Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15132
06.05.19 20:14

GatlingGun:


Nettopp det GRRM ville, men D&D ville kun strekke seg til maks 8 sesonger.


Sitat fra forrige side:


We could’ve gone 11, 12, 13 seasons. David and Dan have been saying for like five seasons that seven seasons is all they would go. We got them to go to eight but not any more than that.

CapTrips
CapTripsInnlegg: 3046
06.05.19 20:19
Coutinho10: Nettopp det GRRM ville, men D&D ville kun strekke seg til maks 8 sesonge

Men når man ser den markante nedgangen i fortellerkunst etter at de gikk tom for bøker så tenker man sitt.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6913
06.05.19 20:29
Trehjulssykkel: Samtidig har D&D funnet ut at de kan melke serien for enda mer penger, så de har lagt inn produktplasseringer. Jon Snow rir mot Kings landing i en splitter ny Volkswagen Polo™, mens Dany er klar til kamp med skinnende hår fra Maybelline™.
CapTrips
CapTripsInnlegg: 3046
06.05.19 20:32
CapTrips: Hvem tipper Brienne kommer med en svulmende forsvarstale?

Fikk rett her ja. Er kry nå

Tormund
TormundInnlegg: 26941
06.05.19 20:35
CapTrips: Fikk rett her ja. Er kry nå

Var det verd det å lete tilbake 50 sider for å finne det innlegget?

CapTrips
CapTripsInnlegg: 3046
06.05.19 20:39
Tormund: Var det verd det å lete tilbake 50 sider for å finne det innlegget?

Mja,var det verdt det for deg? lol


Men alltid artig å kødde med disse som er 'spåkoner' og må bekrefte det etterpå

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8891
06.05.19 20:40

D&D kommer aldri til å la Dany dø som villain, hun ofrer seg nok heller på en heroisk og tårevåt måte for Jon som får tronen til slutt, og viser at i bunn og grunn var hun ikke egoistisk likevel, men godheten selv..


Halvparten av fansen kommer til å hate dette, mens den andre halvparten kommer til å elske martyrdøden hennes. Tårer vil renne fra øst til vest uansett hvor solen står opp og går ned..


Til slutt får vi 6-7 avslutningsscener etter hverandre (som i lotr), der vi ser lordene i de forskjellige kingdomsene og helt til slutt Sam som skriver historien ned, evt forteller det til kid’n sin som han har på fanget..


Det blir søt, bittert, vått, kleint og enda litt mere søtt (les kleint)..

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
06.05.19 20:45
Samuh0lm: og helt til slutt Sam som skriver historien ned, evt forteller det til kid’n sin som han har på fanget..

Helt til slutt ser vi Tormund & Ghost vandre langt nordover for the wall, bare for å finne en annen mur med en annen befolkning bak muren. 


 

Halpert
HalpertInnlegg: 2359
06.05.19 20:53

Håper Gendry ender opp på tronen nå som han er anerkjent som en Baratheon.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18176
06.05.19 21:09

Det jeg virkelig sliter med å forstå er at det er Miguel Sapochnik og David Nutter som har vært Director for episodene. Kan bare virkelig ikke fatte det. 

David Nutter er en liten unsung hero i min bok, og havner ofte i skyggen av Miguel (forståelig nok). Han stod bak Old Gods and The New Gods i sesong to, hvor vi fikk "Allright now, Little Bird". I neste episode fikk vi denne scenen med Theon. Så hadde han pause en episode, før han tok over episode 9 igjen. Den trenger vel ikke å utdypes noe mer. Han stod også bak siste episoden den sesongen som ga oss dette øyeblikket. Han kom tilbake i sesong 5 og han ga oss kanskje øyeblikket som har satt seg mest fra den sesongen. Denne episoden var også da Drogon reddet Danys fra fighting pit´en. Han avsluttet sesongen med Mothers Mercy og ga oss alle en grunn til å hate Olly.

Så langt i år er det kun en scene som er på samme nivå, og det er scenen ved peisen. 

Miguel Sapochnik har jobbet med materiale tidligere som ikke nødvendigvis topper dette materialet for sesongen, men selv arrestasjonen av Cersei (The Gift) klarte man å bygge opp en spenning rundt. Resten av episodene hans er kanskje unødvendig å nevne, men man kan jo allikevel gå down the memory lane. 

Hardhome
Episoden hvor vi endelig fikk se hvor stor trussel WW var. Eller, som vi trodde de skulle være. 

Battle of Bastards
Fortsatt tidenes slag for min del. Fortsatt ikke sett noe som klarer å toppe denne episoden i rent stressnivå.

Winds of Winter
Dette tror jeg er favorittepisoden min, all time. Dristig påstand, I know, men det er rett og slett bare høydepunkt etter høydepunkt. Denne scenen her er det få ting som topper. Selv om åpningsscenen er min desiderte favoritt fra episoden, og det burde egentlig si sitt. Må også bare slenge inn Ser Arthur Dayne, siden den scenen er så fantastisk bra.

Alle disse tre har også 9.9/10 på IMDb. The Gift var den episoden med dårligst rating av episodene hans før denne sesongen, med 9.1/10. Mannen kan kvalitet. 

Mens i år fikk vi The Long Night. Som kanskje er årets store "skuffelse"? Forstår det bare ikke. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15567
06.05.19 21:24
Tormund: De har på en måte brukt opp sin verdi i serien, de har tatt Astapor og Meereen, vært med på å vinne Winterfell.

Nettopp derfor det blir utrolig rart hvor enkelt Cersei knerter dem. Aegon trengte vel en drage for å ta over Westeros. Nå leker Cersei med dem. Måten Reaghal døde på var bånn i bøtta.


Ellers var episoden som forventet.

Tormund
TormundInnlegg: 26941
06.05.19 21:28
WaltonBreckRd: Nettopp derfor det blir utrolig rart hvor enkelt Cersei knerter dem. Aegon trengte vel en drage for å ta over Westeros. Nå leker Cersei med dem. Måten Reaghal døde på var bånn i bøtta.

Aegon og søstrene hadde én drage hver. Og Westeros var mer uforberedt da Targaryans erobret enn nå da de har visst om Daenerys og dragene i lang lang tid.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15567
06.05.19 21:32
Tormund: Aegon og søstrene hadde én drage hver. Og Westeros var mer uforberedt da Targaryans erobret enn nå da de har visst om Daenerys og dragene i lang lang tid.

My bad. To drager burde uansett kunne utgjøre en stor forskjell.

Tormund
TormundInnlegg: 26941
06.05.19 21:36
WaltonBreckRd: To drager burde uansett kunne utgjøre en stor forskjell.

Det har vel litt med historiefortellingen å gjøre, det hadde blitt litt vel kjedelig(selv for D&D) om det holdt å møte opp med dragene og bare vunnet slaget hver eneste gang. 


Og som sagt, nå var de forberedt på å møte dragene i kamp.

FringeGirl
FringeGirlInnlegg: 1905
06.05.19 21:36

Skuffende eps. Ingen forklaring på forrige eps, det er til å rive seg i håret av. Kjedet meg gjennom store deler av eps, flere skulle dødd i forrige eps. Hva søren er vitsen med at de lever i Nord, da kunne de like greit ha strøket med. Med mindre noen av de har en rolle å spille på slutten, men det ser ikke slik ut.


Føler meg frarøvet en knallgod serie som holder det gående lenge for til slutt å bare ende opp som en tam fis på slutten.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18176
06.05.19 21:40
FringeGirl: Føler meg frarøvet en knallgod serie som holder det gående lenge for til slutt å bare ende opp som en tam fis på slutten.

Det er vel strengt talt egentlig motsatt her, merkelig nok. De har rotet i noen sesonger, og nå fikk de det plutselig veldig travelt med å avslutte i stedet for å bruke tiden til å utbrodere det alle lurer på. 

Men hey, vi får jo masse ting mange av oss ikke skjønner poenget med, så det er vel noe. 

PeakOfEternaILight
PeakOfEternaILightInnlegg: 609
06.05.19 21:59
FringeGirl: Skuffende eps. Ingen forklaring på forrige eps, det er til å rive seg i håret av. Kjedet meg gjennom store deler av eps, flere skulle dødd i forrige eps.

Hva gjør du med alle tiden du sparer ved å skrive "eps"? Sånn rent bortsett fra å presse inn denne forkortelsen uforholdsmessig mange ganger i løpet av et par linjer, da. Er du gründer, eller noe?

sankaa
sankaaInnlegg: 6760
06.05.19 22:18

Hadde utrolig høye forventninger til denne episoden. Generelt sett er jeg skuffet. Syntes det meste fra Winterfell var bra, så gikk det bare nedover. Rhaegal døde altfor enkelt. Dany og co burde ha skjønt, og ikke minst sett, at de ikke bare kunne seile inn til Dragonstone igjen. 

Den standoffen på slutten hvor Missandei dævver, er etter min mening helt meningsløs. Dette kunne de fint ha sydd inn i neste episode, og heller brukt denne tiden av episoden til å gjøre angrepet fra Euron en smule mer realistisk. 

Så er jeg hinsides skuffet over at man har bygget opp karakteren Jaime over så mange sesonger, for så å bare la han bli en pikk mot Brienne igjen. Var egentlig en pikk hele episoden. Så får vi se hva som skjer der. 

Når det er sagt, så er dette en jævlig god serie. Det gjør at man forventer ypperste klasse hele veien, som kanskje er litt for mye forlangt. 

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5313
06.05.19 22:23

Jeg vet ikke helt hva jeg tenker og føler.

 

Jeg er lei av Jon Snow. Typisk good guy og veeeeldig kjedelig. 

 

Jeg heier på Dany og håper virkelig ikke at hun drepes. Håper virkelig at hun tar tronen sin.

(Innlegget ble redigert 06.05.19 22:25)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18176
06.05.19 22:26
ShabeIIe: Jeg er lei av Jon Snow. Typisk good guy og veeeeldig kjedelig.

Største problemet med Jon Snow er at Kit er en heller begredelig skuespiller. 

molster
molsterInnlegg: 10402
06.05.19 22:49

Sliter med å se Bronn som en opportunistisk trickster. 

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5999
06.05.19 22:50

"Dany kind of forgot about the Iron fleet." Nivået til det som var en av mine favorittserier. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18176
06.05.19 22:54
Lew_Ashby: "Dany kind of forgot about the Iron fleet." Nivået til det som var en av mine favorittserier.

Vært innom det en gang tidligere i dag. Helt ellevilt hva de får seg til å si og skrive. 

Det er jo ingenting som skulle tilsi at Dany bare skulle glemme Euron. Det gir null mening. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10610
06.05.19 22:55
molster: Sliter med å se Bronn som en opportunistisk trickster.

Han er en leiesoldat så det er akkurat det han er. Jeg hadde likevel blitt sjokkert hvis han hadde drept Tyrion etter alt de har gått gjennom sammen. Hadde han drept Jaime så ville det ikke vært overraskende. 

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8891
06.05.19 23:10

During last scene:

Qyburn: Your grace, your brother and Dany and her dragon are within range of our ballistas. We can easily kill them all and you win the Iron throne

Cersei: Not now Qyburn, they are the main characters in Game of Thrones

(Innlegget ble redigert 06.05.19 23:10)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47335
06.05.19 23:20
LaGoeba: Episoden hvor vi endelig fikk se hvor stor trussel WW var. Eller, som vi trodde de skulle være.

Tja, de hadde jo drept hele menneskeheten, hadde det ikke vært for en dristig og heldig manøver fra Arya.

as_roma
as_romaInnlegg: 21823
06.05.19 23:29

Hva er egentlig greia med Bran? Sånn bortsett fra at han nå er tidenes kjedeligste karakter. Makan til uttrykksløs og kjip fyr. Trodde at han skulle ha en større rolle, men det kommer kanskje ikke med i serien?


Nå bare sitter han der i rullestolen og leker fugl.

as_roma
as_romaInnlegg: 21823
06.05.19 23:29

Jeg tipper Jaime til slutt ender opp med å drepe Cersei. Ligger litt i kortene nå.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg