Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
22.04.19 17:14
Crabsen: Death prediction for neste uke:
daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5539
22.04.19 18:14
Coutinho10: Tror også Tormund overlever det hele og tar over det nye Nights Watch.

Har også en "hunch" på at Tormund har en rolle å spille i i nord, evt nordlige nord. 

Jokkemedkniven
JokkemedknivenInnlegg: 5975
22.04.19 19:08

Herlig episode og vi fikk til og med en gjensyn av Ghost!

-Jolla
-JollaInnlegg: 17832
22.04.19 19:29
LaGoeba: Frustrerende å se at Dany fortsatt ikke forstår at The North er umulig å holde hvis du skal sitte i KL.

Når serien er ferdig så vil det vel eksistere sånn rundt regnet 32 personer som bor i "The North". Vet ikke helt om de trenger sin egen konge.


Bygger vel mot at det blir et moderne ekteskap mellom Jon og Daenerys hvor de er likeverdige.


Når det kommer til Arya og Gendry så har jo det vært et "ship" som ble startet i sesong 2 allerede, og den jeg har sett på som den mest sannsynlige partneren til Arya helt fra starten av. Liker også parallellen fra at man har Arya som etter sigende ser eksakt ut som Lyanna Stark når hun var ung blir sammen med Gendry som etter sigende ser eksakt ut som Robert Baratheon når han var ung.

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1836
22.04.19 20:50

For en eps!! Alle følerene på ... åhhh!!!

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
22.04.19 21:29

Blir nok tårevått å se tilbake på denne etter neste episode..

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8821
22.04.19 21:43
Kælighet: Bran har vel ingen funksjon lenger i serien hvis man klarer å beseire Nights King. Kanskje han ryker han også.

Bran og NK er nok litt som Neo og Agent Smith i Matrix :p

 

At Bran skal gjemme seg i skogen legger vel opp til at han skal koble seg på wormwood-nettverket igjen, så her kan det fort bli noe paralelle handlinger med slaktingen i winterfell.

kan ikke komme på noen flere som ikke likegodt kan være ferdiglevd i neste episode..

 

 

Blir fort en haug med folk som dør i neste episode, evt de to neste avhengig av hvor lang tid de bruker på slaget, og det er ikke mange jeg ser på som helt trygge.

 

 

 

litt oppstykket og rotete her, men..:

 

Jon har uten tvil mer story igjen
-Jaime har også mer å gjøre, men det strekker seg ikke nødvendigvis lenger enn slaget i winterfell (med mindre han skal ned til KL for å drepe Cercei da..

 

Dany er vanskelig å forutsi, men hun kan gjerne dø, da hun som overlevende fort kan stå for en av de kjedeligste sluttene. Mulig hun motbeviser alle i sin siste handling og gjør noe uegoistisk som å ofte seg for Jon.

 

The hound skal jo helst ned og banke storebroren sin i KL, men om ikke det er skjebnen hans så varer han nok ikke lenge han heller..

 

Tyrion virker ferdig, men kan også være den som skal drepe cercei til slutt (om det ikke er jamie). Han har tapt seg så mye de siste sesongene at han kunne nok likevel nesten fått en egen liten redemption på slutten :p

 

Gendry håper jeg virkelig ble hentet frem for noe mer enn å bare hoppe i høyet med Arya. Mulig han som tidligere nevnt skal bære Baratheon-navnet videre..

 

Podrick kunne også vært skrevet ut for en lenge siden om det ikke var noe mer han skulle gjøre..  hva dette evt skal være klarer jeg ikke helt å se..

 

At Bronn er på vei, føler jeg utelukker at både Jaime og Tyrion skal dø med det første også..

 

Sansa og Arya er jo the pack, så de kan kanskje overleve en stund til. Sansa ender kanskje opp til queen of the north, mens jon setter seg på the iron throne? :p

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 22.04.19 21:44)

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
22.04.19 21:59
george_hincapie: We're gonna have a party We're gonna have a party We're gonna have a party, when Daenerys dies When Daenerys dies When Daenerys dies We're gonna have a partyyyyyyyyyyyyyyyyyy When Daenerys dies   Bring on sesong 8!

Jeg tror det snart er partytime!

RamGuy
RamGuyInnlegg: 4990
22.04.19 22:18
Samuh0lm: At Bronn er på vei, føler jeg utelukker at både Jaime og Tyrion skal dø med det første også..

Tviler på at han er på vei. Cersei hyret vel han inn for å knerte Jamie og Tyrion om de skulle på et eller annet mirakuløst vis overleve i Nord mot The Army of the Dead. Han blir nok sittende varmt og trygt i King's Landing, han har fryktelig lite å hente på å dra opp å risikere livet i en kamp som nærmest alle ser på som tapt før den i det hele tatt har begynt bare for å eventuelt knerte Jamie og/eller Tyrion om de klarer seg i kampen.

Nå tviler jeg på at Bronn kommer til å knerte verken Jamie eller Tyrion uansett, men ettersom Jamie ikke gjorde et forsøkt på å få med seg Bronn oppover (han gjorde vel ikke det, noe jeg finner ekstremt merkelig når han først måtte dra alene? Eller husker jeg forferdelig dårlig her nå??) så ser jeg ikke for meg at han nå plutselig kommer drassende oppover i etterkant.

Arya som karakter har falt mellom alle mulige stoler. En karakter som garantert blir totalt annerledes i bøkene. Weiss og Benioff gjorde nok en tabbe når de valgte å ta Arya til Winterfell fremfor King's Landing i Sesong 7. Nå er det liksom helt umulig å se hvor man egentlig har henne som karakter, og hun er vel per definisjon ikke en "Faceless Man" og hvor mye av kreftene til de "Faceless Men" er det hun egentlig innehar og hva kan hun gjøre/få til/oppnå? Skal hun virkelig utkjempe en kamp på Winterfell for deretter knerte Cersei med hjelp av et eller annet ansikt? Det blir nesten litt for mye. Tror nok serieskaperne ikke ønsker at hun skal ha noen større innflytelse på det som vil utarte seg i King's Landing derfor tok de en noe ulogisk helomvending og tok henne til Winterfell med en klein reunion med Sansa, og et kleint plot med Sansa, Arya og Littlefinger som gav veldig lite mening som gjorde at de kunne kvitte seg med Baelish og nå da få en såpass potensielt overpowered karakter som Arya tross alt kan være om hun har uendelige muligheter igjennom kreftene som en "Faceless Man" til å dø i slaget på Winterfell.

milfern
milfernInnlegg: 71421
22.04.19 22:26

God episode.
Skuffet at en så stor serie som GoT må bruke det billige cliffhanger-trikset på slutten men ok.

Å se Arya kle seg naken å ha sex var noe jeg ikke trodde jeg kom til å se. Ikke var det noe jeg ønsket å se heller.

Tullete av Jon å fortelle familietre-bomben til Dany like før hammeren faller. Snakk om å drepe motivasjonen. Og helt naturlig at Dany stiller spørsmål rundt denne teorien, men ser for meg at den kommer til å bli bekreftet gjennom Rhaegal´s lojalitet til Jon eller at han overlever flammer av ett slag. 

Scenene som skjedde rundt peisen var nydelige. En liten tilbakeblikk over hva dem og vi har vært gjennom siste syv sesongene, og artige møter mellom karakterer som stort sett har vært enormt langt i fra hverande. Men det var og ett farvell til mange av dem.

Ellers var det skuffende at vi ikke fikk se mer av Bran´s samtale med Tyrion. Hundre ganger mer interessant enn fjaseromansen mellom GråOrm og Missandei.

Blir ekstremt spennende å se hva som skjer neste episode. Tror fortsatt det endelige slaget kommer til å stå ved Kings Landing mellom NK og Dany/Jon og/eller Cersei. Ser for meg at Bran blir drept i Winterfell og WW drar videre sørover uten å utslette Winterfell.

Ingen grunn til å tynne ut hæren på Winterfell når resten av Westeros står for tur. Han har og ett enormt potensiale til å utvide hæren ikke langt sør for Winterfell.

(Innlegget ble redigert 22.04.19 22:30)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
22.04.19 22:27

Om hun dør i slaget på Winterfell er det helt greit. Lenge siden det var noe futt og spenning i Arya.

milfern
milfernInnlegg: 71421
22.04.19 22:29
RamGuy: Nå tviler jeg på at Bronn kommer til å knerte verken Jamie eller Tyrion uansett,

Kommer ikke til å skje.
Han kommer nok til å bli dradd inn i den store kampen han og på ett vis.

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8821
22.04.19 22:32

Så nettopp "Why has Tyrion stopped being clever?" på youtube, og lurer etterpå på om ikke kanskje Tyrion kommer til å ende opp som hånden til Jon til slutt..  De bondet vel litt allerede på muren i første sesong også..

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17288
22.04.19 22:36

Jon og Tyrion sitt bånd er ganske sterkt, de har mye som knytter de sammen(ref bok 1 og sesong 1) og Tyrion prater bare varmt om Jon. Tyrion er vel den eneste Lannisteren Jon til gjengjeld stoler på.


Så blir ikke overrasket hvis det går den veien. Tyrion er en karakter «som lærer av sine feil og utvikler seg» for å bruke Jorah sine ord, men synes det har gått litt andre veien. Så Battle of Bastards med en kompis tidligere i kveld, og det føler jeg egentlig er sist vi så Tyrion gjøre litt kloke valg. 


Ikke at det er enkelt å være hånden til Dany.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 4990
22.04.19 22:39

Tyrion, Varis og ikke minst Baelish/Littlefinger er jo tre karakterer som har falt som steiner så fort de gikk tom for materialet fra bøkene. Disse karakterene har vært skapt helt og holdent av dialoger skapt av G.R.R. Martin, så fort de gikk tomt for disse så har de slitt noe voldsomt med å klare å holde de på nivå. Jobben de gjør er ikke helt krise, men faller igjennom når det blir sammenlignet med hva de hadde i de første sesongene når de hadde bøker å hente dialoger, schemes og motivasjoner ifra.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
22.04.19 22:40
LaGoeba: Ikke at det er enkelt å være hånden til Dany.

Hadde blitt en del glaning på baken hennes.

Sarella
SarellaInnlegg: 16915
22.04.19 22:42
milfern: Blir ekstremt spennende å se hva som skjer neste episode.

Tipper disse dør i neste episode:

Theon (når han redder Bran)
Arya (når hun redder Sansa)
Beric (dør bestandig men denne gangen har han ikke Thoros til å gjennopplive seg)
Gendry (aner ikke hvordan, men han dør)
Grey Worm (når han redder Dany)
Tormund (når han redder Brienne)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
22.04.19 22:43

Tnaw Game of Love < 3

milfern
milfernInnlegg: 71421
22.04.19 22:44
Sarella: Grey Worm (når han redder Dany)

Bytter ut han med Jorah.

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
22.04.19 22:51
milfern: eller at han overlever flammer av ett slag.

Hvis du tenker på at Dany kan bli "brent" uten å bli påført skade er vel pga. heksa i sesong 1, og ikke noe som er typisk for Targaryien-slekta? Mener jeg har lest det.

Og krypten i Winterfell interesserer meg. Tror det er noe der The Night King vil ha, men spørsmålet er hva. Muligens noe fra first men.

(Innlegget ble redigert 22.04.19 22:57)

Bakkus
BakkusInnlegg: 4145
22.04.19 22:54
milfern: Og helt naturlig at Dany stiller spørsmål rundt denne teorien, men ser for meg at den kommer til å bli bekreftet gjennom Rhaegal´s lojalitet til Jon eller at han overlever flammer av ett slag.

Hadde vært mye bedre om Meera returnerer sammen med sin far som faktisk var der da han ble født til å bekrefte det, men D&D ser visst ut til å ha helt glemt det...

king-26
king-26Innlegg: 1478
22.04.19 23:01
Sarella: Arya (når hun redder Sansa)

Tror mange folk har glemt at the red woman skulle møte Arya igjen, ref ses 3. Eller kanskje det har gått fullstendig i glemmeboken hos produsentene, hvem vet.

milfern
milfernInnlegg: 71421
22.04.19 23:11
Coutinho10: Og krypten i Winterfell interesserer meg. Tror det er noe der The Night King vil ha, men spørsmålet er hva. Muligens noe fra first men.

Krypten i Winterfall har alltid hatt en tilbakevendende rolle i både serien og bøkene. Så ja, det kan stemme.

Vi så jo i sesong-traileren at frostrøyken fra WW trenge inn i krypten mot Stark-barna.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13851
22.04.19 23:13

Synes dere virkelig denne episoden var så bra? Myyyye filler...

Likte godt når Brienne ble gjort til Knight og Pod sin påfølgende sang, og samtalen mellom Jon og Dany var intens. Ellers synes jeg det var mye svak dialog, ufullstendige møter mellom karakterene (hei Tyrion og Bran), og generelt en følelse av at dette var en ventepølse av en episode før det kommer til å ta av neste episode. 

Verste av alt var at de gav Arya en sexscene. Det der er IKKE greit. Lille Arya liksom, det der ble bare helt feil for meg. 

Skuffende at de ikke klarer å gi hver episode en slags drive og intensitet når de bare har seks episoder igjen, men det er ihvertfall garantert at det blir klikkorama neste uke. Blow me away Miguel!

(Innlegget ble redigert 22.04.19 23:18)

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5679
22.04.19 23:16
Machine_Head: generelt en følelse av at dette var en ventepølse av en episode før det kommer til å ta av neste episode.

Begge de to første episodene har vært litt zzzzzzzz.... Og jeg synes egentlig det merkes at man ikke har bøker å følge lengre. 

king-26
king-26Innlegg: 1478
22.04.19 23:18
Machine_Head: Synes dere virkelig denne episoden var så bra? Myyyye filler...

Helt enig. Jeg likte scenene rundt peisen, men ellers var det meste usedvanlig meh...


Og hva i all verden er vitsen med Arya + Gendry, få det bort. Sist men ikke minst, det må være mulig å gi Varys litt screentime.


 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
22.04.19 23:21
supergunners10: Og jeg synes egentlig det merkes at man ikke har bøker å følge lengre.

Folk gjentar dette til det kjedsommelige. 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
22.04.19 23:21
supergunners10: Begge de to første episodene har vært litt zzzzzzzz.... Og jeg synes egentlig det merkes at man ikke har bøker å følge lengre.

Synes det var mye zzzzzzz... mellom all actionen og mellom de gode dialogene også mens de hadde bøkene.  Kunne sikkert kuttet 5-10 min fra omtrent hver episode opp gjennom årene for min del.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
22.04.19 23:22
king-26: Og hva i all verden er vitsen med Arya + Gendry, få det bort.

Endelig litt Stark + Baratheon love som Robert ble snytt for.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
22.04.19 23:22
king-26: Og hva i all verden er vitsen med Arya + Gendry, få det bort.

Dobbel

(Innlegget ble redigert 22.04.19 23:22)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg