Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:05
Lew_Ashby: Er ikke folk enig i at dette har blitt ekstremt generisk, og er nå en middelmådig serie som har gått bort fra alt som gjorde GoT til en av tidenes beste serier?

Denne diskusjonen har vi vel hatt her inne x antall ganger tidligere også. Jeg er ikke uenig med deg, men etter at man mistet bøkene å forholde seg til så har serien endret karakter ganske drastisk. 

Er vel en generell konsensus her inne om at man har måtte ta litt serien for det det har blitt, pre og post bøkene å forholde seg til. 

Når man binger serien så ser man jo fort hvordan serien har skiftet karakter utover jo lengre man kommer. Det er mange ting jeg synes er rart, og valg man har tatt har generelt vært dårlige. Man gir mye unødvendig fyll tid, mens ting man faktisk lurer på blir hengende i lufta. Serien har jo også blitt mye mer de onde mot de snille, som serien var jo så flink til å unngå de første sesongene. 

Men så er det jo GoT da, det er vanskelig å ikke følge med. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5492
16.04.19 23:14

Ja sorry, måtte få det ut og orket ikke å være grinebiteren blant de jeg så episoden sammen med. De var hyped, så folk liker jo det fortsatt. Selvsagt må vi se resten av episodene. Men der jeg ikke kunne se bort fra skjermen og måtte se hver episode aleine for å få den fulle opplevelsen tidligere, så tar jeg meg nå i å se på mobilen og preike med de andre under episoden. Er skikkelig skuffende utvikling.


Håper det leveres skikkelig resten av sesongen! Comeback i Tiger Woods-klassen.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:16
Lew_Ashby: Ja sorry, måtte få det ut og orket ikke å være grinebiteren blant de jeg så episoden sammen med.

Ikke noe å beklage for det, ser at man ikke gidder å være den kjipe når alle andre har vært hyped. Been there, done that. 

Men stort sett enig med deg, føler bare at man må prøve å ta serien for det den er nå. Håper også på en god helhet når sesongen er ferdig, neste episode virker lovende. 

Kælighet
KælighetInnlegg: 11697
16.04.19 23:20

Det som gjorde de første sesongene en nytelse var jo at vi fikk følge reisene til karakterene fra A til B. De beste plotene i serien var jo blant annet Jon på ferd i nord, Arya (og etterhvert The Hound) på tur og Jaime på tur. Vi fikk i tillegg se hvor krevende det var for hærene å komme seg fra et sted til et annet (Robb f.eks) Disse karakterene brukte lang tid på å krongle seg fra et sted til et annet. I mellomtiden fikk de enormt mye karakterutvikling.

Nå klarer karakterene å komme seg fra et sted på kartet til et helt annet sted på kartet uten noen problemer på veien. 

(Innlegget ble redigert 16.04.19 23:21)

Vahlley
VahlleyInnlegg: 67876
16.04.19 23:20

Hvor er det blitt av Brienne of Tarth?

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:22
Vahlley: Hvor er det blitt av Brienne of Tarth?

Hun dukker vel plutselig opp i Winterfell igjen når Tormund dukker opp. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5492
16.04.19 23:22
LaGoeba: Men stort sett enig med deg, føler bare at man må prøve å ta serien for det den er nå. Håper også på en god helhet når sesongen er ferdig, neste episode virker lovende.

Veldig enig. Ferdig med sytingen nå.


Ellers et fint resonnement på Bill Simmons-podcasten jeg hører på nå. ''The last one in the end was Bran seing Jaime Lannister. The last time they locked eyes, he was seing Jaime having sex with his sister and then he got pushed out of a high tower. They may have to talk that one out''.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:24
Kælighet: Det som gjorde de første sesongene en nytelse var jo at vi fikk følge reisene til karakterene fra A til B. De beste plotene i serien var jo blant annet Jon på ferd i nord, Arya (og etterhvert The Hound) på tur og Jaime på tur. Vi fikk i tillegg se hvor krevende det var for hærene å komme seg fra et sted til et annet (Robb f.eks) Disse karakterene brukte lang tid på å krongle seg fra et sted til et annet. I mellomtiden fikk de enormt mye karakterutvikling.

Helt enig i dette. De du nevner er jo de folk gjerne har som favoritter nå også, fordi man har blitt så godt kjent med de.

Arya er vel omtrent den eneste som har klart å holde på dette frem til nå. Den største feilen her er jo at de har kuttet ned på spilletid, og så må de rushe historien.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:26
Lew_Ashby: ''The last one in the end was Bran seing Jaime Lannister. The last time they locked eyes, he was seing Jaime having sex with his sister and then he got pushed out of a high tower. They may have to talk that one out''.

Haha, det hadde vært litt av en samtale. Med tanke på at Bran ikke er Bran lengre, og ikke gjenkjenner seg med Bran sin bakgrunn lengre, så tror jeg ikke det blir et veldig stort problem. 

Uansett spent på hva Bran faktisk vil prate med Jaime om, siden han satt å ventet på han. 

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8821
16.04.19 23:29

Serienhar tapt seg drastisk siden de første sesongene.. Men det er fortsatt bra TV og det er morsommere å diskutere teorier enn å sitte å klage og surmule synes nå hvertfall jeg..

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
16.04.19 23:30
Lew_Ashby: Er ikke folk enig i at dette har blitt ekstremt generisk, og er nå en middelmådig serie som har gått bort fra alt som gjorde GoT til en av tidenes beste serier?

Sesong 7 var så skuffende dårlig at forventningen ikke var på topp. For min egen del så var første episode i sesong 8 langt over hva jeg forventet.

Dersom sesong 1 hadde hatt samme kvalitet som sesong 8 så hadde jeg nok ikke fulgt serien inn i sesong 2. Nå som jeg har investert så mange timer på serien så skal jeg se den ferdig. 

Det er jo ikke nødvendigvis en dårlig historie, men sesong 7 ble fortalt på en ekstrem dårlig måte. 

Kælighet
KælighetInnlegg: 11697
16.04.19 23:32
Samuh0lm: Serienhar tapt seg drastisk siden de første sesongene.. Men det er fortsatt bra TV og det er morsommere å diskutere teorier enn å sitte å klage og surmule synes nå hvertfall jeg..

Agreed. Kritikken har blitt rimelig gjentakende. Jeg har rett og slett senket terskelen for kvaliteten på dramaet og prøver å nyte serien slik den er.


Koste meg med s8e1. Ser veldig stort frem til episodene til Miguel Sapochnik, for de har vært spektakulære til nå.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:34
Samuh0lm: Men det er fortsatt bra TV og det er morsommere å diskutere teorier enn å sitte å klage og surmule synes nå hvertfall jeg..

Tror folk flest er enig med deg her, men dette er nok en arena for mange hvor de kan blåse ut frustrasjon uten å bli sett rart på av kompiser/venninner/kjærester uten å bli sett rart på. Synes takhøyden for det her inne er greit, og det er ikke sånn at tråden drukner i usaklig kritikk av serien. 

Uansett så er det jo bare å kjøre på med teorier hvis man har noe liggende.

Greyjoy
GreyjoyInnlegg: 902
16.04.19 23:34

Brienne var tilstede i Winterfell. I scenen der Sansa møter Jon og Dany i det de ankommer Winterfell står hun i flokken bak Sansa og Bran.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:36
Kælighet: Miguel Sapochnik

Her er jeg enig. Ble overrasket over å se at det var David Nutter som sto bak denne episoden. En veldig lite typisk Nutter episode, så håper ikke at Miguel går i samme skjebne. 

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
16.04.19 23:39
LaGoeba: Uansett så er det jo bare å kjøre på med teorier hvis man har noe liggende.

Jeg synes det er litt vanskelig med (egne) teorier på grunn av mangel på hint i serien. Det er også stor mulighet for at jeg ikke har oppfattet hintene.

Greyjoy
GreyjoyInnlegg: 902
16.04.19 23:41

Det er jo heller ikke så rart serien har endret litt karakter. I de første sesongene var det flust av spillere som ønsket å sitte på tronen,  nå er det stort sett Cersei og Dany igjen. Alle andre er døde og i de fleste tilfeller er jo hele slekta også gått med i dragsuget. Dorne er borte, Riverlands er en slagmark, Highgarden er ikke en faktor osv. I Kings Landing er det ikke lenger noen til å spille og dermed er mye av de deilige dialogene og intrigene dessverre borte.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:44
titan_sable: Jeg synes det er litt vanskelig med (egne) teorier på grunn av mangel på hint i serien. Det er også stor mulighet for at jeg ikke har oppfattet hintene.

Sitter i samme båt, nå som R+L har vært bekreftet en stund så har man gått litt tom for teorier. Lite å jobbe med ut i fra serien.

Det eneste jeg kommer på nå er hvem som egentlig er Azor Ahai(Ser Pounce ofc) og hvem som kommer til å fullbyrde profetien til Cersei. Blir det Jaime? Blir det Tyrion? Eller har man en ukjent joker her og?

Kælighet
KælighetInnlegg: 11697
16.04.19 23:47
Greyjoy: slagmark

Det er ikke noen tvil om at det har kostet å kvitte seg med så mange deilige karakterer. Når serien har mistet Tywin, Joffrey, Rob, Oberyn, Ygritte, Stannis, Margaery, Roose Bolton osv. har tapene blitt godt merket. Det ble ikke merket i sesong 4, men etterhvert som flere har dødd merkes totalteffekten når det resterende karaktergalleriet ikke er like spennende lenger.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:48
Greyjoy: Alle andre er døde og i de fleste tilfeller er jo hele slekta også gått med i dragsuget. Dorne er borte, Riverlands er en slagmark, Highgarden er ikke en faktor osv. I Kings Landing er det ikke lenger noen til å spille og dermed er mye av de deilige dialogene og intrigene dessverre borte.

Absolutt viktige poenger. Det eneste jeg føler er at de var flinkere til å vise flere sider av alle karakterene tidligere, kontra nå. Før kunne man være helt uenig i et valg en karakter tar, men man kan forstå det når man fikk se det fra denne karakteren sin side. Nå er det mer svart/hvitt og riktig/galt.

Det er noe av det jeg savner mest med fra det gamle GoT. Selv om jeg mener at man kunne prøvd å holde kvaliteten på dialogene. Forskjell på å gi det et forsøk og det å prøve å klemme inn evnukk-vitser hver gang Tyrion og Varys er på skjermen. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
16.04.19 23:50
Kælighet: Når serien har mistet Tywin, Joffrey, Rob, Oberyn, Ygritte, Stannis, Margaery, Roose Bolton osv. har tapene blitt godt merket.

Spesielt Tywin, Stannis og Roose er kraftig savnet. Karakterer med en tilstedeværelse få andre har vært i nærheten av.

Kunne gjerne hatt en serie pre-games med disse tre, Ned og Robert som kun handlet om det politiske spillet i Westeros. En slags GoT House of Cards. 

Greyjoy
GreyjoyInnlegg: 902
17.04.19 00:01

Enig i at dialogen er blitt dårligere, og at man ikke bare kan skylde på mangelen på gode karakterer der for personer som Tyrion, Littlefinger, Cersei for å nevne noen hadde bedre utvikling og mer snert i spillet for noen sesonger siden enn nå.


Men for all del, serien er fortsatt bra og jeg ser frem til enhver ny episode, er bare at jeg har sett alt på nytt de siste ukene og merket endringen veldig godt etter det. Selv scenen der halve Kings Landing går opp i wildfire, som jeg tidligere så på som en rimelig heftig scene, er nå mer en la oss kvitte oss med veldig mange løse tråder på en gang løsning enn en god kreativ løsning føler jeg.

grock19
grock19Innlegg: 83667
17.04.19 00:26

Om man først skal ta problemene, så kommer man jo ikke unna at Harrington er en helt fette ubehjelpelig skuespiller. De kunne muligens fortsatt ha gjort noe bedre ut av det der, selv med Kit, men tenker nok GRRM drar seg i skjegget og er på vei til kjøkkenet for å laste et par kg doritos til opp, før han kommer på alle pengene han fikk. Men det smerter nok fortsatt litt. 


Re-cast med Hayden Christensen Inc!

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
17.04.19 00:32
grock19: Re-cast med Hayden Christensen Inc!

lolololol

Tok innlegget seriøst frem til hit

grock19
grock19Innlegg: 83667
17.04.19 01:01

"Det eneste jeg lurer på om vi får en forklaring på er om hvordan Tormund&co overlevde fallet av muren. 


Regner med at det ikke kommer, men man kan jo kanskje bli positivt overrasket."


 


Regnes med at Mueller-rapporten skal avklare dette. Mulig det er redacted dog. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
17.04.19 01:13
grock19: Regnes med at Mueller-rapporten skal avklare dette. Mulig det er redacted dog.

Haha, du skal ikke se bort i fra at den rapporten avslører mer enn serien kommer til å gjøre nei. Neida, regner med at man får en liten recap når gjengen møter Jon&co i Winterfell igjen. 

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14537
17.04.19 02:10
Vahlley: Hvor er det blitt av Brienne of Tarth?

Hun er da i Winterfell hun, så henne flere ganger under episoden

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
17.04.19 04:18

Hvordan er Dany og Jonny-boy i bøkene? Jeg lurer på om de siste bøkene vil falle like mye i kvalitet som serien hvis disse to blir hovedkarakterene, slik som i serien. Det er vel det serien først om fremst lider av, i tillegg til alle snareveiene som tas. Hjelper ikke at de to svakeste skuespillerne har disse rollene heller.  

Vahlley
VahlleyInnlegg: 67876
17.04.19 11:37
Crabsen: Hun er da i Winterfell hun, så henne flere ganger under episoden

Jeg la ikke merke til henne. Men så bra da.

Da ligger det an til erotisk trekantdrama melom henne, Tormund og Jaime.

(Innlegget ble redigert 17.04.19 11:37)

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
17.04.19 13:10

Buhu det er så mye blod, sex og vold i serien, spesielt seksualisert vold mot kvinner. Forstår virkelig folk ikke at serien er satt til en annen tid der paradigmene var helt annerledes enn i dag?


Noen burde tipse disse om Spartacus. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg