Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 18:18
Son: Men enkelte av dere ville jo at ekstremt flere karakterer bare skulle bli slaktet på en og samme episode. Som man tross alt har "vokst opp med i samtlige sesonger" bare skulle blitt nedsablet av WW. Det er så veldig lite "spesiell avslutning" for så store karakterer. Du må gjerne ha noe unikt.

Enda en som ikke forstår kritikken.

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 18:19
MensenErnst: Sesong 1: «Å herregud. Jeg kan ikke fatte at de drepte den karakteren. Jeg er så utrolig skuffa!»   De samme folka nå    Sesong 8: «Å herregud. Jeg kan ikke fatte at de ikke drepte den karakteren. Jeg er så utrolig skuffa!»

Der også.


Mye stråmenn i tråden ja.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14204
30.04.19 18:49
Son: Hvorfor har folk fått for seg at alle må dø? Fordi sesongen ender så skal de plutselig slakte 90% av karakterene på en sesong. En karakter som Sam kommer åpenbart til å leve videre. Når folk sitter sånn og sier "Hva er det Bran har å komme med videre". Hvorfor trenger han å dø av den grunn om han ikke gjør noe annet enn å leke med kråkene sine?
Det ville ikke vært tilfredsstillende overhode og de ville ikke fått den "verdige" avslutningen som mange fortjener. Om karakterene er "gode" så kommer de til å dø på en eller annen måte som en "helt". Det betyr oppbygging og mer screen time.
Du kan ikke bare la Jon Snow bli løpt over av masse WW. Ferdig. Det er jo bare å se hvor mye dere sipper over at Night King døde for fort eller for lett. Det var ingen indikasjon på at han skulle dø, men plutselig så døde han. Da ble dere sinte.
Men enkelte av dere ville jo at ekstremt flere karakterer bare skulle bli slaktet på en og samme episode. Som man tross alt har "vokst opp med i samtlige sesonger" bare skulle blitt nedsablet av WW. Det er så veldig lite "spesiell avslutning" for så store karakterer. Du må gjerne ha noe unikt.

Det er ganske riktig The Hollywood Way. Alt er enkelt; de gode er gode, de onde er onde. De gode skal leve, uansett hva slags håpløs situasjon de kommer opp i. Noe eller noen kommer dem alltid til unnsetning, helst i siste sekund - og om de absolutt må dø så skal det ikke skje som for vanlige dødelige. De kan til nød ofre seg mens de redder livet til en enda større helt.

 

For så vidt greit nok. Det har kommet mye fin underholdning ut av den formelen, til og med i episoden som diskuteres. Det er mye å glede seg over visuelt (i hvert fall av det som er mulig for seerne å få med seg), det er heseblesende action, redsel og klaustrofobi. Dragescenene er storslåtte og lydsporet er spot on.

 

De første 12 minuttene (typisk nok før så mye som en uppercut er utdelt) er aldeles fabelaktige, helt frem til de som styrer slaget på "vår" side bestemmer seg for å fóre hæren til Nights King med 10 000+ Dothrakier. Det gir for så vidt to minutter med fantastiske bilder, og uhyggen som følger med at lysene sluk(k)es av døden, men selve manøveren er det glade vanvidd. Det har absolutt intet vettugt for seg, utover scenografi. Jeg begynte også å ane hvor det bar hen med hovedkarakterene da Ser Friendzone var en av en håndfull ryttere som kom seg tilbake. Her var det så ingenlunde rom for at en hovedkarakter bare skulle forsvinne ut i natten.

 

Etter hvert som andre karakterer, i tråd med Hollywood-oppskriften, unnslapp den sikre død så forsvant også spenningen. Det var fortsatt flotte scener, action og fine bilder (tror jeg), men nerven var borte. Det er farsken meg godt gjort i en episode hvor alt var lagt opp til at forsvarsverkene kom til å bli overløpt av en milliard rabiate skjeletter.

 

God underholdning på sine premisser, men premissene har blitt fundamentalt endret siden de første sesongene. Det var en briljant historiefortelling, nå er det en over middels god serie med jævlig stort budsjett som muliggjør at ting kan gjøres imponerende.

 

 

(Innlegget ble redigert 30.04.19 18:54)

Tormund
TormundInnlegg: 26933
30.04.19 18:52
Brezjnev: De gode skal leve, uansett hva slags håpløs situasjon de kommer opp i.

Chuck Norris og Steven Seagal har bygget seg en karriere på dette.

Bml-93
Bml-93Innlegg: 998
30.04.19 19:05

Problemet mitt med serien nå er ikke nødvendigvis det at det ikke er flere karakterer som dør, men mer det at de gang på gang blir satt i situasjoner som det burde vært umulig for dem å komme seg levende ut fra. Nå blir de alltid reddet av en eller annen form for deus ex machina.

Hovedsakelig så har jeg ikke så veldig mye i mot akkurat det innenfor kommersiell fantasy, men Game of Thrones har i tidligere sesonger hatt som vanemerke å bryte med vante sjangerkonvensjoner. Når serien har ønsket å holde karakterene sine i live, så har de aldri blitt skrevet inn i situasjoner som de ikke kan komme seg ut i fra uten at det bryter med seriens logikk eller at det må benyttes enkle løsninger for å få de ut fra situasjonen.

Slik er det ikke lenger nå og det er litt skuffende.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14204
30.04.19 19:05
Tormund: Chuck Norris og Steven Seagal har bygget seg en karriere på dette.

I hvert fall førstnevnte har gitt oss mye kvalitetssøppel.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17306
30.04.19 19:11

Men (enda en) shoutout til Ramin. Scoren er så on point hver jævla gang. 


En episode til med Nutter(som hadde episode 1 og 2) og en til med Miguel før D&D tar showet i siste episode. 


Episode 5 er ganske obvious hva som kommer til å skje, men spent på Nutter sin. Bare forflytning av hærer?

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
30.04.19 19:45
LaGoeba: Men (enda en) shoutout til Ramin.

Man kan si hva man vil om resten av episoden, men scenen hvor NK rusler mot Bran er fantastisk. Den kombinasjonen av musikk og bilde er gåsehudfaktor av en annen verden. Beste jeg har sett i TV-sammenheng på lang, lang tid.

fazz
fazzInnlegg: 26155
30.04.19 19:49
LaGoeba: jon : spent the entire 8 season isolated from any plotpoint but north the wall and WW....his entire story revolve around them...fought them killed them and did everything he could in preparation for the long night jon during the long night : trying not to fall on his ass , didn't do anything of significant....screamed at a dragon like a retard while his little sister who didn't know WW exist until few weeks ago got the big kill look how they massacred my boy.....he should've stayed dead

>>> Jon har jo ALLTID tatt gale avgjørelser og vært håpløs når det kommer til kamp og strategi. Han er kanskje en av de beste når det gjelder å sloss, men det er jo bare fordi han får så sinnsykt mye trening pga alle de gale valgene han gjør gang etter gang og havner i situasjoner der han må sloss for harde livet frem til noen kommer å redder han. 

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
30.04.19 20:11

Spoiler tror jeg:

 

- Alle disse "reddet i siste øyeblikk" hendelsene er pga Bran. Bran er den farligste i Westeros uten tvil.

Og er du ikke viktig nok, så ofres du på ganske nådeløst og kynisk vis. Som Hodor og Theon.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 20:13)

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
30.04.19 20:17
Bml-93: men mer det at de gang på gang blir satt i situasjoner som det burde vært umulig for dem å komme seg levende ut fra. Nå blir de alltid reddet av en eller annen form for deus ex machina.

Det kalles ikke deux ex machina, det kalles for Bran Stark eller 3 eyed raven eller hva han her.

Jeremenko
JeremenkoInnlegg: 8909
30.04.19 20:31

Har tatt på meg sølvpapir-tenke-hatten min. Tror symbolene rundt NK har noe med det weirwood-treet å gjøre. Theon dør som følge av at NK stikker noe greier gjennom han. Theon = ny NK. Du leste det her først.

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 20:31

Jeg er litt overrasket over de som mener at plott og karakterutvikling har blitt tynn suppe nå - det har man jo sett helt siden serien forlot bøkene. At det er såpass lite substans bak utviklingen i s8 er kjedelig (ettersom bøkene kanskje aldri blir ferdig og sette er hva vi får), men at man lar seg overraske eller irritere må jo være fordi man har lukket kritisk sans helt ute i s6 og s7.


Ettersom serieskaperne angivelig vet i grove trekk hvordan serien er tenkt endt av GRRM kan man vel anta at WWs skal stoppes i Winterfell (hvem så det komme liksom) i bøkene også og at det som skjer med tronen mot slutten av serien kanskje sånn «ca» stemmer med det som kommer til å skje i bøkene (om enn ekstremt forenklet), men bak der finnes det jo ingenting av substans eller intern logikk i tv serien. Synd, men langt ifra overraskende. I bøkene vil det i det minste være tid og rom for å utbrodere noe om motivasjonen til WW så ikke de føles nærmest  som en eneste gigantisk red herring strekt utover 8000 år når Cersei var den egentlige episke fienden.

Son
SonInnlegg: 8441
30.04.19 20:41

Arya og lista er det dummeste som har skjedd serien. 

Så fort de begynner med slikt så vet man jo at hun kommer til å fullføre den.

Ganske sykt at hun liksom skal få "avslutte" alt. "No one expected Arya" bullshit. Ingen forventer at noen andre enn hu skal få avslutte ting om dagen. 

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 20:43

Det jeg personlig ble ganske overrasket over er at ikke de benyttet slaget til å drepe noen av hovedkarakterene. Flere av de som var modne for det, som Arya, The Hound (selv om jeg forstår at det er vanskelig å motstå Cleganebowl), Jamie og/eller Brienne, Sansa, Sam eller Tyrion. Lista er nok lenger. Dette hadde jo scoret fanpoeng - og tilsvarene grining når de alle overlevde stort sett helt umulige situasjoner. Kudos for Jorah da, det var en passende død.

HeskeyTime
HeskeyTimeInnlegg: 9009
30.04.19 20:50
Son: Arya og lista er det dummeste som har skjedd serien.  Så fort de begynner med slikt så vet man jo at hun kommer til å fullføre den. Ganske sykt at hun liksom skal få "avslutte" alt. "No one expected Arya" bullshit. Ingen forventer at noen andre enn hu skal få avslutte ting om dagen

Hun har drept storhetene Walder Frey, Meryn Trant og Polliver fra lista si, så klart at hun faktisk får avslutte alt. Av de gjenværende er The Hound, The Mountain og Cersei, og har stor tvil til at hun avliver noen av dem, da Cersei blir drept av en bror og The Hound/Mountain dreper den andre.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17832
30.04.19 20:54
Amnon: Ettersom serieskaperne angivelig vet i grove trekk hvordan serien er tenkt endt av GRRM kan man vel anta at WWs skal stoppes i Winterfell (hvem så det komme liksom) i bøkene også

Nja. Dealen er vel mer at GRRM hadde et par punkter som serien MÅTTE følge, mens en annen del av dealen var at historiene ikke skulle ha den samme endingen.


Det er jo mer naturkreftene jeg frykter i bokserien, samt at der så vil man jo være langt igjennom vinteren (hvor folk kommer til å dø som fluer) når Daenarys og en annen karakter jeg ikke skal nevne med navn her ankommer Westeros.

FinnHenning
FinnHenningInnlegg: 1472
30.04.19 20:57

Amnon : Hadde det vært siste episode så er jeg enig. De fleste som du nevner her dør nok.  Det er tross alt 3 episoder igjen. Bowl som du nevner,, Arya vs Cersei eller Jamie vs Cersei.  Hva velger Tyrion til slutt. Hva med Varys,  hva er han egentlig ute etter,  kan vi stole på han. Hva skjer med Jon og Dany?,  At disse med fler skal dø en meningsløs død pga en hær med WW blir helt feil imo. 

Eksempel på meningsløs/Lettvint død da Cersei sprengte hele Citadel . Skjønner at man ikke får tid til alt, men cmon.  Derfor glad de ikke gjorde denne episoden.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 20:59)

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 21:02
-Jolla: Nja. Dealen er vel mer at GRRM hadde et par punkter som serien MÅTTE følge, mens en annen del av dealen var at historiene ikke skulle ha den samme endingen.

OK, det var helt nytt for meg. Jeg mente å ha lest flere ganger at de vet retningen (kanskje ikke konkret slutten), og da må man jo anta at de følger den. Selvfølgelig vil det bli forskjeller (om man ser forbi det jeg går inn på med hvor forenklet alt blir i tv-serien). Med det sagt så tror jeg forstatt white walkers blir stoppet ved Winterfell, navnet tatt i betraktning og tilknytningen Stark har til WW :)


 

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 21:04
FinnHenning: Amnon : Hadde det vært siste episode så er jeg enig. De fleste som du nevner her dør nok.  Det er tross alt 3 episoder igjen. Bowl som du nevner,, Arya vs Cersei eller Jamie vs Cersei.  Hva velger Tyrion til slutt. Hva med Varys,  hva er han egentlig ute etter,  kan vi stole på han. Hva skjer med Jon og Dany?,  At disse med fler skal dø en meningsløs død pga en hær med WW blir helt feil imo.  Eksempel på meningsløs/Lettvint død da Cersei sprengte hele Citadel . Skjønner at man ikke får tid til alt, men cmon.  Derfor glad de ikke gjorde denne episoden.

Du må ha i bakhodet at GRRM selv har sagt, og lagt til rette for i serien, at ingen skal føle seg trygge på at hovedpersonene overlever. Det var det man har blitt vant til i de første sesongene med Ned, red wedding og mye mer. Dette blir litt pissa på når stort sett alle "heltene" har fått såkalt plot armor de siste sesongene. Jeg forstår hva du sier, det er som jeg også er inne på en del av karakterene som potensielt har mer å tilføye historien, men ikke alt må gå som man forventer. At the Hound hadde dødd f.eks hadde gitt 100% mening, akkurat som når Theon eller Jorah døde. Eller Jamie, han kunne dødd i armene på Brienne og det hadde passet perfekt.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 21:05)

FinnHenning
FinnHenningInnlegg: 1472
30.04.19 21:15

Joda, men i hvert fall jeg forventer en annen død til de . Og hva GR bestemte betyr ikke så mye nå. Men her er det selvsagt lov å være uenig.  

(Innlegget ble redigert 30.04.19 21:16)

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 21:21

«Og hva GR bestemte betyr ikke så mye nå»


- Høyst(!) kontroversielt, vil jeg påstå :)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17832
30.04.19 21:23

Av hovedpersoner som døde denne episoden så må man jo nesten inkludere the Night King. Virker som om det var mange som forventet at han skulle være nær udødelig og/eller uslåelig, men rett som det var så var det en "no one" som drepte ham i ren GRRM-stil.


:)

Zenix
ZenixInnlegg: 8122
30.04.19 21:24

En nydelig episode, med spenning fra første sekund. Noen ekstremt gjennomførte scener. Spent på hvordan de runder av dette, og hva alles rolle er i det hele. Spesielt Bran, Arya og Night King.

Det er smått utrolig å fokusere på logiske brister og detaljfeil etter en sånn episode, og i tillegg vie mer enn èn linje til det. Det blir som å kaste seg på tråden til Norsk Tipping for å kritisere de for at de ikke overførte de 27 ørene etter komma på milliongevinsten din.

FlameWarrior
FlameWarriorInnlegg: 5915
30.04.19 21:25
-Jolla: Nja. Dealen er vel mer at GRRM hadde et par punkter som serien MÅTTE følge, mens en annen del av dealen var at historiene ikke skulle ha den samme endingen.

Når ble det sagt? Høres ut som en rar avtale. GRRM har jo sagt nylig at "“I don’t think Dan and Dave’s ending is gonna be that different from my ending because of the conversations we did have...". 

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 21:26

«Det blir som å kaste seg på tråden til Norsk Tipping for å kritisere de for at de ikke overførte de 27 ørene etter komma på milliongevinsten din.»


- Jeg hadde blitt rasende.

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 21:29

«En nydelig episode, med spenning fra første sekund. Noen ekstremt gjennomførte scener. Spent på hvordan de runder av dette, og hva alles rolle er i det hele. Spesielt Bran, Arya og Night King.»


- Regien var helt nydelig, og musikken var veldig passende. Men å fokusere på, diskutere og være kritisk til plotet under det visuelle er da noe helt annet enn det siste avsnittet ditt :) Men fullstendig lov p’å være uenig i kritikken.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
30.04.19 21:31
Zenix: Det er smått utrolig å fokusere på logiske brister og detaljfeil etter en sånn episode, og i tillegg vie mer enn èn linje til det.

De ødelegger bare episodene for seg selv.

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 21:43

«De ødelegger bare episodene for seg selv.»

- «De» vil jo i mange tilfeller mene det er DnD som står for ødeleggingen :)

Tipper det veldig grovt sett er to leire her, de som har lest bøkene og henger seg opp i hvor raskt og enkelt alt har blitt, hvertfall sammenlignet med bøkene og den standarden sesong 1-4 satt, og de som ikke har det og bare nyter tv-serien for det det er. 

(Innlegget ble redigert 30.04.19 21:44)

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
30.04.19 22:26
Brezjnev: Det er ganske riktig The Hollywood Way. Alt er enkelt; de gode er gode, de onde er onde. De gode skal leve, uansett hva slags håpløs situasjon de kommer opp i. Noe eller noen kommer dem alltid til unnsetning, helst i siste sekund - og om de absolutt må dø så skal det ikke skje som for vanlige dødelige. De kan til nød ofre seg mens de redder livet til en enda større helt.

LOL.
All disse lange indignerte kommentarene med krav om mer realisme i en serie som innbefatter drager født av mennesker, trollkvinner, kjemper, "levende" skjeletter, steinfolk, oppvekking av døde og ikke minst en håndfull religiøse (sparrows) som holder hele Westeros i et jerngrep - og som skrives ut av serien etter at Cersei sprengte et eneste tempel med noen viktige personer fra denne sekten inni. Seiens svakeste innslag.

Ta det dere får.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg