Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
22.08.17 01:10
LaCangura: Hehe, som jeg har sagt før burde vel Bran ha tatt med en Raven som kunne ha fløyet sammen med The Fellowship. Om så bare for å raskt, på sekunder kunne gi beskjed til Dany. Via å skinchange til en annen raven i dragonstone. Han er den perfekte budbringeren.

Er en del spørsmål i forhold til den teorien.

Bran kan vel ikke snakke når han er i en ravn? Så det ville vel ikke hjelpe om han hadde kunnskapen og varget seg inn i en raven på Dragonstone hvis han ikke kunne fått gitt beskjed?

Han måtte i så fall varget seg inn i en ravn (tåler de den kulden?), blitt med A-team (kan han bevege ravnen han varger seg inn i, hvor han vil?), gått tilbake med bevisstheten til menneskeform på Winterfell. Sagt i fra hva som skjedde, og så kunne de send en raven derfra til Dany.

Hadde ikke spart veldig mye tid, selv om Winterfell er sør for muren.

 

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
22.08.17 01:13
Shirokuma: Er jo ett ganske smart trekk av NK å ta ut Viserion først, siden han var i ferd med å brenne opp hæren til NK, mens Drogon var på bakken og var "passiv".

Veldig godt poeng.

Er vel mulig NK er hakket mer taktiske enn flertallet av de som poster i tråden her, som mener at det er en logisk brist å ta ut en aktiv drage i steden for en passiv drage.

De kan neppe ha spilt mye sjakk. Eller risk. Eller et hvilket som helst strategispill.

ragnarMadrid

Innlegg: 35970
ragnarMadrid
22.08.17 02:08

Hva syns du om at Walkerne ikke sendte hele flokken mot Snow og co? Var jo en jevn, kontinuerlig flow med undeads - akkurat slik at man kan dele inn i sektorer og kutte de ned en etter en. Send alle på én gang og det er ikke sjangs.

Siden du er inne på taktikk. De har jo hundretusenvis av dem, tror ikke de bryr seg om at de mister 2000 for å ta livet av Snow og den gjengen.

EDIT: Dette blir siste spørsmål til deg (sannsynligvis), du har svart greit for deg tidligere. Vil bare lufte tankene.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 02:09)

Knaxern

Innlegg: 49359
Knaxern
22.08.17 02:39
LaGoeba: Håper virkelig at HBO lærer til neste år. Gidder ikke dette enda en gang.

Ja, det håper jeg virkelig. Helt håpløst hvordan hele sesongen er blitt spoilet 3-4 måneder før den startet.

Men virker som om det ikke er helt tett enda, for jeg har allerede fått med meg en spoiler til neste sesong.

Fokkeslasken77

Innlegg: 13530
Fokkeslasken77
22.08.17 02:45
ragnarMadrid: Hva syns du om at Walkerne ikke sendte hele flokken mot Snow og co? Var jo en jevn, kontinuerlig flow med undeads - akkurat slik at man kan dele inn i sektorer og kutte de ned en etter en. Send alle på én gang og det er ikke sjangs.

Akkurat den kan jeg til nød kjøpe. Det var vel vekten av alle på en gang som gjorde at isen ga etter.

Knaxern

Innlegg: 49359
Knaxern
22.08.17 02:49

Ellers er det godt å se at det ikke er bare jeg som er i harnisk over denne episoden, og alle de logiske bristene.

Bakkus

Innlegg: 5279
Bakkus
22.08.17 03:16

Har det blitt annonsert hvor lang siste episode blir?

Crabsen

Innlegg: 15406
Crabsen
22.08.17 03:24
Bakkus: Har det blitt annonsert hvor lang siste episode blir?

Mener å ha hørt den varer rundt 120 min

(Innlegget ble redigert 22.08.17 03:24)

Tab

Innlegg: 1553
Tab
22.08.17 04:04

Herregud som jeg gleder meg!!!!!

Men, neste sesong kommer ikke før i 2019?

Stoner

Innlegg: 12858
Stoner
22.08.17 06:59
Trehjulssykkel: Du har åpenbart aldri flydd helikopter i uvær. Selv det å finne store grupperinger i et tilsynelatende "lite" område er som å finne nåla i høystakken når det er dårlig sikt, spesielt i fjellformasjoner.

Hvilket uvær snakker du om?

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
22.08.17 07:04

De starter visst innspillingen i oktober.

Samuh0lm

Innlegg: 8922
Samuh0lm
22.08.17 07:20

Siste episode blir 81minutter.

 

det spekuleres i at neste sesong kan komme i september 2018, men sålenge innspillingen ikke er startet en gang vet man jo ikke..

daskedusken

Innlegg: 5871
daskedusken
22.08.17 08:38
RamGuy: White Walker kom i nærheten og vi har sett Night King i denne episoden og i episoden "Hold The Door" hvor han beveger seg igjennom flammer og flammene slukker automatisk når han kommer som igjen tyder på at de utstråler mye kulde og sånn sett så hadde de jo muligheten til å fryse vannet raskt som ingenting.

Man kan slukke flammer med kulde? Spesiell konklusjon.

daskedusken

Innlegg: 5871
daskedusken
22.08.17 08:43

Blir moro når den døde dragen skal smelte Muren. Storarbeid.

RamGuy

Innlegg: 5415
RamGuy
22.08.17 09:27
Enzino: Men jeg må bare gi opp disse diskusjonene. Folk har bestemt seg for at alt som ikke er slik de vil ha det oppe i sitt hode er feil/logisk brist/for dumt. Haters gonna hate. Peace out.

Finurlig diskusjonteknikk fra din side. Dra alle over en kam, stemple alle som haters osv men fortsetter stadig å diskutere.

Du diskuterer jo mer eller mindre på nøyaktig samme måte som flere av oss som er kritiske til alle de logiske bristene, bare at du sitter på motsatt ende av skalaen. Det er ikke nødvendigvis noe bedre/dårligere det.

 

Det er en ganske så stor mengde med folk som er veldig kritiske til den siste episoden, eller egentlig flere episoder fra denne sesongen generelt og endel mot slutten av den forrige.

Det å stemple oss som "haters" er bare flåsete og minner mer om en hersketeknikk enn noe annet. Tror du vi sitter her å ser på serien, har sett på den i over syv sesong og skriver opp og ned i mente om hver bidige episode, kaster oss på diverse teorier og diskuterer serien med stort engasjement fordi vi hater den?

Vi er genuint interesserte og opptatte av serien. De fleste av oss syntes serien har vært noe av det beste som har blitt produsert av en TV-serie. Mange av oss er også genuint opptatt av historien og materialet og flere av oss har nok et eller annet forhold til grunnhistorien/bøkene også. Hadde vi ikke det før serien startet, så har nok flere av oss kastet oss over bøkene i etterkant.

 

Problemet til serien er at den har lagt opp til et temmelig skyhøyt nivå hva gjelder integritet og historiefortelling via de første sesongene. Det som "blåste meg av banen" når det kom til denne serien var det skyhøye detaljnivået på dialogene, hvor "down to earth" serien har vært hvor salgscener fremstår ekstremt realistisk iforhold til hva som er normalen for slike serier. Ingen av hovedkarakterene er i nærheten av trygge, serien går og historien i seg selv går langt i å ikke sky noe som helst hva gjelder incest, seksualitet, rasisme, kjønnsdiskriminering, tortur og hva det måtte være. Det har rett og slett vært en fantastisk serie på mer eller mindre samtlige punkter frem til sesong 6. Produksjonkvaliteten har også vært ute av en annen verden for en TV-serie. Noe jeg også vet å sette pris på.

 

Da blir det, hvertfall for min egen del litt antiklimatisk og et lite problem når serieskaperne gjør en helomvending og forandrer tempoet i serien og begynner endrer på alle de verdiene som har gjort serien til hva den er.

Det er jo ikke sånn at slutten av sesong 6 og sesong 7 har vært dårlig. På ingen som helst måte. Men serien har gått fra å være superdetaljert, med en utrolig høy attention to detail og generelt veldig lite overfladisk til å bli en Hollywoodfilm ala The Avengers. Produksjonkvaliteten er fremdeles prima, og det er fryktelig mange gode skuespillere som gjør en veldig god jobb på TV-skjermen. Men det er jo ikke så rart at flere av oss reagerer (og det negativt) når de endrer såpass som de har gjort sammenlignet med tidligere sesonger.

 

Jeg kan nyte en Hollywoodfilm like mye som de fleste andre, jeg kan fint se på The Amazing Spider-Man og innse at det er mye her som ikke nødvendigvis gir så mye mening men det er fremdeles god underholdning. Men da går jeg inn med en viss forventning av hva jeg kommer til å få servert.

Nå har Game of Thrones gått inn i sin syvende sesong, at man skal gå fra en superdetaljert serie med ekstremt høy attention to detail over til noe som fremstår langt flatere, mer generisk og langt mer hollywoodinspirert hvor den ene karakteren blir reddet fra den ene umulig "jeg er så godt som død" situasjonen til den andre er ikke det jeg har kommet til å forvente av denne serien.

 

 

Det er klart at det å henge seg opp i ting som kjettinger osv.. Er å være i overkant kritisk. Men det er jo ikke det det handler om. Poenget er jo at de generelt har kastet veldig mye av integriteten og "attention to detail" rett ut av vinduet og at det er så mange småting i hver episode når som ikke henger på greip. Hadde det bare vært kjettingen på slutten av episode 6 så hadde det jo vært en ting, men når man kan legge sammen småting her og der igjennom nesten hver eneste episode denne sesongen så blir det litt mye.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
22.08.17 09:43
RamGuy: Finurlig diskusjonteknikk fra din side. Dra alle over en kam, stemple alle som haters osv men fortsetter stadig å diskutere.

Med folk, så mente jeg en del folk, ikke alle folk. Burde selvsagt presisert det. Men at jeg mente "alle" er din tolkning, det har jeg ikke skrevet noe sted, og det mente jeg ikke. Så det er på grensen til stråmannsargumentasjon fra din side.

Som jeg har skrevet her mange ganger (og du har kanskje lest innleggene mine i sammenheng, ikke bare dette siste hvor jeg var drittlei og sikkert formulerte meg alt for unyansert og upresist), har jeg respekt for at man er kritiske til ting. Og noen er nyanserte og avbalanserte i kritikken. Andre er ikke det.

De som bare lirer av seg negativt, og som ikke engang gidder å sette ord på hvorfor de er negative, eller de som har funnet masse "logiske feil" som ikke er logiske feil, var de jeg siktet til.

Men jeg tror ikke jeg gidder mer, for denne debatten finnes ikke fruktbar på noen som helst måte.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
22.08.17 09:49
RamGuy: Nå har Game of Thrones gått inn i sin syvende sesong, at man skal gå fra en superdetaljert serie med ekstremt høy attention to detail over til noe som fremstår langt flatere, mer generisk og langt mer hollywoodinspirert hvor den ene karakteren blir reddet fra den ene umulig "jeg er så godt som død" situasjonen til den andre er ikke det jeg har kommet til å forvente av denne serien.

Som jeg har skrevet flere ganger (har du lest noen av de forrige innleggene mine egentlig?) så har jeg stor forståelse for at die hard GMMR fans er skuffet over endringen.

Jeg ser jo også tydelig endringen, men tåler det tydeligvis bedre enn de fleste. Jeg har skrevet lange innlegg om mine preferanser og hvorfor jeg derfor fortsatt synes serien er fantastisk, så skal ikke gjenta alt det.

Når det gjelder å bli reddet fra "jeg er så godt som død" situasjoner, så tillatter jeg å minne om at Tyrion har klart dette 2 ganger i manuset til GMMR, Dany 1 gang, og Sam, Gilly og baby-Sam en gang. Det er sikkert også andre eksempler jeg ikke husker. Men GMMR gjør det på en mer elegant måte enn Hollywoodsk "en saviour dukker opp i siste sekund" varianten. Så det er ikke reddet fra så godt som død dere reagerer på, men måten det gjøres på. Igjen med min fulle forståelse, uten at det ødelegger min seeropplevlese.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 09:49)

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
22.08.17 09:54
ragnarMadrid: Hva syns du om at Walkerne ikke sendte hele flokken mot Snow og co? Var jo en jevn, kontinuerlig flow med undeads - akkurat slik at man kan dele inn i sektorer og kutte de ned en etter en. Send alle på én gang og det er ikke sjangs. Siden du er inne på taktikk. De har jo hundretusenvis av dem, tror ikke de bryr seg om at de mister 2000 for å ta livet av Snow og den gjengen.

Det er alment kjent krigsstrategi å slå til med maks kraft, så i utgangspunktet var det en dårlig strategi. Men som det allerede er nevnt her, hvis isen var tynn, og wightene oppløses i vann, så var det kanskje ikke noe annet valg?

Men for å gjenta meg selv: Hvorfor skal alle forvente at menneskene og de andre skapningene i serien tar perfekte valg hele tiden? De er in the heat of fire, mens vi sitter rolig hjemme i sofaen og ser på.

Den forutsetningen er like dum som at man tror at fotballspillere alltid skal klare å gjøre riktige taktiske valg på banen i farten, at dommere skal få alle straffesituasjoner riktig eller at alle linjedommere skal klare å dømme alle marginale offsideavgjørelser riktig.

Alle gjør feil. Det gjelder nok fantasiskapninger også.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
22.08.17 09:55
Samuh0lm: av nyskjerrighet..  hvilken film i 98 var det som var så bra? Titanic? :p

Kommer ikke til å gidde å avsløre det i denne tråden, med det klimaet som råder her akkurat nå.

Men er du veldig nysgjerrig, så oppretter du en "Hvilken er den beste filmen du noen gang har sett?" tråd på filmforumet, så kan det nok tenkes at jeg svinger innom og gir deg svar på et tidspunkt... ;-)

MensenErnst

Innlegg: 5630
MensenErnst
22.08.17 10:09

Apropos kjettinger. 

Påstås her at det er en gammel kabelferge i bildene fra innsjøen. Står også her at kjempene hadde kjettinger da Mance Ryder forsøkte å innta muren.

Men jeg stussa litt jeg også altså. Gjorde det.  

KongOlav2

Innlegg: 43760
KongOlav2
22.08.17 10:09
RamGuy: Det er klart at det å henge seg opp i ting som kjettinger osv.. Er å være i overkant kritisk. Men det er jo ikke det det handler om. Poenget er jo at de generelt har kastet veldig mye av integriteten og "attention to detail" rett ut av vinduet og at det er så mange småting i hver episode når som ikke henger på greip. Hadde det bare vært kjettingen på slutten av episode 6 så hadde det jo vært en ting, men når man kan legge sammen småting her og der igjennom nesten hver eneste episode denne sesongen så blir det litt mye.

Er ikke dette som følge av at det kanskje har vært litt for lite fremdrift i serien til tider, og det blir derfor FOR mye som skal skje den siste halvannen sesongen til at det er mulig å gjøre det på noen annen måte. Iallfall når det gjelder plutselig "sprang" i handlingen. Enkelte av de andre logiske bristene kunne såklart vært fikset.

frauen

Innlegg: 4044
frauen
22.08.17 10:37

Til de som lurer på hvordan Dany fant frem til Jhon og gjengen hans. Det er så utrolig enkelt at jeg har vanskligere for å fatte hvorfor noen ikke har påpekt det før. Gruppen la ut i gangavstand fra Eastwatch. Gendry løp tilbake. Det er derfor svært begrenset avstand de kunne ha klart å gå,  så søkeområdet var ikke særlig stort.

Kjettingene kan muligens være laget av is uten stål?

MensenErnst

Innlegg: 5630
MensenErnst
22.08.17 11:23

Så kjapt gjennom episode 9 i sesong 4 i lunsjen. Ganske grei størrelse på kjettingen de bruker når de slipper ljåen nedover muren mot wildlingsa som klatrer. Det er vel ikke første gang på tusen år de har brukt den vil jeg tro. Ikke umulig at det finnes rester av slike nord for muren heller. 

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
22.08.17 11:24

Tormund var episodens MVP i hvert fall. Herlig spilt av Hivju.

RamGuy

Innlegg: 5415
RamGuy
22.08.17 11:30

Kjettingene har jeg faktisk ikke noe større problem med i det hele tatt. Som sagt så tyder jo alt på at de er ved Hardhome og det var et punkt med endel skipsfart så at det er noen kjettinger her eller der virker jo logisk.

Har et større problem med hvordan de tilsynelatende går veldig lenge og langt fra Eastwatch, de tilfeldigvis kommer over en liten separat gruppe med Wights + en White Walker hvorpå alle bortsett fra en Wight kollapser og hvordan Gendry som aldri har vært nordover før har evnen til å løpe i full fart tilbake til muren, få sendt en ravn som når Dany som klarer å omstille seg, kaste seg på en drage og komme til utsetning i siste liten.

Hvordan Wights og White Walkers bare står å ser på mens de er ute på denne lille øya uten å gå til angrep. Og hvordan isen tilfeldigvis på dette bikkjekalde stedet var tynn nok til å sprekke, men samtidig så tar det bare timer/dager for den å fryse til igjen og bli mer solid enn noen før osv osv.. Ingen navngitte personer med unntak av Thoros of Myr dør osv.. Benjen dukker opp fra ingen steder og kan tilfeldigvis ikke sette seg på hesten osv..

 

Men kanskje det største problemet er jo hele "scenarioet".

Jeg syntes nå hele konseptet "la oss dra å plukke opp en Wight og dra den med helt ned til Cersei i King's Landing" har virket ganske så ulogisk? For det første så er sannsynligheten for at det skal klare å få tak i en Wight som er i livet lik null i utgangspunktet, og at de skal klare det uten å vekke oppmerksomhet fra White Walker's er jo enda mer usannsynlig og så vidt  jeg vet så skal det foreligge noe magi som forhindrer White Walkers å passere muren så hvorfor innbiller deg seg at det bare er å ta med seg en Wight sør for muren sånn helt uten komplikasjoner? Hva tilsier at den i det hele tatt vil overleve reisen?

 

Og hvem ved sine fulle fem sender ut Jon Snow "King in the North", Tormund "Leader of the Wildlings" osv på et slikt oppdrag? Det er i bestefall et oppdrag som må regnes som umulig så det er noe de gjør i et slags siste desperate forsøk og da sender du ikke ut slike personer når det er 99% sikkert at det går til helvete. Da står du mye dårligere rystet til krigen som måtte komme, både krigen mot Cersei og krigen mot the White Walkers vil jo stå må svakere med spesielt Jon og Tormund borte da det vil splitte floket i Nord, og vi vet ikke hvordan det vil påvirke the Wildlings og i verstefall så ville jo hele The North plutselig drite fullstendig i The White Walkers og utelukkende fokusere på Cersei.

 

 

De er jo heller ikke i noen håpløs situasjon når de klekker ut denne "geniale" planen. Alt de vet er at Bran har observert The Night King når han varger til en flokk med ravner. Vi får et inntrykk av at det er litt presiserende da de nærmer seg veggen, men det de kan jo umulig ha nærmest seg veggen spesielt mye ettersom Jon og følge måtte gå temmelig langt fra Eastwatch før de støtet på dem, og alle logikk med tanke på hvor de drar ifra, hvor langt de dro osv tilsier jo at de må ha vært i nærheten av Hardhome, med andre ord så har ikke White Walkers beveget seg noe særlig i det hele tatt så hva var det som var så presiserende?

 

Og hele ambisjonen med oppdraget er å få med seg en Wight ned til Cersei for å overbevise henne om denne faren. Dette gir jo også veldig lite mening, for det første så er det ingen garanti for at henne vil bry seg. For det andre så er det åpenbart at det tar ikke lang tid for Dany å fly opp til veggen så hun burde jo kunne, ved hjelp av en drage eller to klart å utføre hele oppdraget langt tryggere og ikke minst langt mer effektivt. Hun var jo ikke overbevist på dette tidspunktet, men hun sender jo avgårde sin viktigste støttespiller i Jon og dermed hele "The North" så det gir ingen mening for henne å godta et slikt idiotisk selvmordsoppdrag, og om hun først gjør det så gir det hvertfall ingen mening at hun bare skal bli sittende igjen i Dragonstone og bare vente på at det unngåelige skal skje.

 

 

 

Så før man i det hele tatt går igjennom episoden og alle de logiske bristene så er jo premissene for hele oppdraget helt ulogisk til å begynne med og det er jo et oppdrag som ikke passer inn i Game of Thrones i det hele og store egentlig. Hvor mange slike merksnodige "The Avengers, Mission Impossible" oppdrag har vi sett eller hørt noe til tidligere?

 

Det kan virke som at Weiss og Benioff har fått informasjon fra George Martin om at Night King kommer til å få konvertert en drage, men at de har null anelse om hvordan det hele utspiller seg også har de bare kastet sammen et rent hollywoodplot for å få det hele til å skje i serien.

Windsor

Innlegg: 7379
Windsor
22.08.17 12:16
Enzino: Men som det allerede er nevnt her, hvis isen var tynn, og wightene oppløses i vann, så var det kanskje ikke noe annet valg?

Jeg tenkte der at WW var så sikre på seier at de ikke hadde hastverk og gjerne ofret noen titalls eller hundre zombier. Ved å ikke sende alle samtidig får de observert bedre hvor stor motstand det er i Snow&Co. Jeg tror Dany&dragene kom som en overraskelse på WW. 

MensenErnst

Innlegg: 5630
MensenErnst
22.08.17 12:31

Om en ser behind the scene filmen så snakker de om at Night King "seize the opportunity" når dragene kommer. Altså ikke gjennomtenkt. 

tooommm

Innlegg: 24006
tooommm
22.08.17 12:36

Episoden var jo bare helt fantastisk med masse deilig action og nydelige effekter. At det er noen logiske brister gidder jeg ikke bry meg om, speseilt ikke i en serie som inneholder drager, zombier, hekser og trollmenn osv..:)

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
22.08.17 12:42
Enzino: Jeg synes som sagt den siste episoden var seriens beste så lang, og det beste jeg har sett på en skjerm på snart 20 år. Så blir vanskelig for meg å si noe annet enn 10er på den. The spoils of war var imo rimelig midt på treet av GoT episoder. Jeg banner i kjærka nå, men jeg syntes jo ikke Battle of the Bastards var så mye av GoT middels.

At denne episoden er i nærheten av episoder som The Mountain vs The Viper feks er blasfemi. Der den episoden fløt fantastisk bra med en en-mot-en kamp som man knapt har sett maken til før på skjermen(for meg er det kun scenen med Arthur Dayne som kommer over rent actionmessig), Oberyn sin fantastiske presence under kampen, når man vet hva som sto på spill av både Tyrion sitt liv og Oberyn sin hevn(og dette var på et tidspunkt hvor det fortsatt var realistisk at en karakter som Tyrion kunne røket), og den sjokkfaktoren på slutten gjør at denne episoden ikke engang når den til anklene. Slikker den litt under foten, kanskje.


Dette var jo en episode med null sjokkfaktor, rotete actionsekvenser, særdeles lite GoT sjarm med unntak av scenene med The Hound, Tormund og når Tormund jeklet med Gendry. Hva er det som gjør at man synes at denne episoden var så fantastisk bra? Man er jo ikke stresset en eneste gang når gutta står ute på øyen, fordi man vet at Dany kommer. Ingen som røk engang, bortsett fra Thoros(R.I.P) som frøys i hjel. Det er så lite GRRM som man kommer. Denne sesongen når ikke de fire første sesongene til knærne. Og det er synd, fordi vi hadde snakket garantert tidenes serie hvis utviklingen hadde fortsatt i positiv forstand etter sesong 4. Nå er det bare en berg-og-dal bane når det kommer til kvaliteten. 

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
22.08.17 12:45

For øvrig så kom det jo opp to wights fra vannet som skulle dra ned Tormund, så hvordan de oppfører seg under vann har jeg null peiling på. Like inkonsekvent der som ellers.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg