Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
milfern
milfernInnlegg: 71491
22.04.19 23:22
Machine_Head: Skuffende at de ikke klarer å gi hver episode en slags drive og intensitet når de bare har seks episoder igjen,

Episode en var gjenforeningens episode.
Episode to var nostalgien og forsoningens episode.

Resten av sesongen forventer jeg ikke mindre enn full kjør. Sett bort i fra Jon/Aegon-gate så tror jeg det blir enviskjøring ut sesongen uten de aller største vriene.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17814
22.04.19 23:26
-Jolla: Når det kommer til Arya og Gendry så har jo det vært et "ship" som ble startet i sesong 2 allerede, og den jeg har sett på som den mest sannsynlige partneren til Arya helt fra starten av. Liker også parallellen fra at man har Arya som etter sigende ser eksakt ut som Lyanna Stark når hun var ung blir sammen med Gendry som etter sigende ser eksakt ut som Robert Baratheon når han var ung.

Jeg synes hele scenen blir helt feil taklet, selv om jeg har vært klar over shippen siden sesong 2, og det lider nok veldig at man ikke skjønner hvor Arya er i øyeblikket. 

Virker som de to første episodene har vært for å presse inn mye throwbacks og nostalgi. 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47194
22.04.19 23:26
Machine_Head: Synes dere virkelig denne episoden var så bra? Myyyye filler...

Folk overdriver veldig. Er den peisscenen som er høydepunktet, ellers var det mye dødtid.

Scenen med hun lille jenta er bare tull, samme er scenene mellom Missandei og Greyworm. For mye tv-tid med Gendry og Arya, kunne kuttet en av scenene. Scenen med Sam, Edd og Jon er også bare tull.

milfern
milfernInnlegg: 71491
22.04.19 23:29
Knaxern: Scenen med hun lille jenta er bare tull,

Vel kanskje GoT er mørkere enn Ringenes Herre.
Men ved Slaget om Helms Deep måtte samtlige dritunger bære sverd. 

milfern
milfernInnlegg: 71491
22.04.19 23:33
Knaxern: Håper selv flest mulig faller, og at Nightking mobiliserer mot Kings Landing etter neste uke.

Enig. Har hatet Westeros siden Lannisters drepte butcher´s boy og Lady i sesong en.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17814
22.04.19 23:38

Var det så mye fyll i denne episoden da? Kanskje jeg ikke er like kritisk, men etter en ny rewatch så er det ikke så mange unødvenige scener. 

For min del så handler det nok om mest om at det som blir fyllet er så utrolig unødvendig. Arya sin sexscene, at man bryter av Tyrion og Bran som nevnt til fordel for Grey Worm og Missandei som gir episoden null. De to scenene gjør at i hvert fall jeg sitter igjen med at det som blir fyll ofte føles så overdrevent. 

Scenen mellom Sandor, Arya og Beric var ikke helt på det nivået man var vant med. Arya sine scener generelt var snodige i denne episoden. "Rettssaken" ble jo rushet unødvendig mye og, den kan jeg godt bare kalle fyll, for det var bare for å bli ferdig med det. Scenen mellom Jaime og TER var også litt vrien å sette fingeren på. 

Scenene med Jaime og Tyrion var gode, samme med Jaime og Brienne. Ser Davos sin suppescene var et hyggelig avbrekk, og man får kjenne litt på stemningen i Winterfell. Scenen mellom Jorah og Dany og den påfølgende samtalen mellom Sansa og Dany var bra.

Peisscenen er jo nevnt så mange ganger allerede. Gjenforeningen av The Brotherhood var i min bok bra, herlig å se Sam tørre å svare for seg igjen. Når Sam gir sverdet til ser Jorah var enda et godt øyeblikk.

Mange av de tingene som føltes ut som fyll for meg i natt ga mer mening etter en rewatch, da alt det bra på slutten av episoden er bygd opp av de scenene i del en. 

Igjen, det kan godt være at jeg ikke er like kritisk som man kanskje burde ha vært. Men for meg så er alle de bra stundene så utrolig mye bedre enn at jeg klarer å henge meg for mye opp i de.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
22.04.19 23:48
LaGoeba: Igjen, det kan godt være at jeg ikke er like kritisk som man kanskje burde ha vært. Men for meg så er alle de bra stundene så utrolig mye bedre enn at jeg klarer å henge meg for mye opp i de.

Har et inntrykk av at mange på dette forumet er her for å ytre sin misnøye. Jeg er helt forøvrig helt enig i det som står her

Grey Worm og Missandei fikk dessuten kun 90 sekunder på skjermen, det er til å overleve med. 

(Innlegget ble redigert 22.04.19 23:52)

milfern
milfernInnlegg: 71491
22.04.19 23:56

En karakter som har blitt fullstendig neglisjert disse to episodene må være Varys. Har han sagt eller gjort noe som helst bortsett fra å holde seg i bakgrunnen?

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17814
22.04.19 23:57
Pinkieez: Grey Worm og Missandei fikk forøvrig kun 90 sekunder på skjermen, ingenting gale med det.

Greia med denne shippen her er at jeg aldri har forstått hvorfor den skulle få noe fokus i utgangspunktet. Gjøre Grey Worm mer menneskelig? En karakter man kan knytte seg mer til? Det har ikke fungert for min del i hvert fall. Hvis Grey Worm dør, som jeg tror han gjør, så kommer jeg ikke til å føle noe spesielt ovenfor karakteren eller Missandei sin sorg. 

Da vil jeg føle mer med Gilly hvis Sam skulle dø. Ikke fordi jeg bryr meg så sjukt mye om Gilly, men fordi man har blitt så godt kjent med Sam og man vet hvor mye Gilly har betydd for han. 

Grey Worm og Missandei føles ut som har blitt en greie D&D har prøvd å pushe på uten at de har klart å skape noe ekte å forholde seg til. Jeg liker Jacob Anderson som spiller Grey Worm, men dette er en karakter som har fått lite å jobbe med for å bli en karakter man kan kjenne seg igjen i og bli glad i. Tviler på at folk hadde digget Missandei så sjukt hadde det ikke vært for at hun er så pen som hun er.  

Når det i tillegg kutter ut scener som hvor man tror at man skal få en god dialog mellom Tyrion og Three Eyed Raven så hjelper det ikke på.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17814
22.04.19 23:58
milfern: En karakter som har blitt fullstendig neglisjert disse to episodene må være Varys. Har han sagt eller gjort noe som helst bortsett fra å holde seg i bakgrunnen?

Lider samme skjebne som Petyr. Lider vel enda mer fordi det eneste han sitter igjen med evnukk vitser å måtte forholde seg til.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6891
23.04.19 00:07

Jeg synes dette var en meget god episode, fordi den viste at Danys verden er i ferd med å falle sammen. Hun er ikke velkommen i Vinterfell, hun har ikke den samme lojaliteten som Starkene og hun er ikke den rettmessige tronarvingen. Poenget med scenen til Gråmarken og Miss Andei var å illustrere at det ikke er så lojale til Dany, da de har egne planer. Fikk også veldig den samme følelsen før Hornburgerslaget i LOTR, så sånn sett så gir de fleste scenene mening. 

En annen bra ting er at de tar opp at Tyrion har blitt en svak karakter, og at det stilles noen spørsmålsteng om hva Bran vet. 

Hadde vært kjempegøy om Dany ble Mad Queen og stabbet av Brienne som blir Queenslayer. Tenk dere reaksjonen til feministene som er #TeamDanny #StrongWoman #WhoRunTheWorld?Girls

(Innlegget ble redigert 23.04.19 00:15)

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
23.04.19 00:18
LaGoeba: Hvis Grey Worm dør, som jeg tror han gjør, så kommer jeg ikke til å føle noe spesielt ovenfor karakteren eller Missandei sin sorg.

Tiden kunne ha vært brukt andre steder uten å ha noe særlig betydning.


Men, kanskje har planen vært å gi de litt screentime før de begge dør horribelt i neste episode? 

HeskeyTime
HeskeyTimeInnlegg: 9026
23.04.19 00:22

Er ganske sikker på at grunnen til at det ikke er noen lang Tyrion/Bran-scene, er at dette er en samtale som har betydning, som vi får vite mer om senere i sesongen. Personlig stresser jeg ikke akkurat med å få vite alt med en gang, spesielt nå som det er få tvister og teorier igjen av serien. Venter på helheten før jeg begynner å klage over at 90 sekunder med Grey Worm "kutter vekk" scenen deres.

milfern
milfernInnlegg: 71491
23.04.19 00:28
Trehjulssykkel: Poenget med scenen til Gråmarken og Miss Andei var å illustrere at det ikke er så lojale til Dany,

Det var en scene jeg ikke helt forstod.

Greyworm:
- "Når Deanerys tar tronen, er det ikke plass til oss her"
- "Vil du bli gammel på dette stedet?"

Missandei:
- "Jeg vil se strendene igjen"

Hvorfor snakket de som om det skal være i Winterfell resten av livet om Dany blir dronning.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
23.04.19 00:29
milfern: Hvorfor snakket de som om det skal være i Winterfell resten av livet om Dany blir dronning.

Regner med de snakket om Westeros. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17814
23.04.19 00:33
milfern: Hvorfor snakket de som om det skal være i Winterfell resten av livet om Dany blir dronning.

Slenger meg på denne, tenkte kanskje at det var fordi jeg var trøtt i går natt at jeg ikke forstod det riktig, men det ga ikke mer mening tidligere i kveld heller. 

Hvis det var Kings Landing de eventuelt pratet om, så kom det utrolig dårlig frem.

(Innlegget ble redigert 23.04.19 00:33)

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6891
23.04.19 01:31
milfern: Hvorfor snakket de som om det skal være i Winterfell resten av livet om Dany blir dronning.

Jeg tror det var mer for å illustrere at de har egne ambisjoner og drømmer utover Dany, og at de ikke ønsker å være i Westeros der de blir sett på som muslimske innvandrere. Jeg tviler vel på at Marken selv kan bestemme hvor han vil være og hvor han vil ha Unsullied, så der er det en tydelig interessekonflikt. Dette kan jo få utslag senere i sesongen, og da gir hvert fall hele kjærlighetshistorien mellom disse mening. Dany vet vel enda ikke om forholdet mellom dem?  

(Innlegget ble redigert 23.04.19 01:34)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47194
23.04.19 02:03
milfern: Hvorfor snakket de som om det skal være i Winterfell resten av livet om Dany blir dronning.

Legg til rettsakenhvor hun snakker om broren sin og hva de skulle gjøre med Jamie. Samme broren spm hun så bli myrdet foran henne uten at hun brydde seg.

(Innlegget ble redigert 23.04.19 02:03)

Kælighet
KælighetInnlegg: 11730
23.04.19 02:13

Jeg så nettopp episoden igjen og det er helt utrolig hvor mange ganger de snakker om at det er trygt på cryptene. Det må være noe der!


Kanskje Nights King har en plan for hvordan han skal komme seg inn dit. Mange har mistenkt at Starks har en link til Nights King. Kan være noe relatert til det. Kanskje det er en spesiell person, død eller levende, i crypten som Nights King er ute etter.


Eventuelt så kommer alle de døde til å stå opp som wights! En Ned Stark zombie gående rundt hadde vært helt sinnsykt. På den andre siden, kan det hende at disse zombiene kjemper for de levende i stedet? De droppet jo plotet med Lady Stoneheart, men kanskje vi ser noe tilsvarende.


Uansett så er det noe skummelt som kommer til å foregå på crypten. Foreløpig ser det vel ut som at Tyrion, Varys, Sansa, Missandei og Gilly alle kommer til å være der av hovedkarakterene. I tillegg blir jeg ikke overrasket dersom noen andre finner veien dit.


Jeg klarer ikke å vente seks dager til. Har ekstreme forventninger til denne episoden.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5619
23.04.19 08:14
LaGoeba: Fortsatt ganske skuffet over at man kuttet samtalen med Tyrion og Bran for den scenen med Grey Worm og Missandei.

Tror du ikke det vi ikke fikk se i den scenen kan bli avgjørende for de neste episodene? Klassisk Hollywood-grep det. Får et tilbakeblikk til samtalen, og info Tyrion fikk fra Bran, før kameraet zoomer inn på Tyrion i strid når han kjører en overraskende taktisk manøver som endrer hele slaget ala Blackwater.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5619
23.04.19 08:21
HeskeyTime: Er ganske sikker på at grunnen til at det ikke er noen lang Tyrion/Bran-scene, er at dette er en samtale som har betydning, som vi får vite mer om senere i sesongen. Personlig stresser jeg ikke akkurat med å få vite alt med en gang, spesielt nå som det er få tvister og teorier igjen av serien. Venter på helheten før jeg begynner å klage over at 90 sekunder med Grey Worm "kutter vekk" scenen deres.

Burde lest innleggene og bare skrevet ''enig'' her.


Ellers ser jeg mange mener dette var en kjedelig filler. Dersom scenene er velskrevet og godt spilt så har jeg ikke problemer med at det er mye dialog. I motsetning til episode 1 så satt dialogen langt bedre i denne episoden. Og tar en 30 min samtale om politikk mellom Varys og Tyrion framfor 5 minutters dragedate med Jon og Dany 7 dager i uken. 

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5120
23.04.19 09:10
Trehjulssykkel: Jeg tror det var mer for å illustrere at de har egne ambisjoner og drømmer utover Dany

Utrolig sært og spesielt, hvertfall for Grey Worm som skal være være den lederen av The Unsullied og en av Daneryes trofaste.

Er han virkelig så tett i toppen og naiv at han tror på noe av det han lirer fra seg i denne episoden? Daneryes vil ikke trenge han etter at krigen er vunnet. Seriøst? Igjen, han er lederen av The Unsullied, og de har fremdeles Sons of the Harpies friskt i minnet og her står han å tror på en fred som kommer til å vare livet ut og at Daneryes ikke lenger vil trenge han ved sin side?

Daneryes er jo veldig for fri vilje, så han står jo sånn sett fritt til å gjøre hva han vil. Men logikken og resonneringen hans er jo helt på bærtur og han selv og Missandei fremstår begge fryktelig lite lojale ovenfor Daneryes her.

Kan jo selvsagt skylde på kjærlighet, det er natten før de begge mest sannsynlig kommer til å dø mot en uoverkommelig hær osv.. Så det er lov og naturlig å drømme seg litt bort, men uansett.. Selve vinklingen i samtalen er også veldig merkelig som om de innbiller seg at de kommer til å bli værende i The North om de skulle vinne, som jo aldri ville ha vært tilfellet og etter alt å dømme så er det The Night's King som drar vinteren med seg så etter alle solemerker så blir det bedre forhold om de skulle vinne også om det er været og temperaturen de er skeptiske til.

Håper og tror at de sikter til at de ikke trives i Westeros, spesielt i The North på grunn av de er så negative til ukjente. Men det var da voldsomt så undertrykt og stakkarslig man skulle føle seg selv på rekordtid. De har jo ikke sett i nærheten av alt Westeros har å by på heller, så er litt spesielt å drømme seg tilbake til Essos som jeg vil tro er det de faktisk forsøker å sikte til allerede nå. Men igjen, det er vel en slags felles drøm de har natten før slaget så det blir vel fort litt pompøs.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5120
23.04.19 09:18
Kælighet: Eventuelt så kommer alle de døde til å stå opp som wights! En Ned Stark zombie gående rundt hadde vært helt sinnsykt. På den andre siden, kan det hende at disse zombiene kjemper for de levende i stedet? De droppet jo plotet med Lady Stoneheart, men kanskje vi ser noe tilsvarende.

Dette går jo rett og slett ikke, og om det skjer så har serieskaperne virkelig dratt ting helt ut på viddene.

Ned Stark ligger ikke begravet i krypten, og om restene på et eller annen mirakuløst vis endte opp med å bli fraktet til Winterfell til tross for at The Boltons, The Freys og The Lannisters maltrakterte Robb og The Starks kort tid etter at Robb forsøkte å presse igjennom dette kravet så mangler han et hode så det fungerer jo ikke.

De øvrige likene har ligget der i evigheter og har jo blitt til jord/støv så det er jo ingenting å gjenopplive. Om så var så ligger de begravet langt ned i bakken, fanget i stein så hvordan i allverden skulle de komme seg løs? Weights er svake reinkarnasjoner og fremstår fullstendig hjernedøde så langt i serien, og i forrige sesong så var det nok med en kasse av tre for å holde en på plass så det blir fryktelig teit om de plutselig klarer å sprette opp fra steingrunnen i krypten i neste episode helt uten problemer.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13867
23.04.19 10:50
Lew_Ashby: Dersom scenene er velskrevet og godt spilt så har jeg ikke problemer med at det er mye dialog.

Problemet med forrige episode er at jeg ikke synes dette var tilfellet. Spesielt ikke det at det var velskrevet. Flere av disse store møtene med gamle kjenninger føltes unaturlige, det er et eller annet kunstig med at alle disse karakterene bare henger rundt på Winterfell og tilfeldigvis møter hverandre så de kan ha en siste meningsfylt samtale før det braker løs. 

Og jeg er en kjempefan av tv-GoT bare så det er sagt, har vært det hele veien, og vil fortsette å være det. 

(Innlegget ble redigert 23.04.19 10:50)

milfern
milfernInnlegg: 71491
23.04.19 11:04

Dario Naharis må jo nyte livet nå.

Mens resten av verden slåss for sine liv, ligger han bakoverlent i Meereen, den flotteste byen i den kjente verden, som han ble overhode for helt tilfeldig og nyter livet.


Lurer på om han har noen større rolle i serien.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17814
23.04.19 12:02

Satt å tenkte på Daario i går faktisk, siden han er er kort med i Battle of Bastards episoden. Faen for et liv han har. Spent på om vi har sett det siste av han enda.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13867
23.04.19 12:16
LaGoeba: Satt å tenkte på Daario i går faktisk, siden han er er kort med i Battle of Bastards episoden. Faen for et liv han har. Spent på om vi har sett det siste av han enda.

Han har vært opptatt med å være eldstemann i en familie som blir hjemsøkt av spøkelser. 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6891
23.04.19 12:23
RamGuy: Utrolig sært og spesielt, hvertfall for Grey Worm som skal være være den lederen av The Unsullied og en av Daneryes trofaste.

Sært i den grad Unsullied er født krigerroboter og gjør ikke noe annet enn dette (som et symbol på dette forsvinner "Marken" ved fødsel). 


Ikke så sært nå som han har funnet seg dame.  


Som du sier så begynner folk å tenke på livet etter krigen er ferdig. Tviler på at Dany har tenkt noe på hvordan hun skal holde husfreden. Vi så jo hvor komplisert det var i Essos. 


Men nå tviler jeg på at Dany ender opp som hersker uansett.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13867
23.04.19 13:32
Hoppidioten: Episoden får massiv slakt av VGs panel.

Så bare et minutt av det der, men kom fram et godt poeng om at det er rimelig lat skriving å la merket til Bran være en slags tracker for The Night King, og at han skal bruke seg selv som bait i Gods- Wood. Altså, om NK vil ha Bran kan han og den MASSIVE WW-hæren hans bare slakte hele Winterfell først før han tar Bran til slutt. Lukter litt trademark plot-hole fra senere sesonger rett og slett. 


Tipper at hele den planen blir en slags red herring fra det som faktisk kommer til å skje i neste episode. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg