Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
13.09.17 20:34
LaCangura: Haha, nei det er nok greit å vente med å lese den trilogien til man har kommet ordentlig inn i universet. Det mest interessante er at det forteller en del om Blackfyre rebellions samt at vi lærer en del om Bloodraven i en tid hvor veldig mye tvilsomt skjedde. Blant annet en del drageprofetier som oppstod. Ikke så rart når Bloodraven tross alt har evner til å sende drømmer og dermed kontrollere folk. Egg aka Aegon V Targaeryen var lillebroren til Maester Aemon som jobbet On The Wall i mange år og var godt over 100 år gammel. Aegon og flere andre Targs døde da han prøvde å klekke et drageegg. Ente med en gigantisk brann og tragedie.

:D  Ikke sant. Er bare grøt,og blir bare grøt for meg. Så det er nok best å gå stille i dørene. Aemon ja.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
13.09.17 20:39
CapTrips: :D  Ikke sant. Er bare grøt,og blir bare grøt for meg. Så det er nok best å gå stille i dørene. Aemon ja.

Hehe, jeg tar det på min kappe som anbefalte deg å starte med Dunk&Egg da de starter kronologisk 100 år før A Game of Thrones, men det var helt klart feil av meg. De kan nok bli kjedelige om man ikke vet bakgrunnen og hvem personene er.

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
13.09.17 21:55
LaCangura: Hehe, jeg tar det på min kappe som anbefalte deg å starte med Dunk&Egg da de starter kronologisk 100 år før A Game of Thrones, men det var helt klart feil av meg. De kan nok bli kjedelige om man ikke vet bakgrunnen og hvem personene er.

Ja. Legger seff all skyld på deg. Det kostet meg to-tre timer ca. Forbaska novelle. Haha. Nei,men likte den ikke noe særlig. Treig "ridder" in making med smart drittunge på slep. Og så sovna jeg.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
13.09.17 22:36
CapTrips: Treig "ridder" in making med smart drittunge på slep. Og så sovna jeg.

Hehe, den treige ridderen er nok en av forfedrene til Brienne. Og til muligens til The Hound, The Mountain, Jaime, Cercei, Tyrion, Hodor. Ellers er Kong Maekar, Aemon og Eggs far, utrolig lik Stannis.

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
13.09.17 22:51
LaCangura: Hehe, den treige ridderen er nok en av forfedrene til Brienne. Og til muligens til The Hound, The Mountain, Jaime, Cercei, Tyrion, Hodor. Ellers er Kong Maekar, Aemon og Eggs far, utrolig lik Stannis.

Crap. Jeg får vel kanskje revurdere om min minimalistiske frontallapp gidder å henge med på en ny tørn. Vi får se.

 

PS. Jeg skal dø snart. Ulv Ulv Ulv. Spot on!

(Innlegget ble redigert 13.09.17 22:53)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
13.09.17 23:01
CapTrips: Crap. Jeg får vel kanskje revurdere om min minimalistiske frontallapp gidder å henge med på en ny tørn. Vi får se.   PS. Jeg skal dø snart. Ulv Ulv Ulv. Spot on!

Din "minimalistiske frontallapp" er langt mer opplagt enn de aller flestes. Men selvsagt velger man de bøkene som gir deg underholdning på en eller annen måte. Ikke vits å pushe deg selv til å lese noe man ikke har lyst til. Det gjør man før eksamen.

:(

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
13.09.17 23:19
LaCangura: :(

jo :):)

Ikke om meg,men analysen du la inn på aktuelt. Fyren var raus,men likevel semi ond. Ikke hadde han noe særlig å rutte med heller. Klassisk smålig appellerende tale fra hjertet i en kombinert spagat med minimal fornuft og norsk stolthet. Spy.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
13.09.17 23:45
CapTrips: Ikke om meg,men analysen du la inn på aktuelt. Fyren var raus,men likevel semi ond. Ikke hadde han noe særlig å rutte med heller. Klassisk smålig appellerende tale fra hjertet i en kombinert spagat med minimal fornuft og norsk stolthet. Spy.

Nice. Mannen var veldig appellerende til folk som ville bli holdt i hånda og fortalt at verden var et fantastisk sted fremfor å faktisk ta av sløret og se virkeligheten.

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
14.09.17 00:00
LaCangura: Mannen var veldig appellerende til folk som ville bli holdt i hånda og fortalt at verden var et fantastisk sted fremfor å faktisk ta av sløret og se virkeligheten.

Hvem er det nærmeste vi kommer i Got universet. Pycelle?

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 00:09
CapTrips: Hvem er det nærmeste vi kommer i Got universet. Pycelle?

Godt spørsmål...Pycelle er nok langt mer kynisk og smart enn han ser ut som. Du blir ikke sjefen over de intellektuelle om du ikke har litt grit. Han later som om han er stakkarslig. Sansa i sesong 1 passer beskrivelsen. Hun tror verden er fantastisk og liker ikke snakk om krig og sånt.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 00:12

Denne sletta scenen fra sesong 3 sier det meste om Pycelle: https://www.youtube.com/watch?v=lMXJlUIQP94

Fra 1:17.

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
14.09.17 00:14
LaCangura: Sansa i sesong 1 passer beskrivelsen. Hun tror verden er fantastisk og liker ikke snakk om krig og sånt.

Hmm.Kanskje,men også den karakteren som dalte med stormskritt, etter Neds død og kukens tortur,samt endeløse vandringer i" parken"  Men hun er ikke slu nok på det tidspunktet. For fjonete og full av valpefett.

 

 

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
14.09.17 00:22
LaCangura: Denne sletta scenen fra sesong 3 sier det meste om Pycelle

En slu kyniker som kan rette ryggen. Tywin er alltid sjef, nå også en enkel mann med fiskestang med spenst dialogen.

(Innlegget ble redigert 14.09.17 00:23)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 00:30
CapTrips: Hmm.Kanskje,men også den karakteren som dalte med stormskritt, etter Neds død og kukens tortur,samt endeløse vandringer i" parken"  Men hun er ikke slu nok på det tidspunktet. For fjonete og full av valpefett.

Nei, men sansa hadde troen på at verden var et godt sted. Hun var da 13 så hun er litt unnskyldt.

Sansas karakter i sesong 5-7 har vært forferdelig usammenhengende. Ikke like ille som Aryas, men ikke i nærheten av vi så tidligere. Ikke klarer Sophie Turner å spille bra lengre, men det skyldes nok vel så mye dårlig writing. Hun vet tross alt ikke hva hennes egen karakter skal føle og hva hun planlegger. Angående valpefett synes jeg Sophie har dalt denne sesongen. Ser ut som om hun har festet og spist for mye fish&chips. Blitt mer engelsk.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 00:32
CapTrips: . Tywin er alltid sjef,

Ja, og tydelig at han snakker til publikum når han snakker om hvor dum vanlige folk må være som tror på Pycelles skuespill.

Sarella

Innlegg: 19177
Sarella
14.09.17 00:34

Noen som  har reflektert over hvorfor vi fikk se en sur Tyrion snike på utsiden da Jon og Dany hadde nevø-tante-sex? Vel, et hint: ses1,ep2: "Dear brother, you wound me. You know how much I love my family."

Mitt tips er at Tyrion kommer til å ødelegge totalt for en Dany-Jon-trone. Tipper Tyrion "skrev under en kontrakt" med sin søster for å "redde" House Lannister, noe han selv i utgangspunktet ikke har stor tro på men følte at han måtte stå for.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 00:40
Sarella: Noen som  har reflektert over hvorfor vi fikk se en sur Tyrion snike på utsiden da Jon og Dany hadde nevø-tante-sex?

En blanding av:

* Han føler lojalitet i forhold til sin familie. Er trist for at det kan se ut som om House Lannister har liten sjanse mot en så forent Jon og Dany

* Dany bør fokusere på å være dronning. Ikke få se en kjæreste. Hun har allerede ofret en drage for å redde Jon mot Tyrions råd. hun kan finne på å gjøre langt mer for Jon. Tyrion tenker på hva som kan skje med revolusjonen hennes hvis hun mot formodning skulle dø neste gang hun gjør noe lite gjennomtenkt.

* Kanskje Tyrion allerede hadde fått beskjed fra Bran eller noen om at muren har gått ned. 

Sarella

Innlegg: 19177
Sarella
14.09.17 00:48
LaCangura: En blanding av:

En blanding av D&D-suppe tipper jeg, de to er nok troende til å gi Tyrion en sabotør-rolle i siste ses, kan aldri tenke meg de hadde giddet å vise den scenen om de hadde fulgt din fornuftige oppskrift. ...

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
14.09.17 00:50
LaCangura: Nei, men sansa hadde troen på at verden var et godt sted. Hun var da 13 så hun er litt unnskyldt.

Sant,men hun var nok ingen spilt og herskt heller,og det er jo noe sånt vi er ute etter. Fish&Ships...hehe. ja,ser den,og jeg ser ikke helt hvordan hun skal bli kvitt det heller. Berg og dalar treng deg på. Men litt sjarm er det uansett.

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
14.09.17 00:55
LaCangura: Ja, og tydelig at han snakker til publikum når han snakker om hvor dum vanlige folk må være som tror på Pycelles skuespill.

Litt av det jeg mener. En føkka stakkar som spiller,men blir gjennomskuet. En typisk sjarlatan som dør i takt med skjeggveksten,men som plutselig får viagra på besøk når småpikene er innom.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 01:00
CapTrips: Sant,men hun var nok ingen spilt og herskt heller,og det er jo noe sånt vi er ute etter.

Splitt og hersk er mer Cerceis greie. Så Sansa har potensiale da Cercei tross alt var lærerinna sammen med Littlefinger.

En som later som han er god og bryr seg om The realm er Varys i bøkene. I TV-serien derimot er han langt snillere og har til nå bare vist et ekte ønske om å forbedre verden.

Slikkepott

Innlegg: 14727
Slikkepott
14.09.17 01:00
LaCangura: * Han føler lojalitet i forhold til sin familie. Er trist for at det kan se ut som om House Lannister har liten sjanse mot en så forent Jon og Dany * Dany bør fokusere på å være dronning. Ikke få se en kjæreste. Hun har allerede ofret en drage for å redde Jon mot Tyrions råd. hun kan finne på å gjøre langt mer for Jon. Tyrion tenker på hva som kan skje med revolusjonen hennes hvis hun mot formodning skulle dø neste gang hun gjør noe lite gjennomtenkt. * Kanskje Tyrion allerede hadde fått beskjed fra Bran eller noen om at muren har gått ned.

Det kan godt hende at han hadde fått beskjed om at veggen har falt, samtidig så virket det jo som om det var et fokus på at Jon gikk inn, altså selve handlingen, og ikke at Tyrion hadde en viktig beskjed.

Tyrion ville jo selv føre Jon og Dany sammen for å forsterke mulighetene, og han refererte jo selv til blikkene etc, så han har jo ikke prøvd å gjøre noe. 

Det er vanskelig å si, kan det være en frykt for at hans posisjon ikke er like sterk, og at han da er litt rådvill i forhold til hva han skal gjøre fremover. risikerer han å stå uten familie. Var det en utløsende faktor at Jamie holdt på å dø ? 

 

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
14.09.17 01:00

Sarella, bytt bilde. Du er ingen Kane.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 01:02
Sarella: kan aldri tenke meg de hadde giddet å vise den scenen om de hadde fulgt din fornuftige oppskrift. ...

Nei, sannheten er at vi seere gjerne har langt bedre forklaringer på hva vi ser på skjermen enn det D&D klarer å få til. Tror de nå vil at mye skal virke dypt, slik som scenen med Arya og Nymeria, uten at de har en bra plan bak scenen.

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 01:05
Slikkepott: Det er vanskelig å si, kan det være en frykt for at hans posisjon ikke er like sterk, og at han da er litt rådvill i forhold til hva han skal gjøre fremover. risikerer han å stå uten familie. Var det en utløsende faktor at Jamie holdt på å dø ?

Tyrion mister taket på Dany og det å se hva dragene hennes faktisk gjør mot soldatene fra hans eget House kan ikke ha vært lett. Jeg tror han er veldig glad for at Jon Snow og Dany samarbeider, men at han også ser negative sider ved at de er et par. Da de har en tendens til å sette den andre foran det som er best for The realm.

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
14.09.17 01:08
LaCangura: Splitt og hersk er mer Cerceis greie. Så Sansa har potensiale da Cercei tross alt var lærerinna sammen med Littlefinger. En som later som han er god og bryr seg om The realm er Varys i bøkene. I TV-serien derimot er han langt snillere og har til nå bare vist et ekte ønske om å forbedre verden.

Cercei blir for overdrevet ond igjen. Hun er drevet av hat,sorg og usnakket tvil. Så ja,Sansa kan nok etter fotsporene være den gylne skogsnegle.  Varys er også et tips,men alt for flink til spillet og vil nok ikke la seg avsløre før siste time er inne. "Mannen" har tross alt mistet alt,og tar nok med seg alt til siste ruinene er på plass.

(Innlegget ble redigert 14.09.17 01:10)

LaCangura

Innlegg: 54714
LaCangura
14.09.17 01:20
CapTrips: Varys er også et tips,men alt for flink til spillet og vil nok ikke la seg avsløre før siste time er inne. "Mannen" har tross alt mistet alt,og tar nok med seg alt til siste ruinene er på plass.

Sant.

Vi har vel ingen som er som Fugelli i GoT. Vi har noen trekk her og noen der, men ingen med hele pakken.

CapTrips

Innlegg: 3076
CapTrips
14.09.17 01:29
LaCangura: Vi har vel ingen som er som Fugelli i GoT. Vi har noen trekk her og noen der, men ingen med hele pakken.

Da tar jeg fellesavgjørelsen. Fugern er kliss lik Ramsey Bolton.

Gnatt folkens.

Artaxerxes

Innlegg: 70721
Artaxerxes
14.09.17 08:37
LaCangura: Sansas karakter i sesong 5-7 har vært forferdelig usammenhengende. Ikke like ille som Aryas, men ikke i nærheten av vi så tidligere. Ikke klarer Sophie Turner å spille bra lengre, men det skyldes nok vel så mye dårlig writing.

Det meste som har skjedd i de sesongene har jo vært usammenhengende og dårlig skrevet...

Artaxerxes

Innlegg: 70721
Artaxerxes
14.09.17 09:03
titan_sable: Jeg har vanligvis ingen problemer med små logiske brister, som mange har irritert seg over, hvis fortellingen er god. Denne sesongen synes jeg derimot at det til tider har vært dårlig historiefortellinger. Når jeg har sett på episodene så har jeg sittet igjen med følelsen av å ha sett på en oppsummeringsvideo av hva som har skjedd eller en spoilervideo. Så jeg er litt skuffet over at rollefigurene har mistet karakter og dybde samt at historiene har vært dårligere enn tidligere.

Noe av det som har irritert meg mest er hvordan tidligere briljante folk som Littlefinger og Roose Bolton sluttet å ta intelligente avgjørelser i det øyeblikket forfatterne ikke lenger hadde bøkene å støtte seg på.

Det er også noen av de logiske bristene som er for store. Sto hæren fra the Vale og ventet i et skogholt utenfor Winterfell i månedsvis, eller stormet de nordover i full fart etter at Sansa ombestemte seg, uten at de ble spottet av noen Bolton-spioner? Når de plutselig dukket opp og snudde slaget var det jo en ren deus ex machina.

Roose Bolton ville aldri fortalt Ramsay at han ikke lenger var arvingen hans i en situasjon der han hadde en kniv for hånden. Om han mot formodning skulle blitt drept på den måten, tror jeg ikke at Ramsay uten videre kunne tatt over makten etter å ha drept Huset Boltons herre og hans nyfødte sønn. 

Hvordan kunne det gjøre en forskjell for Bran og Meera at Hodor "holdt døra" i et halvminutt? The White Walkers og hele hæren deres teleporterte jo omtrent til hulen i det øyeblikket The Night King så Bran i drømmen, men de klarte ikke å ta igjen en jente som trakk en lam gutt på en slede i en snøstorm?

Måten Doran Martell og Areo Hotah ble drept på var også ille, slik de to karakterene ble fremstilt i bøkene var det ingenting som tydet på at de kom til å bli rundlurt av de relativt dumme sandslangene. Areo Hotah var ikke typen som lot folk få en anledning til å dolke ham i ryggen.

I en periode var det nesten parodisk hvor mange karakterer som døde ved at noen kjørte et spyd eller sverd gjennom dem bakfra, gjerne slik at det kom ut gjennom munnen eller brystet. Det har også virket som om forfatterne er i gang med en slags nedtelling: "Vi har x antall karakterer som må drepes innen serien avsluttes, så vi må ha minst et "sjokkerende" dødsfall pr. episode. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg