Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Enzino
EnzinoInnlegg: 37863
24.04.19 00:04
Samuh0lm: Man må da ta utgangspunkt i at Bran, TER, er NK. At Bran skal «gjemme seg» ved wormwood-treet legger selvfølgelig opptil at han kommer til å koble seg opp og hoppe etellerannet annet sted i tid og rom. Mulighetene er da gode for at han kommer til å hoppe tid øyeblikket der NK blir skapt av Children of the forrest, og også morphe inn i huet (og så bli fanget der) på denne stakkars fyren som blir til NK.
Det er akkurat dette NK er ute etter å stoppe, og nettopp derfor må han rushe etter Bran istedet for å bare ta hele Winterfell først og plukke Bran etterhvert som han kommer over han.
Dette forklarer selvsagt ikke alt og har også plotholes i seg, men jeg synes ikke det virker totalt usannsynlig..

Fikk back to the future vibber av den teorien.


Jeg synes den er interessant i hvert fall.


Det er så mye med Bran/TER som er uforståelig. Men det er vel noe av poenget og egenskapen til TER.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37863
24.04.19 00:08
RamGuy: Det samme er problemet med denne plutselig spontane og intense flørtingen mellom Gendry og Arya som plutselig ender opp med en sexscene sånn helt ut av det blå.

Den kommer da virkelig ikke ut av det blå. Men den er bygd opp over lang tid, og med lange mellomrom. Kom ikke det minste overraskende på meg i hvert fall.


Jeg synes den var genial. A girl becomes a woman. Det var også logisk, i den forstand at hunkjønn er veldig følelsesstyrte, og at situasjonen er ekstremt emosjonell når man ikke vet om man skal dø eller ikke det neste døgnet.


Har sett flere klage på det, men jeg likte denne (og likte den bedre enn GW/M romansen, selv om jeg aldri har synes den var så plagsom som mange andre).

Enzino
EnzinoInnlegg: 37863
24.04.19 00:14
Machine_Head: I Game of Thrones er det dog plenty av svake ting i de senere sesongene, og det er temmelig lavpannet å karakterisere de som peker ut noen av de svakhetene som "de som klager".

Det er en hårfin balanse. Selvsagt må det var lov til å ha meninger og være kritisk til enkelte ting.


Samtidig føler jeg at det har gått litt sport i det, og mange leter med lys og lykte etter feil som egentlig ikke er der. Da blir det hele litt påtatt og antrengt. Minner litt om metoo, der den startet med å påpeke faktisk kritikkverdige forhold, og utviklet seg til at enhver kvinne med respekt for sin egen attraktivitet og sexualitet måtte finne noe de hadde opplevd, slik at vi endte opp med historier om noen som hadde lagt hånden på låret deres for 10 år siden og enda svakere stories.


Som jeg har sagt før, så jeg er innmari glad for at jeg selv ikke sitter i "lete etter feil" modus når jeg ser episodene. Da hadde opplevelsen blitt mye mindre interessant. Jeg bare nyter, og hvis jeg en sjelden gang finner noe jeg irriterer meg over, så klarer jeg stort sett å koble det ut og har glemt det etter 2-3 minutter.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37863
24.04.19 00:18
Trehjulssykkel: Men nå tviler jeg på at Dany ender opp som hersker uansett.

Under Martin tror jeg fort hun kunne dolket Jon/Aegon i ryggen (figurativt) og tatt tronen som hun ser på som sin føderett. 


Men under D&D så blir det nok Hollywood ending, hvor hun sier fra seg tronen til Jon/Aegon hvoretter han tar henne til dronning og de rir inn i solnedgangen og hersker lykklige i alle sine dager, og er tidenes beste rulers.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
24.04.19 00:43
Enzino: hvoretter han tar henne til dronning og de rir inn i solnedgangen

Lucky Jon sier jeg da.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46724
24.04.19 00:45

Brannfakkel: Dany er gravid.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
24.04.19 00:57
Knaxern: Brannfakkel: Dany er gravid.

Har vært inne på tanken selv.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14550
24.04.19 01:38

Tanker om denne?

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
24.04.19 01:42
LaGoeba: Er det i episode tre vi endelige får se Sweet Robin igjen?

Ja, da kommer han svevende inn på flokken sin av kjempeørner, som flyr Jon og Bran og Arya og Sansa rett til Mordor. Eller blander jeg nå?


Kilde: Internett

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14550
24.04.19 01:50

Håper Robin kommer tilbake som en wight bare så Sansa kan få inn 1 kill

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
24.04.19 02:01
Coutinho10: Tror også Tormund overlever det hele og tar over det nye Nights Watch

Hva skal de med det hvis de får kverket Night King?

grock19
grock19Innlegg: 83668
24.04.19 02:11

"Spørsmål: hvem hadde vunnet av The Unsullied mot The Golden Company i strid under like forutsetninger (likt antall osv)?"


Sellswords mot Unsullied? Er jo ikke et spørsmål en gang. 

stjerta
stjertaInnlegg: 2769
24.04.19 06:39
Trehjulssykkel: Gråmarken

Hva er egentlig "unsolied"? Er de kastrerte? Vært å er jo evnukk hvor alt er fjernet .

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
24.04.19 07:14

Et sted må jo alle de som bryter loven bli sendt.

Jack_Daniels
Jack_DanielsInnlegg: 28193
24.04.19 07:54

Skal ikke undervurdere NK, altså. Han har alltid ligget minst ett steg foran resten av røkla til nå, så hvorfor skal han drite seg ut under det viktigste slaget av dem alle? Tipper vi får flere spørsmål enn svar etter neste episode. 

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1836
24.04.19 13:28

Et par ting med denne ukens episode:


- Arya. At hun viste interesse for Gendry var ikke så overraskende tatt deres lange vennskap i betraktning, men at hun gjerne ville vite hvordan det var før hun døde syntes jeg virket helt malplassert for hennes karakter. Hun har vært en steinkald type hele veien, og med en kill-liste langt som et år - for så snu på en femøring på den måten med å liksom være interessert i noe så "banalt" som sex.. nei, det ble for dumt. Og sitter med en følelse av at dette bare var serieskaperne som ville for "syns" skyld, for å ha gjort det liksom.


- Tormund. Når han fortalte historien om kjempen, jeg lo! Mest pga Brienne som stirret intenst på han gjennom hele fortellingen. En kunne ikke lese av ansiktet hennes om hun faktisk var fascinert av han eller om hun lurte på hva slags galskap denne fyren er. Bare helt fantastisk.


-Alt for lite om Bran. Jeg syntes det har vært altfor lite fokus på Bran og hans reise egentlig. TER og the forest of the children syntes jeg har vært mest interessant gjennom hele serien - og jeg ender vel opp med å lese bøkene for å få mer info om dette.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
24.04.19 16:24
Crabsen: Håper Robin kommer tilbake som en wight bare så Sansa kan få inn 1 kill

En skjebne uverdig en karakter av kaliberet til Sweeeeet Robin.

Jeremenko
JeremenkoInnlegg: 8909
24.04.19 20:09
Crabsen: Death prediction for neste uke: Ganske sikker: Jorah
Bran
Grey Worm
Brienne
Tormund
Beric
Ed
Theon Usikker: Jaime
Tyrion
Arya
Gendry
Dany
Missandei
Podrick
Bronn (regner med han ankommer underveis i episoden) Usannsynlig: Jon
Sam + familien
Sansa
Davos
The Hound
Varys
Tanker? Noen viktige jeg har glemt?

Hva har egentlig Varys og Davos igjen å gjøre i serien? Bortsett fra å dø? Varys har ingen små spioner igjen til å hviske seg i øret sladder fra andre deler av verden, ikke har han noen opplagte plott igjen å gjennomføre. I lang tid har han bare fungert som sidekick med dverg-vitser mot Tyrion. Han er ferdig. Davos har heller ikke noe prosjekt etter å ha fått samlet de gode kreftene mot et felles mål. Ser ingen annen fremtid for han enn som blåøyd zombie. The Hound har vel heller ikke så mye igjen å gjøre og holde seg i livet for, bortsett fra Cleganebowl.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14550
24.04.19 21:57
Jeremenko: Hva har egentlig Varys og Davos igjen å gjøre i serien? Bortsett fra å dø? Varys har ingen små spioner igjen til å hviske seg i øret sladder fra andre deler av verden, ikke har han noen opplagte plott igjen å gjennomføre. I lang tid har han bare fungert som sidekick med dverg-vitser mot Tyrion. Han er ferdig. Davos har heller ikke noe prosjekt etter å ha fått samlet de gode kreftene mot et felles mål. Ser ingen annen fremtid for han enn som blåøyd zombie. The Hound har vel heller ikke så mye igjen å gjøre og holde seg i livet for, bortsett fra Cleganebowl.

Varys kommer definitivt til å dø før sesongen er omme ja, men tror ikke det er denne episoden, akkurat hvorfor er jeg litt usikker på. Rimelig sikker på at han fortsatt har noen spioner ute å går, men akkurat hva han skal bruke de for nå er vel heller spørsmålet. Kommer til å ha se Melisandre igjen ihvertfall, om det er denne episoden eller en av de etter.

Davos skal være hand for hvem som helst som sitter på tronen sist, kommer muligens også til å ha noe å gjøre med Melisandre før han evt tar kvelden.

Hound må på bowl mot broren ja, så han er bankers

CryniX
CryniXInnlegg: 12771
26.04.19 10:03
Sarella: Man bør lese sin GRRM på nytt om man ser for seg bok-Euron som D&D-Euron, sorry CryniX, no offence, men du må være ironisk...

Har lest bøkene, riktignok er det en stund siden, men står for mine ord.


Jeg er ikke ironisk, jeg er bare ikke kronisk negativ til serien heller.

PeakOfEternaILight
PeakOfEternaILightInnlegg: 600
26.04.19 14:30

Er det bare meg eller har denne serien tapt seg litt de par-tre siste sesongene?

Small_boi
Small_boiInnlegg: 5789
26.04.19 16:32

Det kommer jo garantert til å skje noe nede i crypten, sånn som alle messet om at det var det tryggeste stedet. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4045
26.04.19 16:46

Crypten var jo også veldig sentral i den første traileren for sesongen.

Banaltanal
BanaltanalInnlegg: 1277
26.04.19 20:09

Tormund var herlig. Jenny of oldstone. Podrick. Nydelige scener, elsket det.

CryniX
CryniXInnlegg: 12771
26.04.19 20:17
PeakOfEternaILight: Er det bare meg eller har denne serien tapt seg litt de par-tre siste sesongene?

Merkbar forskjell på kvaliteten etter at serien tok igjen bøkene, utviklingen på mange character arcs og plot har vært svak.


Skuffende at kvaliteten falt såpass drastisk, men det er fremdeles en veldig god serie. Tror de aller, aller fleste gleder seg som unger til hver nye episode som kommer ut.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
26.04.19 20:32

Er det lov å sette opp ei ønskeliste?


Håper VGDtrollet Tormund dør.
Videre Grey Worm, Missandei, Davos, Sansa, Sam som er feit uansett - selv med lite mat og et strevsomt liv. Bronn, Tyrion på grunn av sine pinlige cock/balls-vitser, Theon, veslevoksne irriterende Lyanna Mormont.

Cersei er heltinnen (sparrows)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
26.04.19 20:32
CryniX: Skuffende at kvaliteten falt såpass drastisk, men det er fremdeles en veldig god serie. Tror de aller, aller fleste gleder seg som unger til hver nye episode som kommer ut.

Nærmest fasit.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
26.04.19 23:06

Så nettopp sesong 1 igjen. Herre Jebediah min Skaper for en sesong. Må innrømme at det var litt overraskende at det var så mye fast forward reising i den sesongen også, men det kan nok være fordi hver episode er så oppdelt med ulike karakterer, mens forrige sesong var nesten alle samlet og da virker det billigere. 


Forøvrig masse referanser til små og større ting som skjer senere i serien, så et gjensyn anbefales. Spesielt siden mye av det som skjer den sesongen peker mot neste episode (feks Mormont som sier til Jan Snø at det som skjer i Kongens Landing med Pavel Nedved Stark er ubetydelig, det som virkelig betyr noe er det som skjer nord for Besseggen. Dette etter Snøfresern får vite at Ned er dæv og vil dra sørover).


Rart å se igjen Salsa og THEEEOOOn, som er totalt forskjellige i sesong 1. La også merke til at Lillefingern ikke hadde den samme raspete og nasale stemmen i de første episodene av sesong 1. Fikk han strupekreft underveis? 


Var også ganske åpenbart at Tyrion med bokhjelp har mye sterkere dialoger og fremstår mer velartikulert.   

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8821
26.04.19 23:41

Tror manger undervurderer Dany om de tror hun feiler så fort og enkelt når det virkelig drar seg til..  Kanskje hun får seg egen lille redemtion etter å ha fremstått seg en egosentrisk bitch en stund..  Hjn ender nok ikke opp på tronen til slutt, men om hun skal dø på veien, så blir det nok no helteaktig pompøse greier..

CryniX
CryniXInnlegg: 12771
27.04.19 00:33
LaGoeba: Nærmest fasit.

Selvsagt, det er jo jeg som skriver det. VGD burde autogenerert to streker under alle mine innlegg.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg