Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
BBQsaus
BBQsausInnlegg: 423
29.04.19 22:20

Skriver under på alt det Machine Head postet over her.


For min del var kanskje den beste episoden jeg har sett i GoT, men samtidig en av de mest skuffende. Jeg klarer ikke å bli enig med meg selv hvilken karakter den bør få. 


Jeg godtar logiske brister til dels, men ikke når det er gjennomgående altfor mange av de. Det som hovedsakelig skuffer er selve historien, og ikke episoden, med white walkers og the night king. Det hele vil egentlig falle på de siste tre episodene. Dersom vi aldri får høre mer om hvem the night king var eller hva han ville så synker denne serien mange hakk for min del. Alt har vært bygd opp til dette punktet, og det store spørsmålet har jo hele tiden vært HVEM han er og HVA han vil. At han døde er greit nok, selvom dette også var noe enkelt gjennomført.

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.04.19 22:22

Det er vel Bran som sørger for alle de logiske bristene..

PeakOfEternaILight
PeakOfEternaILightInnlegg: 598
29.04.19 22:23

Hadde Night King vært skikkelig smart, hadde han plukket opp det spydet og kastet det på dragen da han var kamuflert i infernoet.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
29.04.19 22:23
BBQsaus: HVEM han er og HVA han vil

*

(Innlegget ble redigert 29.04.19 22:28)

jback
jbackInnlegg: 18258
29.04.19 22:24
BBQsaus: Alt har vært bygd opp til dette punktet, og det store spørsmålet har jo hele tiden vært HVEM han er og HVA han vil. At han døde er greit nok, selvom dette også var noe enkelt gjennomført.

Dette får vi svaret på de siste fem minuttene av siste episode.

Gladiatore
GladiatoreInnlegg: 182
29.04.19 22:26
BBQsaus: Jeg godtar logiske brister til dels, men ikke når det er gjennomgående altfor mange av de. Det som hovedsakelig skuffer er selve historien, og ikke episoden, med white walkers og the night king. Det hele vil egentlig falle på de siste tre episodene. Dersom vi aldri får høre mer om hvem the night king var eller hva han ville så synker denne serien mange hakk for min del. Alt har vært bygd opp til dette punktet, og det store spørsmålet har jo hele tiden vært HVEM han er og HVA han vil. At han døde er greit nok, selvom dette også var noe enkelt gjennomført.

Vi vet jo hvem han var. Han ble "lagd" av Children of the Forest for å beskytte dem mot the First Men.

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 423
29.04.19 22:31
Gladiatore: Vi vet jo hvem han var. Han ble "lagd" av Children of the Forest for å beskytte dem mot the First Men.

Joda, det er for så vidt sant, og kanskje det bare var jeg som hadde et stort ønske om at han var Bran som hadde loopa for mye. Men vi har fremdeles ikke fått noe svar på hva han ville, og hvorfor han kom nettopp nå. Det finnes jo uendelig mange teorier på disse tingene, naturlig nok, etter å ha bygd opp en mystikk rundt det hele i snart 10 år. Men foreløpig veldig få svar.

jback
jbackInnlegg: 18258
29.04.19 22:32
Ka9nen: Det er vel Bran som sørger for alle de logiske bristene..

Vi får nok en del svar i neste episode. Dem ville nok ikke ødelegge rytmen ved å vise hva han trollet med i denne episoden.

madi_balboa
madi_balboaInnlegg: 4631
29.04.19 22:38

Bran skulle ha sprengt seg selv i rullestolen med dragonglass-prosjektiler under seg

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
29.04.19 22:41

Synes episoden, og sesongen så langt har vært fantastisk. Har lyst til å se episoden igjen, men vil helst gjøre som tidligere ved å se alt på nytt rett etter sesongslutt.


Gikk litt i fella forrige sesong, hvor jeg også begynte å plage meg over alle feil og brister jeg kunne finne. Klage-artikler og podcaster. Ødela rett og slett 2-3 episoder for meg. Skal rett og slett bare nyte hvert eneste minutt av siste sesong.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46715
29.04.19 22:41

Når Viserion viser seg frem første gangen, så faller deler av Winterfell sin mur når han spyr ut flammene. Men Jon kan fint gjemme seg bak en liten mur uten at den tar skade fra flammene. GG.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 1107
29.04.19 22:42
WaltonBreckRd: Så var det jo heller ikke revolusjonerende at kavaleriet ikke blir stående å vente.

Å bruke dem til å omringe grupperinger og/eller flanke wights hadde sett mer logisk ut enn å sende dem fåfengt inn i døden. Historisk sett var de eurasiske hordene de er basert på langt mer fleksible enn at de kun stormet inn i kamp.


Men slik episoden utviklet seg ville dem ikke vært til mye nytte uansett. Ikke på hesterygg i hvert fall.

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1836
29.04.19 22:45

Syntes det var en intens eps, men sitter igjen med en vanvittig antiklimaks følelse - var dette liksom "it" for the Night King? Winter is coming som det har blitt gnålet om i ørten eps siden sesong 1!? Og det var det? 


Jeg kunne ikke brydd meg mindre om kampen mot Cersei, hva søren skal nok en runde med menneskeslakting være mot kampen mot "døden"? Nei, dette ble svakt.

Mc_lovin
Mc_lovinInnlegg: 8157
29.04.19 22:46
milfern: Her har man bygd opp White Walkerene sakte men sikkert i 8 sesonger. Fra å være ett svakt rykte til å bli den største trusselen mot Westeros på flere tusen år, bare for at det skal ende med ett Ninja-hopp av Arya?

Enig. Back in the days så varte The Long Night en hel generajson. Denne gangen ble det vel knapt vinter før white walkersene ble beseiret. 

milfern
milfernInnlegg: 71421
29.04.19 22:48

Si hva man vil om Arya. Men de virkelige heltene i denne episoden var Unsullied i mine øyne. De som stod igjen i snøstormen og beskyttet retretten mot bølgen av udøde som fortsatte å spy ut av mørket.

Dem har kanskje ikke baller på kroppen, men i hodet har dem det.

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
29.04.19 22:52
jback: Vi får nok en del svar i neste episode. Dem ville nok ikke ødelegge rytmen ved å vise hva han trollet med i denne episoden.

Dette er den type ting jeg personlig finner interessant med serien :) 90 minutter slagscener blir litt i overkant for meg

Wenger_Love
Wenger_LoveInnlegg: 1905
29.04.19 22:53
Machine_Head: Hvorfor ble hele dothraki-horden sendt til sin død, annet enn at de bak kameraet kunne ha en kul visuell gimmick til å bruke i episoden?

Jeg kan faktisk allerede se for meg intervjuet med D&D der de diskuterer dette: we just came up with this awesome visual idea, and we just HAD to do it. 

Gladiatore
GladiatoreInnlegg: 182
29.04.19 22:56
Knaxern: Når Viserion viser seg frem første gangen, så faller deler av Winterfell sin mur når han spyr ut flammene. Men Jon kan fint gjemme seg bak en liten mur uten at den tar skade fra flammene. GG.

Falt ikke deler av muren før han ble skadet? Med andre ord er ikke "ilden" hans like kraftig når det eser ut tre steder fra halsen til dragen.

milfern
milfernInnlegg: 71421
29.04.19 22:59

Btw:
Den Arya VS Night King-scenen var jo en ren rip-off av Battle of The Black Gate fra Ringenes Herre: Atter en Konge.

Når alt ser tapt ut kommer Frodo...jeg mener Arya og dreper Sauron, jeg mener Night King med Valyrisk Steel, jeg mener ved å ødelegge ringen. Og alle orkene, jeg mener de udøde mister da sin kraft, og Gandalf, Aragon og Legolas, jeg mener Jon, Deanerys og Jaime overlever i grevens tid.

Greit at det er 16 år siden Atter en Konge, men vi har ikke glemt de filmene helt ennå.

Son
SonInnlegg: 8423
29.04.19 23:01

Hvorfor er dere så overrasket? Er jo flere ganger iløpet av sesongene hvor ingen "hører" henne.

De andre rundt har jo fått "beskjed" om å ikke angripe. Ellers så hadde de vel kastet seg over Theon og Bran. 

Morsomt at folk leter etter logiske svar i en serie hvor man har zombier, drager etc. Man er dømt til short cuts og "ulogiske" svar. Hadde ting vært logisk så hadde hver eneste person inni Winterfell vært døde. 

Skal man bryte ned hver eneste bidige ting så kommer dere til å bli skuffet.

Hvorfor angrep ikke NK tidligere? Hele hæren stod jo utenfor før slaget. Kunne jo bare sprutet litt blå flamme så hadde det jo blitt såå mye lettere. Kommer jo ikke før lenge etterpå. Hva gjorde han i mellomtiden? Lagde snømann? 

Faen asss Night King er så dum!! Ikke vekket han de døde til live før han hørte Jon puste og pese bak han. Det var liksom først da han følte at "okei nå er det på tide". Jon var ikke akkurat "skremmende". Så mer ut som han hadde løpt 30 km og var på vei til å kollapse. 

Han kunne jo bare sittet bak og gjort det om og om igjen. White Walkers hadde jo tatt helt over Winterfell uten han og dragen uansett. Så hvorfor kunne han ikke bare vente ?

Jorah og Dany endte opp utenfor muren? Igjen hvor er alle WW? Det kom kanskje 10-15 stykker. De burde jo blitt løpt over. Samme med Jon, men plutselig skulle de gå dramatisk sakte og 1 og 1.

Hvorfor ble de ikke det? Det gikk jo 3-4 sekunder så var det 100+ WW på Dragen. 

Også den snikingen på innsiden av Winterfell. Hva faen var greia der? Var jo helt stille. Var jo en krig utenfor, mens det var rene biblioteket på innsiden. En liten bok eller at døren gikk igjen var nok for at de reagerte. Men de reagerte ikke på noen andre lyder som ble laget av hverandre heller. 


Det rant jo inn flere hundre WW når Jon går dramatisk forbi alle karakterene som alle ser ut som de skal bli spist om. Men det blir de ikke. 

Igjen ulogisk altså. Så mange bristepunkter. Sesongen er så dårlig i forhold til de første sesongen. Æsj.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15281
29.04.19 23:06
milfern: Greit at det er 16 år siden Atter en Konge, men vi har ikke glemt de filmene helt ennå.

Neida du, de glemmer vi aldri.


Selv om denne krigen var fantastisk, synes jeg fremdeles 17 år gamle Battle of Helms Deep er det råeste jeg har sett.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14742
29.04.19 23:13

Hmm, sliter litt med å beskrive hva jeg føler. Dette var en fryktelig intens og generelt spennende episode, men i likhet med Machine så var det mange detaljer som irriterte meg. 


Jeg syns også det var en litt antiklimatisk avslutning på the NK hvis dette her var hans endelige død. Jeg trodde de skulle få mer ut av hans rolle som baddie. Personlig skulle jeg nok likt å se de bekjempe Cersei først, og så kjemper heler Westeros mot the NK, men basert på intervjuer fra GRRM så fulgte showet den riktige rekkefølgen. 


En siste ting jeg syns var litt skuffende var strategien til hæren til Jon og Dany. Det første kaveleriangrepet var bare idiotisk. Å angripe med lett kaveleri, i mørket mot en ukjent andel fiender, som i tillegg kan gjenopplive dine menn med en gang de dør. Helt idiotisk. De burde hatt så mange som mulig innenfor veggene, og brukt dragene til å sveipe ild rundt slik at alle som døde ikke kunne blitt gjenopplivet. For det andre så ser Winterfell ut som et særdeles lite strategisk defensivt forsvarspunkt. Byen kan omringes fra alle sider, ikke noe ulendt terreng, elv eller annet forsvar og veggene er relativt lave. De burde reist til et annet sted med bedre mulighet for forsvar. 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46715
29.04.19 23:17

Her har vi sett over tid hvordan Craster's Keep har forsynt Night-King med unger som er blitt gjort om til whitewalkers. Allikevel var ingen av WW'ene i aksjon. For en styrke liksom.

(Innlegget ble redigert 29.04.19 23:27)

Missus_1
Missus_1Innlegg: 2811
29.04.19 23:19
Son: Morsomt at folk leter etter logiske svar i en serie hvor man har zombier, drager etc. Man er dømt til short cuts og "ulogiske" svar.

Så fordi man har zombier og drager i en serie så skal man godta alt? Plutselig kommer det ni dinosaurer opp av bakken og tar over hele showet. Det er jo zombier og drager så hvorfor ikke lage det så banalt som mulig? 


Manus i denne episoden er under enhver kritikk. 

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 423
29.04.19 23:21

Denne youtube-videoen forklarer akkurat hva jeg føler om denne episoden 

(Innlegget ble redigert 29.04.19 23:27)

milfern
milfernInnlegg: 71421
29.04.19 23:29
Wellewinhio: men basert på intervjuer fra GRRM så fulgte showet den riktige rekkefølgen.

Da floppet og GRRM.

Olavhp97
Olavhp97Innlegg: 275
29.04.19 23:29
Wellewinhio: En siste ting jeg syns var litt skuffende var strategien til hæren til Jon og Dany. Det første kaveleriangrepet var bare idiotisk. Å angripe med lett kaveleri, i mørket mot en ukjent andel fiender, som i tillegg kan gjenopplive dine menn med en gang de dør. Helt idiotisk. De burde hatt så mange som mulig innenfor veggene, og brukt dragene til å sveipe ild rundt slik at alle som døde ikke kunne blitt gjenopplivet. For det andre så ser Winterfell ut som et særdeles lite strategisk defensivt forsvarspunkt. Byen kan omringes fra alle sider, ikke noe ulendt terreng, elv eller annet forsvar og veggene er relativt lave. De burde reist til et annet sted med bedre mulighet for forsvar.

Spørs om de hadde fått plass til alle innenfor murene.


Derimot er måten de brukte grøften på kritikkverdig. Hvorfor plassere soldatene foran grøften? Gir jo null mening. Kunne jo også vært en ide å lage mer enn en grøft. 


Når det er sagt, vanvittig bra episode som dessverre har en slutt som undergraver tidligere sesonger. Jeg var på 9/10 før Arya drepte NK. Etter det har jeg blitt veldig usikker på hvordan jeg vil rangere den.

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5679
29.04.19 23:30

Blir overrasket om det ikke blir annerledes i bøkene, hvertfall mye av det. Håper bare han får de ferdig..

Synes episoden er episk, men, jeg får ikke helt den skikkelige GOT-følelsen over episodene denne sesongen.

(Innlegget ble redigert 29.04.19 23:31)

Spradebassen
SpradebassenInnlegg: 1621
29.04.19 23:31

Syns hele pakka er enormt bra jeg...

Wenger_Love
Wenger_LoveInnlegg: 1905
29.04.19 23:32
supergunners10: Blir overrasket om det ikke blir annerledes i bøkene, hvertfall mye av det. Håper bare han får de ferdig..

Håper de bare egentlig har en understanding om at tvserien skal få avsluttes før bøkene gjøres ferdige. At det er derfor det drar ut i det uendelige.


Hvis ikke frykter jeg at grrm ikke har den minste intensjon om å fullføre livsverket sitt.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg