hadde forresten vært litt gøy om han plutselig hadde tatt over Jon og begynt å kødde rundt foran "The Fellowship". 

(Innlegget ble redigert 21.08.17 22:58)

EndOfGreatness

Innlegg: 2664
EndOfGreatness
21.08.17 23:02
Enzino: Og eneste grunnen til at han bommer på Drogon er at Dany er jockey/pilot og legger ham over når NK kaster.

Nettopp. Derfor burde han lett ha truffet ham da han satt i ro mye nærmere. Er jo det jeg forsøker å si. Dragen med sju ekstra folk på ryggen han kunne ha fått i armyen sin. Den ene også beileilig nok eneste personen som kan kontrollere dragene, antageligvis WWs verste fiende.

Jeg har sett scenen på nytt, og det burde kanskje du også gjøre. Viseron er DRITHØYT oppe, og avstanden fra Night King til Viseron er helt åpenbart lenger enn avstanden fra Night King til Drogon. Dessuten kaster han også like åpenbart langt ifra i 80 graders vinkel, mer 45-ish, kanskje enda mindre.*

Edit: Så det igjen, og vinkelen endrer seg drastisk fra det ene bildet hvor han slipper spydet til det andre hvor det fyker oppover. Sistnevnte har mye større vinkel ift. bakken enn førstnevnte. Akkurat dette er isolert sett sånne ting jeg driter i; dette ser man i all fiksjonell TV-produksjon. Men jeg reagerer på valget om å ta Viseron istedenfor Drogon.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 23:13)

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
21.08.17 23:04

En annen ting i denne episoden var hvor fullstendig retard Arya har blitt. Håper det ligger noen mening bak det hun sier (et kontra-plot mot LF), ellers så har de fullstendig ødelagt en interessant karakter. Minner meg om da Lori ga Rick all skyld i The Walking Dead, enda det var hun som var cunten.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 23:05)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 23:05
Trehjulssykkel: Så Bran kan kun kontrollere levende vesener, mens NK kan kontrollere døde og levende?  Han burde vel fortsatt skjønne at NK har noe ala det han har da mener nå jeg

Bran kan bare gå inn i levende vesener, han "krangler" om kontrollen med verten, mens hans egen kropp ligger forsvarsløs et sted. Han kan også bruke weirwoods å se minner, sende meldinger, gå tilbake i tid osv. Men alt handler om tankeoverføring.

WW derimot styrer døde dyr, inkludert mennesker, mens de selv er i våken tilstand. En slags evne til å bevege og kontrollere gjenstander.

Ja, Bran burde ha skjønt at WW har egenskaper som gjør at det kanskje ikke er så lurt å ta en med seg sør for muren. Spesielt pga hans tidligere møter med NK.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 23:06)

EndOfGreatness

Innlegg: 2664
EndOfGreatness
21.08.17 23:06
Enzino: Jupp. Og når du hadde stått og fryst deg halvt i hjel etter et døgn uten mat og drikke, så hadde du sikkert også tenkt helt klart, og gjort alle taktiske vurderinger 100% riktig.

Jeg hadde lengtet tilbake til varme og mat og drikke og ikke gitt meg ut på en totalt tilbakestående tokt, håper jeg.

Helt utrolig at du synes det er merkelig å reagere på dumme plotholes som dette. Jeg driter i enkle ting som at de ikke bruker lue eller at vannet ikke var frossent fra før av, men når det blir så grovt som dette er det bare teit.

 

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 23:08
Trehjulssykkel: Hadde forresten vært litt gøy om han plutselig hadde tatt over Jon og begynt å kødde rundt foran "The Fellowship".

Hehe, som jeg har sagt før burde vel Bran ha tatt med en Raven som kunne ha fløyet sammen med The Fellowship. Om så bare for å raskt, på sekunder kunne gi beskjed til Dany. Via å skinchange til en annen raven i dragonstone. Han er den perfekte budbringeren. 

Stoner

Innlegg: 12858
Stoner
21.08.17 23:14
Samuh0lm: Kan sikkert finne uendelig med gode spørsmål uten svar fra denne episoden..

Kanskje, men det var ikke mange gode spørsmål i innlegget ditt. 

Samuh0lm

Innlegg: 8922
Samuh0lm
21.08.17 23:19

av nyskjerrighet..  hvilken film i 98 var det som var så bra?

Titanic? :p

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 23:23
Samuh0lm: av nyskjerrighet..  hvilken film i 98 var det som var så bra? Titanic? :p

Hei, vent nå litt. Titanic er fremdeles konge! ;)

hrrreminius

Innlegg: 8787
hrrreminius
21.08.17 23:24
RamGuy: Eneste "logiske" svaret på alt dette må være at Night King er en "greenseer" akkurat som Bran og at han på en eller annen finurlig måte har klart å vite om Daenerys og dragene

Det har vel blitt hintet til ganske lenge at Bran og NK har en form for connection i Brans syn/vargs. 

Og om han er en "greenseer" eller lignende evner er vel ikke hans kunnskap om Dany og dragen anskaffet på en mer finulig måte enn Brans kunnskap om det meste som foregår.

Det tetter ikke så mang plot holes sånn sett, men akkurat når det gjelder NK kan det være greit å ha et åpent sinn. Vi vet ikke helt hva han er og hva han kan og ikke.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 23:27)

upforgrabs

Innlegg: 7546
upforgrabs
21.08.17 23:26
Samuh0lm: av nyskjerrighet.. hvilken film i 98 var det som var så bra?

Må ha vært Lock, Stock :)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 23:28

Spennende om den første mannen som ble forvandlet til en WW av The Children of The Forrest, hadde opprinnelig genetiske krefter. Slik som skinchanging, Greenseeing, Greendreams, Telekinises, eller om det oppstod nye krefter som ble overført fra The Children da de forvandlet han. Hvis han hadde noe fra før kan det forklare hvorfor eksperimentet gikk forferdelig galt. The Children kunne iallefall ikke styre han.

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
21.08.17 23:31
LaCangura: Hehe, som jeg har sagt før burde vel Bran ha tatt med en Raven som kunne ha fløyet sammen med The Fellowship. Om så bare for å raskt, på sekunder kunne gi beskjed til Dany. Via å skinchange til en annen raven i dragonstone. Han er den perfekte budbringeren.

Dette er jo det mest logiske. Helt utrolig hvordan serieskaperne ikke klarer å komme opp med noe slikt. 

Blir spennende å se hvordan Georg fortsetter historien i bøkene. Nå har ikke jeg lest bøkene, men lest på andre foraer at de siste bøkene ikke er like god som de første, så det kan jo være at Georgen også går tom for ideer.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 23:32
hrrreminius: men akkurat når det gjelder NK kan det være greit å ha et åpent sinn. Vi vet ikke helt hva han er og hva han kan og ikke.

Enig. Vi vet svært lite annet enn at de kan få døde kropper, dyr og mennesker til å gjøre ting på kommando. Og at ved å drepe den WW som styrer de døde, så faller kroppene bare om. Men om en annen WW i etterkant bare kan bruke kroppene på nytt vet vi ingenting om. Men langt ifra umulig.

I tillegg vet vi ikke motivet til WW. Det vi vet er at de angriper mennesker. Men at du også kan gjøre avtaler med dem så lenge du gir dem barn. Kanskje de ikke hadde gått til krig om ikke Westeros hadde sluttet å gi nyfødte bastarder i offergavene til "gudene"/WW.

Stoner

Innlegg: 12858
Stoner
21.08.17 23:34
ragnarMadrid: Enzino, hva syns du om at Dany og dragene klarte å finne nåla (Jon & co) i høystakken (The North)?

Har du aldri reist med fly før? Du ser ganske mye fra luften.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 23:34)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
21.08.17 23:37
Trehjulssykkel: Nå har ikke jeg lest bøkene, men lest på andre foraer at de siste bøkene ikke er like god som de første, så det kan jo være at Georgen også går tom for ideer.

Her er jeg veldig uenig. De siste 2 bøkene er langt mer langdryge, iallefall ved første lesning, men de er også dem som har mest dybde. Mest innviklet. Mange legger ikke merke til halvparten av det som skjer utenfor kapitellpersonens synsfelt , og får derfor bare med seg overflata. Som ikke er like interessant som overflata er i de tidligere bøkene. Går du i dybden så åpner du øynene opp for veldig mye.

Stoner

Innlegg: 12858
Stoner
21.08.17 23:38
Royu: Det som dog er ganske usannsynlig er hvor denne mega kjettingen dukket opp fra.

Ja, helt utenkelig at det skulle befinne seg noe kjetting i nord. Det kunne jo ikke f.eks ha befunnet seg noe kjetting i den enorme militærbasen som wildlingsene drev under Mance Rayder for et par år tilbake. Ødelegger hele serien for meg.

(Innlegget ble redigert 21.08.17 23:39)

Shirokuma

Innlegg: 553
Shirokuma
21.08.17 23:40

Er jo ett ganske smart trekk av NK å ta ut Viserion først, siden han var i ferd med å brenne opp hæren til NK, mens Drogon var på bakken og var "passiv".

ragnarMadrid

Innlegg: 35970
ragnarMadrid
21.08.17 23:44
Stoner: Har du aldri reist med fly før? Du ser ganske mye fra luften.

Lykke til med pusten der oppe, kompis. Vi har vel heller aldri sett dragene fly så høyt i serien. Og såvidt jeg husker var det et tykt skydekke. Ikke særlig høyt heller (igjen- om jeg husker rett).

Og fjell ser helt annerledes ut fra bakkehøyde kontra 30 000 fot. Hvis man mener at man ser fjellet easy peasy fra commercial airplane heights.

Stoner

Innlegg: 12858
Stoner
21.08.17 23:56
ragnarMadrid: Lykke til med pusten der oppe, kompis. Vi har vel heller aldri sett dragene fly så høyt i serien. Og såvidt jeg husker var det et tykt skydekke. Ikke særlig høyt heller (igjen- om jeg husker rett). Og fjell ser helt annerledes ut fra bakkehøyde kontra 30 000 fot. Hvis man mener at man ser fjellet easy peasy fra commercial airplane heights.

Elendig poeng. Du får god oversikt fra luften, selv om du ikke er ti tusen meter over bakken. Store svartkledte grupperinger på et tett område skiller seg sannsynligvis godt ut i et ellers snødekt landskap. Det er jo heller ikke slik at Dany måtte finkjemme hele North. Du kan begrense søket til et par anslåtte dagsmarsjers avstand fra muren. Det svært karakteristiske spisse fjellet ruver over resten av landskapet, og gir et godt kjennetegn som forenkler søket ytterligere.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 00:00)

Windsor

Innlegg: 7379
Windsor
22.08.17 00:01

Jorah hadde jo null problem med å spore opp Dany i Essos. Å finne Jon i the North fremstår jo som superenkelt i forhold.

Makatelli

Innlegg: 11509
Makatelli
22.08.17 00:04

Folk her inne leter bare etter ting å klage på. Tror jeg fjerner denne tråden fra favoritter frem til siste episode kommer ut. 

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
22.08.17 00:18
Stoner: Elendig poeng. Du får god oversikt fra luften, selv om du ikke er ti tusen meter over bakken. Store svartkledte grupperinger på et tett område skiller seg sannsynligvis godt ut i et ellers snødekt landskap. Det er jo heller ikke slik at Dany måtte finkjemme hele North. Du kan begrense søket til et par anslåtte dagsmarsjers avstand fra muren. Det svært karakteristiske spisse fjellet ruver over resten av landskapet, og gir et godt kjennetegn som forenkler søket ytterligere.

Du har åpenbart aldri flydd helikopter i uvær. Selv det å finne store grupperinger i et tilsynelatende "lite" område er som å finne nåla i høystakken når det er dårlig sikt, spesielt i fjellformasjoner. 

CptBlackadder

Innlegg: 281
CptBlackadder
22.08.17 00:48

Elsker serien, men må ærlig innrømme at jeg tror den hadde vært bedre uten white walkers og zombier. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg