Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 2579
29.04.19 05:13

Ingen tegn til WW eller Night King. De er nok borte for godt.  Det er samme er vel house Mormont. RIP.

Jokkemedkniven
JokkemedknivenInnlegg: 5975
29.04.19 05:58

Daggeren som var ment til å drepe Bran var den som reddet han. Med andre ord; Littlefinger reddet Westeros.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18470
29.04.19 06:05

Ramin med nok en masterclass. 

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8822
29.04.19 06:28

Kjenner litt skuffelse..  8 sesonger med hype om White walkers, the long night og så var denne ene episoden The Great War..  Tviler vel på at det er sånn NK, eller The Great Other, ville endt om bøkene noengang skulle kommet for å si det mildt..  


For all del..  mye spennende underholdning i episoden, men.. Får se den på nytt i kveld uansett

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
29.04.19 06:53
Samuh0lm: hype

Throwback til den beste scenen i hele serien. Sånn bygger man hype. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
29.04.19 07:03

Haha. GoT med en million ''nå er karakteren garantert død, men så enten hopper vi til neste scene hvor de plutselig er aleine, eller det kommer en annen karakter og redder de i siste sekund''-scener. Ekstremt tungt at det har blitt slik.

 

Ellers var de første 15 minuttene av episoden ekstremt bra. Og Melisandre som en åpenbar MVP denne episoden. Hadde håpet at hun ikke hadde utspilt sin rolle i serien, men at hun skulle herje sterkest av samtlige i det avgjørende slaget mot WW var en fin overraskelse.

(Innlegget ble redigert 29.04.19 07:06)

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
29.04.19 07:11
Lew_Ashby: Haha. GoT med en million ''nå er karakteren garantert død, men så enten hopper vi til neste scene hvor de plutselig er aleine, eller det kommer en annen karakter og redder de i siste sekund''-scener. Ekstremt tungt at det har blitt slik.

At Sam lever er faktisk helt latterlig. "Døde" vel 3 ganger minst

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
29.04.19 07:14
WhatsUpDoc: At Sam lever er faktisk helt latterlig. "Døde" vel 3 ganger minst

Er Night King og co bare kjipe zombier? Ingenting mer? Må jo komme noe, kan ikke være dette vi har bygget opp til siden scene nr 1 i denne serien. Uklare kampscener som kulminerer med at Ninja-Arya hopper ut fra ingenting og gjør et ''kult'' move på kisen som ikke kunne bli drept av 25 sekunder i dragegrillen.

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
29.04.19 07:19
Lew_Ashby: Er Night King og co bare kjipe zombier? Ingenting mer? Må jo komme noe, kan ikke være dette vi har bygget opp til siden scene nr 1 i denne serien. Uklare kampscener som kulminerer med at Ninja-Arya hopper ut fra ingenting og gjør et ''kult'' move på kisen som ikke kunne bli drept av 25 sekunder i dragegrillen.

Forventer en del svar i neste. Blant annet hva som gjorde at de angrep akkurat nå. Det må jo være en grunn til det. 

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8822
29.04.19 07:55

Forventer ikke i det hele tatt at serien gir oss svarene rundt NK og 3ER, hvertfall ikke i noe i nærheten av tilfredsstillende grad.. Regner nesten bare med at de glatt hopper bukk over alt dette og sikter inn på endgame med Jon, Dany og Cercei nå..  Veldig mange fans digger nok dette.. Kanskje mest de som ikke fulgte med på serien fra starten, og hvertfall ikke har rørt noen av bøkene..  Litt de samme folkene som synes Ironman-filmene og det der er noe av det feteste på lerret..


no pun intended..


(Ok, kanskje bare litt)

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
29.04.19 08:04
Samuh0lm: Forventer ikke i det hele tatt at serien gir oss svarene rundt NK og 3ER, hvertfall ikke i noe i nærheten av tilfredsstillende grad.. Regner nesten bare med at de glatt hopper bukk over alt dette og sikter inn på endgame med Jon, Dany og Cercei nå..  Veldig mange fans digger nok dette.. Kanskje mest de som ikke fulgte med på serien fra starten, og hvertfall ikke har rørt noen av bøkene..  Litt de samme folkene som synes Ironman-filmene og det der er noe av det feteste på lerret..

Hvis det stemmer at vi har igjen ca 4 timer med GoT, så har man tid til å forklare 3ER og NK. Mtp Melisandres død nå, så regner jeg med at hun ser at på oppdraget sitt for å finne Azor Ahai og Promised Prince(ss) er ferdig, og dette forventer jeg også at blir forklart. De har brukt så mye tid på Lord of Light, Bran og Night King, og mtp hvor god serien har vært, så håper jeg virkelig ikke at ingenting av det blir forklart. 

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
29.04.19 08:20

Hvorfor måtte akkurat NK drepe 3ER? Stod jo en horde av undeads rundt han og Theon.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
29.04.19 08:32

Var det kun jeg som sleit med å se noe, eller er det jeg som har blitt gammel? Man kunne med stor fordel ha økt belysningen noe, slik at man faktisk kunne ha en formening om hva som foregikk.


Må for øvrig igjen påpeke hvor bra de første minuttene av episoden var. Var oppriktig nervøs for hva som skulle skje den neste timen. 

spårt
spårtInnlegg: 3174
29.04.19 08:43

8 sesonger med White Walker/Night King-buildup, og vipps, Arya ex machina og det hele er over. Må være lov å være veldig, veldig skuffet nå.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
29.04.19 09:04
spårt: 8 sesonger med White Walker/Night King-buildup, og vipps, Arya ex machina og det hele er over. Må være lov å være veldig, veldig skuffet nå.

Dany omringet - Jorah kommer fra ingensteder og redder dagen. Sam holder på å dø - Edd redder dagen. Bran holder på å dø - Arya hopper fram i siste liten og redder dagen. Arya holder på å dø - Hound og Beric redder dagen. Alle er sekunder fra å dø, Jon velger blant annet å rope i trynet på en drage (uvisst hva han ønsket å oppnå) - Arya dreper Night King i siste liten. Jon omrginet, alt er håpløst - boom, drage-Dany med forbanna Wilhelm Tell-presisjon redder ham i siste sekund. 

 

Er det noen jeg har glemt?

(Innlegget ble redigert 29.04.19 09:06)

spårt
spårtInnlegg: 3174
29.04.19 09:34
Lew_Ashby: Dany omringet - Jorah kommer fra ingensteder og redder dagen. Sam holder på å dø - Edd redder dagen. Bran holder på å dø - Arya hopper fram i siste liten og redder dagen. Arya holder på å dø - Hound og Beric redder dagen. Alle er sekunder fra å dø, Jon velger blant annet å rope i trynet på en drage (uvisst hva han ønsket å oppnå) - Arya dreper Night King i siste liten. Jon omrginet, alt er håpløst - boom, drage-Dany med forbanna Wilhelm Tell-presisjon redder ham i siste sekund.    Er det noen jeg har glemt?

Utrolig å tenke på at dette er samme serie som ga oss Red Wedding og The Mountain and the Viper.

Sjarmen med Game of Thrones var at det er en dekonstruksjon av fantasy-klisjéene, men likevel med drager og så videre... dagens episode kunne like gjerne vært fra The Walking Dead, men med bedre produksjonskvalitet og drager. Du kan legge til langt flere deus ex machina-øyeblikk til lista di, mener blant annet at Jaime/Brienne/Podrick (fanfavorittene kan jo ikke drepes!) reddet hverandre fra sikker død stadig vekk (vanskelig å vite, er jo så bekmørkt at man ikke ser en dritt).

Kvalitetsfallet til Game of Thrones fra sesong 1-4 til sesong 5-8 er enormt. Jeg savner serien med baller til å drepe hovedkarakteren allerede i sesong 1...

(Innlegget ble redigert 29.04.19 09:34)

HJuve
HJuveInnlegg: 386
29.04.19 09:37

Fikk ikke Night King egentlig slik han ønsket det? Fikk slutt på seg selv, frigjort seg selv fra verden - samtidig som han fikk gjort litt mayhem, død og lidelse som hevn på menneskeheten?


Syntes det var veldig intens og bra episode. Overasket, og nesten litt skuffet at ikke flere store roller døde. Men det sier jo litt om moraliteten vår. Skuffelse (i den form at vi ønsker drama-reaksjoner) når vi ikke ser personer som vi liker dø, men raseri når karakterer vi setter pris på oppnår det som de selv ønsker (Arya - Gendry).

Sarella
SarellaInnlegg: 16936
29.04.19 09:37

Denne episoden er rekord. Det er den desidert dårligste episoden jeg har sett i hele serien. For noe forbanna patetisk kliss de har snekret sammen, den flyter over av klisjeer og dumheter til den virkelig store hollywood-gullmedaljen. Til og med jeg er skuffet selv om jeg vet at D&D stort sett alltid leverer dritt.

(Innlegget ble redigert 29.04.19 09:37)

Wenger_Love
Wenger_LoveInnlegg: 1905
29.04.19 09:51

Tidvis helt utrolig intens episode, men etter den fjortende liksomdøden til viktige karakterer så begynte nerven å forsvinne.


D&D har greid kunststykket å ødelegge episoden med reglene de selv har lagt til grunn.


100 tusen nyskapte døde zombier etter at 80% av Winterfell er slaktet og Night King er én meter i fra Bran.. Da VET man jo at noe sykt kommer til å skje for å redde dagen i skikkelig hollywoodstil. Ettersom serien hadde vært over hvis ikke..


 


Mye av dette var dritbra, men det blir en farse av episke proporsjoner når alt kommer til alt. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
29.04.19 09:57
spårt: Kvalitetsfallet til Game of Thrones

Kan jo ta det jeg likte godt med episoden:

Starten skapte en briljant nerve, kameraet fulgte nervøse karakterer, og man fikk som seer kjenne på den håpløse redselen som Sam og co hadde. Klokt å holde den døde hæren helt skjult til langt ut i episoden, bidro ytterligere til nervøse stemningen. Også da man kun så de brennende våpnene til Dothrakiene rushe mot WW (hvorfor gjorde de dette?) var en flott greie. Måten de bare forsvant ila sekunder ga enda et hint om hvor hpåløst dette kom til å bli.

Melisandre sin inntreden var perfekt. Bryr meg ikke allverden om hvor hun kom fra eller hvor hun har vært - satt og smilte da hun spurte om Jorah preiket språket til Dothraki. Likte egentlig det meste fra Melisandre denne episoden.

Bildet ovenfra med Bran under Heart Tree (?) og Theon og co i ring rundt var rett og slett vakkert.

Scenen med White Walker-generalene (?) som gjorde sitt inntog i Winterfell. Fjorten tomler opp. 

Dragene har aldri sett bedre ut, og likte spesielt scenen da Jon og Dany førte dem over snøtåken. 

Arya sin scene i biblioteket var full av spenning og nydelig filmet, likte også kampscenene hennes, samt praten med Melisande.

Likte måten Lyanna Mormont døde på, selv om jeg heller skulle sett henne bli knust eller spist uten å ha den klasisske Hollywood-slutten der man absolutt MÅ gjøre noe heltemodig rett før man dør. Hadde vært GMM-stil å bygge henne opp som en badass som vil slåss for sine menn, for så å bare knuse henne som den hjelpeløse 12-åringen hun er. Altså det realistiske scenarioet som GoT var så gode på da det fulgte bøkene.

(Innlegget ble redigert 29.04.19 10:01)

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
29.04.19 09:58

Episoden var bra den. Men, synes det var litt for tidlig å drepe Night King.


Blir merkelig om White Walkers er utryddet på en så "enkel" måte. Kanskje det kommer en tvist om de har overlevd på et eller annet vis?

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
29.04.19 09:59
Sarella: Det er den desidert dårligste episoden jeg har sett i hele serien

Finn deg en annen serie da. 

Sarella
SarellaInnlegg: 16936
29.04.19 10:01
Lew_Ashby: Også da man kun så de brennende våpnene til Dothrakiene rushe mot WW (hvorfor gjorde de dette?)

Ja, hvorfor gjorde de dette? Kollektivt selvmord? Også sto alle de andre å bare så på at de ble drept uten å ha noen annen plan enn å vente å se? Allerede der datt jeg av, for noe tåpelig piss. Var nok D&D`s måte å kvitte seg kjapt med Dothrakiene på, så slapp de å tenke mer på dem, lets wrap it up and leave the place...

(Innlegget ble redigert 29.04.19 10:03)

HJuve
HJuveInnlegg: 386
29.04.19 10:02

Altså jeg skjønner at folk syntes det blir litt sånn Hollywood 'last second' redning.


Men samtidig så var det jo kun i en slik setting at Night King ville være i en sårbar nok situasjon til å kunne tas knekken på. En situasjon hvor det tilsynelatende så ut som han hadde vunnet, etter å ha gjenopplivet nesten hele Winterfell. Jon kom seg ikke forbi dragen, og beskyttelsen til Bran var overvunnet.


Night King befant seg i en posisjon hvor han kunne sleppe ned guarden sin og betalte prisen for det. Hadde det ikke vært for at de var i en slik uovervinnelig situasjon, så ville ikke Night King vært så sårbar som han var.

malhen
malhenInnlegg: 22869
29.04.19 10:03

Legenden sier at the white walkers i fordums tid bygde muren for å beskytte seg mot Tormund. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5504
29.04.19 10:05
HJuve: Night King befant seg i en posisjon hvor han kunne sleppe ned guarden sin og betalte prisen for det. Hadde det ikke vært for at de var i en slik uovervinnelig situasjon, så ville ikke Night King vært så sårbar som han var.

Og det er meget mulig at vi i neste episode får vite hva som egentlig skjedde. Mulig at Bran hadde fulle kontroll hele veien. Var det ikke han som ga Arya våpenet hun drepte NK med? Eller tar jeg feil? 

HJuve
HJuveInnlegg: 386
29.04.19 10:11

Arya kommer også til å drepe Cersei? Melisandre sa "blue eyes", men også "green". Cersei har vel grønne øyne, har hun ikke?

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
29.04.19 10:11
Knaxern: én drage igjen

Rhaegal lever. 

HJuve
HJuveInnlegg: 386
29.04.19 10:33

Brown eyes var såklart Walder Frey.

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8822
29.04.19 10:49

Skal vi liksom gå helt Kill Bill og la Arya gå på en killing spree og fullføre lista si nå da? Lærte Jaqen H’ghar henne The Five-Point-Palm Exploding-Heart-Technique også?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg