Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.04.19 20:18
Lew_Ashby: Nå får ikke dårlige valg konsekvenser lenger. Det har vært så mange nær døden-opplevelser hvor våre helter blir reddet i siste liten at det ikke er mulig å holde tellingen lenger. Det er viktigere å si ''YES GIRL'' til Arya og Dany enn det er å faktisk sette spørsmålstegn til hvorfor skriptet er blitt så søppel. Bare i siste episode var det flere reddet i siste sekund-scener enn en random episode av MacGyver.
Ila de første sesongene var hver episode en nytelse å overvære. Nå er serien for den gjengen som mener at vi som tidligere elsket serien pga skyhøy kvalitet er folk som ''overanalyserer alt. LOL''.

Joda, enig i mye av det du skriver

Jeg for min del hadde ikke trengt 90 minutter action sekvenser. Som i sesong 1: "The battle is over, we won" etter at vi får se det fra Tyrion sitt perspektiv (som har vært slått i svime hele kampen) er egentlig alt jeg trenger personlig. Selv om jeg respekterer at andre ønsker mer.

Bra historiefortelling er alt jeg ønsker her i heimen

(Innlegget ble redigert 29.04.19 20:21)

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
29.04.19 20:18
idiomatisk: Du finner mye bedre episoder ved å laste ned episodene.

Men det er jo ulovlig.

knthz
knthzInnlegg: 2959
29.04.19 20:18
Lew_Ashby: Problemet for en del er nok at GoT ila de første sesongene la seg på et nivå som gjorde at serien konkurrerte med noen av tidenes beste serier. Flust av interessante karakterer, hvor deres valg fikk konsekvenser.

De er på vei å runde av. Hva forventet du, egentlig?


Forøvrig konkurerer ikke GoT med noe som helst. Serien har most alt annet som har vært vist på TV for flere sesonger siden.

Son
SonInnlegg: 8441
29.04.19 20:20

Ja tenk seg det. At de første sesongene inneholder mer historie og dypere ting enn siste sesongen i en serie. En skulle jo nesten tro de avslutter ting fremfor å bygge på mer.

Helt sykt altså! 

Missus_1
Missus_1Innlegg: 2811
29.04.19 20:22
knthz: Hva forventet du, egentlig?

Som han skriver nivået fra de tidligere sesongene og ikke den hollywood klisje retningen serien har tatt..

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5494
29.04.19 20:25

Altså, jeg har forklart hva jeg liker og ikke liker med episoden. Gjennomgangsmelodien fra dem som elsker dagens utgave av GoT er at episoden var dritkul, den leverte, faen Arya er kul. Fett nok det. Kos dere.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
29.04.19 20:26
tooommm: Hadde ingen problemer med å se hva som skjedde, hjelper litt med en 82" i en kjellerstue der jeg har full lyskontroll:)

Weird flex but ok. 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
29.04.19 20:27

Jon vs Night King hadde blitt ekstremt klisje. Minner meg om den gangen Peter Jackson planla å ha en Aragorn vs Sauron showdown ved Black Gates, men heldigvis ble Sauron byttet ut med et VGD-troll.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
29.04.19 20:34
Lew_Ashby: Fett nok det. Kos dere.

Takk bror, det gjør vi.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
29.04.19 20:35
Trehjulssykkel: Minner meg om den gangen Peter Jackson planla å ha en Aragorn vs Sauron showdown ved Black Gates

Haha, da hadde nok Tolkien-familien blitt fornøyd.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14551
29.04.19 20:43

For de som lurte er altså Ghost fortsatt i live (utrolig nok), med i traileren for ep 4

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
29.04.19 20:50

Dette er ikke ment til en spesifikk person, men synes det er blitt en slags gjennomgangsmelodi fra mange som ser på de senere sesongene av GoT. Man ser ting man synes skurrer/eller som fortjener kritikk, men fordi serien har vært så umulig bra tidligere så er det nesten som at D&D har fått immunitet fra å bli kritisert nå mot slutten av serien. Det kan vel hevdes at de har fått plot-armor. 

Har lest flere artikler (dette er god lesning, men ikke for de som mener man bare skal holde kjeft selv om man ser den tiende fake-outen i løpet av en episode) i etterkant av The Long Night, og det er heldigvis mange som synes Game of Thrones har blitt langt mer konvensjonelt og enkelt enn det var tidligere. 

For ordens skyld: Jeg elsker fortsatt serien, og jeg synes store deler av siste episode var skikkelig heftige greier. Stemningen var upåklagelig, det var mange øyeblikk med neglebitende spenning, og den sekvensen til Arya der hun først viser fram litt bad ass-skills før Miguel Sapochnik uten problemer gjør settingen hennes til noe som kunne vært fra en topp-klasse skrekkfilm var noe av det bedre serien har produsert uansett sesong. Scenen der de tre dragene møtes over skyene under himmelen var også uventet, fryktelig spennende og vakkert. 

Derfor irriterer det meg noe jævlig at jeg ikke bare kan sitte igjen med disse positive inntrykkene, men at jeg istedet (jo mer jeg tenker på det) må klø meg i hodet over hvor mange ganger vi som publikum blir behandlet som mennesker som har 50 i IQ og som driter i ting som kontinuitet og tidligere etablert konsekvens i serien. Hvordan i helvete døde ikke Jaime? Brienne? Podrick? SAM?? Altså, jeg er jo glad de ikke døde, men det trenger vel faen ikke teases til det uendelige at de KANSKJE skal dø når de ender opp med å ikke gjøre det. Det er jo det stikk motsatte av hva serien stod for før, og hva GRR Martin har skrevet i bøkene.

Hvorfor ble hele dothraki-horden sendt til sin død, annet enn at de bak kameraet kunne ha en kul visuell gimmick til å bruke i episoden? Hva faen var det Jon kuket med gjennom hele kampen? Han skal jo stå foran med alle andre før ting skal begynne å skje, ikke sitte på en eller annen topp i trygghet og utveksle intetsigende blikk med sin tante. Hvordan var det ingen av viktighet som døde nede i kryptene? 

Og dessverre, samme hvor mye jeg elsker Arya så klarer jeg ikke ignorere det faktum at hun kom seg gjennom alle de wightsene og WWene UTEN Å BLI SETT, for å så kunne ta et ninjahopp mot NK uten at noen reagerte og så drepe han. Det var unektelig en utrolig kul scene, men logikken bak er jo fullstendig fraværende. Håper jeg blir motbevist av en flashback i neste episode der det vises at hun utførte dette med en større plan av noe slag, men er ikke helt overbevist om det. 

Nei, håndverket bak Game of Thrones og stemningen serien skaper er fortsatt utrolig bra, men seriens interne logikk og uforutsigbarhet er forsvunnet. Så jeg får ha meg unnskyldt om jeg ikke blindt svelger alt som har blitt gjort av negative endringer til denne serien, selv om jeg fortsatt elsker den og slavisk vil se hver episode med like stor spenning som når jeg så den aller første. 

 

 

(Innlegget ble redigert 29.04.19 20:51)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47206
29.04.19 21:13

God episode,  fantastisk opplevelse. Skal sees på nytt i mørket senere i uken.


Fantastisk.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
29.04.19 21:15

Machine. Dette er poesi.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14551
29.04.19 21:36

Scenen der NK faller av dragen blir bedre og bedre hver gang jeg ser den, så casual at det skal ikke gå ann

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 2749
29.04.19 21:38
Morten_1996: Men det er jo ulovlig.

Its for the good of the realm

Sportfreaken
SportfreakenInnlegg: 8237
29.04.19 21:39

Du skal ha et lite innholdsrikt liv når fokuset er på å finne ting å kritisere serieskaperne for, i stedet for å bare nyte de siste episodene av tidenes beste TV-serie. 


Siden hovedpersoner tidligere har blitt drept, skal man nå altså klage på at ikke alle dør i episode 3 av siste sesong. 


At det går an...


 

Sarella
SarellaInnlegg: 16916
29.04.19 21:41
Sportfreaken: av tidenes beste TV-serie.

LOL, dummeste jeg har hørt, ikke topp 100 engang :)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.04.19 21:42
Sportfreaken: Siden hovedpersoner tidligere har blitt drept, skal man nå altså klage på at ikke alle dør i episode 3 av siste sesong. 
At det går an...

Jeg må si meg enig i at alle disse "nesten død" øyeblikkene har begynt å irritere meg også. 


Ellers ganske enig med deg 

HeskeyTime
HeskeyTimeInnlegg: 9009
29.04.19 21:48

Litt skuffa over slutten i natt, men nå er jeg greit fornøyd med at Night King døde. Endimensjonal skurk, så liker at vi heller får se de kjente karakterene gjøre opp om tronen på slutten. Liker at alle karakterene som døde hadde en mening bak det, og vi ikke mistet folk kun for sjokkfaktoren. Ellers en helt syk opplevelse og sannsynligvis den beste tekniske episoden jeg har sett av et tv-program noensinne. Tok tid å få pulsen ned igjen etter noen intense 80 minutter.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
29.04.19 21:51
Machine_Head: Hvorfor ble hele dothraki-horden sendt til sin død, annet enn at de bak kameraet kunne ha en kul visuell gimmick til å bruke i episoden?

Dette var jo helt FANTASTISK.

 

Så var det jo heller ikke revolusjonerende at kavaleriet ikke blir stående å vente. Da får man ikke mye ut av hestene. Så er det jo åpenbart, selv om du prøver å kamuflere det i første avsnitt, du er i klage humør også denne sesongen og påvirkes helt sikkert av andres meninger i disse artiklene.

(Innlegget ble redigert 29.04.19 22:01)

Xavi7
Xavi7Innlegg: 8787
29.04.19 21:57

Magisk! Latterlig å sutre over denne episoden. Ingen vet hva som skjer neste 3 heller. Mye deilig spenning og helt sikkert mange overraskelser i vente.

prisonMike
prisonMikeInnlegg: 466
29.04.19 22:01

«Og dessverre, samme hvor mye jeg elsker Arya så klarer jeg ikke ignorere det faktum at hun kom seg gjennom alle de wightsene og WWene UTEN Å BLI SETT, for å så kunne ta et ninjahopp mot NK uten at noen reagerte og så drepe han. Det var unektelig en utrolig kul scene, men logikken bak er jo fullstendig fraværende. Håper jeg blir motbevist av en flashback i neste episode der det vises at hun utførte dette med en større plan av noe slag, men er ikke helt overbevist om det.»


Føler meg rimelig sikker på at hun «tok på seg» en WW. Den ene WWen bryter blikket sitt fra NK og 3ER rett før. Tror det var Arya.


Eller så kjørte de bare stealthninja. Blir ikke overraska av det heller.

milfern
milfernInnlegg: 71421
29.04.19 22:02

Hva i helvette var dette?!

Her har man bygd opp White Walkerene sakte men sikkert i 8 sesonger. Fra å være ett svakt rykte til å bli den største trusselen mot Westeros på flere tusen år, bare for at det skal ende med ett Ninja-hopp av Arya?

Hva i helvette?

McLovin
McLovinInnlegg: 13175
29.04.19 22:02
Machine_Head: Og dessverre, samme hvor mye jeg elsker Arya så klarer jeg ikke ignorere det faktum at hun kom seg gjennom alle de wightsene og WWene UTEN Å BLI SETT,

Hun har vel tatt et ansikt fra en av WW-bossene. Kanskje vi får svaret neste episode. Eneste logiske forklaring.


Forøvrig, når man skal summere opp en serie og avslutte den så må nødvendigvis trådene samles. Det var fint når det var mange parallelle historier fra forskjellige steder, men det fungerer dårlig i siste sesong.


At man kjører noen short-cuts her og der får så være.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
29.04.19 22:06
McLovin: Hun har vel tatt et ansikt fra en av WW-bossene. Kanskje vi får svaret neste episode. Eneste logiske forklaring.

Det er jo helt perfekt! Uansett om de ikke forklarer noe mer er slik det foregikk i mitt hode fra nå :)

milfern
milfernInnlegg: 71421
29.04.19 22:15

Det var mye med denne episoden jeg likte.

The Army of the Dead var helt perfekt. Måten de kom strømmende ut av vintermørket som en endeløs flom, med den lyden de lagde var helt perfekt.

Dragekampen over skyene- ufattelig vakkert.

Lady Mormont sin død. Kunne laget ett nytt episk Oberyn VS The mountain øyeblikk her, men skaperne dreit seg ut. Fortsatt ganske bra.

hillier
hillierInnlegg: 4358
29.04.19 22:17

Prison Mike, den ww'en føler vinddraget når Arya kommer. Det er derfor han gjør noen bevegelser med ansiktet. 


Tipper vi får svaret på et par logiske brister i en senere episode med bran flashbacks. 

jback
jbackInnlegg: 18258
29.04.19 22:17
prisonMike: Føler meg rimelig sikker på at hun «tok på seg» en WW. Den ene WWen bryter blikket sitt fra NK og 3ER rett før. Tror det var Arya.

Jeg tipper vi får se hva som gikk føre seg når Bran "gikk under". Tipper det var et sjakkspill som Magnus hadde vært stolt av.

milfern
milfernInnlegg: 71421
29.04.19 22:18
Morten_1996: Uten dem hadde Winterfell blitt fullstendig overkjørt.

Winterfell ble fullstendig overkjørt.

Minnet meg litt om The Battle for Helms Deep hvor alvene kommer med 300 hundre bueskyttere like før slaget, uten at det hjalp en dritt.

(Innlegget ble redigert 29.04.19 22:19)

Klikk for å gå tilbake til toppen