Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5494
30.04.19 22:53

The Winterfell battle on Sunday's 'Game of Thrones' is the show's 2nd-lowest-ranked episode . 


Det er topp at Michael Bay/Marvel-folket får kose seg med det de anser som kvalitet. 

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14204
30.04.19 23:01
Framsynt: All disse lange indignerte kommentarene med krav om mer realisme i en serie som innbefatter drager født av mennesker, trollkvinner, kjemper, "levende" skjeletter, steinfolk, oppvekking av døde og ikke minst en håndfull religiøse (sparrows) som holder hele Westeros i et jerngrep - og som skrives ut av serien etter at Cersei sprengte et eneste tempel med noen viktige personer fra denne sekten inni. Seiens svakeste innslag.
Ta det dere får.

Din kritikk av det du kaller seriens svakeste innslag er basert på nøyaktig det samme som min kritikk av elementer i denne episoden (og andre). Da skjønner jeg hvor landet ligger, og skal nøye meg med:


Ta det du får. LOL.

spårt
spårtInnlegg: 3171
30.04.19 23:03
Framsynt: LOL.
All disse lange indignerte kommentarene med krav om mer realisme i en serie som innbefatter drager født av mennesker, trollkvinner, kjemper, "levende" skjeletter, steinfolk, oppvekking av døde
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:46)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 23:10
Amnon: Tipper det veldig grovt sett er to leire her, de som har lest bøkene og henger seg opp i hvor raskt og enkelt alt har blitt, hvertfall sammenlignet med bøkene og den standarden sesong 1-4 satt, og de som ikke har det og bare nyter tv-serien for det det er.

Tipper du generaliserer litt for mye her og bommer på leirene dine. 

Vil ganske sikkert si at det er mange som ikke har lest bøkene her inne som er misfornøyd med episoden, eller sier de har likt episoden, men at det er enkelte ting i episoden som det reageres på. 

I tillegg til dette mangler det mye nyanser her når det skal debatteres mot. Hver gang jeg har lest her inne så er det to motargumenter. Logikk skal ikke følges i dette universet, fordi det finnes drager og andre magiske vesner. Og at man klager uansett om folk dør eller overlever. Det er de to argumentene som går igjen og igjen. Legger disse to argumentene opp til god diskusjon, føler du? Den andre siden av det du kaller en leir argumenterer i hvert fall hvorforde er misfornøyd. Jeg vil legge meg et sted midt i mellom de to campene. Jeg ser at det er mye bra med episoden, men den andre siden har også veldig mange gode poenger. 

Jeg har kun lest den første boken, og mener at forrige episode er sesongens beste. Ikke fordi den var så sjukt bra, men fordi den var mer GoT enn det denne episoden var. Denne episoden var det mye rart, ikke fordi man leter etter det, men fordi det blir slengt opp i trynet på en. Jon går altså fra å slåss mot dette alene til detteuten videre forklaring. Det gir ingenmening. Får bare beklage dårlig bildekvalitet, men det var det HBO ville gi meg nå. 

Igjen, det er GoT som selv har lagt listen sin utrolig høyt. Det er en grunn til at det er mange misfornøyde. Det er ikke bare fordi man roper høyest. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 23:12
spårt: Intern logikk bør opprettholdes uavhengig av hvor fantasifullt premisset er.

Vil ikke påstå at brukeren er ute etter diskusjon. Tror det er samme bruker som var her inne i sesong 5 som begynte å trekke paralleller mellom Sparrows og muslimer blant annet. 

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
30.04.19 23:14
Brezjnev: Din kritikk av det du kaller seriens svakeste innslag er basert på nøyaktig det samme som min kritikk av elementer i denne episoden (og andre). Da skjønner jeg hvor landet ligger, og skal nøye meg med:
Ta det du får. LOL.

Nei, men det er masse urealistiske elementer gjennom hele serien. Det er poenget. Og selvsagt mange elementer av usannsynlig flaks - hvor heltene reddes i siste sekund. En klisje som går igjen like ofte som usannsynlig uflaks. Ting som bare hender på film er at forfulgte ikke får start på bilen (skjer ikke) - at mobilen alltid er tom for batteri når det er kjempeviktig å ringe eller sende melding. Samt en rekke usannsynligheter som alltid inntreffer i serier og filmer - for å drive plottet fremover.
Hvorfor skrek f.eks. Arya høyt for å "advare" NK så han skulle snu seg i en slik situasjon. Ville aldri skjedd i "virkeligheten".

Så hvis man skal henge seg opp i alle slike ting, så burde man faktisk avstå fra å se film og serier, for å skåne seg selv.

Mange er visst skuffet over at ikke langt flere helter døde i denne episoden. Men hadde de nå tatt livet av mange av hovedkarakterene, så hadde avslutningen med klimakset om hvem som får sitte på jerntronen til slutt blitt heller amputert.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 23:19)

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 23:22

«Mange er visst skuffet over at ikke langt flere helter døde i denne episoden. Men hadde de nå tatt livet av mange av hovedkarakterene, så hadde avslutningen med klimakset om hvem som får sitte på jerntronen til slutt blitt heller amputert.»

- Selvsagt hadde det ikke det. Det hadde vært i seriens ånd, men det er isolert sett ingen krise. Det er forøvrig ikke snakk om å drepe alle hovedkarakterene, ei heller de fleste. Men i en så sinnsyk fight hvor tusenvis, om ikke hundretusenvis, av folk dør og samtlige hovedpersoner befinner seg i nær umulige situasjoner så følger det ikke akkurat den interne logikken at de aller fleste overlever. Sprøtt at plot-armoren står så sterkt når GRRM har brukt enhver anledning til å kritisere generel fantasy nettopp på dette området. At det kritiseres forstår jeg ikke hvorfor folk har et problem med.

Forøvrig, hvis siste del av serien ender opp som en rein kamp om tronen uten en eller annen tvist så kan man hvertfall garantere at de har gått så langt unna GRRM sin visjon for ASOIAF som det er mulig. Så intrikat og uforutsigbar som den historien generelt er så ender det ikke med et par drager og Daenerys som ny deonning. Men her kan det jo fort skje.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 23:26)

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14204
30.04.19 23:26
Framsynt: Nei, men det er masse urealistiske elementer gjennom hele serien. Det er poenget.

For det første: det reageres på ulogiske elementer, ikke urealistiske. Jeg tror ikke du finner ett eneste innlegg som kritiserer at døde vekkes til live, for eksempel. Det er et av premissene for dette universet at slikt kan skje, etter visse regler, og det passer oss fint.  Dersom det var slik at alle karakterene som unngikk den visse død i denne episoden hadde visse magiske egenskaper som gjorde at de kom seg unna ved å bruke disse, så greit nok. Når de kommer seg unna fordi hovedkarakter mange seere vil ha på skjermen - not so much. Du kan begynne med å forstå den forskjellen, så kan vi ta det videre.

 

Og nei, det har ikke vært slik gjennom hele serien. Det er poenget.

(Innlegget ble redigert 30.04.19 23:32)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 23:26
Amnon: Forøvrig, hvis siste del av serien ender opp som en rein kamp om tronen uten en eller annen tvist så kan man hvertfall garantere at de har gått så langt unna GRRM sin visjon for ASOIAF som det er mulig. Så intrikat og uforutsigbar som den historien generelt er så ender det ikke med et par drager og Daenerys som ny deonning. Men her kan det jo fort skje.

Episode fem er vel siste slaget. Hva siste episoden kommer til å handle om er det bare gudene som vet..

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 23:30
Framsynt: Nei, men det er masse urealistiske elementer gjennom hele serien. Det er poenget.

Du må lære deg forskjellen mellom ulogisk og urealistisk. 

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
30.04.19 23:31
Amnon: Forøvrig, hvis siste del av serien ender opp som en rein kamp om tronen uten en eller annen tvist så kan man hvertfall garantere at de har gått så langt unna GRRM sin visjon for ASOIAF som det er mulig. Så intrikat og uforutsigbar som den historien generelt er så ender det ikke med et par drager og Daenerys som ny deonning. Men her kan det jo fort skje.

Blir overrasket om det faktisk blir Jon Snow eller Daenerys. Det er for opplagt.

Er garantert lagt opp til en twist, noe annet vil overraske veldig.

Hadde mest troen på Arya Stark før siste episoden, nå tror jeg det blir en (ei) annen.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
30.04.19 23:32
Tempelhof: Du må lære deg forskjellen mellom ulogisk og urealistisk.

Lær deg heller å skille mellom film og virkelighetens verden.

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 23:33
Framsynt: Lær deg heller å skille mellom film og virkelighetens verden.

Ingen ber om realisme, det er du som surrer med begrepene. Vi ber bare om at den interne logikken i universet fungerer sånn noen lunde. Det gjør den ikke lenger. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10393
30.04.19 23:35

Jeg hadde nærmest mistet interessen for hele serien etter de to første episodene som jeg ikke syntes var noe særlig å skryte av. Null fremdrift i handlingen og bare fyll i mine øyne. Denne episoden derimot syns jeg var fryktelig spennende. Enig i at det var litt for mange nær-døden opplevelser på karakterene.

Ser at mange klager på hvordan NK ble tatt av dage. For oss som har lest bøkene så er det ganske klart at det er kun Arya i Westeros som besitter egenskapene for å få til noe slikt. I tv-serien har ikke hennes opphold på House of Black and White fått mye skjermtid, men i bøkene så har hun egne kapitler og tilbringer lang tid der (virker som flere år). Man ser hvilken endring og trening hun må gjennom for å bli en Faceless Man.

Et av stegene for å bli en slik en er at man mentalt mister sin personlighet. Dermed kan man endre personlighet og karakter mentalt. Ikke bare utseendemessig. Det eneste som hindrer Arya fra å fullføre dette helt er hennes drømmer hvor hun kan se ulven sin herje i skogene i Westeros med en flokk. Den andre tingen er listen med navn av personer hun skal myrde. At Arya som tjeneren til dødens gud kan mentalt endre seg slik at NK og de andre wightsene ikke legger merke til at hun kommer kan jeg faktisk skjønne med den informasjonen. Hun vet hvordan hun kan snike seg frem uten å lage en lyd og blende inn i bakgrunnen. Mentalt kan hun undertrykke og endre seg slik at de bare sanser henne som enda en Wight. 

Ser det er mange som ergrer seg over at det ikke var så mange av karakterene som døde, men det er faktisk uvanlig i fantasy at de gode hovedkarakterene dør, og i hvert fall de man leser POV fra. Så dette var faktisk ganske standard. Ned, Robb og Catelyn var aldri hovedkarakterer i bøkene, men det at de ble drept har nok fått mange av tv-seerne til å tro at halve castet skulle bli slaktet i denne episoden. Jeg er derimot ganske sikker på at noen av dem blir drept i de neste episodene. 

Ellers er jeg ganske overrasket over at dette store slaget skjer så tidlig. Var helt overbevist om at dette skulle skje i siste episode. Jeg har lest hundrevis av fantasybøker og i alle de så skjer det siste store slaget på slutten av siste bok. Så kommer det en epilog eller et kapittel hvor man ser inn i fremtiden og får avsluttet alle løse tråder i fortellingen. Uansett så gleder jeg meg til neste episode. 

(Innlegget ble redigert 30.04.19 23:38)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
30.04.19 23:35
Lew_Ashby: The Winterfell battle on Sunday's 'Game of Thrones' is the show's 2nd-lowest-ranked episode .

Men, men, hva med de som sier at episoden var helt amazing og sier man bare skal stenge ute all kritisk sans før man tenker over hva man synes? 

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
30.04.19 23:37
Tempelhof: ngen ber om realisme, det er du som surrer med begrepene. Vi ber bare om at den interne logikken i universet fungerer sånn noen lunde. Det gjør den ikke lenger.

I det minste forstår jeg begrepene i den sammenhengen de bør forstås.

Kan ikke se at noe spesielt har endret seg med tanke på "logikk" i løpet av serien.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
30.04.19 23:38
Framsynt: Lær deg heller å skille mellom film og virkelighetens verden.

Seriøst?

(Innlegget ble redigert 30.04.19 23:39)

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 23:40

«Tipper du generaliserer litt for mye her og bommer på leirene dine. Vil ganske sikkert si at det er mange som ikke har lest bøkene her inne som er misfornøyd med episoden, eller sier de har likt episoden, men at det er enkelte ting i episoden som det reageres på. 

I tillegg til dette mangler det mye nyanser her når det skal debatteres mot. Hver gang jeg har lest her inne så er det to motargumenter. Logikk skal ikke følges i dette universet, fordi det finnes drager og andre magiske vesner. Og at man klager uansett om folk dør eller overlever. Det er de to argumentene som går igjen og igjen. Legger disse to argumentene opp til god diskusjon, føler du? Den andre siden av det du kaller en leir argumenterer i hvert fall hvorforde er misfornøyd. Jeg vil legge meg et sted midt i mellom de to campene. Jeg ser at det er mye bra med episoden, men den andre siden har også veldig mange gode poenger. »


- Nå går jeg jo faktisk ganske langt i å poengtere at det er en grov inndeling, jeg forstår utmerket godt at det ikke er fult så enkelt og at alle havner i en av de to leirene. Det er også basert på generelle inntrykk fra andre fora i tillegg til her inne. 


Når man snakker logikk i dette tilfellet snakker man jo om hva serien faktisk har lagt til rette for i de første 7 sesongene, eller kanskje mer konkret de første 4-5 - ettersom den gikk rett ut vinduet når serieskaperne overtok plottene. Plutselig var teleportering en greie, karakterenes motivasjon og utvikling gir ikke mening lenger (Littlefinger?) og noe som har blitt bygd opp siden første episode i form av trusselen fra nord blir tilsynelatende avgjort i en enkelt episode uten noe nærmere forklaring på hva det betydde (om man velger å se bort i fra den tynne suppa fra Bran om å «utslette menneskene»). Skal ha et lite forbehold her for hva som kan dukke opp i de tre siste episodene, men mistenker at serien har gjort seg helt ferdig med WW.


Det er her jeg oppfatter det som at det hovedsaklig er to leire, de som digger serien for det den er (sex, vold, råe kampscener og gøyale karakterer) mot de som er ute etter dype plot, lore og ekstrem karakterutvikling/karakterarcs. Og det grove generelle trekket som separerer de to er jo fort de som har lest bøkene og de som ikke har. Selv om det naturligvis ikke alltid stemmer.

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 23:41

«Kan ikke se at noe spesielt har endret seg med tanke på "logikk" i løpet av serien.»


- Oi, da har du ikke fulgt veldig godt med tror jeg.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 23:45
Makatelli: Ned, Robb og Catelyn var aldri hovedkarakterer i bøkene

Hvordan kan Ned og Catelyn, som hadde henholdsvis 15 og 11 kapitler i A Game of Thrones (flest og nestflest i boken), bli definert som "aldri vært hovedkarakterer i bøkene"? I den grad man kan kalle noen en hovedkarakter i disse bøkene.

Catelyn hadde for øvrig også syv kapitler i A Clash of Kings og A Storm of Swords. Så lenge hun var med i bokserien hadde hun alltid flere kapitler enn for eksempel Dany. 

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
30.04.19 23:49

«Blir overrasket om det faktisk blir Jon Snow eller Daenerys. Det er for opplagt.


Er garantert lagt opp til en twist, noe annet vil overraske veldig.


Hadde mest troen på Arya Stark før siste episoden, nå tror jeg det blir en (ei) annen.»


- Med tvist mener jeg ikke at Arya eller Sansa tar tronen, heller at Daenerys «breaks the wheel» som i å innføre et nytt styresett eller noe helt uforutsett jeg ikke klarer å spå. Et reint troneskifte.. grøss.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
30.04.19 23:52
Amnon: «Kan ikke se at noe spesielt har endret seg med tanke på "logikk" i løpet av serien.»
- Oi, da har du ikke fulgt veldig godt med tror jeg

Jeg er ikke lidenskapelig opptatt nei, men det er ikke spesielt viktig når man diskuterer logikk i TV-serien.

Synes du ulykkelige/lykkelige sammentreff har noe med lover og regler (bevis) å gjøre?
I tilfelle nei, hva har endret seg av betydning?

(Innlegget ble redigert 30.04.19 23:55)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
30.04.19 23:54
Amnon: Når man snakker logikk i dette tilfellet snakker man jo om hva serien faktisk har lagt til rette for i de første 7 sesongene, eller kanskje mer konkret de første 4-5 - ettersom den gikk rett ut vinduet når serieskaperne overtok plottene. Plutselig var teleportering en greie, karakterenes motivasjon og utvikling gir ikke mening lenger (Littlefinger?) og noe som har blitt bygd opp siden første episode i form av trusselen fra nord blir tilsynelatende avgjort i en enkelt episode uten noe nærmere forklaring på hva det betydde (om man velger å se bort i fra den tynne suppa fra Bran om å «utslette menneskene»). Skal ha et lite forbehold her for hva som kan dukke opp i de tre siste episodene, men mistenker at serien har gjort seg helt ferdig med WW.
Det er her jeg oppfatter det som at det hovedsaklig er to leire, de som digger serien for det den er (sex, vold, råe kampscener og gøyale karakterer) mot de som er ute etter dype plot, lore og ekstrem karakterutvikling/karakterarcs. Og det grove generelle trekket som separerer de to er jo fort de som har lest bøkene og de som ikke har. Selv om det naturligvis ikke alltid stemmer.

Jeg forstår ikke helt hva du vil frem til her? 

Mange her inne som kritiserer episoden nå har da like mye snakket positivt om de to første episodene som de har blitt kritisert. Det er ikke alle her inne som er Sarella, hvor alt er galt uansett hva.

De to tingene du trekker frem er helt fair det, de fleste her inne er nok i kategori to, uavhengig av om de har lest bøkene eller ei. Dette er kun inntrykket jeg sitter med etter å hengt her inne noen år nå. 

Men det er ikke det som blir klagd over i denne episoden. Det er det som blir frustrerende i denne diskusjonen, fordi alle som har kritisert episoden blir tilegnet meninger de ikke har av motdebattanter. Dette fører aldri til gode diskusjoner.

Jeg trakk frem scenen med Jon Snow i sted av en grunn. Det er en gjenganger i episoden at scenene ikke henger sammen, eller de gir i hvert fall veldig liten mening. Men dette blir ikke diskutert. Man får kun slengt tilbake "alle klager når alle dør, alle klager når ingen dør". Dette er ikke et argument i debatten, da det ikke er det det blir klagd på. Allikevel fortsetter man å dure på med dette "argumentet". 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10393
30.04.19 23:57
Amnon: Det er her jeg oppfatter det som at det hovedsaklig er to leire, de som digger serien for det den er (sex, vold, råe kampscener og gøyale karakterer) mot de som er ute etter dype plot, lore og ekstrem karakterutvikling/karakterarcs. Og det grove generelle trekket som separerer de to er jo fort de som har lest bøkene og de som ikke har. Selv om det naturligvis ikke alltid stemmer.

Problemet er at folk forventer for mye av en tv-serie. Det er ikke mulig for skaperne å fylle inn alt av karakterutvikling, mytologi og all annen info man gjerne skulle ha hatt på noen episoder. I en bok kan en forfatter som GRRM bokstavelig talt gi deg innsyn i tankene til karakterene. Du får dyp informasjon på flere plan, mens i en tv-serie er det aldri noe særlig mer enn overfladisk.

Poenget mitt er at med en bok så får du kanskje 20 ganger mer informasjon enn man kan presse inn i en sesong av en tv-serie. Det er rett og slett for mange karakterer og sidefortellinger som skal følges til at man gi alle nok scenetid til å tilfredsstille seerne. Derfor er jeg ganske så bitter over at jeg må se serien for å få en avslutning på historien. Jeg leste faktisk denne serien mange år før tv-serien engang var planlagt og har nå ventet i gud vet hvor mange år på en avslutning. Derfor er jeg glad for det jeg får istedenfor å sutre over det som mangler.

(Innlegget ble redigert 01.05.19 00:07)

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
30.04.19 23:58
Framsynt: Kan ikke se at noe spesielt har endret seg med tanke på "logikk" i løpet av serien.

Nei, da skal jeg gi deg et eksempel.

I sesong 1 undervurderte den ærbare Ned Stark kynismen og ondskapen blant maktspillerne i landets hovedstad. Og betaler prisen for sin naivitet. 

I sesong 8 undervurderer alle trusselen til The Night King og zombiene. Og de aller fleste kommer fra det uten en skramme.

Hvis det var så viktig for forfatterne at alle disse karakterene skulle overleve til resten av sesongen, burde de vist at disse var taktisk smarte og på en eller annen måte klarte å overliste fienden på en genial og overraskende måte.

Det klarer de ikke. Faktisk gjennomfører heltene slaget motsatt av hva kunnskapen om motstanderen skulle tilsi. Men fremfor å betale prisen for disse feilene, så dekker de karakterene i "plot armor", redder dem i klippen (hvor mange ganger så vi ikke en karakter bli overfalt av zombier, før de i neste scene var utenfor fare) eller gjennom klisjefulle, Hollywood-aktige redninger i aller siste liten.  

Det er rett og slett utrolig dårlig skrevet. 

 

(episoden blir reddet av god regi, herlig musikk og et par gode prestasjoner) 

(Innlegget ble redigert 30.04.19 23:59)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10393
01.05.19 00:05
LaGoeba: Hvordan kan Ned og Catelyn, som hadde henholdsvis 15 og 11 kapitler i A Game of Thrones (flest og nestflest i boken), bli definert som "aldri vært hovedkarakterer i bøkene"? I den grad man kan kalle noen en hovedkarakter i disse bøkene. Catelyn hadde for øvrig også syv kapitler i A Clash of Kings og A Storm of Swords. Så lenge hun var med i bokserien hadde hun alltid flere kapitler enn for eksempel Dany.

Jeg anså dem aldri for å være protagonister i fortellingen uansett hvor mange kapitler de hadde. For meg var det Arya, Sansa, Jon, Dany og Tyrion som var protagonistene. Kanskje det bare er min oppfatning. Sier ikke at det er fasiten. 

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
01.05.19 00:05

Det er fryktelig mange eksempler på mangel på logikk i de siste sesongene - eller i det minste er det tatt ganske ekstreme valg for å fremme plottet. Et poeng jeg nevnte lenger oppe er hvor fort karaktwrer plutselig kan flytte seg rundt, et annet er hvor fort det går å stable svære hærer på beina i kjølvannet av kamper (her blir det spennende å se hva som gjenstår av hærene i nord før ep5). 


I siste episode skjer blandt annet følgende:


- Flere karakterer havner i komplett umulige situasjoner omringet av døde soldater for i neste scene være helt fri og fortsette kampen. Dette skjer så ofte at det blir vanskelig å kalle det logikk, selv i GoT.


- Jamie Lannister klarer altså å overleve lenge (!) mot hundrevis an Wights opp mot en vegg med en arm.


- Taktikken som brukes, altså å sette fra seg alle soldatene på utsiden av Winterfell, og på gal side av «flammegravene» er hårreisende. I en serie som har gjort et stort poeng av hvor viktig taktikk er i slag (Robb sin seier, eller Ramsay i battle of bastards feks)


- Dothrakiene blir sendt som slakt, de velger altså å løpe rett på en hær av uendelig antall døde. Dette er selvfølgelig for å slippe hester i kampscenene (derfor ble nok også Ghost med), men følger overhodet ingen logikk internt i serien.


- Hvorfor angriper ikke Night King bran med deagen?


- Hvordan kunne Arya snike seg innpå Night king (i praksis spawne rett bak ryggen hans i lufta)?


Dette er ikke snakk om flaks og tilfeldigheter, det er svake forfattere med hastverk.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12732
01.05.19 00:07
Tempelhof: I sesong 1 undervurderte den ærbare Ned Stark kynismen og ondskapen blant maktspillerne i landets hovedstad. Og betaler prisen for sin naivitet. 
I sesong 8 undervurderer alle trusselen til The Night King og zombiene. Og de aller fleste kommer fra det uten en skramme.

Ned Stark fremsto som naiv i hele sesong 1 i mine øyne - og måtte betale.

Det samme er jo slett ikke tilfelle i sesong 8, de er forberedt på alle mulige måter hvilket Ned ikke var. Allikevel er de realistiske og innser at de mest sannsynlig alle vil dø. Men de har en plan for å unngå dette - og lyktes med å lokke NK til et sted vel vitende om hva slags betydning han har ... for resten.
Denne bevisstgjøringen og forberedelsen begynner dessuten lenge før sesong 8.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10393
01.05.19 00:09
Amnon: - Hvordan kunne Arya snike seg innpå Night king (i praksis spawne rett bak ryggen hans i lufta)?

Les innlegget mitt lenger opp her. Tror jeg forklarer det greit.

Amnon
AmnonInnlegg: 18227
01.05.19 00:10

«Problemet er at folk forventer for mye av en tv-serie. Det er ikke mulig for skaperne å fylle inn alt av karakterutvikling, mytologi og all annen info man gjerne skulle ha hatt på noen episoder. I en bok kan en forfatter som GRRM bokstavelig talt gi deg innsyn i tankene til karakterene. Du får dyp informasjon på flere plan, mens i en tv-serie er det aldri noe særlig mer enn overfladisk.»


- Selvfølgelig har du et poeng her, men det er ingen god unnskyldning for så mye såkalt «lazy writing» man har sett de siste to-tre sesongene. Tenk om man brukte Missandei og Grey Worm-tiden og drikkeleker med Tyrion på å bygge opp WW feks :-) . Det er ikke snakk om å gjøre set 1:1 med bøkene, heller at man i det minste vethda man vil og ikke tar alle mulige snarveier for å komme seg i mål.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg