Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
22.08.17 13:15
Windsor: Men serien må jo holde en viss standard for at man skal klare å leve seg inn i det.

Om serien post GMMR materiale er god eller dårlig standard, er en subjektiv mening, jeg aldri blir enig med dere om. Så akkurat det ser jeg faktisk ikke noe stort poeng i fortsette ping-pong'en om.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
22.08.17 13:16
LaCangura: Planlegge i forkant før Jon dro?

Visste Jon detaljene i hva Bran kan gjøre da? Spør bare fordi jeg ikke husker om han har fått beskjed om det. De har jo ikke møtt hverandre siden s01e01.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
22.08.17 13:17
LaGoeba: Dette var ironi.

Takk gud.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
22.08.17 13:18
Enzino: Hvis alt er blitt helt forutsigbart, bør du kunne fortelle meg hva som kommer til å skje i trianglet Sansa-Arya-Littlefinger.

Svar meg på denne da. Hvis 8 av 10 av dere som mener serien har blitt totalt forutsigbar klarer dette, så skal jeg ta av meg hatten, og innrømme at dere har rett.

En morsom utfordring til ekstreme kritikere.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 13:19)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
22.08.17 13:19
Enzino: Vi kan teste dette. Hvis alt er blitt helt forutsigbart, bør du kunne fortelle meg hva som kommer til å skje i trianglet Sansa-Arya-Littlefinger.

Det var ikke i den forstand jeg mente at serien var forutsigbar, men der man før hadde Neds dødsfall, Red Wedding, Viper vs Mountain, Tywin vs Tyrion, som gjorde at serien fikk sjokkerende tvister på plottet så er disse ikke-eksisterende nå. Det er ingenting underveis i episodene som overrasker lengre. Eksempelvis det at dothrakiene og dragene kom til å angripe Lannister hæren skjønte jeg med en gang Cersei og han fra Iron Bank´en pratet om at avtalen var gjeldende først når gullet var i KL. D&D slipper hele veien små hint og tips gjennom episoden som gjør at man fanger opp handlingen fra starten av omtrent. Det er ikke den uforutsigbarheten lengre.


Hva som kommer til å skje mellom Arya og Sansa aner jeg ikke. Vet bare at jeg ikke er noen fan av den nye arcen til Arya. Herregud så jævlig creepy hun har blitt. Heier nesten mer på Sansa.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
22.08.17 13:20
LaGoeba: Det var ikke i den forstand jeg mente at serien var forutsigbar, men der man før hadde Neds dødsfall, Red Wedding, Viper vs Mountain, Tywin vs Tyrion, som gjorde at serien fikk sjokkerende tvister på plottet så er disse ikke-eksisterende nå. Det er ingenting underveis i episodene som overrasker lengre. Eksempelvis det at dothrakiene og dragene kom til å angripe Lannister hæren skjønte jeg med en gang Cersei og han fra Iron Bank´en pratet om at avtalen var gjeldende først når gullet var i KL. D&D slipper hele veien små hint og tips gjennom episoden som gjør at man fanger opp handlingen fra starten av omtrent. Det er ikke den uforutsigbarheten lengre.
Hva som kommer til å skje mellom Arya og Sansa aner jeg ikke. Vet bare at jeg ikke er noen fan av den nye arcen til Arya. Herregud så jævlig creepy hun har blitt. Heier nesten mer på Sansa.

Ok.

Revenant
RevenantInnlegg: 1385
22.08.17 13:20

Jeg tipper Arya dreper Littlefinger i neste episode. Med Sansas samtykke. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
22.08.17 13:21
Revenant: Jeg tipper Arya dreper Littlefinger i neste episode. Med Sansas samtykke.

Derfor Sansa sendte vekk Brienne?

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
22.08.17 13:24
Enzino: Ok.

Det var alt? Du er uenig i at episodenes oppbygning har blitt forutsigbare? Som sagt, hvilke episoder denne sesongen har inneholdt en tvist eller noe som sjokkerte deg som i tidligere sesonger? Nå er det bare rett på sak, svart/hvitt, good vs evil. Og det er helt greit det, siden serien begynner å nærme seg slutten og de må begynne å avslutte storyliner. Men det betyr ikke at kvaliteten ikke har falt fra tidligere sesonger.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
22.08.17 13:25
Enzino: Visste Jon detaljene i hva Bran kan gjøre da? Spør bare fordi jeg ikke husker om han har fått beskjed om det. De har jo ikke møtt hverandre siden s01e01.

Sant, men det var Bran som tross alt gav beskjed om at WW og wights kom. Han kunne også gitt beskjed om at han kan hjelpe. Men selv uten planlegging kunne han ha dukket opp som ravn hos Jon Snow når tid som helst. Og han kunne ha varget inn i en fugl på Dragonstone å få gitt beskjed om at Jon var i fare. Bloodraven har før sagt i ravneform: Jon. Snow. Vote" rett før valget. Og Bran har sagt Snow i ravneform flere ganger, da kan han sikker si til Dany i ravneform: "Jon. Snow. Save". Eller "Jon. Walkers. Dragons".

Revenant
RevenantInnlegg: 1385
22.08.17 13:26

@LaGoeba

Jeg tror det å sende Brienne var en del av planen for å tricke littlefinger. 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46762
22.08.17 13:28
Enzino: Svar meg på denne da. Hvis 8 av 10 av dere som mener serien har blitt totalt forutsigbar klarer dette, så skal jeg ta av meg hatten, og innrømme at dere har rett.

Dette er ekstremt forutsigbart.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
22.08.17 13:30
LaGoeba: Hva som kommer til å skje mellom Arya og Sansa aner jeg ikke.

Og grunnen til at jeg ikke aner hva som kommer til å skje er at jeg egentlig ikke aner hva som foregår nå. Er det noen som gjør det egentlig? Var en grei story i starten da Arya akkurat hadde vendt hjem, nå er jeg mer usikker på storylinen. Men sånn er det vel når Petyr skal drive å spille spillet sitt.

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
22.08.17 13:31

Hvor blir det av Conor McGregor? Skulle ikke han få en gjesterolle?

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
22.08.17 13:32
LaGoeba: Du er uenig i at episodenes oppbygning har blitt forutsigbare?

Nei. Har skrevet snart 100 ganger at jeg har sett tydelig at serien har forandret seg post GMMR materialet. Så det burde de fleste som diskuterer med meg, ha fått med seg nå.

Men jeg synes du overdriver det, og jeg synes heller ikke det gjør så mye for kvaliteten som du synes.

Tror vi får agree to disagree, da det ikke ser ut som om det kommer så veldig mye interessant ut av denne ordvekslingen.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
22.08.17 13:32
Knaxern: Dette er ekstremt forutsigbart.

Har du noe annet enn poengløse one-linere å komme med?

(nb: det er et retorisk spørsmål, jeg har diskutert fotball med deg)

(Innlegget ble redigert 22.08.17 13:33)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
22.08.17 13:34
LaCangura: Bloodraven har før sagt i ravneform: Jon. Snow. Vote" rett før valget. Og Bran har sagt Snow i ravneform flere ganger, da kan han sikker si til Dany i ravneform: "Jon. Snow. Save". Eller "Jon. Walkers. Dragons".

Ok, det husket jeg ikke. Da er den mulig. Selv om jeg synes den er tynn.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
22.08.17 13:35
Coutinho10: Hvor blir det av Conor McGregor? Skulle ikke han få en gjesterolle?

Nei, heldigvis ikke. Noen som lenket til det her inne etter Ed sin cameo. 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46762
22.08.17 13:41
Enzino: Har du noe annet enn poengløse one-linere å komme med? (nb: det er et retorisk spørsmål, jeg har diskutert fotball med deg)

Kan ikke huske å ha diskutert noe med deg, utenom GoT.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
22.08.17 13:54
LaGoeba: Hvilke scener denne sesongen har vært av typen uforutsigbar? Kan ikke komme på en eneste en. Ergo, for forutsigbar. Før så var jo definisjonen på GoT uforutsigbar, det var jo det som gjorde at den har den statusen den har i dag.

Problemet med GoT nå er at ingen dør lengre blant de som fortjener å dø. Før så forsvant karakterene fordi de tok dumme og naive valg (Ned som var lojal, Oberyn som absolutt måtte holde den monologen sin, Starkgjengen som stoler blindt på Freys osv.), noe som er veldig atypisk sammenlignet med Hollywood. I tillegg fikk vi servert noen overraskende dødsfall som da Renley ble drept av vaginamonsteret. 

loline
lolineInnlegg: 614
22.08.17 14:28

Da vi fikk vite at det kun ble 8 sesonger, og at de to siste ble med færre episoder, var Dany fortsatt i Essos, og de fleste karakterene surret rundt uten noen tanke for WW og det som måtte skje mot slutten av historien. Så det var ikke vanskelig å forestille seg at tempoet måtte opp, betraktelig. Glad jeg var forberedt på dette, sånn at jeg fortsatt nyter historien max, gleder meg som en drittunge til hver episode, blir helt svett og stresset når jeg ser på, og at dette er godt nok for meg, så jeg slipper denne miserable tilværelsen flere av dere her tydeligvis lider dere gjennom.

Kjipt å føle at noe man har elsket bli ødelagt, men husk på dette: dere eier ikke serien. Dere har ingen makt over hvordan historien utfolder seg og hvilke valg som blir gjort, både i produksjonen og internt i historien. Hvordan kan dere være så sikre på at hva enn GRRM gjør i bøkene kommer til å tilfredsstille deres forventninger? Dersom dere er helt sikre på at bøkene blir bedre, vel, kanskje det er deres forventninger som er feil, ikke TV-serien. Bøker vil alltid kunne fortelle en mer utfylt og kompleks historie enn visuelle medier. Jeg gleder meg til den dagen vi (forhåpentligvis) kan lese ferdig ASoIaF-bøkene, og fylle alle hullene i historien. Men enn så lenge nyter jeg det jeg får av nytt materiale fra et sinnssykt komplekst univers, og vil ikke ødelegge det for meg selv med surmaget nit-picking.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
22.08.17 14:34

Elsker at denne tråden har blitt til at det kun finnes "klagere/haters" og de som er superpositive uansett og ikke tillater at det er lov å spørre omkring noe som helst av plotholes eller lignende. De som klager må tydeligvis hate serien i noens øyne.

Jon-Snow
Jon-SnowInnlegg: 2493
22.08.17 14:35

Episoda var veldig spennande.

Synast, med litt govilje, at heile situasjonen nord for muren var innenfor rimeligheitens grenser med tanke på å bryte lovene i sitt eige univers. Greit nok, mykje flisespikkeri her, men men.

Det som virkelig sjokkerer meg, er kor STOKK DUM Arya er. Heilt fantastisk STOKK DUM. Herregud så tåpelig. Dette er jo sikkert ein konsekvens av at ho basically har gått å sprada rundt meir eller mindre åleine i landsbygda i fire-fem år frå 10-årsalderen eller noko, men steik. Så seier ikkje det er dårlig frå serieskapar si side, berre ein kommentar. Virkelig heilt mentalt skadd for livet, Arya.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15285
22.08.17 14:49

Endelig fått sett episoden, kom meg igjennom helgen og gårsdagen uten spoilere. Likte den!

Scenene beyond the wall var intense, trodde noen sekunder at Jon faktisk kom til å dø. Ayra holder på i Winterfell, fyfaen så rar hun har blitt. Noen vil kanskje si stokk dum, men jeg liker det. John og Dany er også kult, likte scenen mellom dem på slutten. Bran er fremdeles på en veldig lang rulletur virker det som. Håper ikke han har rullet seg vill. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15285
22.08.17 15:38

Forøvrig helt forferdelig å tenke på at det kun er en episode igjen av sesongen.

Noen som vet noe om hvor lang den siste episoden er?

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
22.08.17 15:49
WaltonBreckRd: Noen som vet noe om hvor lang den siste episoden er?

120 min mener jeg å ha lest i denne tråden.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
22.08.17 16:02
Jon-Snow: Det som virkelig sjokkerer meg, er kor STOKK DUM Arya er. Heilt fantastisk STOKK DUM. Herregud så tåpelig. Dette er jo sikkert ein konsekvens av at ho basically har gått å sprada rundt meir eller mindre åleine i landsbygda i fire-fem år frå 10-årsalderen eller noko, men steik. Så seier ikkje det er dårlig frå serieskapar si side, berre ein kommentar. Virkelig heilt mentalt skadd for livet, Arya

Mulig det skal fremstilles som om Sansa og Arya prøver å spille et spill for Littlefinger. Men jeg tror dessverre det er ekte. Arya har variert i personlighet hele denne sesongen. Det er ikke rart at hun er mentalt skadet, det regner jeg med, men at hun er overalt fungerer ikke for meg på skjermen.

EndOfGreatness
EndOfGreatnessInnlegg: 2664
22.08.17 16:16
Jon-Snow: Det som virkelig sjokkerer meg, er kor STOKK DUM Arya er. Heilt fantastisk STOKK DUM. Herregud så tåpelig. Dette er jo sikkert ein konsekvens av at ho basically har gått å sprada rundt meir eller mindre åleine i landsbygda i fire-fem år frå 10-årsalderen eller noko, men steik. Så seier ikkje det er dårlig frå serieskapar si side, berre ein kommentar. Virkelig heilt mentalt skadd for livet, Arya.

Neida, hun tenker bare ikke helt riktig i en pressa situasjon. Ikke ulikt det Night King og Jon Snow gjorde north of the wall.

Alle dumme og totalt ulogiske handlinger karakterene måtte finne på gjør faktisk serien mer realistisk, siden mennesker i den virkelige verden ikke er feilfire. Dette så man så sent som i går da Kyle Walker feilaktig ble utvist i Etihad.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
22.08.17 16:21
LaGoeba: Elsker at denne tråden har blitt til at det kun finnes "klagere/haters" og de som er superpositive uansett og ikke tillater at det er lov å spørre omkring noe som helst av plotholes eller lignende. De som klager må tydeligvis hate serien i noens øyne.

Det komiske er jo at flere av dem er fotballfans som sikkert har null problemer med å kritisere sitt eget favorittlag. 

Men når favorittserien dems blir kritisert så er piggene ute med en gang.

Lenge leve dobbeltmoralen. 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
22.08.17 16:41
EndOfGreatness: Alle dumme og totalt ulogiske handlinger karakterene måtte finne på gjør faktisk serien mer realistisk, siden mennesker i den virkelige verden ikke er feilfire. Dette så man så sent som i går da Kyle Walker feilaktig ble utvist i Etihad.

Haha, alt man leser as. Hittil i serien så har "ulogiske handlinger" (handlingene kan vel nesten ikke kalles ulogiske engang) ført til at karakterer har blitt drept. Denne serien har på mange måter vært svært realistisk, for i virkeligheten så ender folk som Ned Stark med avkappet hode, mens i Hollywood som ender de som oftest opp som helten. 

Denne serien har blitt totalt urealistisk. Mange av karakterene skulle vært dæve for lengst. 

Venter på den fantastiske "men det er jo fantasy!!111"-retorikken nå.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg