Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
FlipYa
FlipYaInnlegg: 936
28.08.17 21:16

Jeg har en kompis. Han er en relativt enkel sjel. Han er en av de som mener Transformers 2 ble ranet for en velfortjent Oscar for beste manus. Han var en av de som nesten ramlet av lasset etter de første 5 episodene, men ble med videre for å se "om hun blonde dama er naken i neste episode". Han kjedet vettet av seg når GoT hadde lange, oppbyggende og karakterutviklende samtaler.

I dag klarer ikke kompisen min å vente til neste sesong. "Det er så forbanna epic!" var responsen til de siste episodene av sesong 7. Spiller ingen rolle hvor mange jetpacks som har vært i bruk, eller hvor mange logiske sorte hull som driver rundt i Westeros, dette er bra shit i følge han.

Tilbake sitter jeg og synes dette er den svakeste sesongen noensinne av GoT. Nå er det Transformers-fansen og deres likesinnede sin serie, og det gjør meg forbanna siden GoT var en serie jeg forstod, men likevel ikke hadde en anelse om hvor den tok meg videre. Det var et eventyr som gjorde at blåmandagen var dagen jeg gleda meg mest til i uken. Nå er det en latterlig elendig skrevet forutsigbar suppe.

My two cents.

(Innlegget ble redigert 28.08.17 21:18)

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
28.08.17 21:18

Amen. Fortsatt en bra serie, men den har mistet det som gjorde den spesiell. Nå er den knapt topp 5 serier jeg har sett.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17337
28.08.17 21:19
LaCangura: Kort oppsummert:

Takk, da var jeg sånn røfflig oppsummert. Leste at regnet heller ikke var med i planen, og gjorde filmingen ganske mye verre også. Hestene skulle jo ha en mye større rolle leste jeg og nå nettopp.

Sjukt hva Miguel klarer å prestere egentlig. 

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 21:24
molster: Håper vi får noen svar rundt NK og WWs i siste sesong. Mener mesteparten av mystikken er rundt disse karene. Noen som vet hva som skjedde med Crastor-babyene?

Craster-babyene ble omgjort til WW. Altså går de sammen med de andre WW'erne.  Døtrene til Craster har omtalt at brødrene deres er blitt WW. De kaller dem en "gift to the Gods". Det står en WW klar til å ta imot hver gang en av Crasters koner føder.

Skal jeg komme med en teori omkring WW og babyer? Vel jeg kan nevne at det i bøkene var vanlig at folk i nord ofret babyer til gudene. De har også et veldig brukt ordtak som heter "The Others take you". The Others er bøkenes navn på WW. Under den gamle hovedborgen på The Wall kalt Nightford er det en hemmelig port inn til nord formet som en Weirwood's munn som åpnet seg. Det var mange bastarder tidligere pga regelen The First Night. En regel som sier at enhver Lord har krav på sex fra enhver brud før hun gifter seg. Dette endte med mange bastarder som neppe var veldig ønsket. Kan de bastardene for eksempel ha blitt "a gift to the Gods"? Altså gitt til The Others/WW gjennom den tvilsomme Weirwood-porten? Denne praksisen ble isåfall stoppet da en Targaeryen dronning forbød all form Lords Right to the first night. I tillegg fikk hun Nights Watch til å forlate Nightford. Hvis The Nightwatch hadde en eldgammel avtale om å gi bastarder til WW, men plutselig sluttet kan det være en grunn til at freden har sluttet.

(Innlegget ble redigert 28.08.17 21:26)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15285
28.08.17 21:30
ragnarMadrid: Nå er den knapt topp 5 serier jeg har sett.

På grunn av denne sesongen?

Overall fremdeles solid innenfor topp 3 i mine øyne, men dette blir jo smak og behag.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 21:31
LaGoeba: Takk, da var jeg sånn røfflig oppsummert. Leste at regnet heller ikke var med i planen, og gjorde filmingen ganske mye verre også. Hestene skulle jo ha en mye større rolle leste jeg og nå nettopp. Sjukt hva Miguel klarer å prestere egentlig.

Ja, jeg tenker at det hele skulle ende med at de andre nordlige husene, slik som Umber, Manderly og Karstark bedrar Ramsey og heller joiner Stark. Det har blitt hintet til flere ganger. I tillegg til at det egentlig var Lord Manderly som skulle ha en lengre tale på slutten av sesongen. Den ble hoppet over og heller gitt til lille frøken Mormont.

EndOfGreatness
EndOfGreatnessInnlegg: 2664
28.08.17 21:32
FlipYa: Jeg har en kompis. Han er en relativt enkel sjel. Han er en av de som mener Transformers 2 ble ranet for en velfortjent Oscar for beste manus. Han var en av de som nesten ramlet av lasset etter de første 5 episodene, men ble med videre for å se "om hun blonde dama er naken i neste episode". Han kjedet vettet av seg når GoT hadde lange, oppbyggende og karakterutviklende samtaler. I dag klarer ikke kompisen min å vente til neste sesong. "Det er så forbanna epic!" var responsen til de siste episodene av sesong 7. Spiller ingen rolle hvor mange jetpacks som har vært i bruk, eller hvor mange logiske sorte hull som driver rundt i Westeros, dette er bra shit i følge han. Tilbake sitter jeg og synes dette er den svakeste sesongen noensinne av GoT. Nå er det Transformers-fansen og deres likesinnede sin serie, og det gjør meg forbanna siden GoT var en serie jeg forstod, men likevel ikke hadde en anelse om hvor den tok meg videre. Det var et eventyr som gjorde at blåmandagen var dagen jeg gleda meg mest til i uken. Nå er det en latterlig elendig skrevet forutsigbar suppe. My two cents.

Tullprat, episodene i siste sesong har svært god score på IMDb.


- Enzino

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3063
28.08.17 21:34
EndOfGreatness: Tullprat, episodene i siste sesong har svært god score på IMDb.

Henger en god del fanboys på IMDb...

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8162
28.08.17 21:34
LaCangura: .

Mange spennende fun facts her. Har du alle disse faktaene fra bøkene, GOT Wiki eller et annet sted? Velfortjent tommel. 

(Innlegget ble redigert 28.08.17 21:35)

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 21:39
FlipYa: I dag klarer ikke kompisen min å vente til neste sesong. "Det er så forbanna epic!" var responsen til de siste episodene av sesong 7. Spiller ingen rolle hvor mange jetpacks som har vært i bruk, eller hvor mange logiske sorte hull som driver rundt i Westeros, dette er bra shit i følge han.

Jeg har en kollega som nå elsker GoT. Hun så den ikke da sesong 1-5 kom ut eller var noe interessert da jeg derimot snakket om serien, fordi den var ikke noe for henne, fikk jeg høre. Nå er hun den største fan.

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8162
28.08.17 21:42
FlipYa: My two cents.

Enig. Har tenkt det samme tidligere. Tviler faktisk på at jeg ville valgt å begynne på denne TV-serien om S1-4 var annerledes. Det vil si om mystikken, den politiske spenningen og karakterene var annerledes. Det var aldri store og spennende action-scener som gjorde at jeg ble "frelst". Hvor jeg før var oppslukt av alt av teorier, fun facts og Westeros sin historie fordi dette universet fascinerte meg så mye, blir jeg nå heller irritert over alle som hyper de siste sesongene fordi det har vært så mye action. 

Tenk for eksempel at scenen hvor Jamie blir fanget av Robb Stark faktisk ikke er filmet. De tidlige sesongene var så fascinerende og gjennomførte at man ikke trengte å gjøre noe stort nummer ut av en slik "gamechanger" i krigen. Man valgte heller å fokusere på det interessante som skjedde etterpå(konsekvenser for Tywin, livet i fangenskap etc.)

(Innlegget ble redigert 28.08.17 21:43)

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 21:45
Mc_lovin: Mange spennende fun facts her. Har du alle disse faktaene fra bøkene, GOT Wiki eller et annet sted? Velfortjent tommel.

Bøkene.

Der er det Coldhands (sannsynligvis Benjen) som fører Sam og Gilly til den hemmelige weirwood-porten. Bare en mann fra NightsWatch kan åpne den, men Coldhands/Benjen kan ikke gå inn. Sannsynligvis fordi han er dau. Så når Sam og Gilly kommer inn til Nightfort møter de Bran, Meera, Jojen og Hodor. Sam får åpnet porten til dem, da Sam jo er fra The Nights Watch. Coldhands fører så Bran og Co til Bloodraven. Skikkelig veiviser.

GOT Wiki er en veldig dårlig side da den bare tar for seg tv-serien og ikke gir en dypere bakgrunn. ASOIAF wiki er derfor mye bedre og bredere. Liten mulighet for å bli spoilet nå som tv-serien både har kommet lengre og ikke minst har tatt andre veier. 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
28.08.17 21:51
LaCangura: Jeg har en kollega som nå elsker GoT. Hun så den ikke da sesong 1-5 kom ut eller var noe interessert da jeg derimot snakket om serien, fordi den var ikke noe for henne, fikk jeg høre. Nå er hun den største fan.

Skal innrømme at jeg var i samme båt, men jeg ble med lasset da episode 2 av sesong 1 hadde kommet ut. Men min umiddelbare tanke var at dette var teit fordi jeg i utgangspunktet synes fantasy er en teit sjanger (med unntak av LOTR som jeg selvsagt digger). 

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14565
28.08.17 21:59
ragnarMadrid: Craster. Morsomt at dere skriver det feil når brukernavnet deres slått sammen blir Craster.

Finfin observering ragnar, og jepp er selvsagt CRASTER ;-)

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14565
28.08.17 22:02
molster: Skjønner bare ikke hvordan de ble til White Walkers. Dette var jo nyfødte. WWs ser ut som gamle gubber.

Vil tro de vi har sett til nå som er nyfødte fortsatt er babyer, men blir igjen i hjemmet/hovedkvarteret hva enn man skal kalle det der NK og gutta bor i lands of always winter.

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8821
28.08.17 22:02

Hva snakker Tyrion og Cercei om når vi ikke lenger får se?

Lover han å gjøre hennes neste varn til tronarving da Dany ikke har eller kan få etterkommere? Er det derfor han ser så mildt sagt skeptisk ut da Jon og Dany puler på slutten?

går kanskje ikke helt opp med at hun ikke holder det hun sier likevel, men enellerannen tvist er det rundt dette..

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18470
28.08.17 22:05

Bare enkle sjeler som kan ha likt denne sesongen ja. 

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 22:08
Trehjulssykkel: Skal innrømme at jeg var i samme båt, men jeg ble med lasset da episode 2 av sesong 1 hadde kommet ut.

Litt forskjell å bli med i løpet av sesong 1 enn det å bli med i sesong 6 etter å ha flere ganger uttalt at serien ikke er noe for henne, men er teit. ;)

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 22:10
Trehjulssykkel: Men min umiddelbare tanke var at dette var teit fordi jeg i utgangspunktet synes fantasy er en teit sjanger (med unntak av LOTR som jeg selvsagt digger).

Det kan jeg skjønne. Mange skremmes bort fra serien pga fantasy/Sci-fy elementene. Hovedfokuset, iallefall fra sesong 1-4 har uansett vært konsekvensene av krig, føydalsamfunnet og ikke minst mange flotte karakterutviklinger.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 22:12
Samuh0lm: Lover han å gjøre hennes neste varn til tronarving da Dany ikke har eller kan få etterkommere? Er det derfor han ser så mildt sagt skeptisk ut da Jon og Dany puler på slutten? går kanskje ikke helt opp med at hun ikke holder det hun sier likevel, men enellerannen tvist er det rundt dette..

Jeg tror denne teorien er litt for smart for D&D. Dessuten burde han ikke bli for lei seg av at Dany banger Jon da Dany har vært klar på at hun ikke er fruktbar. Hvis Cerceis barn skulle få trona så må jo Dany være ufruktbar i utgangspunktet.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
28.08.17 22:18
LaCangura: Litt forskjell å bli med i løpet av sesong 1 enn det å bli med i sesong 6 etter å ha flere ganger uttalt at serien ikke er noe for henne, men er teit. ;)

Burde kanskje skrevet det, men jeg hadde flere kompiser som hadde lest bøkene og som sa at dette burde jeg få med meg, men sa på den tiden at det er nok noe jeg aldri gidder å se på. Da de forklarte konseptet hørtes det superteit ut. 

Da jeg så første episode var det egentlig bare for å sjekke hva fuzzen var, og etter å ha sett første episode så syntes jeg det fortsatt var merkelige greier. 

(Innlegget ble redigert 28.08.17 22:24)

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6873
28.08.17 22:23
LaCangura: Hovedfokuset, iallefall fra sesong 1-4 har uansett vært konsekvensene av krig, føydalsamfunnet og ikke minst mange flotte karakterutviklinger.

Jepp, det er nok det som gjør serien fengende blant massene (inkludert meg). Istedenfor å være en fantasyserie så vil jeg heller si det er en ren dramaserie satt in en fantasyverden, og sånt sett er fantasyelementet egentlig sekundært. Jeg hadde nok vært fan av denne serien uansett om det hadde vært fantasy eller ei. 

 

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
28.08.17 22:24

Ligger vel i kortene at det kommer en baby Targaryen.

loline
lolineInnlegg: 614
28.08.17 22:43
Jordbæryoghurt: Bare enkle sjeler som kan ha likt denne sesongen ja.

Da er jeg en enkel sjel, og lever godt med det. Tenk hvor mye diggere livet mitt er når jeg kan glede meg over og nyte hvert minutt av GoT, i motsetning til dere som er så butthurt og lei dere når serien ikke lever opp til de helt sinnssyke kravene og forventningene deres. I tillegg har jeg evnen til å skille bok- og TV-serien, så da har jeg TO arenaer hvor jeg kan leve meg inn i og nyyyyte historien. Dere går virkelig glipp av noe ;)

 

 

(Joda, ser helt klart noen av problemene, men kvaliteten er jevnt over veldig høy, og det er begrensninger for hva man kan få til på film. Mange av ''feilene'' bunner nok ut i forskjellige forståelser og oppfatninger av de ulike situasjonene og interaksjonene, og en sterk mening om hvordan ting burde være, heller enn å innse at serieskaperne har en annen visjon enn en selv, og det gjør ikke serien dårlig)

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 22:51
Coutinho10: Ligger vel i kortene at det kommer en baby Targaryen.

Seff han kommer ut etter at Jon er død og Dany har funnet ut at han var nevøen hennes. Ser det for meg. All den plutselige fokuset på Day og hennes muligheter for å få barn betyr bare en ting. Et barn kommer.

Windsor
WindsorInnlegg: 7277
28.08.17 22:52

Skal jeg se tilbake på de 7 sesongene så er den store feilen for meg at det har tatt alt for lang tid før vinteren kom. Jeg håpte vi skulle få litt konflikt med nød, matmangel, sykdom osv. Litt ordinære utfordringer med vinteren altså. Nå har det tatt så lang tid at "winter is coming" er redusert til at WW kommer. Snøen begynte å lave ned ved Winterfell i slutten av sesong 5, men det har knapt hatt noen påvirkning. 

Jeg må også si at WW+zombiene er veldig svake karakterer. Zombiene burde vært halvdøde og sett ut som Benjen. WW burde vært mer sky og stille fiende. Når de bare marsjerer nedover i en gigantisk hær så blir det hele litt platt. WW startet som en mystisk fiende, nå er det bare en tegneserieskurk.

Alt i alt har GoT vært en artig serie og den er fremdeles severdig, men jeg er fornøyd med at sesong 8 blir siste. For nå er det på tide å lukke boka.

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8821
28.08.17 22:52

Jeg likte denne sesongen!

ikke like mye som ses 1-4, men jeg digger enda serien! Har kritisert en del denne sesongen selv, spesielt ep.6, men siste episode var opptur igjen synes jeg..  herlig stemning rundt møtet i dragonpit, og så mange møter/gjenforeninger at man ikke mambaer satt og gliste..     etter at serien gikkforbi bøkene har kvaliteten sunket noe, men kanskje greit nok at de gjør de de kan best og ikke prøver på det de ikke fikk til likevel..

Nå blir det hvertfall en ny episode med Star Wars før neste sesong..

may the force be morgulis 

 

fuck skrivefeil, skylder på autocorrect på iPhone! I drink and I know Things..

(Innlegget ble redigert 28.08.17 22:55)

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
28.08.17 23:00
Windsor: Skal jeg se tilbake på de 7 sesongene så er den store feilen for meg at det har tatt alt for lang tid før vinteren kom. Jeg håpte vi skulle få litt konflikt med nød, matmangel, sykdom osv. Litt ordinære utfordringer med vinteren altså. Nå har det tatt så lang tid at "winter is coming" er redusert til at WW kommer. Snøen begynte å lave ned ved Winterfell i slutten av sesong 5, men det har knapt hatt noen påvirkning.

Ja, jeg hadde likt å sett konsekvensene av vinter og i tillegg krig og drager oppi det hele. Jeg likte å se Tyrion gå gjennom den sletta med brente soldater, men jeg følte ikke vi fikk sett nok av de negative sidene ved husenes konstante maktkamp. Lite fokus på de sivile. En kan håpe at vi vil se mer av dette i sesong 8 når WW angriper The  North. Dessverre er jeg redd for at vi får mer 'Bad Ass' kampscener i istedenfor. Type "krig er kult når vi har drager og fienden er slem".

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
28.08.17 23:02
Windsor: WW startet som en mystisk fiende, nå er det bare en tegneserieskurk.

Dette!!

EDIT: Et av de beste øyeblikkene i serien er når rangerne er ved The First of the First Men og så kommer det to hornblåsinger, så etterfulgt av et tredje. White Walkers. Fyf for en følelse jeg satt med da.

(Innlegget ble redigert 28.08.17 23:03)

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14565
28.08.17 23:36
ragnarMadrid: Et av de beste øyeblikkene i serien er når rangerne er ved The First of the First Men og så kommer det to hornblåsinger, så etterfulgt av et tredje. White Walkers. Fyf for en følelse jeg satt med da.

Ååå guud for en scene dette var. Husker selv gåsehuden jeg fikk da tredje blåset kom, kort tid etter at Sam hadde forklart at i gamle dager blåste de 3 da WW kom, men ingen hadde hørt dette før eller trodde noe på det.

Til den dag i dag fortsatt på toppen av favorittscenene mine i GoT

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg