Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
HeskeyTime
HeskeyTimeInnlegg: 9009
30.04.19 16:00
-Jolla: Her må jeg si meg enig med WaltonBreckRd, faktisk litt befriende å være kvitt denne horden med døde menn som kun fungerer som en overhengende fare for Westeros mens alle driver på med politikk og ignorerer dem, nå kan man fokusere på kampen mellom Cersei og Daenerys, og alle problemene som eksisterer etter at man har en vinner, som jo kan være meget interessant.

Enig.


Folk klager (med rette) over hvordan Game of Thrones er blitt mindre politisk med mangel på klassescener som Varys og Littlefinger kunne herje i, men dette kommer jo på grunn av at  hovedfokuset ligger på Night King og de døde. Likevel blir mange skuffet over at Night King ikke vinner i Winterfell og ikke kommer seg til Kings Landing, som ville tatt opp hele sesongen. Glad de døde heller ikke tok livet av så mange hovedpersoner, da en av mine favorittgreier her er å se den videre utviklingen til karakterene som begår drapene. Night King er rett og slett endimensjonal og en "kjedelig" skurk.

milfern
milfernInnlegg: 71421
30.04.19 16:09
HeskeyTime: Night King er rett og slett endimensjonal og en "kjedelig" skurk.

Det trengte han ikke å være, og flere ventet på svar på hva som egentlig var motivasjonen hans. Nå ser det ut som det ikke var noe mer enn Sauron v2.0 likevel.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4045
30.04.19 16:19

De som lager serien kan jo ikke gjøre noe med at Night King er endimensjonell, det er jo bare sånn han er. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 16:24
HeskeyTime: men dette kommer jo på grunn av at  hovedfokuset ligger på Night King og de døde. Likevel blir mange skuffet over at Night King ikke vinner i Winterfell og ikke kommer seg til Kings Landing, som ville tatt opp hele sesongen.

Det jeg har trukket i fra denne diskusjonen er at, som du skriver først, alt hovedfokuset har ligget på WW og Night King. Så kommer man til selve slaget, og så var det ikke "verre" enn dette. Nesten alle overlevde, og etter episoden så fremstår ikke Night King og The Others som en så stor trussel som serien selv har bygget de opp til.

Selv om nerven lå der under episoden, så blir det et slags antiklimaks nå. 

PeakOfEternaILight
PeakOfEternaILightInnlegg: 600
30.04.19 16:24
FinnHenning: The Knight King Og  Knight's King er to forskjellige skikkelser ;) Liten pirk bare:)

Og The Knight of Pop er en annen skikkelse enn det igjen.


For øvrig enig i at Night King er endimensjonal. Han burde gjort noen ablegøyer og dratt et par vitser, eller noe. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 16:28
TomBrady_12: Lignet ikke på en stark da vi så han i sesong 6 hvertfall. Dvs at han ikke hadde svart hår. Tror ikke de legger noe mer i det enn at vi fikk se at det var en av the first men som ble frovandlet til the night king av children of the forest.

Starks er jo kjent for å ha mørkt brunt/brunt hår, ikke svart. 

Svart hår er Baratheon. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 16:32

Hvem var det som forresten ble tatt i nede i krypten? Gilly?

Er det en scene jeg skjønte lite av så var det scenen med Arya, Sandor og Melisandre. Hvor i alle dager løp Arya(annet enn mot NK ofc). Hvorfor tok de ikke den veien med en gang? Hvorfor fulgte ikke Sandor etter? Skulle han slåss alene mot WW? 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17832
30.04.19 16:33
FinnHenning: The Knight King Og Knight's King er to forskjellige skikkelser ;) Liten pirk bare:)

The Night King eksisterer ikke i bøkene. The Night's King eksisterer ikke i TV-serien (og usikkert om han eksisterer i bokserien, eller kun er en historie.) Ingen av navnene skrives med K foran night.

Når George R.R. Martin ble spurt spørsmål om the Night King, så svarte han at han kaller ham the Night's King selv.

 

Denne skikkelsen som man får høre litt om gjennom Old Nan sine historier levde 6000-8000 år før "moderne" tid, og som aldri var beskrevet som død eller lignende, men bare en Lord Commander som erklærte seg selv som konge, er nok der TV-serien har dratt inspirasjonen når de skapte The Night King.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 16:42)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17832
30.04.19 16:35
TomBrady_12: De som lager serien kan jo ikke gjøre noe med at Night King er endimensjonell, det er jo bare sånn han er.

Det er jo DnD som har skapt the Night King, så de kunne nok gjort hva de ville med ham, men helt fra starten har denne hæren kun vært en død horde som dreper og som tilsynelatende aldri snakker men blir kontrollert av hver sin "White Walker" og kommuniserer telepatisk.

Son
SonInnlegg: 8442
30.04.19 16:44

Hvorfor har folk fått for seg at alle må dø? Fordi sesongen ender så skal de plutselig slakte 90% av karakterene på en sesong. En karakter som Sam kommer åpenbart til å leve videre. Når folk sitter sånn og sier "Hva er det Bran har å komme med videre". Hvorfor trenger han å dø av den grunn om han ikke gjør noe annet enn å leke med kråkene sine?

Det ville ikke vært tilfredsstillende overhode og de ville ikke fått den "verdige" avslutningen som mange fortjener. Om karakterene er "gode" så kommer de til å dø på en eller annen måte som en "helt". Det betyr oppbygging og mer screen time. 

Du kan ikke bare la Jon Snow bli løpt over av masse WW. Ferdig. 
Det er jo bare å se hvor mye dere sipper over at Night King døde for fort eller for lett. Det var ingen indikasjon på at han skulle dø, men plutselig så døde han. Da ble dere sinte.

Men enkelte av dere ville jo at ekstremt flere karakterer bare skulle bli slaktet på en og samme episode. Som man tross alt har "vokst opp med i samtlige sesonger" bare skulle blitt nedsablet av WW. Det er så veldig lite "spesiell avslutning" for så store karakterer. Du må gjerne ha noe unikt. 

Takk gudene for at de ikke gjorde det. 

FinnHenning
FinnHenningInnlegg: 1472
30.04.19 16:44

Night ikke Knight ja:)

FinnHenning
FinnHenningInnlegg: 1472
30.04.19 16:47

Enig Son . Hadde blitt drita kjedelig om alle daua. Hvem skulle angrepet Kings Landing? I det slaget derimot kommer flere av  våre kjære til å dø;)

milfern
milfernInnlegg: 71421
HeskeyTime
HeskeyTimeInnlegg: 9009
30.04.19 16:49
LaGoeba: Det jeg har trukket i fra denne diskusjonen er at, som du skriver først, alt hovedfokuset har ligget på WW og Night King. Så kommer man til selve slaget, og så var det ikke "verre" enn dette. Nesten alle overlevde, og etter episoden så fremstår ikke Night King og The Others som en så stor trussel som serien selv har bygget de opp til. Selv om nerven lå der under episoden, så blir det et slags antiklimaks nå.

Ganske enig i det du også sier, jeg føler bare at folk overreagerer med hvor stort antiklimakset var grunnet haugevis av store fan-teorier som aldri var tenkt i på av verken D&D eller GRRM, og hvordan mange karakterer sine arcer virket ferdigskrevet etter peisscenen.


Skulle gjerne sett flere dødsfall hos mindre karakterer som Gilly og Missandei, for å se reaksjonene til folk som Grey Worm og Sam i episodene fremover, som det nå ikke ligger noen historier rundt. Men samtidig, forhåpentligvis slipper vi dermed mye av dem i de siste episodene, og kan heller fokusere rundt viktigere roller. Tror de fleste av hovedkarakterene vi trudde skulle dø har en rolle å spille, da spesielt Brienne med Jaime (og Cersei). 

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
30.04.19 16:53

Man kan si hva man vil med episoden, men syntes denne episoden er som de andre der man fikk store overraskelser. Det vil si den har skapt mye debatt blant seerne. Mange var misfornøyde og mange fornøyde. Og slik har GOT alltid vært. 

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5277
30.04.19 16:53

Som noen andre har skrevet andre steder før meg. 

 

Sesong 1: «Å herregud. Jeg kan ikke fatte at de drepte den karakteren. Jeg er så utrolig skuffa!»

 

De samme folka nå 

 

Sesong 8: «Å herregud. Jeg kan ikke fatte at de ikke drepte den karakteren. Jeg er så utrolig skuffa!»

 

 

(Innlegget ble redigert 30.04.19 16:53)

milfern
milfernInnlegg: 71421
30.04.19 16:55

Season 1: Winter is coming
Season 5: Winter is coming
Season 7: Winter is coming

Season 8 episode 3: Well glad that´s over


----
Season 4: "you will never walk again, but you will fly"
Season 8: Bran wargs into a birds, makes a loop around Winterfell.
----

(Innlegget ble redigert 30.04.19 16:55)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 16:55
milfern: Fasit.

So if Arya can sneak past hordes of undead, the white walker generals and the night king himself, do they really expect us to think Cersei is a threat after all that build up?

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 17:05
HeskeyTime: Ganske enig i det du også sier, jeg føler bare at folk overreagerer med hvor stort antiklimakset var grunnet haugevis av store fan-teorier som aldri var tenkt i på av verken D&D eller GRRM, og hvordan mange karakterer sine arcer virket ferdigskrevet etter peisscenen.

Vel, når enkelte av disse teoriene egentlig høres bedre ut, så er det litt "skuffende" at dette er resultatet. Som noen skrev før her, så er episoden ganske estetisk nydelig(når man får se hva som skjer riktignok) og har en nerve det er lenge siden jeg har kjent på. 

Men la oss ta scenen fra Hardhome. Da fikk vi endelig se hvor fryktinngytende WW egentlig skulle være. Så underveis i slaget så mister man litt følelsen av at dette er så skummelt, fordi det skiftes fokus hele tiden når noen nærmer seg å være i fare. Hvordan i alle dager overlevde Jon når han stod dere alene mot alle som hadde dødd utenfor portene? Det ikke det at man ønsker at det skulle dø masse favoritter i denne episoden, men når man får de scenene man får servert, så gir det ikke noen mening i at det ikke døde flere av de. Brienne og Jaime, hvordan overlevde de der de stod helt alene? Tormund? 

Det er enkelte valg man tar underveis i produksjonen som gjør at teoriene høres bedre ut enn det man fikk servert. 

Jeg likte episoden, men GoT har lagt sin egen list så sinnsykt høyt. Resultatet klarte ikke helt å nå forventningene, som de selv har bygd opp. Derav antiklimakset. 

Miguel har heldigvis en episode igjen, og da håper jeg at vi er mer tilbake til Battle of Bastards nerver igjen.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14552
LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 17:14
Crabsen: Endelig er den her

jon : spent the entire 8 season isolated from any plotpoint but north the wall and WW....his entire story revolve around them...fought them killed them and did everything he could in preparation for the long night

jon during the long night : trying not to fall on his ass , didn't do anything of significant....screamed at a dragon like a retard while his little sister who didn't know WW exist until few weeks ago got the big kill

look how they massacred my boy.....he should've stayed dead

Haha, folk er ikke spesielt fornøyd nei..

(Innlegget ble redigert 30.04.19 17:15)

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
30.04.19 17:14

Nå som vi endelig er ferdig med zombiene er jeg spent på fortsettelsen. Jeg har på følelsen av at vi får noen artige twists.

Olavhp97
Olavhp97Innlegg: 275
30.04.19 17:18
HeskeyTime: Skulle gjerne sett flere dødsfall hos mindre karakterer som Gilly og Missandei, for å se reaksjonene til folk som Grey Worm og Sam i episodene fremover

Dette. Spesielt Gilly. Sam overlever slaget på mirakuløst vis bare for å finne Gilly (kanskje lille Sam også?) død i krypten. 


Når det gjelder teoriene om å hente Second Sons over sjøen så har vel Euron allerede gjort det til en umulighet? Daenerys sin flåte ble jo knust. Ikke at jeg hadde blitt overrasket om D&D velger å ignorere dette. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
30.04.19 17:22
LaGoeba: look how they massacred my boy.....he should've stayed dead

Herregud så mye grining xD

AlphaBeast
AlphaBeastInnlegg: 11699
30.04.19 17:44
Crabsen: Scenen der NK faller av dragen blir bedre og bedre hver gang jeg ser den, så casual at det skal ikke gå ann

Link, evt tidspunkt i episoden?

Sarella
SarellaInnlegg: 16916
30.04.19 17:50
milfern: Fasit.

Jepp, endelig en som kan tenke selv.

FinnHenning
FinnHenningInnlegg: 1472
30.04.19 17:55

Hvordan overlevde Jon? WW angrep han ikke. Hvorfor ba ikke NK de om å gjøre det? Vet ikke, men mulig han ikke ville drepe han enda;)

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14552
30.04.19 17:57
AlphaBeast: Link, evt tidspunkt i episoden?

53:43 i episoden

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 18:00
WaltonBreckRd: Herregud så mye grining xD

I denne episoden så var han jo nærmest ubrukelig. Eller, han gjorde veldig lite nytte for seg, bortsett fra de to minuttene han hjalp fronten med dragen sin. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 18:02
FinnHenning: Hvordan overlevde Jon? WW angrep han ikke.

Du så ikke at Jon stod helt alene utenfor portene og sloss mot alle WW der? Det kan godt være at NK bare ville ha han oppholdt, men det gir virkelig ikke noen mening i at han ikke bare kunne ha rent ned Jon med de han vekket til live etter at jagde bort Dany. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg