Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Windsor

Innlegg: 7379
Windsor
23.08.17 00:36

Faen, spoiler på forsiden av Huffpost.com

Andre spoiler jeg ryker på, den første tar jeg skylda for selv da jeg kom til å åpne Twitter før jeg hadde sett en episode (men etter at den var sendt i USA), men nettaviser burde for pokker være litt varsomme. 

Mc_lovin

Innlegg: 8628
Mc_lovin
23.08.17 00:43
Windsor: Faen, spoiler på forsiden av Huffpost.com
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 16:05)

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
23.08.17 00:56
prisonMike: GMMR materialet." George Maymond Michard Rartin

Hyggelig at "dykelsien" min kan underholde deg.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
23.08.17 00:58
CapTrips: Kudos for at du gidder.

Gidder ikke mer nå.

Jeg er uenig med flertallet her i tråden.

Jeg er mer enig med flertallet av de som har ratet episodene på imdb.

Let's leave it at that. 

 

Trehjulssykkel

Innlegg: 7130
Trehjulssykkel
23.08.17 03:11

Mulig det fordi kl er 03.00, men lo bra av denne.

Zidane

Innlegg: 5654
Zidane
23.08.17 08:04

For en episode episode 6 var dere, wow!!!

Isdrager og greier, må si serien tok seg opp, ikke rart episoden er kåra til en av de beste...

Samuh0lm

Innlegg: 8922
Samuh0lm
23.08.17 09:28
WaltonBreckRd: Lekker tittel på den nye episoden. Her blir det knulling.

Eller så blir det studietur tilbake i historien sammen med Bran..

prisonMike

Innlegg: 476
prisonMike
23.08.17 09:37

"Jeg er mer enig med flertallet av de som har ratet episodene på imdb."

Der er den jo ikke blant de beste episodene og kommer sannsynligvis til å falle enda mer da ratingen i starten som regel er unaturlig høy. Når du dro frem ratingen hadde den 9,6, nå har den 9,4, noe som tilsvarer sånn ca litt over middels etter GOT standard.

Jeg syns det var en middels episode og foretrekker "gamle" GOT, men det er smak og behag. 

RamGuy

Innlegg: 5415
RamGuy
23.08.17 10:00
WaltonBreckRd: Vet ikke om det er diskutert tidligere, men ser flere deler på Twitter at sverdet til Jon åpnet øynene når han kom opp av vannet. Så kun bilder siden jeg ikke orker å spole meg igjennom episoden akkurat nå. Noen som vet noe om dette?

Det er ingenting. Det er bare en tilfeldighet at en vanndråpe eller noe annet endrer på refleksjonen på "krystallen". Men det viser jo bare hvor godt følger med for såpass små detaljer klarer jeg aldri å se selv.

9ppon

Innlegg: 2714
9ppon
23.08.17 10:29
tooommm: At det er noen logiske brister gidder jeg ikke bry meg om, speseilt ikke i en serie som inneholder drager, zombier, hekser og trollmenn osv..:)

Dette argumentet her er noe av det tåpeligste jeg hører. Serien er satt i et univers som har mystikk og overnaturlige elementer, men dette har vi akseptert ettersom vi tross alt er i syvende sesong. Likevel må man kunne kreve at serien følger normal logikk tross premissene som er satt. Dette har serien tidligere vært veldig god på, men nå er det så mye hull og rare ting at det ikke er så mye annet enn ren underholdning igjen.

Hvis serien hadde startet slik som den er nå hadde jeg neppe sett på - jeg ser tross alt aldri superheltfilmer og den slags da det ikke interesserer meg. Det begynte som en god tvist på fantasysjangeren med en enestående råhet og uforutsigbarhet krydret med fantastiske dialog. Nå er serien blitt mer og mer forutsigbar og preget av Hollywood-klisjeer. Jeg ser nok resten av serien, men uten engasjementet som en gang var der.

Wellewinhio

Innlegg: 15008
Wellewinhio
23.08.17 10:42

Så de tre siste episodene på rappen i går, og hadde utrolig nok klart å unngå alt som var av spoilere. Må si at jeg virkelig elsket alle tre episodene. Kjente virkelig på spenningen igjennom alle. Jeg vedder på at hvis jeg leser igjennom de 1200 innleggene jeg ikke har lest så er det proppfullt av tekniske feil og ting som er dårlig eller usaklig. Jeg velger derfor ikke å gjøre det og så kan jeg heller huske disse tre episodene som rett og slett bra.

frauen

Innlegg: 4044
frauen
23.08.17 10:49
LaGoeba: Vet bare at jeg ikke er noen fan av den nye arcen til Arya. Herregud så jævlig creepy hun har blitt

En jente heter ikke Arya. En jente er ingen.

Arya la igjen menneskeligheten sin i Braavos. Hun døde sjelelig, kanskje også fysisk.

"No-body" trenger bare ansiktet hennes for å spille Arya. Er spent på hvilken rolle den ansiktsløse guden kommer til å spille videre i historien. 

RamGuy

Innlegg: 5415
RamGuy
23.08.17 11:15

Det er jo litt av problemet med Arya, hun har jo ikke død sjelelig i det hele tatt. Hun er fremdeles Arya Stark, hun er fremdeles styrt av følelser og handler irrasjonelt. Om hun virkelig hadde blitt en "no-one" så hadde det ikke vært noen grunn for henne å fortsette med sin "kill list" da den utelukkende er personlig motivert for karakteren Arya Stark. Hun burde hvertfall ikke ha dratt tilbake til Winterfell, destinasjonen hennes var King's Landing og all motivasjonen for å dra til Winterfell er jo personlig for nettopp Arya.

Hele storyarcen til Arya gir egentlig ingen mening. Hun ble plutselig en "No-One" temmelig raskt etter å ha feilet miserabelt og blitt fratatt synet. Hun avslutter det hele med sin tid hos the Faceless Men med å si at hun er Arya Stark og at nå drar hun hjem.. Hun forlater altså Bravos med å gjøre nøyaktig den samme feilen som de straffet henne for tidligere. Og likevel så er hun tilsynelatende en full-blown faceless assassin? Og nå går hun rundt og bedriver sin egen irrasjonelle agenda noe som bryter veldig med hva the faceless men står for?

 

Håper egentlig hun får en skikkelig lærepenge av Baelish. Arya har mistet hele sin oppvekst, hun har lært utrolig lite om etikette, folkeskikk og hvordan du oppfører deg og kommuniserer med andre mennesker. Hun har alltid fremstått irrasjonell og impulsiv og det er ingenting med hennes storyarc og karakterutvikling som tilsier at dette har forandret seg, heller tvert imot.

At hun da plutselig skal gå rundt og plutselig utmanøvrere en erfaren og "cunning" person som Baelish som har oppnådd all sin suksess med å være kalkulerende og smart virker temmelig idiotisk. Baelish burde være på et helt annet nivå enn Arya, til tross for at hun har blitt en veldig god leiemorder.

frauen

Innlegg: 4044
frauen
23.08.17 12:00
RamGuy: Hele storyarcen til Arya gir egentlig ingen mening. Hun ble plutselig en "No-One" temmelig raskt etter å ha feilet miserabelt og blitt fratatt synet. Hun avslutter det hele med sin tid hos the Faceless Men med å si at hun er Arya Stark og at nå drar hun hjem.. Hun forlater altså Bravos med å gjøre nøyaktig den samme feilen som de straffet henne for tidligere. Og likevel så er hun tilsynelatende en full-blown faceless assassin? Og nå går hun rundt og bedriver sin egen irrasjonelle agenda noe som bryter veldig med hva the faceless men står for?

Det blir mest spekulasjoner og teorier på det stadiet her om Arya. Forhåpentligvis blir alt oppklart før serien er over.

Jeg tror ganske sterkt at hun er face-less. Hun sa riktignok til Jaqen H`gar at hun er Arya Stark før hun forlot Braavos. Men så er det typiske faceless-spørsmålet som kom under trening når de skulle late som om de var en person med en historie bak seg. Er det en løgn eller er det sannhet?

Min tro på at det er en løgn er pga regelen for å bruke ansikter er at man må være en nobody for å få lov. Hun ble jo straffa med synet da hun brukte en annens ansikt for å drepe ser Meryn. Jeg tror ikke hun ville slippe unna med å fortsatt være både den ekte Arya Stark og en Nobody.

Jeg vet ikke hvorfor hun drar til Winterfell, istedet for å drepe Cersei, da familie ikke burde ha noe å si lengre. Men, i møte med Sansa er det tydelig at hun ikke er helt den samme. Det sa vel også Sansa selv i siste episode. Da hun sa noe slikt som at hun vet ikke hva Arya tenker, for hun vet ikke lengre hvem hun er.

loline

Innlegg: 639
loline
23.08.17 12:57

Ref diskusjonen om sesong 7 har vært god eller dårlig, logiske brister osv, så har jeg følt at Ozzy Man har slått spikeren på hodet i sine reviews. Ja, det er feil og mangler, men det er fortsatt så utrolig gøy og spennende, jeg er investert i historien, og når det er så mye bra, så gjør det opp for det som kunne vært bedre.

tooommm

Innlegg: 24006
tooommm
23.08.17 15:07
Wellewinhio: Jeg vedder på at hvis jeg leser igjennom de 1200 innleggene jeg ikke har lest så er det proppfullt av tekniske feil og ting som er dårlig eller usaklig. Jeg velger derfor ikke å gjøre det og så kan jeg heller huske disse tre episodene som rett og slett bra.

Helt enig. Det er så mye bedre å bare nyte disse fantastiske episodene istedenfor å pirke på ting og tang. 

GimleSag

Innlegg: 3188
GimleSag
23.08.17 17:00
EndOfGreatness: Ja, den passive dragen (som satt der og blåste ild på flere titalls undeads, eller hadde i hvert fall muligheten) med tykt nok skall til å motstå spyd trenger nok stor beskyttelse fra 5-6 zombies med kraftige tenner. Bra av Jon å redde livet til'n.

For med alle merkelige avgjørelser det har vært i de siste episodene, så var det virkelig en hårreisende teori...? Tror heller han gjorde det for å passe på at alle kom seg på først, enn at han gjorde det fordi "følelsene tok over når han så Dany :D". Hadde dragen dødd før dette skjedde hadde det vært noe annet.

WaltonBreckRd

Innlegg: 16156
WaltonBreckRd
23.08.17 17:24

Tenk dere den episke drage-fighten vi får neste sesong.

Selv er jeg veldig skuffet over hvordan serien har levert denne store zombie trusselen in the end. Jeg vet det siden første scene har vært hintet til at disse er den største fienden, men for å være ærlig er jeg lei. Kjør en pil i huet på han kongen, og sloss om tronen den siste sesongen. 

GimleSag

Innlegg: 3188
GimleSag
23.08.17 17:26
WaltonBreckRd: Kjør en pil i huet på han kongen, og sloss om tronen den siste sesongen.

Amen. Tenk så mye dritt som kunne vært unngått... Var gøyere når de marsjerte i det fjerne.

Enzino

Innlegg: 39777
Enzino
23.08.17 17:43
Wellewinhio: Så de tre siste episodene på rappen i går, og hadde utrolig nok klart å unngå alt som var av spoilere. Må si at jeg virkelig elsket alle tre episodene. Kjente virkelig på spenningen igjennom alle. Jeg vedder på at hvis jeg leser igjennom de 1200 innleggene jeg ikke har lest så er det proppfullt av tekniske feil og ting som er dårlig eller usaklig. Jeg velger derfor ikke å gjøre det og så kan jeg heller huske disse tre episodene som rett og slett bra.

Welle, my man! :-)

Machine_Head

Innlegg: 14001
Machine_Head
23.08.17 17:49
tooommm: Helt enig. Det er så mye bedre å bare nyte disse fantastiske episodene istedenfor å pirke på ting og tang.

Bare siterer deg som første og beste jeg, ser det er flere som mener ting som dette. Og jeg synes det er så jævlig teit! "Ting og tang"?? De har jo mer eller mindre ødelagt hva det er serien har blitt så elsket for, og erstattet den med Hollywood--øyeblikk (denne låner jeg siden jeg synes den treffer bra) i større og større grad. Der GoT før var utforutsigbart og ingen karakterer var trygge, tar de nå med et par statister som de ofrer, og lar de største rollene gå gjennom massive fake-outs før de kommer seg 100% helskinnet fra det til slutt.

Trodde etter møtet med bjørnen at gutta boys sin tur ut beyond the wall skulle være tight, intens og spennende, men så ble det bare en massiv CGI-fest med tusenvis av kjedelige Wights stående rundt dem i en sirkel i det som liksom skal være et tidsforløp på to-tre dager. Gjesp! Skjønner faen ingenting av at de ditchet Sapochnik, han hadde gjort underverker med stoff som dette.

Alle de logiske bristene har blitt gått igjennom flere ganger før, men suffice it to say at jeg er helt enig med de. Og nei Enzino, det er faen ikke nitpicking det her. Det er store flaws i plotet som er et resultat av lat historiefortelling og billige halvveisløsninger, og når vi som fans reagerer på det så er det helt berettiget.

Fikk sett denne episoden litt sent og klarte å få meg meg en massiv runkefest til den før jeg så den selv, men skjønner ikke hva greia er. At dette liksom skal være like bra/eller bedre enn det vi fikk i sesong 1-4 + Hardhome og Battle of The Bastards er LATTERLIG. Bare helt latterlig. Det er ikke i nærheten engang.

Er vel en velkjent greie at man skal med litt ros til risen, jeg digget fighten med den hvite bjørnen, og gerilja-angrepet til gjengen på den enslige Walkeren (selv om det var fryktelig convenient at de ruslet rundt for seg selv). Jon er en badass. Så er det jo umulig å ikke bli helt nerd angående en White Dragon, det er jo helt sinnsykt.

Jo faen, at Jon kalte Daenereys for Dany.....kleint!!! Og ufattelig dårlig skrevet. Takk.

Faquarl

Innlegg: 13401
Faquarl
23.08.17 18:09

Seasong 7.

Nøtteskall.

svenna99

Innlegg: 11213
svenna99
23.08.17 19:10

En tanke: Det har ikke blitt sagt noe direkte i serien om at magien som holder WW utenfor muren faktisk har blitt brutt? 

Samuh0lm

Innlegg: 8922
Samuh0lm
23.08.17 20:01

Men om de klarte å ta med seg en wight ned..  og også i sesong 1 var det vel enwight i Castle black..  gjelder magien bare ekte ww'er?

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
23.08.17 20:11

Stemmer at det var en nede i Castle Black i sesong 1 ja, som angrep Lord Mormont. Jon som var innblandet der og. Men om det var en soldat som ikke hadde blitt brent, for så og bli en wight eller om det kom som en wight husker jeg ikke. Var vel en hunter from the Wall som hadde blitt brakt tilbake som så vendte?

Tormund

Innlegg: 27821
Tormund
23.08.17 20:12
Samuh0lm: Men om de klarte å ta med seg en wight ned..  og også i sesong 1 var det vel enwight i Castle black..  gjelder magien bare ekte ww'er?

Kan jo ikke gjelde noen? Hvis de ikke motsier sin egen historie. Det var en gjeng wights, eller walkers i introen til piloten også.

Tormund

Innlegg: 27821
Tormund
23.08.17 20:12
LaGoeba: Men om det var en soldat som ikke hadde blitt brent, for så og bli en wight eller om det kom som en wight husker jeg ikke. Var vel en hunter from the Wall som hadde blitt brakt tilbake som så vendte?

Det er nok ikke en helt utenkelig teori.

Samuh0lm

Innlegg: 8922
Samuh0lm
23.08.17 20:24

Var det ikke et poeng med at de ikke bare kunne vende, men at en ww måtte gjøre det da?

ellershadde de jo ikke trengt å traske så langt nordover for å skaffe enwight..(?)

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
23.08.17 20:35

Tenkte på det samme da jeg skrev det Samu, men mener at det var sånn det var. Kan være at ved Hardhome så gjorde King of the Night det bare for å vise at han kan. Aner ikke lengre, lenge siden jeg har sett og lest noe rundt de tidligere sesongene.

EndOfGreatness

Innlegg: 2664
EndOfGreatness
23.08.17 21:15

Var ikke disse wightene i sesong 1 mye sterkere og vanskeligere å få has på enn de som surrer og går bak the wall i disse tider? Ble ikke Jon nærmest slengt veggimellom av han ene? Synes de virker som en gjeng med pussies nå; de blir i hvert fall totalt slaktet 1 vs 1.

(Innlegget ble redigert 23.08.17 21:16)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg