Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Knaxern
KnaxernInnlegg: 46900
26.08.17 13:34
Crabsen: Er det slik at det manuset har stemt til punkt og prikke med episodene frem til nå?

Jepp, alt sammen har stemt.

Noe som jeg synes er verre enn den hackingen HBO gikk gjennom nå nylig. Det burde ikke skje at hele sesongen lekker ut i skriftlig form 3-4 måneder i forveien.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
26.08.17 13:57
LaGoeba: Tenkte det samme selv.

Hvis du mener det er irrelevant å diskutere damene i serien, synes jeg det er litt trist fokus.

Det er noe som heter at definisjonen på å bli gammel er når du går på restaurant og ser på menyen før du ser på serveringsdama.

Det er i hvert fall en ti ganger mer interessant diskusjon, enn å diskutere logiske brister som ikke er logiske brister. Eller å lese alle innleggene som kritiserer serien uten et eneste relevant argument til å underbygge en subjektiv mening.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
26.08.17 13:58
Samuh0lm: Største babe'n

Hun er udiskutablet størst. Men det kan definitivt diskuteres om hen er en babe.

upforgrabs
upforgrabsInnlegg: 7544
26.08.17 14:07
Knaxern: Det burde ikke skje at hele sesongen lekker ut i skriftlig form 3-4 måneder i forveien.

Men sånn informasjon må man vel gå ut av sin vei for å få servert?

Får ikke plass til hele sesongmanuset i en overskrift i nettavisen hvertfall.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17439
26.08.17 14:31
Enzino: Eller å lese alle innleggene som kritiserer serien uten et eneste relevant argument til å underbygge en subjektiv mening.

Ehm, 99% av de som kritiserer serien bygger opp kritikken sin med relevante argumenter her i tråden. Hva du leser aner jeg ikke. 

Og selvfølgelig kan man diskutere hvilke dame som er diggest i serien, men det betyr ikke nødvendigvis at diskusjonen holder høy kvalitet.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
26.08.17 15:25
Enzino: Det er i hvert fall en ti ganger mer interessant diskusjon, enn å diskutere logiske brister som ikke er logiske brister. Eller å lese alle innleggene som kritiserer serien uten et eneste relevant argument til å underbygge en subjektiv mening.

Dette begynner å bli ganske teit, kompis. Greit, det er sikkert flere innlegg som har kritisert uten å bygge under med noe av substans, men det meste av kritikken er helt berettiget og blir begrunnet med gode og logiske argumenter.

Kan ikke du begynne å vurdere om det er DIN egen subjektive mening av hvordan serien har blitt som påvirker hvordan du oppfatter kritikken den får fra andre? Jeg kunne jo ha skrevet en lang rant om hvor teit jeg synes det er at du mener Beyond The Wall var en like bra episode som noe annet serien har kommet med, men jeg lot være, siden jeg vet at det er din mening og at vi alle oppfatter denne endringen serien har gjort annerledes.

Men det vil jo tydeligvis ikke du, alle som kritiserer den tidvis ekstremt fordummede skrivingen og alle de logiske bristene er kjipe og ser ikke serien for det den er. Det blir dumt siden det er nettopp det jeg gjør, jeg ELSKER Game of Thrones, og synes det er synd at serien har gjort et såpass drastisk fall i kvalitet. Jeg koser meg fortsatt når jeg ser på, men det er ikke det samme lenger.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15290
26.08.17 15:37
Machine_Head: Dette begynner å bli ganske teit, kompis

Han har jo helt rett. Her diskuteres det damer i ventetiden på ny episode, og selv det er jo feil for noen.

Veldig få som gidder å diskutere litt positivt her når det uansett druknes i kritikk som hvor man kastet spydet fra, og feil skostørrelse på Jon Snow. Enzino skal ha for at han har orket å svare på så mye, de fleste som fremdeles liker serien har vel sluttet å bruke denne tråden for lenge siden.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
26.08.17 15:42
WaltonBreckRd: Veldig få som gidder å diskutere litt positivt her når det uansett druknes i kritikk som hvor man kastet spydet fra, og feil skostørrelse på Jon Snow. Enzino skal ha for at han har orket å svare på så mye, de fleste som fremdeles liker serien har vel sluttet å bruke denne tråden for lenge siden.

Jeg skjønner ikke dette i det hele tatt. Det blir jo skrevet masse positivt om serien fortsatt, men den er rett og slett et godt stykke fra kvaliteten den hadde før, og da blir diskusjonene rundt serien deretter.

Dette er fullstendig naturlig, og dere som syter over at folk kommer med kritikk er vel de samme som scorer episoder som Beyond The Wall eller Eastwatch til 9'ere og 10'ere.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17439
26.08.17 15:48
WaltonBreckRd: Her diskuteres det damer i ventetiden på ny episode, og selv det er jo feil for noen. Veldig få som gidder å diskutere litt positivt her når det uansett druknes i kritikk som hvor man kastet spydet fra, og feil skostørrelse på Jon Snow. Enzino skal ha for at han har orket å svare på så mye, de fleste som fremdeles liker serien har vel sluttet å bruke denne tråden for lenge siden.

Det med babediskusjonen handlet jo om kvaliteten på diskusjonen her inne, ikke om det var rett eller feil å diskutere det.

Det er særdeles få som prater om vinkelen på spydet, selv om det ble en veldig kort diskusjon mellom to eller tre personer, og skostørrelser har vel aldri vært diskutert her inne. De aller, aller fleste underbygger påstandene sine om hvorfor serien har falt i kvalitet, og hva som er forskjellen på da og nå. Men det er vanskelig å få gode diskusjoner når de som er positive uansett hva velger å henge seg opp i de som klager på vinkelen på spydet og ikke heller diskuterer med de som kommer med konkrete eksempler på hvorfor kvaliteten på serien har falt.

Har heller aldri sett ett eneste argument her inne på hvorfor serien fortsatt er like bra som tidligere. 

De aller fleste her inne er klare over at serien må gjøre noen grep for å komme seg til mål nå, men det må da fortsatt være lov til å stille spørsmål når valgene går såpass tydelig ut over serien? Hvorfor har man valgt å kutte ned antall episoder når de har det så vanvittig travelt som de har det nå? Det går jo ut over alle reglene som er satt i universet, som er hovedargumentet til alle de som klager går ut på.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15290
26.08.17 15:48
Machine_Head: Dette er fullstendig naturlig, og dere som syter over at folk kommer med kritikk er vel de samme som scorer episoder som Beyond The Wall eller Eastwatch til 9'ere og 10'ere.

Jeg skrev at jeg likte episoden, den var helt okay og med masse action.

Poenget er uansett ikke at man ikke kan kritisere i det hele tatt. De fleste av oss ser jo at serien ikke er like god lenger, det er bare måte på hvor mye som skal svartmales. Jeg husker jeg skrev at jeg likte en episode tidligere i sesongen, svaret jeg fikk var "så du episoden i fylla". 

 SÅ RÆVA er vel ikke serien blitt? :)

(Innlegget ble redigert 26.08.17 15:50)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
26.08.17 15:51
WaltonBreckRd: Jeg husker jeg skrev at jeg likte en episode tidligere i sesongen, svaret jeg fikk var "så du episoden i fylla".

Her har du jo de ytterpunktene jeg refererte til tidligere, det vil alltid være lettbeinte kommentarer man ikke bør ta seriøst. Hvis det er slike ting du tenker på når vi snakker om serien kritiseres for mye eller ikke så får vi et svært dårlig utgangspunkt for videre diskusjon.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15290
26.08.17 16:09

Jeg snakker om flisespikkeriet den konstruktive kritikken deres drukner i.

Jeg får uansett lite ut av å ta denne diskusjonen noe videre. Jeg er enig i mye av det Goeba skriver over her bare så det er sagt, men synes ikke vi må diskutere det etter hver eneste episode? For min del var det bare morsomt at damene i GoT-universet ble diskutert :)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17439
26.08.17 16:30
WaltonBreckRd: Jeg er enig i mye av det Goeba skriver over her bare så det er sagt, men synes ikke vi må diskutere det etter hver eneste episode?

Slenger inn en siste kommentar(hah!).Fordi en av grunnene til at det blir diskutert etter hver episode, spesielt tidsaspektet, er jo fordi D&D fucker det opp mer og mer for hver episode. Spesielt Beyond The Wall lot alle regler fordufte, og dermed blir de samme diskusjonene dratt opp. Fordi serien bygger opp til det.

Hadde personlig ikke noe problemer med tidshoppingen før, som Varys sine reiser med sesongfinalen i sesong 6 som kremeksempelet, det har aldri plaget meg nevneverdig. Men denne sesongen er jo helt krise på dette punktet, spesielt den siste episoden. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15290
26.08.17 16:37
LaGoeba: tidshoppingen

Enig, tidshoppingen og nivåfallet på mange av dialogene fortjener kritikk. Mye av det kan vel kanskje forklares med at de har valgt å kutte ned sesongene såpass mye? En udugelig syre-ide av D&D.

Forresten helt nydelig at ingen har leaket episoden. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17439
26.08.17 16:38
WaltonBreckRd: Forresten helt nydelig at ingen har leaket episoden.

Her kan vi enes, i hvert fall.

Tormund
TormundInnlegg: 26937
26.08.17 17:26
Knaxern: Det er jo det. Emilia er veldig pen, men at hun er en 1.50 dverg ødelgger jo alt(for min del hvertfall). Lave damer er helt turnoff.

Enig. Hun er en dealbreaker.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15290
26.08.17 17:29
Knaxern: Lave damer er helt turnoff.

Her er vi veldig uenige, det er de lave som er best. 

Emilia har perfekt høyde. 

Spelaren
SpelarenInnlegg: 9931
26.08.17 17:29
Tormund: Hun er en dealbreaker.

Queen of the Andals, the Rhoynar and the First Men, Protector of the Realm, Queen of Meereen, Khaleesi of the Great Grass, Sea Mother of Dragons and The Unburnt Breaker of Deals...

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
26.08.17 18:18
WaltonBreckRd: Her er vi veldig uenige, det er de lave som er best. Emilia har perfekt høyde.

Enig, det er de lave som blir søte og sexy på samme tid. Helt klart det jeg foretrekker mest, det er jo litt forsterkende for oss menn å være litt høyere enn jentene også. Sånn det skal være, på en måte.

Tormund
TormundInnlegg: 26937
26.08.17 19:42
Spelaren: Queen of the Andals, the Rhoynar and the First Men, Protector of the Realm, Queen of Meereen, Khaleesi of the Great Grass, Sea Mother of Dragons and The Unburnt Breaker of Deals...

Nja....

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
26.08.17 20:39
Machine_Head: Kan ikke du begynne å vurdere om det er DIN egen subjektive mening av hvordan serien har blitt som påvirker hvordan du oppfatter kritikken den får fra andre?

Har vel postet 20-30 innlegg med dette innholdet (en del av dem riktig nok i leaks tråden, som mange inklusive deg ikke har lest i), så forstår ikke helt hvordan du kan etterspørre det.

Men det er greit, jeg skal i hvert fall la det ligge i fremtiden.

(Innlegget ble redigert 26.08.17 20:41)

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8822
26.08.17 20:42

Tipper alle dere som liker lave damer, alle er under 1.80 selv.. Jeg kjenner typen.. Dere føler dere mandige selv når dere må hjelpe dama som ikke rekker opp til øverste hylle..

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
26.08.17 20:46
LaGoeba: att være lov til å stille spørsmål når valgene går såpass tydelig ut over serien? Hvorfor har man valgt å kutte ned antall episoder når de har det så vanvittig travelt som de har det nå?

Dette er vel de aller fleste enige om. Jeg synes i hvert fall det er kjempe-irriterende at vi blir "snytt" for mere av storyen.

Alle fans, enten man plages veldig av endringene som har kommet etter at serieskaperne har måttet produsere materialet selv eller ikke, vil nok ha mest mulig av storyen og flest mulig episoder/minutter.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
26.08.17 20:50

Ellers som en generell betrakning, så må jeg si at man nok har urealistiske forventninger, hvis man forventer at serieskapere skal klare å skrive en story som er like detaljert og bra som en av verdens beste forfattere.

Å håpe det er selvsagt greit, men å forvente det, er urealistisk.

Til syvende og sist, kan det godt hende at det er en tabbe av serieskaperne å ikke vente på bøkene. Men samtidig er det vel slik at når noe når så ekstreme høyder på populæritetsskalaen som GoT har gjort, så er det veldig vanskelig å ikke smi mens jernet er varmt, selv om det er en risiko.

Utfra hvor populær serien fortsatt er, og hvor høyt den scorer hos flertallet av seerne, så har det tross alt vært en suksess.

 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
26.08.17 20:53
LaGoeba: Det med babediskusjonen handlet jo om kvaliteten på diskusjonen her inne, ikke om det var rett eller feil å diskutere det.

Å komme med en sarkastisk one-liner om kvaliteten av diskusjonen i tråden, fordi det er en lettbeint diskusjon om damene i showet, er vel strengt tatt ganske unødvendig. 

Og ikke akkurat noe som hever nivået på diskusjonen.

Den var levert veeeeldig ovenfra og nedover.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
26.08.17 20:56
WaltonBreckRd: Poenget er uansett ikke at man ikke kan kritisere i det hele tatt. De fleste av oss ser jo at serien ikke er like god lenger, det er bare måte på hvor mye som skal svartmales. Jeg husker jeg skrev at jeg likte en episode tidligere i sesongen, svaret jeg fikk var "så du episoden i fylla".

Dette er poenget jeg også har forsøkt å formidle i en haug av innlegg.

 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37883
26.08.17 20:58
Machine_Head: dere som syter over at folk kommer med kritikk

Dette er et billig retorisk grep.

Nå kan jeg da si at du syter over at folk syter over at folk kommer med kritikk.

Er det en konstruktiv kommentar som tilfører noe produktivt, synes du?

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15290
27.08.17 20:06

4-0 sier og søndagen kan nytes helt frem til nattens høydepunkt. Sesongavslutning!

malhen
malhenInnlegg: 22869
27.08.17 22:27

Nattevakt. Når slippes siste episode på HBO i natt?

Tab
TabInnlegg: 1414
27.08.17 22:28

Kl 03

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg