Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12632
30.04.19 01:16
Tempelhof: Nå er det lenge siden jeg har sett sesong 3, men det er vel ingenting i serien som antyder at Robb og Cat burde ha forventet at de skulle ha bli masseslaktet i det bryllupet?

TV serien drar det jo enda lengre ved at Rob drar med seg kvinnfolket, i motsetning til i boka. 


 

FlameWarrior
FlameWarriorInnlegg: 5915
30.04.19 01:18
Trehjulssykkel: Hvis vi ser tilbake til Ned Starks død og Red Wedding, så viser det at det finnes ikke noe plot armor i dette universet

En av de aller største mytene om denne serien. GRRM spesielt, men også serieskaperne, har fått et ufortjent rykte her. Hvis man ser på de faktiske hovedpersonene (POV-karakterer i bøkene) er det veldig få som har dødd, men etter Ned Stark føles det jo sånn. 


(Mindre store roller dør selvsagt hele tiden.) 

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 01:21
Slikkepott: TV serien drar det jo enda lengre ved at Rob drar med seg kvinnfolket, i motsetning til i boka.

Du har enda ikke forklart hvorfor Robb og Cat skulle ha forventet at de burde bli drept. Slik jeg husker det, var det ingenting som tydet på at Freys var i stand eller villige til å gjøre noe så vågalt.  

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
30.04.19 01:22
Slikkepott: Det var alltid high risk high reward, ser ikke helt hvorfor du har et så stort behov for å tone det ned. 
Game of thrones bygger i all hovedsak på sjokkeffekten ved at man dreper karakterer som normalt overlever, mens de som normalt blir drept er de som overlever. Serien har, inntil videre tatt en vending på det området, og en del av fanbasen er misfornøyd og henger seg plutselig opp i at ting er ulogisk. Ironisk.

Det er ikke jeg som har tonet det ned? Freys krav er at Rob gifter seg med en av døtrene hans, en i utgangspunktet liten pris å betale for å få en kjempefordel i kampen mot Lannisters. Hvordan er dette high risk? Hvordan kommer dette frem i serien at det er high risk? Det blir aldri nevnt at Freys er kjent for å backstabbe folk. 


Den eneste i serien som normalt blir drept hadde vært Snø, og det blir han også, selv om han nok skulle blitt drept flere ganger før det, men som forklart i serien så har Lord of Light gitt han plot armor for en grunn. Inntil sesong 4 så har deus ex machina vært helt fraværende om vi ser bort ifra Snø sin arc. 

FlameWarrior
FlameWarriorInnlegg: 5915
30.04.19 01:22
Slikkepott: Game of thrones bygger i all hovedsak på sjokkeffekten ved at man dreper karakterer som normalt overlever, mens de som normalt blir drept er de som overlever

Tja. Tyrion, Dany, Sansa, Arya, Jon (fake død, når alle visste han ville bli gjennopplivet, teller ikke), Bran, Jaime... Alle mer-eller-mindre sympatiske hovedroller, og fortsatt levende helt mot slutten. 

 

Seriens rykte på dette området er ganske ufortjent IMO - Ned Stark og Red Wedding er unntakene (nettopp derfor de var så sjokkerende for mange), og ikke regelen. 

(Innlegget ble redigert 30.04.19 01:22)

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 01:25
FlameWarrior: Seriens rykte på dette området er ganske ufortjent IMO - Ned Stark og Red Wedding er unntakene (nettopp derfor de var så sjokkerende for mange), og ikke regelen.

GoT fikk dette velfortjente ryktet i starten, da serien fremdeles tok overraskende og ukonvensjonelle narrative vendinger. Nå er det jo en stund siden starten, og serien har forandret seg til det trygge (og verre). 

1ChiBull1
1ChiBull1Innlegg: 4774
30.04.19 01:25

Arya må ha tatt ansiktet til en WW..? Brown green or BLUE

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
30.04.19 01:29
FlameWarrior: Ned Stark og Red Wedding er unntakene

Tywin, Joffrey og Baelish var i mine øyne viktige nok til at de gjelder.

jback
jbackInnlegg: 18258
30.04.19 01:30

Hvilken slagplan hadde dere lagt?

I utgangspunktet kunne Night King bare gjemt seg. Mulig han trodde han var uovervinnelig når ild fra en drage ikke kunne ta han, samt at krigen på mange måter var over.

Bran så muligens for seg at den ene muligheten dem hadde var om Night King ble cocky. Han satt kanskje på oddsen og regnet ut sannsynligheten for siger iom han sitter på mye data.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12632
30.04.19 01:31
Trehjulssykkel: Det er ikke jeg som har tonet det ned? Freys krav er at Rob gifter seg med en av døtrene hans, en i utgangspunktet liten pris å betale for å få en kjempefordel i kampen mot Lannisters. Hvordan er dette high risk? Hvordan kommer dette frem i serien at det er high risk? Det blir aldri nevnt at Freys er kjent for å backstabbe folk.

Her tror jeg du må sette deg ned og kjøre en liten revisit av handlingen

jback
jbackInnlegg: 18258
30.04.19 01:35
1ChiBull1: Arya må ha tatt ansiktet til en WW..? Brown green or BLUE

Ikke nødvendigvis, mulig han så for seg J.Snow som siste hinder. Et perfekt timet løp fra Arya mens hans siste hinder på mange måter hadde gitt opp tok han av guard.

milfern
milfernInnlegg: 71421
30.04.19 01:36
FlameWarrior: Seriens rykte på dette området er ganske ufortjent IMO - Ned Stark og Red Wedding er unntakene (nettopp derfor de var så sjokkerende for mange), og ikke regelen.

Ikke glem Oberyn.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
30.04.19 01:38
FlameWarrior: En av de aller største mytene om denne serien. GRRM spesielt, men også serieskaperne, har fått et ufortjent rykte her. Hvis man ser på de faktiske hovedpersonene (POV-karakterer i bøkene) er det veldig få som har dødd, men etter Ned Stark føles det jo sånn.

Å drepe mange av de største karakterene ville aldri gitt mening. Drogo, Red Viper, broren til Dany, Ser Barristan, Tywin, Shae, Rob, Ned, Cat, Robs dame, han tjukke generalen i Winterfell, han gamle duden i Winterfell som alle er større karakterer de første sesongene viser jo at karakterer har fort kan forsvinne. Spesielt det som skjedde med Starksa, Drogo og Red Viper viser at hele story arcs kan forsvinne for å skape nye. 


Det er også grunnen til at denne episoden var jævlig spennende. Hadde serien vært forutsigbar fra sesong 1 så hadde jeg mye lettere kunne forutsi hva som ville skje i siste episode. 

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 01:38
jback: Hvilken slagplan hadde dere lagt?

Den motsatte av det idiotene i denne episoden la. 


Man gir ikke fienden tusenvis av ekstra kropper ved å sende alle hestemennene og soldatene sine rendt inn i en mølje av zombier som ikke kan dø av sverd og piler. Trekk heller ned i kjelleren og drikk vin med Tyrion, tenn vollgravene og la dragene gjøre jobben fra oven.  

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
30.04.19 01:45
Slikkepott: Her tror jeg du må sette deg ned og kjøre en liten revisit av handlingen

Fyll meg inn på hva jeg har glemt da. Hvis jeg ikke husker feil så sa også Roose Bolton at Rob døde fordi han var en fersking innen GoT. 

grock19
grock19Innlegg: 83668
30.04.19 01:48

De kunne gjerne kommet med litt mer info om hva Bran drev på med hele tiden, utenom noe ravnescouting som ikke førte noe sted. 


Regnet ikke med at det ble avgjørende, f eks at han prøvde å worge Night King elns, men det hadde vært litt greit å vite hva han holdt på med, om han hadde noen ideer, eller bare drev og så reruns av The purple wedding eller Pærra elns, mens alle dævvet. 

grock19
grock19Innlegg: 83668
30.04.19 01:49

"Det blir aldri nevnt at Freys er kjent for å backstabbe folk."

Eh.. Jo. 

Men riktignok bare 3 ganger på de 15 første replikkene første gang han blir presentert da, skal sies, så ganske subtilt slik sett. 

 

(Innlegget ble redigert 30.04.19 01:56)

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
30.04.19 01:59
grock19: "Det blir aldri nevnt at Freys er kjent for å backstabbe folk." Eh.. Jo.  Men riktignok bare 3 ganger på de 15 første replikkene første gang han blir presentert da, skal sies, så ganske subtilt slik sett.

Ok, da er det vel jeg som husker feil. Det jeg husker var at Frey satt på sidelinja for å se hvem han skulle alliere seg med, og at Cat i utgangspunktet ikke ville selv om Frey hadde sagt seg lojale til Ned Stark. 

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
30.04.19 02:33

Robb Stark og Catelyn gjorde mye for å havne i den svake posisjonen de endte i og til slutt måtte begeret renne. Robb som giftet seg med Talisa i stedet for en Frey, Cat som slapp løs Jaime og Robb som mistet støtte i sin egen hær da han henrettet noen av mennene sine for å ha myrdet Lannisters.


For å nevne noen eksempler.


Ned derimot var dessverre alt for snill og hederlig som fortalte Cersei alt for å gi henne tid til å komme seg bort med barna.


Det var død som lå i kortene, men som var sjokkerende først og fremst fordi vi er vant til at hovedkarakterer overlever alt i de fleste serier. Nå har GoT blitt som de fleste fordummende serier når det kommer til manus og logiske brister.

Stoner
StonerInnlegg: 12857
30.04.19 03:31
Knaxern: Når Viserion viser seg frem første gangen, så faller deler av Winterfell sin mur når han spyr ut flammene. Men Jon kan fint gjemme seg bak en liten mur uten at den tar skade fra flammene. GG.

Dette er slikt flisespikkeri jeg ikke skjønner at noen gidder å bry seg med.

Stoner
StonerInnlegg: 12857
30.04.19 03:45

Når ble "ulogisk" en alternativ måte å si "dette likte jeg ikke" på? En subjektiv mening om en scene får ikke mer tyngde av at avsender feilaktig trekker inn logikk i vurderingen.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 03:45)

Tormund
TormundInnlegg: 26933
30.04.19 07:47
milfern: Oddsen for at denne tullete spådommen fra forrige uke faktisk blir oppfylt har sunket drastisk. Ufattelig nok.

Eeeey, spådommen om Daario lanserte jeg allerede ved slutten av sesong 7. 


Hva med å følge litt med her.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4045
30.04.19 08:17

Når jeg tar serien for det den har blitt så må jeg si at denne episoden var en visuell nytelse. De treffer skikkelig på å sette stemningen i store deler av episoden. Musikken er magisk.


Men det blir som mange skriver for Hollywood. Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor de ikke benytter anledningen til å drepe en av yndlingene her. Det ville jo også ha vært taktisk smart i form av å skape blest rundt episoden med en skikkelig sjokkeffekt. At Jorah strøyk med på slutten holder liksom ikke helt.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 08:39

Edd og Beric røk jo. Theon sin arc er vel kanskje den beste i serien så langt og han fikk jo en ordentlig redemption i disse episodene. 


Tre karakterer jeg kommer til å savne mer enn Ser Jorah. 


Ingen foran peisstua døde vel? Den scenen bygde jo opp til at i hvert fall en av de burde ha strøket med. Arcen til Brienne hadde vært perfekt å ende her, Jaime sin og for så vidt. Men han er vel ikke helt ferdig enda. 


Ellers er jeg enig i at det ble alt for mye «nå er dere nesten døde, hopper over til nytt klipp, før man ser at de overlevde allikevel» scener. Ikke fan av at The Others plottet er ferdig så fort, allikevel så gleder jeg meg til slaget mot Cersei nå. 


Sitter med veldig ambivalente følelser etter episoden og fått sovet litt på det. Synes Machine og Lew oppsummerer det fint. 

daniekr
daniekrInnlegg: 5340
30.04.19 08:43

Syns hele episoden var nille-utgaven av Helms Deep

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5539
30.04.19 08:44

Likte episoden jeg. Særdeles slitsomt å se på. Storslått! NightKing ble for cocky og stoppet alle spøkelsene litt for tidlig, slik at Arya fikk tatt ham slik det ble klart hun skulle gjøre. Vakkert! 


Gleder meg til etterdønningene i neste episode, kan ikke være rare hæren igjen for å gå mot KL.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
30.04.19 08:49

Håper de starter episoden noen minutter før gårsdagens episode avsluttet slik at vi får se det fra Aryas PPV. Hvis det stemmer at hun tok på seg ansiktet til en White Walker er alt tilgitt.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
30.04.19 08:49

Håper de starter episoden noen minutter før gårsdagens episode avsluttet slik at vi får se det fra Aryas PPV. Hvis det stemmer at hun tok på seg ansiktet til en White Walker er alt tilgitt.

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5539
30.04.19 08:55

Hyggelig at D&D er uforutsigbare ved at de lar så mange hovedpersoner leve. Og at Jon vaset rundt som en hodeløs kylling og heller ikke fikk duell med NightKing, i stedet for å gjøre nytte for seg. Om det motsatte hadde skjedd ville kritikken haglet pga forutsigbarhet.

pompel123
pompel123Innlegg: 5551
30.04.19 08:55
Kælighet: Hvis det stemmer at hun tok på seg ansiktet til en White Walker er alt tilgitt.

Kan nesten ikke forstå noe annet..

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg