Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Crabsen
CrabsenInnlegg: 14537
29.08.17 15:00
LaCangura: Alle har kommet med teorier i denne tråden fra dag 1. Alle har teorier om hva som skjer, men noen teorier er mer gjennomtenkt enn andre.

Helt enig, ser helt ærlig ikke helt problemet med teorier, spesielt i en serie som GoT.

Ja kanskje vi får vite at det stemmer om 2 år, kanskje det ikke gjør det, det vet vi ikke før vi er der og blir et spenningsmoment av den grunn uansett.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5492
29.08.17 15:11
Crabsen: Helt enig, ser helt ærlig ikke helt problemet med teorier, spesielt i en serie som GoT.Ja kanskje vi får vite at det stemmer om 2 år, kanskje det ikke gjør det, det vet vi ikke før vi er der og blir et spenningsmoment av den grunn uansett.

Personlig er jeg ikke sykelig redd for spoilere, slik som en del andre her inne. Men akkurat dette med teorier er litt problematisk, spesielt i en serie som GoT hvor det har kommet en haug med leaks som viser seg å stemme 100 %. Mange teorier bygges på andre teorier/info fra feks reddit/venner osv, og teorier er ofte, enten bevisst eller ubevisst, basert på eventuelle leaks. Man plukker opp litt her og der, og selv om man ikke personlig har kommet over lekkingen (værsågod daskedust), så er det lett for at man bygger egne teorier på opplysninger fra diverse parter som har info fra lekking.

Derfor er teorier ofte litt shait for min del. Men det blir jo rimelig umulig å diskutere dersom det skal være helt ulovlig å komme med spådommer om hva som kommer til å skje framover i serien.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
29.08.17 15:16

Jeg vil si det er rimelig enkelt å komme med en personlig teori som ikke er hentet fra leaks, men fra din egen fantasi, og observasjon når du ser serien. Og da ikke hva du har lest. 

Har du lest en leaks om et tema så kommer du aldri med en teori om hva so kommer til å skje før tv-serien igjen har tatt igjen alle leaksene. Sier seg selv da videre handling kan være en konsekvens av handlingen som skjer i leaksene.

(Innlegget ble redigert 29.08.17 15:19)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5492
29.08.17 15:41
LaCangura: Jeg vil si det er rimelig enkelt å komme med en personlig teori som ikke er hentet fra leaks, men fra din egen fantasi, og observasjon når du ser serien. Og da ikke hva du har lest.

Trenger ikke å være leaks heller. Når 1 million reddit-brukere konstruerer og samles om teorier, så pleier man å treffe. Som feks i Westworld. Beklager for at jeg nå framstår som en hater, men jeg tror ikke på at de teoriene du framsatte ifm nettopp Westworld, og som såvidt jeg husker hadde en treffprosent på 90%, var konstruert uten at du hadde sett de teoriene på reddit som gikk ut på akkurat det samme.

craaazy
craaazyInnlegg: 6280
29.08.17 15:49

(Ikke) for å skryte, men jeg la fram en teori på side én i bok-tråden som viste seg og stemme meget bra. Og tro meg eller ei, jeg hadde aldri lest et eneste ord om GoT på nettet annet enn de få innleggene som allerede var skrevet i nevnte tråd.

Så jo, det er mulig å komme med teorier helt på egenhånd.

#teamkenguru

(Innlegget ble redigert 29.08.17 15:51)

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3063
29.08.17 16:15
LaCangura: Jeg er en 'hun' .Jeg spoilet ingenting i Westworld-tråden. Jeg kom med mine teorier basert på de episodene vi begge hadde sett og de teoriene viste seg å være rett. Alle hadde sine teorier i den tråden. Litt som her. PS: Alle har kommet med teorier i denne tråden fra dag 1. Alle har teorier om hva som skjer, men noen teorier er mer gjennomtenkt enn andre.

Ja, men der er vi enige! Vi diskuterte om teorier burde holdes utenfor, og jeg kom med eksempler fra Westworld, der dine teorier stemte nesten 100%. Men selvfølgelig, om det ikke går an å diskutere hva som skjer next, så er det lite vits i å henge i serie-trådene... Det ultimate hadde vært lett diskusjon om hva enkelte mener skjer next, mens virkelig dybde-analyse og "forskning" på andre nettsider burde bli diskutert i en annen tråd.

Og beklager min antagelse om at du var en "han"...

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3063
29.08.17 16:19

Personlig unngår jeg forum som reddit, fordi - som Ashby nevner - de er run over av masse nerds som nesten driver med dette ("serie-analyser") som jobb. Plutselig henger det en fyr der som har lest bøkene, men presenterer fakta som "teorier". 
Sånn sett er det vel bedre å lage en (enda en) tråd der man diskuterer troverdige og gjennomtenkte teorier. Men nå som det kun er noen få episoder igjen er det vel usannsynlig.

(Innlegget ble redigert 29.08.17 16:19)

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
29.08.17 17:57
Lew_Ashby: Trenger ikke å være leaks heller. Når 1 million reddit-brukere konstruerer og samles om teorier, så pleier man å treffe. Som feks i Westworld. Beklager for at jeg nå framstår som en hater, men jeg tror ikke på at de teoriene du framsatte ifm nettopp Westworld, og som såvidt jeg husker hadde en treffprosent på 90%, var konstruert uten at du hadde sett de teoriene på reddit som gikk ut på akkurat det samme.

Hahaha, du altså. Da er du skikkelig dårlig selv til å analysere. Jeg har ALDRI vært på reddit (eller andre steder) å lest om Westworld. Ikke da eller nå. Jeg baserte alle mine teorier på mine egne analyser av det jeg så på skjermen. Jeg er veldig dyktig til det. At du ikke tror at jeg kan være så dyktig sier mer om dine egne evner til å analyser og dermed komme med en troverdig teori. At andre enn meg selv også kommer frem til samme resultat/teori er naturlig da vi tross alt ser den samme serien.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
29.08.17 18:10

Så det noen egentlig sier her er:

* Du kan si hva du mener skjer på tv-skjermen. Så lenge dette er dine egne meninger, og de ikke er spesielt gjennomtekte/dype.

* Er du derimot dyktig til å analysere. En du en nerd slik som meg, så kan du ikke få lovt til å komme med dine egne meninger om hva du tror skjer på tv-skjermen da det kan stemme og derfor ødelegge for andre.

Dette er skikkelig dobbeltmoral. Det er også skikkelig latterlig at flere tror at en person ikke selv kan finne frem til mange gode teorier helt uten å lese hva andre skriver på diverse fora. Jeg er rett og slett for flink til at enkelte personer her tror at jeg kan klare det på egen hånd. Det sier så sinnssykt mye mer om dem selv.  Det kan godt hende at 99% av personer som kommer med teorier på internettet gjerne tar andres fra diverse fora. Likevel vil det da si at noen nerder, slik som meg, vil kunne komme helt egne teorier UTEN å saumfare internettet og legge sammen andres analyser/teorier.

(Innlegget ble redigert 29.08.17 18:16)

Bakkus
BakkusInnlegg: 4145
29.08.17 18:17

I retrospekt har jeg blitt temmelig provosert over hvordan Tyrion bare lot Cersei slippe unna med hennes anklage om at hans Tywin mord forårsaket Myrcella og Tommens død. Myrcella døde fordi The Mountain (som også er Cerseis nåverende bodyguard) drepte Oberyn og innrømmet i samme slengen å ha drept Elia Martell samt hennes to babyer. Hvem var det igjen som valgte han til å være "skyldig"-sidens representant i Trial by Combat?....

Tommen er enda verre i disfavør Cersei. Alt som var involvert i hans død  var praktisk talt kun Cersei og ingen andre som hadde noe skyld i. Fra det punktet hun gikk til sekten og ga dem kontroll over loven i landet til hun bestemte seg for at ikke bare Sparrowsene, men også alle andre inkl Margaery skulle være involvert i Sept eksplosjonen med wildfire.

tl;dr - Fuck that bitch.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
29.08.17 18:27
Bakkus: I retrospekt har jeg blitt temmelig provosert over hvordan Tyrion bare lot Cersei slippe unna med hennes anklage om at hans Tywin mord forårsaket Myrcella og Tommens død.

Ja, det er sant at Cercei's oppførsel er veldig relevant for skjebnen til hennes barn. Jeg kan også skjønne at Tyrion ikke ville provosere henne for mye. Poenget til Cercei om at det å ha en Tywin i livet kunne ha forhindret barnas død gjelder. House Lannister ble betydelig svekket av Tywins død. Og når et hus blir svekket så vil andre prøve å utnytte den muligheten til å få mer makt. Ville Sand Snakes og Ellaria å turt å drepe Myrcella om Tywin fremdeles var i livet og styrte showet? Kanskje. Kanskje ikke.

Cercei har mest skyld, bortsett fra Sand Snakes og Ellaria, men Tywin i livet kunne kanskje forhindret både Myrcellas og Tommens død. 

(Innlegget ble redigert 29.08.17 18:28)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
29.08.17 18:42

Med Tywin i live så ville i hvert fall Sparrows aldri fått noe som helst makt i KL. Men dette er ene og alene Cersei sin feil, noe som førte til Tommens død. Som tok livet sitt på grunn av morens valg om å sprenge hele Ceptet.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
29.08.17 18:49
LaGoeba: Med Tywin i live så ville i hvert fall Sparrows aldri fått noe som helst makt i KL. Men dette er ene og alene Cersei sin feil, noe som førte til Tommens død. Som tok livet sitt på grunn av morens valg om å sprenge hele Ceptet.

Jepp. Da Tywin var i livet var det han som styrte Westeros uavhengig hvem som stod på papiret. Tywin var en særdeles dykting leder, og hadde lang erfaring med å styre landet fra sin tid som Hand of The King under Kong Aerys. Tywin vet hvordan man styrer. Cercei kan ikke dette. Hun gav fanatiske religiøse makt over trona. Cercei kan heller ikke ta imot råd. Hun mener hun vet best alltid.

FlipYa
FlipYaInnlegg: 936
29.08.17 18:58
wig1: Mye belærende hipstere i denne tråden, det skal være sikkert. Man er nå en enkel sjel hvis man liker denne sesongen, kjekt å vite.

Nå var det kompisen min jeg snakka om, og ikke alle og enhver, selv om det nok var rimelig generaliserende. Regner uansett med at dere skjønte poenget med at mange synes serien har skiftet tone fra å være sakte og spennede i karakterutvikling og oppbygging med smart og uforutsigbar utvikling av alle historielinjene, til hva jeg mener er forhastede, altfor actionpakkede episoder stappfulle av steindumme plotholes og nødløsninger.

Ære være dere som kan sluke slikt rått og kose dere uanfaensett, men det pisser på alt som gjorde GoT attraktivt og verdifullt for meg.

(Innlegget ble redigert 29.08.17 18:59)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
29.08.17 19:11
LaCangura: Tywin vet hvordan man styrer.

Se bort i fra all snikreklamene midt i videoen, så er denne videoen briljant. 

The king is tired.

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
29.08.17 19:46
LaGoeba: Se bort i fra all snikreklamene midt i videoen, så er denne videoen briljant.  The king is tired.

Elsker kroppsspråket til Charles Dance. Han sier mye mer uten ord enn de få ordene han faktisk sier.

 

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3063
29.08.17 19:48
LaCangura: Så det noen egentlig sier her er: * Du kan si hva du mener skjer på tv-skjermen. Så lenge dette er dine egne meninger, og de ikke er spesielt gjennomtekte/dype. * Er du derimot dyktig til å analysere. En du en nerd slik som meg, så kan du ikke få lovt til å komme med dine egne meninger om hva du tror skjer på tv-skjermen da det kan stemme og derfor ødelegge for andre.

Ja, det er vel praktisk talt det som blir sagt. Og ja, det blir også helt mongo. Legger meg flat, samtidig som jeg legger til: har kun lyst til å høre lite gjennomtenkte analyser...Slike som jeg opererer med ;p

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
29.08.17 19:50
GimleSag: har kun lyst til å høre lite gjennomtenkte analyser...Slike som jeg opererer med ;p

Da er det bare å hoppe over de lengre analysene ;)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
29.08.17 19:53
LaCangura: Elsker kroppsspråket til Charles Dance. Han sier mye mer uten ord enn de få ordene han faktisk sier.

Absolutt, det er desidert den beste castingen HBO har gjort i serien.

Barbosa
BarbosaInnlegg: 4682
29.08.17 19:58

Når det gjelder Emilia Clarke så ser hun så sykt mye bedre ut i det virkelige liv.

wig1
wig1Innlegg: 3345
29.08.17 20:28
FlipYa: Ære være dere som kan sluke slikt rått og kose dere uanfaensett, men det pisser på alt som gjorde GoT attraktivt og verdifullt for meg.

Hehe, svart og hvitt er morsomt. Jeg liker heller ikke mellomting.

ParadiseDK
ParadiseDKInnlegg: 5177
29.08.17 20:29

Hadde ikke hatt noe imot 3 episoder til... hva var budsjettet til D&D for denne sesongen?

GimleSag
GimleSagInnlegg: 3063
29.08.17 20:32
LaCangura: Elsker kroppsspråket til Charles Dance. Han sier mye mer uten ord enn de få ordene han faktisk sier.

Før jeg googler, tipper jeg dette er Jons wingman (som jeg ikke kommer på navnet på). 
Herlig karakter.

Skivebom, der altså! Jeg tenkte på Davos Seaworth. Synes han er ekstremt flink til akkurat det samme.

(Innlegget ble redigert 29.08.17 20:33)

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18470
29.08.17 20:37

Synes det er ekstremt mange bra skuespillerprestasjoner. Lena Headey har vært bra denne sesongen, spesielt scenen med Tyrion. Alfie Allen har alltid vært god. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
29.08.17 20:39
ParadiseDK: Hadde ikke hatt noe imot 3 episoder til... hva var budsjettet til D&D for denne sesongen?

The sixth-season budget was over $10 million per episode, for a season total of over $100 million and a series record.[49]

 

Finner ikke tallene for årets sesong, men det ligger vel på rundt de samme tallene, så litt høyere budsjett per episode nå. Teamet har blant annet fått nedstemt zombiebjørn flere ganger før årets sesong, så det må tydeligvis ha vært mer å rutte med denne sesongen.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
29.08.17 20:45
Jordbæryoghurt: Synes det er ekstremt mange bra skuespillerprestasjoner. Lena Headey har vært bra denne sesongen, spesielt scenen med Tyrion. Alfie Allen har alltid vært god.

Definitivt, men for meg er Charles Dance den øverste. Fan av både Lena og Nikolaj, flinke skuespillere. Peter er også utrolig dyktig. Rory McCann har overbevist meg over flere år nå, og ble positivt overrasket over Hivju denne sesongen. Kjemien mellom Alfie og Iwan er det vil ingen som kommer til å toppe uansett. Digger at de er BFFs utenom kameraet. Muligens derfor Ramsay/Reek sagaen fungerte så godt som den gjorde?

Savner Stephen Dillane som Stannis, for øvrig. Når vil vi få bekreftet skjebnen hans..?

Og vil vi få se Daario neste sesong, eller rotner han bare på rot i Essos nå som Dany har funnet seg Jon?

LaCangura
LaCanguraInnlegg: 54714
29.08.17 20:46
GimleSag: Skivebom, der altså! Jeg tenkte på Davos Seaworth. Synes han er ekstremt flink til akkurat det samme.

En annen av de mange talentfulle skuespillerne i serien. Min favoritter når det kommer til skuespillet er de som spiller disse karakterne:

* Tywin
* Cercei
* Tyrion
* Davos
* Yara
*Theon
*Sam
*Ned Stark
* HighSparrow
*Maester Qyburn
* Littlefinger
* Jorah
* Jaime

 

Hvale90
Hvale90Innlegg: 24861
29.08.17 20:49

Lord Sweetrobin

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
29.08.17 20:49
LaCangura: *Maester Qyburn
AirCanada
AirCanadaInnlegg: 2364
29.08.17 20:56
Hvale90: Lord Sweetrobin

aka Azor Ahai

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg