Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8858
22.04.19 04:29

Spår at Brienne er første av betydning til å dø! Hun kom nok i mål i s8e2

(Innlegget ble redigert 22.04.19 04:30)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47282
22.04.19 04:34

Håper selv flest mulig faller, og at Nightking mobiliserer mot Kings Landing etter neste uke.

Son
SonInnlegg: 8888
22.04.19 04:38

"Spydet" til Aria dreper garantert Night King. 

fusion
fusionInnlegg: 2702
22.04.19 04:40
Samuh0lm: Spår at Brienne er første av betydning til å dø! Hun kom nok i mål i s8e2

Samme med Grey Worm. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
22.04.19 04:52

For de som har lurt på hva tegnet som vi så blant annet i forrige episode rundt Umber egentlig er, så står det tydeligvis for noe helt annet enn det man har trodd her inne tidligere i uken;

And finally, what can you tell us about the spiral the White Walkers create with Ned Umber’s body and severed arms? This pattern has appeared a lot on the show.

As we saw with Bran and the Three-Eyed Raven, the spiral pattern was sacred to the Children of the Forest, who created the Night King by sacrificing a captured man in a spiral “henge of stones.” The Night King then adopted the symbol as a sort of blasphemy, like Satan with the upside-down cross.

(Innlegget ble redigert 22.04.19 04:52)

Kælighet
KælighetInnlegg: 11744
22.04.19 06:17
fusion: Samme med Grey Worm.

Nærmest 3 død man kan regne med i tillegg til Grey Worm og Brienne. Det er forutsatt at dette følger en forutsigbar Hollywood-storyline.

Jorah: Han viser en fin side av seg selv før det hele avsluttet og familienavnet hans kommer til å leve trygt videre under Lady Mormont.

Theon: Han har fått gjort opp for ugjerningene sine og kommer til å dø for en Stark.

Jaime: Dør kanskje ikke denne episoden, men dør i løpet av sesongen ut i fra Bran.

 

Tipper Beric sitt formål er relatert til White Walkers, så han mister vel det siste livet sitt snart han også.

(Innlegget ble redigert 22.04.19 06:18)

Tormund
TormundInnlegg: 26941
22.04.19 09:05
milfern: Er det ikke litt mer kos å se det på kvelden?

Jo, i grunn. Men det er ille nok å vente en hel uke på hver episode, så å gå en hel dag og vente på å se episoden blir bare selvpining.

Tormund
TormundInnlegg: 26941
22.04.19 09:14

Herlig episode med mange høydepunkter.


Tormund og hans giant-historie er kanskje den den beste historien jeg har hørt, og for en punchline. Var faktisk mye god humor i denne episoden.


Nå er vi ferdig med reunions, let the slaughter begin!


 

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5565
22.04.19 10:59

Nydelig episode med mimring og god atemning. Nå er det klart for å slakte hovedpersoner på rekke og rad. Brienne, Beric og Theon er vel først i rekken? En av starkene bør vel dø (redd det blir Arya). Så må Dany ryddes vekk, fikk naturligvis full PMS når hun skjønte at hun ikke er tronearving. Få henne bort! 


Det store spørsmålet: hvem får æren av å drepe nattekongen? Jeg tipper Jamie, kongedreperen dreper nok en konge, og dør etter heltedåden.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5710
22.04.19 11:29

Topp episode. Dialogen var flere hakk opp fra forrige episode, og man fikk mye gratis ved å mimre om tidligere hendelser i serien. Alltid en vinner når det nærmer seg slutten på en serie som har gått over 5+ sesonger.


Theon med baller er en fin redemption. Nå kan han få lov til å ofre seg selv for å ha vært en køkk mot The Starks i sesong...3? 


Arya som sexer var rart, men greit å få seg en debut før en potensiell død. Lyanna Mormont er sjef, og fikk vist det på en måte som var mer naturlig enn de siste scenene, hvor det har virket som om D&D har merket populariteten, og derfor presset inn Lyanna-scener. 


Det fine nå er at jeg faktisk ikke klarer å tippe hvordan dette ender. Har holdt meg unna potensielle spoilers, og selv med D&D sin forutsigbarhet så klarer jeg ikke engang å lande på hvordan de store linjene vil ende. Vil man klare å stanse WW ved Winterfell i episode 3, episode 4 blir en ''ta en pust i bakken''-episode, og så blir episode 5 og 6 mot Cersei, Euron og The Golden Compass? Eller  vil WW-kampen foregå helt inn til Kings Landing? Hadde vært kult dersom det ender med noe helt uventet. Feks at Dany far pappa-tendenser, og hun må avlives mens hun forsøker å brenne hele universet levende. 

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5565
22.04.19 11:45
Lew_Ashby: noe helt uventet. Feks at Dany far pappa-tendenser

Dette har nå blitt bygd opp til i flere sesonger! Forhåpentligvis avlives hun. Av en drage. Det ville blitt flott.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5710
22.04.19 11:50
daskedusken: Dette har nå blitt bygd opp til i flere sesonger! Forhåpentligvis avlives hun. Av en drage. Det ville blitt flott.

Det har vært antydninger til at hun går i den retningen, men hadde blitt svært overrasket dersom hun faktisk ender opp som en gal hersker som brenner uskyldige mennesker levende. 


Korte samtaler mellom sentrale karakterer har blitt brukt som urealistisk produktive mtp å endre retningen til de aktuelle karakterene, så hadde ikke blitt overrasket dersom en gruppeintervensjon på 6 minutter får Dany til å se hvordan hun framstår og omgjør henne til Frk. Perfekt igjen.

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3038
22.04.19 12:22

Hva skjedde med disse 1t20min lange episodene som var lovet?!

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
22.04.19 12:26
idiomatisk: Hva skjedde med disse 1t20min lange episodene som var lovet?!

Dette var aldri lovet, bare noe som det gikk rykter om. Episodene holder seg til ca til det man har fått vite om på forhånd. Neste episode vil være sesongens lengste, og ligge på rundt 120 minutter.

Hoppidioten
HoppidiotenInnlegg: 10872
22.04.19 12:31

To herlige episoder så langt. Nå begynner alvoret!

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
22.04.19 12:36
Lew_Ashby: Det har vært antydninger til at hun går i den retningen, men hadde blitt svært overrasket dersom hun faktisk ender opp som en gal hersker som brenner uskyldige mennesker levende.

Tja, jeg synes man ser tendenser ut i fra hvilke valg hun har tatt tidligere, men også hvordan hun har reagert med kroppsspråket sitt disse to sesongene.

Når Jon og Dany inntok Winterfell i forrige episode så er det noe med måten hun reagerer på etter at Jon forteller at nordboerne alltid vil være skeptiske til folk utenfra, før dragene fløy over og skapte frykt blant nordboerne som stod å så på. Hun virker mer og mer som en leder som vil undertrykke folket gjennom frykt, i stedet for å få respekt. Er det på grunn av det hun har opplevd tidligere i blant annet Mereen? Samtalen hun hadde med Sansa i denne episoden bar også preg av dette. 

I tillegg til at man har det famøse "What do dragons eat? Whatever they want." opplegget fra forrige episode.-

Nå aner jeg ikke hvordan Dany faktisk tok beskjeden som Jon ga henne, men ut i fra det man så så var det ikke pent. Hun bekreftet jo to sekunder tidligere at hun har vokst opp med et mål, The Iron Throne, og så kommer den beskjeden om at det er en annen som har større krav på tronen enn hu. 

Jeg tror at dette kan være nok til at hun tilter over på feil side etter at slaget har stått. 

Rinor91
Rinor91Innlegg: 13404
22.04.19 12:38

Dette er moro dere! 

Ep3 blir crazyy! 

Tormund
TormundInnlegg: 26941
22.04.19 12:57

Det har vel ligget i kortene lenge at Dany kommer til å bli som faren. Vi så det i starten av forrige sesong da hun var villig til å brenne ned Kings Landing før Tyrion fikk henne på andre tanker.


At hun nå har funnet ut at den livslange drømmen hennes om tronen er i ferd med å rakne er nok grunnen til at det tipper over for henne.


Tipper det er Jorah som til slutt tar henne av dage, og som endelig får puttet sverdet sitt i henne, høhøhø.

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8203
22.04.19 13:01

Håper Jaime myrder Daenerys akkurat som han tok seg av faren. 

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15112
22.04.19 13:04
Tormund: Tipper det er Jorah som til slutt tar henne av dage, og som endelig får puttet sverdet sitt i henne, høhøhø.

Tipper Jaime. Kingslayer og Queenslayer klinger godt. 


Er vel noen store navn som ryker neste uke. Føler at Jon, Arya og Tyrion har en videre rolle å spille. Jaime også, men litt mer usikker på han. De andre karakterene tror jeg fort kan ryke i neste episode.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
22.04.19 13:20
Coutinho10: De andre karakterene tror jeg fort kan ryke i neste episode.

Det er vel mange bikarakterer som ryker her.

Grey Worm og Unsullied, Jorah, Davos, Theon, Brienne, The Hound, Beric, Edd, Podrick og Gendry regner jeg med at ikke alle er med videre. Kanskje alle ryker? Samwell kan man vel også prate om, men jeg tror ikke at han har spilt ferdig rollen sin enda. 

Brienne og Jorah, som på mange måter har fått en redemption og fullendt arcen sin på en veldig fin måte i denne episoden, tror jeg er de som ligger dårligst an. Samme med Theon. Beric og Sandor er jeg også spent på.

Men det aller viktigste spørsmålet; Er det i episode tre vi endelige får se Sweet Robin igjen? Eller blir det først i episode fem? 

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5137
22.04.19 13:33

Denne episoden understreker jo egentlig bare hvor temmelig middelmådig den forrige var. Her har vi en rolig episode hvor det fremdeles er veldig mye av bra kvalitet. Må vel være den beste "no action" episoden etter at Weiss og Benioff har måtte klare seg helt uten materialet fra bøkene? Veldig solide greier. Selv om det jo igjen føles litt rart å ha to såpass rolige episoder når du vet at det faktisk bare er seks episoder denne sesongen.

Er endel karakterer som nærmest virker å ha blitt ferdigskrevet i denne episoden, de er nærmest gjort klar til å kunne dø i neste episode. Ikke så alt for typisk G.R.R. Martin, men veldig typisk Hollywood så blir ikke spesielt overrasket om karakterer som Jorah, Brianne, Arya (kanskje også Gendry?), Theon, Tormund og Grey Worm dør i neste episode.

Synes også dette kjærlighetsforholdet mellom Arya og Gendry føles veldig påtvunget og lite naturlig. Arya som karakter har jo aldri fremstått spesielt interessert i mannfolk sånn generelt, men serien har jo forsøkt å få det til å fremstå som at det har vært bittelitt gnist mellom Arya og Gendry men det var da ikke måte på.

 

Ellers så er Brandon en karakter jeg ikke klarer helt å bli klok på. Her har vi jo ikke bøker vi kan forsøke å bygge noe logikk ut av heller så denne fremtoningen av Brandon / The Three-Eyed Raven er vel skapt ene og alene av TV-serien. Og jeg synes de ikke har gjort en så alt for god jobb med å forklare hvilke krefter han innehar og hvilke muligheter dette faktisk åpner opp for.

Satt med ett inntrykk av at Brandon kunne se fortiden, nåtiden og fremtiden? Det er åpenbart at han ikke automatisk tilegner seg kunnskap, han må oppsøke informasjonen selv ved bruk av "wormwood network" eller hva det så fint heter. Men dette nettverket som The Three-Eyed Raven kan benytte seg av skulle åpne opp for muligheten til å se alt i fortiden, nåtiden og fremtiden?

Ble veldig usikker på dette med fremtiden etter denne episoden ettersom at Brandon sier så fint at han ikke vet hvorvidt Drageild er effektiv mot The Night's King ettersom ingen har forsøkt det i fortiden. Med andre ord så har han ikke mulighet til å se fremtiden? Dette er jo veldig spesifikk informasjon, så skulle tro at han skulle klart å oppsøke dette om han hadde muligheten til å se inn i fremtiden.

I serien så virker det ikke som han kan se nåtiden heller? Hvertfall ikke på samme måte som fortiden som han gjør via wormwood nettverket? Når han skulle sjekke hvor langt the Army of the Dead hadde kommet nord for muren i forrige sesong så brukte han Brandon sine krefter som varg til å kontrollere ravner. Hadde jo vært langt raskere og mer effektiv å bruke wormwood nettverket om det var mulig så jeg går ut ifra at det er utelukkende forbeholdt til å se fortiden?? Med andre ord så er kreftene han har fått som The Three-Eyed Raven det å kunne se fortiden, men ikke nåtiden eller fremtiden? Blir ikke helt klok på det opplegget...

Er jo forøvrig en veldig merkelig karakter å ha med, og det virker som Weiss og Benioff er enig i det så han brukes forsvinnende lite av karakterene i serien til tross for hvilken gigantisk kilde til informasjon han tross alt må være.

 

Kjøper heller ikke helt planen om at de skal benytte Brandon som agn for å lukke frem The Night's King. Han har ventet i latterlig lang tid for å klare å komme seg sør for The Wall. Han har en mye større arme, og den blir større for hver person de måtte drepe og gjenopplive så hvorfor skulle han i det hele tatt bry seg om Brandon og la seg lukke frem? Han har jo absolutt ingen grunn til å tro at de ikke kommer til å slakte alt og alle uansett så hvorfor risikere noe som helst?

(Innlegget ble redigert 22.04.19 13:34)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5710
22.04.19 13:34

Det hadde for øvrig vært sykt tidig dersom de kjører noe ala Robb sine slag mot Lannisters. Viser ingenting og hopper rett til aftermathen. Night King i en celle eller noe.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
22.04.19 13:46

Bran ble jo TER lenge før han egentlig skulle og han klarer fortsatt ikke å bruke kreftene på den måten han kan klare når han en dag kanskje blir utlært. Han driver fortsatt å setter sammen et gigantisk puslespill i form av fortid, fremtid og nåtid.


Og de forklarer da godt hvorfor The Night King vil være villig til å risikere litt for å få tak i TER. Nå aner vi ikke hva slags forhold Night King har til TER heller, kanskje noe man får vite gjennom Bran de neste episodene?

Hoppidioten
HoppidiotenInnlegg: 10872
22.04.19 13:55

Bran og Jamies samtale kan være et ganske sikkert tegn på at "The Kingslayer" forsvinner ila. kort tid.


Jamie: " What about afterwards"?


Bran: "How do you know there is an afterwards"?


Dette forutsetter at Brandon faktisk kan se inn i fremtiden, noe som virker litt usikkert per nå.

Sarella
SarellaInnlegg: 17080
22.04.19 13:57

Var ikke så verst, men syns denne eppen også innholdt mange cheesy samtaler, såklart måtte de legge inn Tyrions "With a belly full of wine and a girls mouth around my cock" frase. Tormund måtte selvsagt drikke som et svin, han er jo fra den andre siden av muren og der oppfører man seg slik. Arya/Gendrys sexscene, meeeh...

Og Ghost dukket opp gitt! Litt av en rolle han spilte, enda mindre en den Nymeria fikk :)

Tror forøvrig det er Dany som redder Jon på en eller annen måte ved å ofre seg selv, som Bran sa i forrige ep, “You gave up your crown for your people, will she do the same?", og på ekte hollywoodsk så gjør hun det.  

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5137
22.04.19 13:59

Forklarer de det så veldig godt? Hele forklaringen er at for å utslette all historikk fra Westeros så må Brandon/The Three-Eyed Raven dø. Det var vel hele forklaringen? Det gir jo mening det, og det er jo naturlig at The Night's King har ekstra stor interesse av Brandon på grunn av dette.

Men på hvilken som helst måte er dette en slags forklaring på at serien tilsynelatende legger opp til at det å plassere Brandon lett tilgjengelig for The Night's King så vil det få han til å kaste all taktikk og sunn fornuft over bord og avdekke seg selv under kampen?

Han har en per definisjon udødelig her som vokser i det uendelig så lenge de fortsetter å drepe / får flere lik de kan gjenopprette. Alt taler til hans favør, og han har vært låst bak "The Wall" i generasjoner og bygget opp hæren sin så han er jo ikke akkurat noen spesielt utålmodig sjel så hvorvidt han bruker 2 dager, eller 2 uker, 2 år eller 2 generasjon på å utrydde Westeroes nå som han først har komme seg sør for veggen fremstår tilnærmet irrelevant for hans egen del så lenge målet blir oppnådd.

På hvilken måte gir det mening for han å risikere seg selv, og da hele armeen ved å kaste seg etter Brandon på dette tidspunktet? Han vet nøyaktig hvor Brandon befinner seg til enhver tid, det understreket jo også episoden så om de klarer å få sendt Brandon i sikkerhet fordi de The Night's King ikke kaster seg selv frem i kampen som en idiot så spiller vel ikke det en så alt for stor rolle? Han vet jo at hæren hans blir større for hver slag de vinner og Brandon kan han finne og drepe når som helst på et senere tidspunkt så hvorfor risikere alt for å absolutt drepe han nå?

Fra et logisk perspektiv så gir det jo ingen mening spør du meg.

(Innlegget ble redigert 22.04.19 14:00)

Sarella
SarellaInnlegg: 17080
22.04.19 14:01
Hoppidioten: Dette forutsetter at Brandon faktisk kan se inn i fremtiden

Jeg tror ikke han kan se direkte inn i fremtiden, da kunne han jo fortalt alt som skjer. Tror han kun har visjoner som dukker opp som bilder om den, som det ikke er helt sikkert vil gå i oppfyllelse.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14784
22.04.19 14:07
LaGoeba: Neste episode vil være sesongens lengste, og ligge på rundt 120 minutter.

82 minutter er nok mer nøyaktig

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
22.04.19 14:07

De legger jo opp en strategi ut i fra hva man sitter med informasjon om NK, at de mener at hvis man dreper NK så dør hele armeen, i tillegg til de opplevelsene Bran har med han. De aner jo ikke om planen vil lokke han dit. For alt vi vet blir Bran, Theon og resten av Greyjoysene sittende alene i skogen, eventuelt kjørt over av en del av armeen til NK. 


Men Bran vet nok at han må ta en sjanse for at man skal få en mulighet til å beseire NK. Det eneste de vet er at de må risikere noe for å vinne slaget. Om Bran vet noe, eller har sett noe, han ikke forteller resten er også en mulighet. 


Helt fair å mene at planen er ulogisk, men jeg ser ikke hvordan de kan klare å lokke ut NK på andre måter. Det er rett og slett et sjansespill i et forsøk på å overleve, og det vet nok Jon, Dany, Theon og resten av gjengen også.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg