Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
milfern
milfernInnlegg: 71421
14.04.19 22:47
FringeGirl: Godt man ikke skal på jobb!

Ikke jeg heller. Men ræva å sitte oppe å vente så lenge likevel.
Tror jeg ser den imorgen ettermiddag.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 22:49
Kælighet: Hei, har du møtt meg?
Mange av de samme argumentene som deg, pluss at jeg synes karakteren er naiv og kommer unna med å gjøre ganske dumme valg. Der hvor Robb, Catelyn, Ned, Tywin, Joffrey, Jon, Oberyn og co mistet livene sine for å ha tatt for naive valg i serien, har hun overlevd gang på gang.

Det ble en småfrekk trippel og ja. Elsker VGD ♥

(Innlegget ble redigert 14.04.19 22:53)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 22:49
Kælighet: Hei, har du møtt meg?
Mange av de samme argumentene som deg, pluss at jeg synes karakteren er naiv og kommer unna med å gjøre ganske dumme valg. Der hvor Robb, Catelyn, Ned, Tywin, Joffrey, Jon, Oberyn og co mistet livene sine for å ha tatt for naive valg i serien, har hun overlevd gang på gang.

-

(Innlegget ble redigert 14.04.19 22:55)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 22:49
Kælighet: Hei, har du møtt meg?
Mange av de samme argumentene som deg, pluss at jeg synes karakteren er naiv og kommer unna med å gjøre ganske dumme valg. Der hvor Robb, Catelyn, Ned, Tywin, Joffrey, Jon, Oberyn og co mistet livene sine for å ha tatt for naive valg i serien, har hun overlevd gang på gang.

Vi kan dele på den ♥ Har samme argumentet selv egentlig.

Fant en liste jeg skrev i august i 2016, hvor jeg begrunner litt mer om rundt Dany(egentlig alt nevnt til nå oppsummert). Slenger ut hele lista igjen, som en slags oppvarming til sesongpremieren. Dany blir satt i kursiv. 

Favoritt karakterer

Hvilke karakterer holder du høyest? Her er det ikke nødvendigvis hvem du tror står igjen til slutt som vinneren, men hvilken karakter gir deg mest underholdning? Hvilken karakter holder du høyest? Her tror jeg man vil få se mye artig, spesielt hvis Grock og K9b melder seg på. Hva er oddsen for Sweet Robin på 1. plass på deres lister?
 
1. Jaime Lannister
- Uten tvil karakteren som har hatt mest utvikling i mine øyne. For min del den mest interessante karakteren, og det blir spennende å se hva som skjer videre med han. Vil han ta livet av Cersei?

2. Thoros of Myr
- Så lenge man kan gjenopplive døde og løpe rundt med ildsverd så står du høyt i min bok. Hvordan vil disse sverdene egentlig stå imot The Others hvis han kommer seg så langt?

3. Tyrion Lannister
- Vel, det er umulig å komme unna den lille helten vår. Merker at han lider av et svakere manus nå enn tidligere og dårligere sparringspartnere, men krysser fingrene for at han kommer seg tilbake til godt, gammelt nivå når man nærmer seg Kings Landing igjen.

4. Sandor Clegane
- The Hound gikk fra å være et rasshøl til å bli en karakter med et mye dypere spekter enn man skulle få for seg i de første episodene av serien. Han følger kun sin egen samvittighet, og det er deilig med en karakter som ikke er opptatt av egen eller andre sin ære. Samspillet han fikk med Arya ut over sesongene er noe av det bedre serien har hatt, i min bok. Gode sparringspartnere for hverandre.

5. Arya Stark

- Arya, Arya, Arya. Hun har vært igjennom mye, og det har gått sakte de siste sesongene, men nå virker det endelig som om at man er på vei igjen. Kan man håpe på en retur av Nymeria i nærmeste fremtid?

Honorable mention;

Lady Mormont
- Har startet meget sterkt, la det få fortsette!

Petyr og Varys
- De som gjør Games for min del. Knowlegde is power, og verden er ikke alltid svart/hvit. Men har Petyr spilt ut de siste kortene sine feil? Eller klarer han å lure med seg Sansa på en siste tur?

* Olenna Tyrell
- De gamle er eldst, eller noe sånt. Olenna har bein i nesa og tungen på riktig plass. Siste scenen med i Dorne viser hva hun står for, og det er så deilig! You go, girl.

Kan ikke unngå å nevne karakterer som BronnDaario og Edd heller. Ekstremt gode sidekicks.

Minst likte karakterer
Hva hadde Games vært uten karakterene vi elsker å hate? Her kan man også slenge inn karakterer man rett og slett ikke liker, enten ut i fra personlighet eller kvaliteten på rollene. Nå begynner det å skorte ned på disse, så vi får heller ta en kort mimrestund i samme slengen. 

1. Grand Maester Pycelle
- Hadde trodd det var en annen en som skulle toppet listen, hadde egentlig aldri trodd at han skulle bli med på listen, men etter å ha startet å rewatche serien samtidig som man leser bøkene så stiger denne gamle herremannen opp til topps. Utrolig irriterende karakter som kun sier ting som flyter med og står aldri for sine egne meninger, spesielt i saken rundt Ned etter dødsfallet til Robert. Mye mulig det var derfor han overlevde så lenge som han gjorde, men selv dette spillet møtte veggen til slutt.  

2. Joffrey Baratheon
- Vår gode, gamle venn Joff. Må bare bøye meg i støvet for Jack Gleeson, helt utrolig bra spilt. Uten denne unge gentlemanen så kunne krigen i Kings Landing muligens vært unngått(eller utsatt), men trangen for å se Neds hodet på en påle gjorde at situasjonen i landet enda er i krig. Mye som kunne vært sagt her, men velger å ikke nevne mer for da blir jeg sittende her resten av dagen. Alle vet hva man føler for Joffrey.

3. Lysa Arryn
- Et heslig kvinnemenneske som aldri ble det samme etter Jon Arryn og KL. Skal få plusspoeng for Sweet Robin, men det holder ikke for totalsummen. Nektet å hjelpe familie og The North når de trengte det som mest.  

4. Walder Frey
- Mannen som så på seg selv som viktigere enn det de utenfra gjorde. Havner i litt samme kategori som Lysa, men var en mer utspekulert Lord. Ambivalent forhold her. «Lannisters and Freys sends their regards». Cringworthy avslutning for en slu jævel.

5. Sand Snakes
- Sand Snakes. Dette er seriens mørke side, og ikke på den positive måten. Hadde håpet de ble skrevet ut i løpet av forrige sesong, de var ikke savnet, men selvfølgelig så måtte man dra de frem igjen i siste episode. Spent på fortsettelsen.

Honorable mentions:

* Ramsay Snow
- Mannen vi alle elsket å hate. Kjenner at personligheten kommer til å bli savnet i showet, siden det er et fåtall igjen(om noen?), men det kommer til å være greit at han ikke tar livet av samtlige som står i nærheten av han.

Ser Alliser Thorne
- Misliker personligheten, misliker lederstilen, og misliker stort sett det som er med mannen.

* Sansa Stark 1. sesong
- Sansa er en karakter som har gått gjennom mye, og utviklet seg helt utrolig mye, men den unge jenta man ser i første sesongen er i min bok så utrolig irriterende. Velger stadig bort familie for egne ønsker, ungdomsforelskelse som gjør henne blind, og hun er rett og slett ung og dum. Nå skal det sies at hun har blitt veldig mye tøffere, og står for egne meninger nå, men første sesongen er fortsatt nok til å komme med på hederslista.

* Daenerys
- Okei, denne er litt spesiell, men det får gå. Har ikke noe imot selve Dany, men det at GRRM lar alle som gjør en liten feil få bøte med livet, mens denne unge jenta får feile, og feile, og feile, og feile uten konsekvenser for henne(bare de rundt seg), så gjør det henne ganske irriterende i min bok. Hun og Jon Snow er litt samme båt her, bare at Snow virkelig fikk konsekvenser til slutt han og. Dany virker som en som skal inn til mål, uansett, og det er egentlig litt kjipt siden det som gjorde det showet er så utrolig bra var at dårlige valg fikk konsekvenser og man overlever ikke bare fordi man er snill. Men reglene virker som de er annerledes for Daenerys, noe som gjør at hun havne på hederslista.

* High Sparrow
- Because High Sparrow. Nei, var lovende i starten, men fikk lite å jobbe med til slutt, og ble en kjedelig og grå karakter som egentlig kun irritererte til slutt da han var på skjermen sist sesong. Tok seg opp litt mot slutten da han fikk med Tommen på laget, men det holder ikke helt for å unngå denne listen.

Topp 5 høydepunkter
Hva er dine høydepunkt fra serien? Kan være alt fra lange scener, til enkeltsetninger og til slåsscener.

1. Dreggen
- Episk

2. Littlefinger og Varys sin penisstørrelsediskusjon
- Savner disse samtalene fra tidligere sesonger av Games. Petyr og Varys som står og måler hverandre opp og ned, mens maktkampen mellom dem hele tiden pågår. Høy kvalitet.

3.  Arya, The Hound and The Game of Chickens
- Fuck the King. Mange gode scener mellom disse to. Vil også trekke frem den scenen hvor de endelig har kommet frem til Vale og Lysa er død og Arya starter å le. Høyt. Da måtte jeg starte å le jeg og. What a time.

4.  Tyrions tale i rettsaken om Joffreys død
- Igjen, savner kvaliteten på manuset fra GRRM. Kanskje det største enkeltøyeblikket i løpet av hele serien?

5. Trial By Combat – The Mountain vs The Red Viper
- Den feteste en-mot-en combatscenen fra serien, og det er vel få ting som har sjokkert så mye som utfallet i denne kampen(muligens ikke utfallet, men måten Oberyn gikk på).

Her er det så mange scener som også kunne vært med, så slenger med noen til;

* King in the North
- Fordi Lady Mormont er en badass av dimensjoner.

* Ser Arthur Dayne in action
- For min del den kuleste kampscenen så langt i serien. Dayne er et monster med sverdene og han fikk virkelig vist seg frem her.

* Battle of Bastards
- Denne går kanskje ikke under som et øyeblikk, men hele intensiteten i denne kampen gjør at det er verdt å bare nevne den en gang.

Topp 5 likegyldige
Noen du ikke kommer til å savne om de forsvinner? Noen du ikke kjente noe for da de døde? Tørk støvet av hjernen og kom med dem her!

1. Brienne of Tarth
- En jeg virkelig ikke hadde savnet, eller savner når hun er borte fra serien.

2. Myrcella Lannister
- Forsvant utover i serien til Dorne, og da de reindtroduserte henne så fikk man aldri noen følelser for henne. Dødsfallet var ikke noe som verken gikk inn på meg, eller at hun er savnet. Føler at det kun ble dratt frem på grunn av profetien til Cersei.

3. Rickon Stark
- Samme som med Myrcella. Her gadd de jo ikke engang å prøve.

4. Brann
Utrolig fascinerende karakter i første boken, i serien? Not so much, at the moment. Begynner å se antydninger til noe nå, men det at man kjørte en hel sesong uten han og det ikke var noe stort savn sier vel egentlig det meste.

5. Her er jeg blank.

Topp 5 – Hvem ville du vekket opp fra de døde?
Hva hadde vel Games vært uten alle dødsfallene sine? Men hvem savner du mest, og hvem ville du gjenopplivet hvis du fikk muligheten?

1. Tywin Lannister
- Den ultimate GOT-karakteren. Et stort, stort savn.

2. Oberyn Martell
- Muligens den kuleste karakteren som har blitt introdusert så langt. Her traff de perfekt, både med oppbyggingen av karakteren(som gikk rasende fort), for så å ta livet av han på den måten var virkelig en måte å få han til å bli husket.

3. Khal Drogo
- Mann med stor M. Hadde vært gøy å sett han tatt med khalesareet sitt over sjøen og inn mot Kings Landing.

4. Eddard Stark
- Man kan si mye om karakteren, men han brakte med seg mye, både på godt og vondt. Naiv i troen på at Cersei skulle spille reint etter at han avslørte hva han visste om dem. Ned er savnet, men det er nok mye på grunn av at Sean Bean sin prestasjon, vil jeg tro.

5. Hodor
- Hodor. 

(Innlegget ble redigert 14.04.19 22:52)

malhen
malhenInnlegg: 22775
14.04.19 22:53
milfern: Klokken 03:00. For ett ræva tidspunkt.

Er vel kanskje da det slippes i USA. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 22:55
KongOlav2: Vel, kan ikke si at jeg har særlig sans for en karakter som bortsett fra broren og barne gjerne ser hele verden brenne.

Allikevel så er hun en karakter det er enklere å føle noe rundt. Cersei hater man intenst. Dany blir man bare irritert av. Ikke på, men av.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 22:57
milfern: Men ræva å sitte oppe å vente så lenge likevel.
Tror jeg ser den imorgen ettermiddag.

Du kan jo varme opp med Blue Jacket mot Tampa Bay Lightning som starter 01.05.

Det er planen her i gården i hvert fall.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41380
14.04.19 22:57
LaGoeba: Allikevel så er hun en karakter det er enklere å føle noe rundt. Cersei hater man intenst. Dany blir man bare irritert av. Ikke på, men av.

Tja, med dragene og evnen hennes til å tåle ild, har det blitt noen ganske episke scener gjennom sesongene. Ville vært klart kjedeligere uten henne. Er begrenset hvor lenge hadde klart å holde interessen rundt tronkandidater som tok livet av hverandre i Westeros.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 23:02
KongOlav2: Tja, med dragene og evnen hennes til å tåle ild, har det blitt noen ganske episke scener gjennom sesongene. Ville vært klart kjedeligere uten henne. Er begrenset hvor lenge hadde klart å holde interessen rundt tronkandidater som tok livet av hverandre i Westeros.

Noen episke scener kan jeg gå med på ja. Men i det store og det hele så er det en veldig liten promille av karakteren hennes. Det at Dany alltid skulle ha en stor tale minst en gang per sesong ble også utrolig repeterende til slutt. Samme med "BeNd ThE kNeE" gjennom hele sesong 7 i tillegg.

Vil heller se Battle of Bastards på nytt, enn å se Danys slakt av Lannisterne selv om sistnevnte inneholdt dragene.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
14.04.19 23:09
LaGoeba: 1. Grand Maester Pycelle

Hater også fyren, men denne (deleted) scene'n med Tywin og Pycelle er ganske kul.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5277
14.04.19 23:10

Elsker den deleted scenen. Setter karakteren i et helt annet lys.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 23:10

Shit, jeg savner Tyrion og Bronn.

Savner definitivt ikke Meryn Trant. Han er vel en kanskje Tormund ville hengt med?

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
14.04.19 23:11
LaGoeba: Favoritt karakterer

1. Joffrey
2. Varys under GRRM
3. Baelish under GRRM
4. The Hound
5. Tywin
6. Jaime

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 23:13
ragnarMadrid: Hater også fyren, men denne (deleted) scene'n med Tywin og Pycelle er ganske kul.

Stemmer det, MensenErnst lenket til den første gangen jeg la ut det innlegget. Klippet er fantastisk. Sier mye om Pycelle som er villig til å gjøre alt, men også ekstremt mye om hvor mye Tywin egentlig så av hva som foregikk rundt seg.


Jeg savner Tywin (insert :broken_heart:)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
14.04.19 23:14
ragnarMadrid: 1. Joffrey
2. Varys under GRRM
3. Baelish under GRRM
4. The Hound
5. Tywin
6. Jaime

Joff på første?

Resten av lista kan jeg stille meg bak, men spent på å høre om grunnen til valget av Joff her.

HappyDudenEspen
HappyDudenEspenInnlegg: 3741
15.04.19 00:07

Litt digg å jobbe nattvakt til kl 08 nå.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
15.04.19 00:39

Ser The Winds of Winter igjen. Fyfaen, så episk innledningen er med Light of Seven-soundtracket. Det er helt perfekt.


Trist å si farvel til Margaery nok en gang. Han jævelen High Sparrow må være den karakteren jeg mislikte mest i serien.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
15.04.19 00:41
Kælighet: Han jævelen High Sparrow må være den karakteren jeg mislikte mest i serien.

Enig, men det føles rart. Har alltid likt Jonathan Pryce.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
15.04.19 00:47

I bøkene ligger Euron Grevjoy an til å bli den store antagonisten som overgår både Ramsay og Joffrey. Synd serien har valgt å ødelegge karakteren hans og la Cersei ta den rollen i stedet.


Kanskje det valget serieskaperne har tatt som jeg misliker mest. Cersei har ikke karismaen som Ramsay og Joffrey hadde. Det passer ikke karakteren hennes å være den store antagonisten. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
15.04.19 00:49
Kælighet: Ser The Winds of Winter igjen. Fyfaen, så episk innledningen er med Light of Seven-soundtracket. Det er helt perfekt.
Trist å si farvel til Margaery nok en gang. Han jævelen High Sparrow må være den karakteren jeg mislikte mest i serien.

Nevnte dette noen sider tilbake, men Walton var uenig. 

High Sparrow har jeg fått sansen for i ettertid, mye på grunn av prestasjonen til Jonathan Pryce. Synd at han fikk så lite å jobbe med mot slutten. Sklei ut til at alle scenene han var med i ble ganske langtekkelige og kjedelige etter hvert.

Samtaler som dette med Olenna fikk Pryce virkelig skinne. "For me, it's the knees. You?" "Hips."

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
Loddo
LoddoInnlegg: 2528
15.04.19 00:59

1. Stannis
2. Tywin
3. Baelish
4. Randyll
5. Mace

Noe annet er blasfemi.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
15.04.19 01:00
Loddo: 1. Stannis
2. Tywin
3. Baelish
4. Randyll
5. Mace

Dette er en liste jeg kan stille meg 100% bak.

Mace

(Innlegget ble redigert 15.04.19 01:02)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46725
15.04.19 01:10

1. Oberyn
2. Tywin
3. Varys
4. Tyrion
5. Sandor Clegane

Loddo
LoddoInnlegg: 2528
15.04.19 01:10
LaGoeba: Dette er en liste jeg kan stille meg 100% bak.

Flott, da antar jeg at du er enig med listen over de beste karakterene også?

1. Dany
2. Tommen
3. Selyse Baratheon
4. Sand Snakes
5. Ser Hugh of the Vale

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
15.04.19 01:13
Loddo: 1. Dany
2. Tommen
3. Selyse Baratheon
4. Sand Snakes
5. Ser Hugh of the Vale

Tommen fortjente en bedre skjebne enn å havne på denne lista.

Neida, det er vel noen som støtter denne lista også. Ser for meg at Machine liker denne godt.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
15.04.19 01:18
LaGoeba: Topp 5 – Hvem ville du vekket opp fra de døde?

Denne likte jeg.


1. Ned Stark
2. Oberyn
3. Margaery
4. Master Luwin
5. Robb Stark


Uansett hvor godt jeg likte karakteren til Tywin håper jeg han ikke våkner opp fra de døde fordi han kun er dårlig nytt for Starks. Litt samme ulla med Littlefinger som også var en av favorittkarakterene mine før D&D måtte ødelegge han. Eller Dum & Dumber som Sarella ville sagt.


Rewatchene med GOT har gjort at Robb har klatret forbi Khal Drogo og Hodor. Likte ikke Robb første gangen jeg så GOT, men han har vokst hos meg. Ygritte var også en kul jente når jeg tenker meg om. Skulle mye heller sett Jon med henne enn Dany. Syrio Forel er en honorable mention. 

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
15.04.19 01:20
LaGoeba: Joff på første?

Jeg er også en av de som har utrolig nok sansen for Joff. En karakter som man elsker å hate. 

(Innlegget ble redigert 15.04.19 01:20)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
15.04.19 01:31
Kælighet: Jeg er også en av de som har utrolig nok sansen for Joff. En karakter som man elsker å hate.

Har egentlig ikke så mye å si på dette. Jack Gleeson er rå, rett og slett.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
15.04.19 01:32
Kælighet: Ygritte var også en kul jente når jeg tenker meg om. Skulle mye heller sett Jon med henne enn Dany.

Støtter denne også, når jeg tenker meg om. 

Så vet jeg at Kniben er veldig glad i Bobby The King, men ser ikke så veldig mange andre som nevner han. Husker jeg fikk sansen for han under en av rewatchene for noen år siden. 

Klikk for å gå tilbake til toppen