Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
30.04.19 09:00
grock19: Regnet ikke med at det ble avgjørende, f eks at han prøvde å worge Night King elns, men det hadde vært litt greit å vite hva han holdt på med, om han hadde noen ideer, eller bare drev og så reruns av The purple wedding eller Pærra elns, mens alle dævvet.

Kanskje han bare ønsket å følge med på hva som skjedde?

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4045
30.04.19 09:10
grock19: De kunne gjerne kommet med litt mer info om hva Bran drev på med hele tiden, utenom noe ravnescouting som ikke førte noe sted. 
Regnet ikke med at det ble avgjørende, f eks at han prøvde å worge Night King elns, men det hadde vært litt greit å vite hva han holdt på med, om han hadde noen ideer, eller bare drev og så reruns av The purple wedding eller Pærra elns, mens alle dævvet.

Mulig han viste hva som skulle skje hele tiden og bare lot alt utspille seg(fulgt med på at det skjedde som han trodde). Han ga jo kniven til Arya tidligere.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4045
30.04.19 09:13
Kælighet: Håper de starter episoden noen minutter før gårsdagens episode avsluttet slik at vi får se det fra Aryas PPV. Hvis det stemmer at hun tok på seg ansiktet til en White Walker er alt tilgitt.

Kan scenen hvor hun snek seg innpå Jon i episode 1(?) være nøkkelen? Han ble veldig overrasket da hun sto rett bak han uten at han hadde registrert noe. Det kan jo såklart være at hun bare var stealth, evt om det var en tunnel eller noe lignende i nærheten.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
30.04.19 09:14
idiomatisk: Det er jo helt sjukt at folk fortsatt bruker HBO Nordic. De leverer en helt fantastisk ubrukelig tjeneste og har gjort det siden Game of Thrones startet opp. Dette har blitt nevnt vært eneste år siden GoT ble lansert.

Godt gjort siden GOT var ferdig med to sesonger da HBO Nordic ble lansert. 

Når det er sagt så ja: kvaliteten er alt for dårlig selv om appen for Apple TV har blitt bedre enn hva den var tidligere (regner med at det gjelder andre apper også).

I US så er kvaliteten via HBO Now og HBO Go dårlig hvis man ser serien de første timene etter at den er lagt ut, men man får høyere bitrate hvis man ser på senere. Har lest påstander at det er bedre bilde dersom man kjøper HBO via Amazon, men det høres merkelig ut at Amazon skal sende bedre bilder enn hva HBO selv gjør.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
30.04.19 09:25
TomBrady_12: Kan scenen hvor hun snek seg innpå Jon i episode 1(?) være nøkkelen? Han ble veldig overrasket da hun sto rett bak han uten at han hadde registrert noe. Det kan jo såklart være at hun bare var stealth, evt om det var en tunnel eller noe lignende i nærheten.

Jeg vet ikke hvordan de har plassert Godswood i serien, men dersom den ligger helt sør så er det naturlig at det ikke er like vanskelig for Arya å kjempe seg dit siden det største kaoset kommer fra nord.

At Arya klarer å løpe til Bran er faktisk en av de shortcut'ene som plager meg minst. Antageligvis siden det har vært så mange shortcuts siden sesong 7 at man blir vant til dem.

Mysterio19
Mysterio19Innlegg: 2412
30.04.19 09:30
Pinkieez: Smått utrolig at 5 % har ratet episoden som 1/10 på IMDB. Greit nok at folk ikke synes den er 10/10, men ærlig talt?

Helt vilt å gi den 1/10, ja, men at nærmere 75 % gir den en perfekt 10/10 synes jeg også er merkelig. 

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 09:56
daskedusken: Om det motsatte hadde skjedd ville kritikken haglet pga forutsigbarhet.

Det handler ikke om forutsigbarhet eller uforutsigbarhet, men hva som gir narrativ mening. Man kan ikke både oversvømme Winterfell med horder av zombier og gi nesten alle karakterene magisk plott armor. Man kan ikke både fremstille The Night King som en ustoppelig naturkraft og så magisk dra opp Arya-kortet i aller siste liten.

Manusforfatterne lider av "have your cake and eat it too"-syndromet. Det er det mange reagerer på. 


 

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 09:57
Mysterio19: Helt vilt å gi den 1/10, ja, men at nærmere 75 % gir den en perfekt 10/10 synes jeg også er merkelig.

Ingen burde være overrasket over at folk på internett mangler nyanser. 

djsturm
djsturmInnlegg: 35470
30.04.19 10:12
daskedusken: Gleder meg til etterdønningene i neste episode, kan ikke være rare hæren igjen for å gå mot KL

De må vel hente over Second Sons fra Slavers Bay...

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 10:12
Trehjulssykkel: Ok, da er det vel jeg som husker feil. Det jeg husker var at Frey satt på sidelinja for å se hvem han skulle alliere seg med, og at Cat i utgangspunktet ikke ville selv om Frey hadde sagt seg lojale til Ned Stark.

Det at de visste at Frey var en sleiping, er fremdeles ikke nok til å si at Cat og Robbs handlinger er ulogiske (som visse hevder). Etter år med suksess på slagmarken hadde de blitt seiersvante og arrogante, og det var ingenting som tilsa for dem at et lite ekteskapsbrudd ville resultere i at Frey både skiftet allianse og slaktet ned alle de som sviktet han.


Faktisk vil jeg påstå at det hele fremstår som ganske så logisk og troverdig. Når en fraksjon vokser seg store og sterke, har den parten en lei tendens til å både undervurdere og glemme alle de mindre spillerne de har handlet med opp gjennom årene. Spesielt en fraksjon som Stark, som gjentatte ganger har undervurdert hvor mørke og onde andre kan være.  

superknott
superknottInnlegg: 1043
30.04.19 10:19

Jeg og kona satt i spenning i hele episoden over hvem som døde og hvem som overlevde. Når man sitter med økt puls hele episoden så tenker jeg at de som lagde episoden har gjort en veldig god jobb. Ja man kan alltid lete etter logiske brister - men dette er fantasy. Det er ikke logisk at en dame kan sette en rekke sverd i fyr og flamme ved å si noen ord - men serien har aldri gitt seg ut for å bare være logisk og sunn fornuft vel?

 

At vi hele tiden trodde at noen skulle dø ble det litt mye av på en måte - men på den annen side så visste de jo hva de drev med for veldig mye av innholdet i episoden handler jo om "Hvem dør og hvem dør ikke" og det var jo litt av moroa også det - og sitte og tenke: "Oi nå ryker han - nå ryker hun".

 

Så var det færre som røk en vi kanskje trodde - men mange døde også! Og vi vet jo ikke hva som skjer i de neste episodene - er jo litt morsomt om noen av dem  som overlevde dette episke slaget plutselig dør på en lettvint måte i de neste episodene - så vanskelig å dømme før serien er over. :)

 

Den mest logiske bristen for meg i denne episoden var jo Beric som ble overfalt i korridorene og bitt/stukket en rekke ganger mens Arya og Hunden løper fra han - hvorpå han i neste øyeblikk har samlet krefter til å sprinte forbi en rekke døde og komme inn rett bak dem inn døra. Hadde vært bedre om han bare døde i korridoren...

 

Forøvrig var jeg sikker på at Arya var Bran in disguise og at Bran ville drepe NK og så reise seg og dra av masken.
Det var jo ikke overraskende at Arya drepte NK, det satt vi bare å ventet på her - spesielt etter at heksa confirmer at hun skal drepe noen med blå øyne.
En teori herfra om hvordan Arya kom seg inn er jo at hun ble droppet fra luften over hodet til NK. Hva om alle ravnene til Bran plukket opp Arya og fløy henne inn? At det var det Bran drev med? Hvis en haug med ravner ville klart å løfte Arya da?
Den gamle TER sa jo til Bran for mange sesonger siden at han ikke ville gå igjen men han ville fly. Og det var jo nettopp det han brukte episoden til - å fly rundt. Bare for å rekognisere eller var det noe mer mening bak? Jeg håper det ihvertfall! Ville vært litt mer logisk.

Forøvrig skjønner jeg ikke alle som klager på at NK ble bygget opp i 8 sesonger for så å dø? Det måtte jo bli et klimaks en gang? Hva skulle til? At han satt igjen med verdensherredømme? Er jo ikke dette litt av serien at folk dør uventa? :) Selv om det kanskje ikke var så uventa læll da.

Synes det var en glitrende episode - og grunnen til at Jamie ikke døde kan jo være fordi han ikke bare ender opp som kingsslayer men kanskje også queenslayer om han dreper Cersei.

Det eneste minus jeg ser er at jeg gjerne skulle sett flere WhiteWalkers i kampen. Hadde vært mye gøyere om det var en WW Arya gjemte seg for i biblioteket - eller at en WW drepte Jorah og rett før han skal drepe Dany så dreper Arya NK. Eller at vi ihvertfall fikk se en WW drepe en eller annen kjent person.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 10:19)

Vahlley
VahlleyInnlegg: 67876
30.04.19 10:25
superknott: En teori herfra om hvordan Arya kom seg inn er jo at hun ble droppet fra luften over hodet til NK. Hva om alle ravnene til Bran plukket opp Arya og fløy henne inn? At det var det Bran drev med? Hvis en haug med ravner ville klart å løfte Arya da?
Den gamle TER sa jo til Bran for mange sesonger siden at han ikke ville gå igjen men han ville fly. Og det var jo nettopp det han brukte episoden til - å fly rundt. Bare for å rekognisere eller var det noe mer mening bak? Jeg håper det ihvertfall! Ville vært litt mer logisk.

Hva med teorien om at Arya var ikledd ansiktet til en White Walker og sto ved siden av Night King hele tiden?

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
30.04.19 10:26
superknott: Ja man kan alltid lete etter logiske brister - men dette er fantasy. Det er ikke logisk at en dame kan sette en rekke sverd i fyr og flamme ved å si noen ord - men serien har aldri gitt seg ut for å bare være logisk og sunn fornuft vel?

Jeg har aldri skjønt dette argumentet mot fantasy. Selv fantasy foregår i et univers som har visse regler. Selv om disse [reglene] ikke er de samme som i RL så blir det en veldig dårlig historie dersom de brytes.

djsturm
djsturmInnlegg: 35470
30.04.19 10:42
titan_sable: Selv om disse [reglene] ikke er de samme som i RL så blir det en veldig dårlig historie dersom de brytes.

Eventuelt så må denne type brister bygges opp med en god og grundig bakgrunnshistorie og forklaring.

djsturm
djsturmInnlegg: 35470
30.04.19 10:43
Vahlley: Hva med teorien om at Arya var ikledd ansiktet til en White Walker og sto ved siden av Night King hele tiden?

Neh, hvitevandrere går jo helt i oppløsning når de drepes, og Arya måtte jo hatt et ansikt å ta på seg ...

djsturm
djsturmInnlegg: 35470
30.04.19 10:49

Mine to største innvendinger mot episoden var den heseblesende og hektiske klippingen i de heftigste slagscenene. De kunne ha gitt mange av vinklene og bildene bare et sekund mer, for at seerne kunne oppfatte hvem som holder sverdet. Det ble mer høy puls enn død og skjebne på slagmarken. Jeg holder mer til idealene som f eks ble brukt i filmatiseringen av Helm's Deep.


Den andre innvendingen var at de misbrukte en stor sanse til å gi oss mye mer luftkrig mellom tre mektige drager, også der ble det for mye tåke, vind og høy puls over faktisk kamp i lufta med episke dragekampscener.


Alt i alt treningkast 5 fra meg.

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 11:07
titan_sable: Jeg har aldri skjønt dette argumentet mot fantasy. Selv fantasy foregår i et univers som har visse regler. Selv om disse [reglene] ikke er de samme som i RL så blir det en veldig dårlig historie dersom de brytes.

Folk blander sammen konseptene ulogisk og urealistisk. Fantasy er per definisjon ikke realistisk, men alle gode fortellinger uansett sjanger bør følge sin egne interne logikk.  

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10129
30.04.19 11:27

Hvor i helvete kom Arya fra egentlig? Katapult? 

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 10129
30.04.19 11:31

Forøvrig så må HBO ordne på videokvaliteten. Eller noe. Den er for dårlig. Har et godt fjernsyn og internett, men den første halvtimen var det lite å rope hurra for. Så streamet resten av episoden fra et annet sted, helt tipp topp kvalitet. 


Merket det med en eneste gang at det var mye bedre enn på HBO sin spiller. Hva er greia med det? 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
30.04.19 11:32
superknott: Den mest logiske bristen for meg i denne episoden var jo Beric som ble overfalt i korridorene og bitt/stukket en rekke ganger mens Arya og Hunden løper fra han - hvorpå han i neste øyeblikk har samlet krefter til å sprinte forbi en rekke døde og komme inn rett bak dem inn døra. Hadde vært bedre om han bare døde i korridoren...

Dette er jo ganske vanlig. Man lever noen ekstra sekunder på adrenalinet før man dæver. Har sett videoer av folk som har blitt pepret med kuler, løper 10 meter, før de segner om og dør. Synes dette var en god og realistisk fremstilling. De kunne gått i fella med å ha en tåpelig monolog tilslutt. 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6872
30.04.19 11:33
superknott: Forøvrig skjønner jeg ikke alle som klager på at NK ble bygget opp i 8 sesonger for så å dø? Det måtte jo bli et klimaks en gang? Hva skulle til? At han satt igjen med verdensherredømme? Er jo ikke dette litt av serien at folk dør uventa? :)

Serien åpnet med WW, og sånn sett burde den slutte med WW. Den heter jo Song of Ice and Fire. 

superknott
superknottInnlegg: 1043
30.04.19 11:35
Vahlley: Hva med teorien om at Arya var ikledd ansiktet til en White Walker og sto ved siden av Night King hele tiden?

Hvorfor skulle hun isåfall ta av seg det ansiktet før hun drepte NK? Virker litt ulogisk i mitt hode ihvertfall.

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 22463
30.04.19 11:37

Denne episoden måtte jo komme, men den var jo ganske så kjedelig. Slike slossscener burde vært korte og blodige. Glad vi er ferdig med den så vi kan få litt maktspill i de tre siste episodene.

Og finne ut hvem Night King er. Jeg tipper en Stark.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 11:37)

HenrikSS
HenrikSSInnlegg: 4848
30.04.19 11:40
superknott: Den mest logiske bristen for meg i denne episoden var jo Beric som ble overfalt i korridorene og bitt/stukket en rekke ganger mens Arya og Hunden løper fra han - hvorpå han i neste øyeblikk har samlet krefter til å sprinte forbi en rekke døde og komme inn rett bak dem inn døra. Hadde vært bedre om han bare døde i korridoren...

Den logiske bristen at fyren som har blitt drept og gjenopplivet titalls ganger overlevde litt lenger enn naturlig?

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4045
30.04.19 12:05
oddvar_kjempebra: Og finne ut hvem Night King er. Jeg tipper en Stark.

Lignet ikke på en stark da vi så han i sesong 6 hvertfall. Dvs at han ikke hadde svart hår. Tror ikke de legger noe mer i det enn at vi fikk se at det var en av the first men som ble frovandlet til the night king av children of the forest.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12632
30.04.19 12:07
Trehjulssykkel: Fyll meg inn på hva jeg har glemt da. Hvis jeg ikke husker feil så sa også Roose Bolton at Rob døde fordi han var en fersking innen GoT.

De var jo ikke i "the red wedding" fordi Rob skulle gifte seg med en Frey, de var der for å prøve å redde alliansen etter at Rob hadde brutt avtalen om å gifte seg med en Frey (hvor også Arya var lovet bort).


Hvis man skal henge seg opp i valg, hva som er logisk og hva som er ulogisk, så ser jeg ikke helt hvorfor man ikke skal inkludere the red wedding, utifra hva både Rob og Cat hadde gjort tidligere, kjennskapen til Frey, 


 

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5539
30.04.19 12:22

Arya kunne vel snike seg frem fordi NK hadde stanset alle spøkelsene?

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
30.04.19 12:38

Altså, ting "har får ikke konsekvenser" fordi Bran sørger for det. For å få det til har han på kynisk vis ofret Hodor, Stark brødrene sin fetter og Theon. Blandt annet. Jeg må si meg uenig i mye av kritikken deres her. 

Rome77
Rome77Innlegg: 10063
30.04.19 12:41

Synes storyen generelt halter som bare f... nå mot slutten. Karkakterene blir gradivs enklere og enklere og alt kokes ned til good vs evil i en politisk korrekt innpakning...

mcdermott
mcdermottInnlegg: 66155
30.04.19 12:43
TheUnitedWay: Merket det med en eneste gang at det var mye bedre enn på HBO sin spiller. Hva er greia med det?
Klikk for å gå tilbake til toppen