Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
stjerta
stjertaInnlegg: 2864
03.05.19 06:37
FinnHenning: overlevde

Jeg tror Jon overlevde pga at Might King og er en Targarian. Han overlevde jo 20 sekunder dragegrill. Og Targarians viser at de tåler ild ganske greit ;)

Banaltanal
BanaltanalInnlegg: 1280
03.05.19 06:43

Tviler på at de kommer til å forklare hvordan arya kom «flyvende», eller noe nærmere om hvordan hu seg frem til NK usett. De tenker vel at hu er ninjabadass og det får holde.


Uansett er jeg glad hu ikke tok på seg et av ansiktene til de døde. For det første så var det vel ikke noe særlig ansikt å ta? Oppspiste, oppsmuldrede filletryner. I tillegg har de vel gått i oppløsning når de blir drept, eller er det bare WW som pulveriseres sånn kanskje. For det andre, og det viktigste etter min mening, er jeg glad de ikke «bruker opp» - det at Arya kan bruke andre ansikter. Hu må for all del benytte seg av det, det er jo en kjempeskill å ha, men som TV-titter hadde det blitt dritkjedelig hvis løsningen på alle problemer er at Arya skulle tatt på seg et ansikt og ordna biffen. Det hadde blitt forutsigbart og kjedelig. Alle scener hadde bare handla om å spotte hvor/hvem som er Arya.

Banaltanal
BanaltanalInnlegg: 1280
03.05.19 06:46

Hva bygger du det på? Kun det at han tålte ild? Ganske tynn teori. Targaryene er ikke fireproof heller. 

Sarella
SarellaInnlegg: 17174
03.05.19 11:27

Her er en god anmeldelse.

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3161
Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
03.05.19 11:55

Hva er greien med at folk gidder å klage så mye? Det var definitivt ting som ikke hang sammen i sist episode, men vi vet enda ikke hvilke tvister som kommer i de neste episodene. 


 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10590
03.05.19 12:00
Pinkieez: Hva er greien med at folk gidder å klage så mye?

Ja, de elsker å klage, men når neste episode kommer ut så er de limt til tv-skjermen ved første mulighet. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
03.05.19 12:13

Nei, folk som har høye forventninger pleier som regel å holde kjeft hvis de blir skuffet ja. Dette her er jo den episoden de har bygd opp til i åtte sesonger. De har brukt to av seks episoder med bare fyll for å få alt på plass til dette slaget.


Selvsagt er folk skuffet. Det behøver ikke å bety at man misliker serien i sin helhet. Skjønner ikke at folk ikke klarer å forstå det.


Ja, jeg kommer til å sitte benket neste uke. Ja, jeg kommer til å ha høye forventninger. Kommer jeg til å bli skuffet? Jeg håper ikke det. Fortjener episoden skryt så får den det, skuffer den så blir det kritikk. Game of Thrones har blitt en favorittserie fordi den engasjerer, på godt og vondt. Nå håper jeg bare at avslutninger blir mest på grunn av alt det gode.

Kagawa
KagawaInnlegg: 1121
03.05.19 12:34

Kan en konkludere med at "Heimebane" er den norske generasjons GOT? Jeg syns det er en morsom sammenligning som er vel verdt å ta.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
03.05.19 12:37

De fleste hadde høyere forventninger, inkludert meg selv.


Det jeg ikke forstår er mange folk klager på hele episoden. Der det ikke er ting å klage på sier folk at det var for "mørkt". I realiteten var store deler av episoden fantastisk, men endingen ødelegger det hele.


Hadde the Night King sin skjebne vært annerledes hadde ikke folk brydd seg om de andre tingene de klager over. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
03.05.19 13:05

For meg var ikke skjebnen til NK det verste, for meg så var alle tingene som ikke ga mening underveis som jeg har nevnt før. Jaime, Sam, Brienne, Jon, Dany. Ingen skulle overlevd ut i fra hvordan episoden bygde seg opp. Det som brydde meg mest, fordi det ble for simpelt løst gjennom hele episoden. 


Dette er nevnt 100 ganger i tråden. Hvorfor skulle dette ikke bli relevant hvis skjebnen til NK var annerledes?

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56144
03.05.19 13:13
CrazyBrunost: Tror også det er en dypere mening rundt NK og Bran. Det kan umulig være så enkelt som det har blitt fremstilt de tre første episodene. Da blir jeg utrolig skuffet.

D&D har nok gjort det "så enkelt"

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62154
03.05.19 13:20
LaGoeba: For meg var ikke skjebnen til NK det verste, for meg så var alle tingene som ikke ga mening underveis som jeg har nevnt før. Jaime, Sam, Brienne, Jon, Dany. Ingen skulle overlevd ut i fra hvordan episoden bygde seg opp. Det som brydde meg mest, fordi det ble for simpelt løst gjennom hele episoden.

Slik jeg tolket den "behind the scenes"-episoden de sendte like etter selve episoden så var dette bevisst. De ønsket at seerne skulle bekymre seg så mye for de som var i en håpløs situasjon at Arya ble glemt.

Simple triks, men det er jo ikke første gang slike effekter blir brukt på film. Personlig så hater jeg det; jeg setter mer pris på en god historie enn overraskelsesmomenter. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17888
03.05.19 13:22
Kagawa: Kan en konkludere med at "Heimebane" er den norske generasjons GOT? Jeg syns det er en morsom sammenligning som er vel verdt å ta.

Tror faktisk SKAM var hakket mer banebrytende. Noe som vel kan vises gjennom at det finnes SKAM España, SKAM France, SKAM NL, SKAM Austin og SKAM Italia.

Og selvfølgelig er det jo kun amerikanerne som feilet med å bygge på konseptet.

(Innlegget ble redigert 03.05.19 13:23)

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
03.05.19 13:22
LaGoeba: Dette er nevnt 100 ganger i tråden. Hvorfor skulle dette ikke bli relevant hvis skjebnen til NK var annerledes?

Det hadde vært relevant for noen selvfølgelig, men virker som at folk flest er irritert over endingen


Med en annen ending hadde folk akseptert andre flaws i episoden. 

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14561
03.05.19 13:23
Pinkieez: Det jeg ikke forstår er mange folk klager på hele episoden.

Så vidt jeg kan se så passer da de fleste på å understreke at det også er mye bra med episoden?


Slik jeg leser mesteparten av kritikken så kan det parafraseres at episoden var en god hamburger. Problemet er at vi husker den tiden da serien var filet mignon med trøffelsaus.

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
03.05.19 13:24
Brezjnev: Så vidt jeg kan se så passer da de fleste på å understreke at det også er mye bra med episoden?

Kanskje her på VGD, men tar du deg en tur innom andre forum på nettet så forstår du hva jeg mener. 

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5202
03.05.19 13:59
Makatelli: Ja, de elsker å klage, men når neste episode kommer ut så er de limt til tv-skjermen ved første mulighet.

Det går an å like episodene, det er jo temmelig bunnsolid produksjonkvalitet og gode regissører så det som blir vist på TV-skjermen er jo utvilsomt underholdende å se på og det er vel få som sier noe annet.

Men de første sesongene handlet jo om så mye mer enn bare at ting skal se kult ut på TV-skjermen. Det er jo lov å påpeke og klage på måten serien har gått fra å ha en helt latterlig god substans, til å nå helle mer og mer mot hjernedød action.

Betyr jo ikke at man ikke klarer å la seg imponerende og underholde av det visuelle som blir levert i episodene, men man kan jo samtidig være skuffet over alle de logiske bristene og den nosediven som story og screenwritingen har tatt, spesielt i en serie hvor ting var på et helt annet nivå for noen sesonger tilbake.

Verden er ikke svart/hvit, det går an å komme med ganske så hard kritikk på det som ligger bak episodene uten at det betyr at det som vises på TV-skjermen og det regissørene leverer er ræva.

 

Det er jo gjerne sånn at de som er store fans faktisk ser og leser det meste som måtte komme, det er jo litt av det som tilsier at du er er en fan helt uavhengig av kvaliteten på det som blir levert. Som en stor J.R.R. Tolkien og Middle-Earth fan så har jeg spilt temmelig mange spill opp igjen og sett noen animasjonsfilmer som ikke akkurat er spesielt bra og jeg har mye å utsette på de men som en fan så sluker man alt med hud og hår.

Fans av G.R.R. Martin og Game of Thrones vil jo naturligvis sitte benket foran TV-skjermen for å se de siste episodene. Noe annet ville jo vært ekstremt merkelig.

Akkurat som jeg som vokste opp som en stor fan av Harry Potter universet sitter å ser på disse nye Fantastic Beasts filmene selv om de er aldri så ræva..

(Innlegget ble redigert 03.05.19 14:02)

Kiedis
KiedisInnlegg: 9827
03.05.19 14:15

Når begynte ting å gå "nedover"? Etter sesong 4?

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10590
03.05.19 14:25
Kiedis: Når begynte ting å gå "nedover"? Etter sesong 4?

Jeg har helt ærlig ikke merket så mye forskjell. Jeg syns f.eks ikke første sesong var så bra som alle andre. Sikkert fordi den fulgte boken slavisk og ingenting som skjedde der var noen overraskelse for meg. For meg ble det faktisk ikke særlig interessant før etter at serien skilte veier med bøkene for da visste jeg ikke lenger hva som ville skje.

WhatsUpDoc
WhatsUpDocInnlegg: 17038
03.05.19 14:39
Kiedis: Når begynte ting å gå "nedover"? Etter sesong 4?

Med tanke på at sesong 5 er den svakeste imo, og at ses 7 også har store problemer, så kan man vel si det ja. 

Olavhp97
Olavhp97Innlegg: 279
03.05.19 15:01
Kiedis: Når begynte ting å gå "nedover"? Etter sesong 4?

I det øyeblikket Sand-snakes ble introdusert. 

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5202
03.05.19 15:03
Kiedis: Når begynte ting å gå "nedover"? Etter sesong 4?

Det vil jeg så absolutt si, den første virkelige flausen i serien hva gjelder writing og karakterutvikling hva jo det Weiss og Benioff gjorde med Dorne, Elleria Sand og The Sand Snakes i sesong 5 som vel forøvrig er den sesongen som med lavest rating av samtlige? Den fenget vel verken de som liker substans eller de som likte visuelt imponerende episoder på TV-skjermen.

 

Sesong 6 var jo også temmelig ute å sykle med handlingsforløpet som skjedde i Bravos med Arya og House of Black and White.

Sesong 7 ble mer populær da de valgte å endre om på stilen, de gjør karakterer og plottet enklere og heller fokusere på mer actionorienterte og mer visuelt imponerende episoder etter at både sesong 5 og 6 falt litt igjennom hos både kritikere og vanlige TV-seere.

(Innlegget ble redigert 03.05.19 15:04)

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5202
03.05.19 15:06
Makatelli: Sikkert fordi den fulgte boken slavisk og ingenting som skjedde der var noen overraskelse for meg. For meg ble det faktisk ikke særlig interessant før etter at serien skilte veier med bøkene for da visste jeg ikke lenger hva som ville skje.

Men dette blir jo et litt spesielt utgangspunkt, det du i bunn og grunn sier er at  sesong 1-3 egentlig er sjanseløse når det kommer til å tilfredsstille deg ettersom de er gode adopsjoner av bøkene. Det blir jo et umulig utgangspunkt. Da sier det jo seg selv at du ikke kan finne noe interessant før tidligst i sesong 4 hvor de begynte å endre mye sammenlignet med bøkene, og fra og med sesong 5 hvor de ikke har bøker å følge i det hele tatt.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14768
03.05.19 15:16
Makatelli: Jeg har helt ærlig ikke merket så mye forskjell. Jeg syns f.eks ikke første sesong var så bra som alle andre. Sikkert fordi den fulgte boken slavisk og ingenting som skjedde der var noen overraskelse for meg. For meg ble det faktisk ikke særlig interessant før etter at serien skilte veier med bøkene for da visste jeg ikke lenger hva som ville skje.

Her syns jeg du roter. Serien er kanskje mer spennende for deg som bokleser etter at de gikk lenger fra bøkene, og jeg er tildels enig med deg. Det er veldig mye mer spennende og ting har større sjokkfaktor for meg enn det det gjorde i tidligere sesonger. Allikevel så mener jeg at kvalitativt så var serien langt bedre i de første 4 sesongene. Dette er delvis fordi jeg syns kvaliteten på bøkene også ble dårligere. Jeg syns mye av handlingen, spesielt Dany var veldig kjedelig etterhvert. Den største forskjellen er riktignok dialogen. Den var rett og slett mye mer intellektuell og jevnt over bedre.

 

Dette førte til at karakterene fikk mer dybe og jeg var langt mer investert i karakterene enn det jeg er nå. Jeg syns også mange av karakterene som var med før var rett og slett bedre. Jeg elsket hvordan Charles Dance spilte Tywin Lannister. Jeg hadde lest bøkene fra før av så jeg visste han skulle dø, men jeg håpet etterhvert at D&D ville beholde han i livet. Min all-time favorittkarakter fra en tv-serie. Akkurat her vil jeg gi skryt til serieskaperne. Å bytte ut Roose Bolton med Tywin i Harrenhall med Arya var genialt.

En karakter fra bøkene som jeg mener hadde potensial til å kunne vært like rå i serien var Euron, men der har de totalt feilcastet og skrevet han dårlig. Victarion hadde også vært en kul karakter å få med. Jeg vet ikke om serie-Euron er et forsøk på å kombinere de to, men i såfall har de feilet noe ekstremt. 

(Innlegget ble redigert 03.05.19 15:20)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14768
03.05.19 15:17
RamGuy: og fra og med sesong 5 hvor de ikke har bøker å følge i det hele tatt.

Det er mulig jeg husker helt feil, men de fulgte jo tildels de tingene som skjedde i bøkene i den sesongen også. Det var vel sesong 6 hvor alle storylinesene hadde passert bøkene?

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6911
03.05.19 15:43

Så Blackwater-slaget på nytt nå (S2E9). Den var mye dårligere enn jeg husket, ser ut som om det er en krig der hvert part har en styrke på 50 mann. Eksplosjonen var fet, det samme var sluttscenen med Tywin, men kampene mellom dette var ganske lame og alt bærer preg av å være budsjett. Vil si den når ikke The Long Night til knærne engang, så hvordan folk kan si dette slaget er det beste må ha dårlig hukommelse. 


Drar vi siste episode ut av kontekst mener jeg fortsatt det er den beste, og sikkert den episoden jeg kommer til å se flest ganger i ettertid når serien er ferdig. Er litt overrasket over alle som mener den var for mørk, for jeg synes det gjorde alt mer realistisk og var et effektivt visuelt virkemiddel. Men kanskje fordi jeg lastet ned episoden fra bukta, som har en mye høyere bitrate enn hva HBO Go kan levere.   

Tormund
TormundInnlegg: 26941
03.05.19 15:49
Trehjulssykkel: Men kanskje fordi jeg lastet ned episoden fra bukta, som har en mye høyere bitrate enn hva HBO Go kan levere.

5GB fila fra bukta var veldig bra. Blir å laste ned resten av sesongen selv om jeg abonnerer på HBONordic.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10590
03.05.19 15:52
RamGuy: det du i bunn og grunn sier er at  sesong 1-3 egentlig er sjanseløse når det kommer til å tilfredsstille deg ettersom de er gode adopsjoner av bøkene.

Det er ikke det jeg sier i det hele tatt. Jeg sier at jeg ikke var like investert i de første sesongene ettersom jeg visste mer eller mindre hva som ville skje i de. Jeg sier ikke noe på kvaliteten på de sesongene kontra de som kom etterpå. Bare at jeg personlig syntes ting ble langt mer interessant i de senere sesongene hvor jeg ikke visste hva som ville skje lenger. Det at de fulgte bøkene godt i starten har jeg heller ingenting imot. Faktisk mener jeg de gjorde riktig i det. Ellers hadde det ikke vært den samme historien. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10590
03.05.19 15:56
Trehjulssykkel: Er litt overrasket over alle som mener den var for mørk

Sikkert folk som ser på med lyset på i stua.  

Klikk for å gå tilbake til toppen