Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Eddie.x
Eddie.xInnlegg: 1194
09.05.19 00:37
Elguaje: Denne?

Episodens høydepunkt dette.

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23825
09.05.19 07:38

Må si at jeg er litt skuffa over denne sesongen. Det bygde seg veldig bra opp mot slutten av forrige sesong, men denne sesongen har vært prega av litt kjedelige eller ensformige episoder, rett og slett. Som noen er inne på, er det ikke sikkert at de har allverdens materiale å gå ut i fra, så da blir det en del scener som de strekker ut unødvendig langt. Noe av det som har vært aller best med denne serien, er jo at skaperne har greid å balansere mange ulike steder, scener og perspektiver helt perfekt -- og greid å skape spenning og undring, samtidig som det føles helhetlig.

 

Jeg merker at jeg til og med begynner å bry meg litt mindre om hvordan det går nå, faktisk. Jo da, jeg heier selvfølgelig ikke på Cersei, men men.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 07:39)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
09.05.19 08:15

Men hvis de har lite materiale å gå på, og at de må dra ut enkelte scener, hvorfor kutter de alltid når enkelte samtaler begynner å bli interessante? Spesielt samtalene TER har med Tyrion og sist episode med Jon, Sansa og Arya. Hvorfor har man ikke fått vite noe av om hva TER drev med under slaget under the long night?


Det kan godt være at man har hatt lite å jobbe med, men jeg vil også si at det går minst like mye (om ikke mer) ut på elendige prioriteringer fra D&D sin side. 


Jada, sesongen er ikke over enda, man kan fortsatt få enkelte ting utbrodert før serien er ferdig om to episoder. Men dette har også blitt sagt siden episode en og det virker ikke som om at man kommer til å få noen gode forklaringer.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4152
09.05.19 08:15

Så sesong 1, episode 1 og 2 i går. Det er ikke så smart hvis man skal sammenligne med hvordan serien er nå.

For eksempel i scenen etter at Arya "banker opp" Joffrey. Hvor følelsesmessig man blir engasjert av sutretrynet til Joffrey som sladrer til mammaen sin og Cercei som på pur f**n får Lady henrettet for hendelsen. Og gåsehuden når øynene til Bran åpner seg i det Ned henretter Lady.

Det var disse øyeblikkene som gjorde serien magisk, og det var nesten umulig å ikke bli engasjert.

Nå er serien en helt annen. Det er for all del fortsatt en god serie med mye underholdning, men den er ikke i nærheten av å skape de samme følelsene overnfor karakterene.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 08:16)

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23825
09.05.19 10:27
TomBrady_12: Nå er serien en helt annen. Det er for all del fortsatt en god serie med mye underholdning, men den er ikke i nærheten av å skape de samme følelsene overnfor karakterene.

Enig i det, men jeg tror en del av årsaken er at så å si alle karakterene har vært gjennom så mye og gjort så mange gode og dårlige valg at man etter hvert ikke kan bli overraska lenger. Sjokkfaktoren er ikke der noe mer. Sånn måtte det kanskje bli, men sånn er det i hvert fall per nå for min del.

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23825
09.05.19 10:30
LaGoeba: Men hvis de har lite materiale å gå på, og at de må dra ut enkelte scener, hvorfor kutter de alltid når enkelte samtaler begynner å bli interessante? Spesielt samtalene TER har med Tyrion og sist episode med Jon, Sansa og Arya. Hvorfor har man ikke fått vite noe av om hva TER drev med under slaget under the long night?

Akkurat dette syns jeg er ok, da det av og til holder med implikasjoner, og at dette til og med kan bidra til at man må sy sammen de ulike delene selv. Jeg reagerer mer på at de bruker så lang tid på enkeltscener og at det i det hele tatt skjer såpass lite. Forrige episode må vel være den dårligste - eller i hvert fall kjedeligste - av alle episodene så langt.


De kunne f. eks tatt med noen scener fra Yaras erobring av The Iron Islands (om det faktisk skjedde, da), for å skape et brudd fra all pratinga, kosinga og mimringa som foregikk ellers i episoden.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4152
09.05.19 10:30
Skraevadottir: Enig i det, men jeg tror en del av årsaken er at så å si alle karakterene har vært gjennom så mye og gjort så mange gode og dårlige valg at man etter hvert ikke kan bli overraska lenger. Sjokkfaktoren er ikke der noe mer. Sånn måtte det kanskje bli, men sånn er det i hvert fall per nå for min del.

Det har ikke nødvendigvis noe med sjokkfaktoren å gjøre, men mer hvordan rollene er skrevet. Før kunne de komme ganske langt under huden på seerne, nå preller det av nesten med en gang.

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23825
09.05.19 10:33
TomBrady_12: Det har ikke nødvendigvis noe med sjokkfaktoren å gjøre, men mer hvordan rollene er skrevet. Før kunne de komme ganske langt under huden på seerne, nå preller det av nesten med en gang.

Sant nok. Jeg merker i hvert fall at jeg bryr meg mindre og mindre om hvordan det faktisk går til slutt, og det kan jo absolutt være en indikasjon på dette. Greide f. eks ikke å bli så veldig lei meg for at Jorah døde; det hadde jeg nok blitt om det var tidlig i serien, i hvert fall pre-red-wedding. Husker hvor jævla forbanna og lei meg - og sjokkert - jeg ble da Ned Stark "mista hodet".

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4152
09.05.19 10:36
Skraevadottir: Sant nok. Jeg merker i hvert fall at jeg bryr meg mindre og mindre om hvordan det faktisk går til slutt, og det kan jo absolutt være en indikasjon på dette. Greide f. eks ikke å bli så veldig lei meg for at Jorah døde; det hadde jeg nok blitt om det var tidlig i serien, i hvert fall pre-red-wedding. Husker hvor jævla forbanna og lei meg - og sjokkert - jeg ble da Ned Stark "mista hodet".

Tenk Ramsay vs Euron.

Ramsay var jo den optimale bad guy på mange måter. Det var umulig å ikke bli provosert og håpe at han skulle gå på en smell.

Eurons rolle skal ha den samme effekten, men det ender opp med et gedigent meh.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 10:37)

Skraevadottir
SkraevadottirInnlegg: 23825
09.05.19 10:42
TomBrady_12: Tenk Ramsay vs Euron. Ramsay var jo den optimale bad guy på mange måter. Det var umulig å ikke bli provosert og håpe at han skulle gå på en smell. Eurons rolle skal ha den samme effekten, men det ender opp med et gedigent meh.

Godt eksempel!
Syns i det hele tatt at Euron, selv om han er litt tøff og sånn, er en litt cheesy karakter. Men, som du for så vidt er inne på, det er ikke sikkert at han hadde vært det om han hadde blitt introdusert i sesong 2.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10590
09.05.19 11:38
Skraevadottir: Syns i det hele tatt at Euron, selv om han er litt tøff og sånn, er en litt cheesy karakter.

Han er mye bedre i bøkene. Der er han mye eldre, mørk, mystisk, hard og nådeløs. Han skuespilleren de har valgt passer ikke til den rollen i det hele tatt. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10590
09.05.19 11:47
Makatelli: skuespilleren de har valgt passer ikke til den rollen i det hele tatt.

Det er dette som irriterer meg mest med serien; hvordan de har klart å ødelegge karakterer som Stannis og Euron. Jeg er fortsatt forbanna over hvordan Stannis i tv-serien ikke var i nærheten av samme person som i bøkene. Stannis i bøkene var en av de jeg likte best. Han var hard, men rettferdig og med moral. Han i serien var hard, men hadde ikke noen skrupler i det hele tatt og gjorde alt som gagnet ham.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5202
09.05.19 13:03

Euron bare fortsetter å dure frem som seriens soleklart dårligst skrevne karakter. Helt siden han plutselig dukket opp en regnværsnatt så har manusforfatterne bare gitt han "God Mode" og bare kastet han rundt når det passer de for å redusere styrkene til Danny.

#1: Han dukker opp ut fra ingen steder en regnværsnatt og kaster broren sin ned fra en bru. Dette fører naturligvis til at han blir lederen av Iron Islands.

#2: Han skal forsøke å alliere seg med Danny da han vet hun ikke har noen skip som hun desperat trenger for å komme seg fra Meereen (Essos) til Dragonstone (Westeros). Euron hadde knapt nok skip da Yara stakk av med nesten hele flåten og bøttevis av folk som valgte å heller støtte henne og Theon kontra Euron. Utrolig nok så tryller Euron frem den største og beste flåten Westeros noengang har sett nærmest ut av løse lufta. Ikke bare klarer han å lage alle skipene på rekordtid, men disse er naturligvis raskere og bedre enn noen andre skip i Westeros.

#3: Første gang vi ser Euron i kamp så avskjærer han Yara sin flåte som er på vei til Dorne for å plukke opp flere soldater. Euron fullstendig maltrakterer de nærmest uten kamp. Det er altså kamp på åpent hav mellom det som var Westeros sin største og beste flåte, med Iron Bornes som bokstaveligtalt lever på havet, mot Euron sin nye og bedre flåte også med Iron Bornes og noen Lannisters som ikke er kjent for å være på havet. Yara blir fremstilt som helt elendig og blir fullstendig maltrakter, og Yara, Elleria og en av The Sand Snakes blir naturligvis kidnappet så Euron kan gjøre Cersei smørblid.

#4: Samtidig som Yara og Elleria seilte mot Dorne, så dro The Unsuilled for å angripe Casterly Rock. På et eller annet magisk vis så klarer Euron å avskjære og maltraktere Yara og hennes flåte. Kidnappe Yara, Elleria og en Sand Snake, frakte disse tilbake til King's Landing og få en slags seiersermoni før han likevel klarer å ta seg selv og flåten til Casterly Rock akkurat i det The Unsuilled har gått i land så han uten motstand kan ødelegge skipene som The Unsuilled benyttet. Hvordan dette er mulig og hvordan han klarer å komme seg fra A, til B, tilbake til A også til C raskere enn hva The Unsuilled bruker fra B direkte til C er jo helt utrolig.

Nå har vi egentlig ikke sett så mye til Euron og The Iron Fleet helt til BOOOOOM!! Euron egenhendig treffer med tre av tre skudd i Rhaegal som går rett ned. Scorpions som de benytter har knapt nok vært benyttet i Westeros tidligere så det er egentlig ingen som har noe særlig erfaring med å benytte dem, Euron må vel være første som attpåtil bruker de på havet som gir et veldig varierende og ustabilt utgangspunkt men her er God Mode på som alltid så han treffer jo blink på alle tre skuddene som jo også tilsier at Euron klarer å lade en Scorpion på omlag 3 sekunder som jo er helt sinnssykt i seg selv.

Effektiviteten på disse Scorpion'ene økes tydeligvis betraktning når det er Euron som benytter de for Bronn benyttet samme våpen i forrige sesong. Og i en noe mer realistisk stil så slet han jo veldig med å bruke den og bommet med flere skudd men fikk inn ett bra treff på Drogon som riktignok måtte lande men ikke tok nevneverdig skade og Danny klarte å trekke ut bolten når de hadde landet som om det var en tannpirker eller en flis. I denne sesongen når Euron skyter så fullstendig penetrerer de Rhaegal...

Det virker også som Euron har snakket med J.K. Rowling og fått lånet usynlighetskappen til Harry Potter for midt på dagen, med klar himmel og perfekt sikt så klarer ingen på noen av skipene til Danny å se de sorte skipene, med sorte seil... Danny som er flere hundre meter oppe i lufta og burde ha sikt helt bort til horisonten klarer heller ikke å se de, ei heller klarer dragene selv å se de. Så de må jo nesten hatt en eller annen form for usynlighetskappe, eller går det bare under Euron har "God Mode" som alltid?

Fyren har bare kommet inn fra intet og bare maltraktere alt og alle og gjør nærmest alt helt perfekt uten noen form for oppbygging eller forklaring. Det er så latterlig dårlig skrevet.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 13:03)

Pinkieez
PinkieezInnlegg: 2959
09.05.19 13:23
RamGuy: Effektiviteten på disse Scorpion'ene økes tydeligvis betraktning når det er Euron som benytter de for Bronn benyttet samme våpen i forrige sesong

Skal sies at det er stor forskjell på hva Bronn brukte og hva Euron brukte. 


Uansett helt merkelig at dragene plutselig fremstår som helt ubrukelig - når den eneste måten å drepe en fullvoksen drage på i boken er å skyte den i øyet. De kunne holdt seg tro til det prinsippet der.


Håper Euron blir spist av Drogon i neste episode, elendig karakter i serien. 

Iucky
IuckyInnlegg: 11875
09.05.19 13:34
RamGuy: Fyren har bare kommet inn fra intet og bare maltraktere alt og alle og gjør nærmest alt helt perfekt uten noen form for oppbygging eller forklaring. Det er så latterlig dårlig skrevet.

Er så enig i hva du skriver her. Helt utrolig hvordan de har klart å gjøre Euron til den minst interressante og mest irriterende karakteren på samme tid :-/

Synd å si det, men akkurat nå gleder jeg meg bare til serien skal bli ferdig, så jeg slipper å bruke mer tid på det mølet de har servert i det siste.

"Dany kind of forgot about the iron fleet". Give me a break.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12732
09.05.19 14:20
Iucky: "Dany kind of forgot about the iron fleet". Give me a break.

Tja, med tanke på hvor dum og naiv hun har fremstått ved en rekke anledninger er vel ikke det så langsøkt?

(Greit nok at de ble nevnt i scenen før for oss TV-seere, men det var vel i Winterfell? Det tar ganske mange dager å forflytte seg til Dragonstone)

(Innlegget ble redigert 09.05.19 14:23)

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 22877
09.05.19 14:22
george_hincapie: Tja, med tanke på hvor dum og naiv hun har fremstått ved en rekke anledninger er vel ikke det så langsøkt?

Det utrolige er jo at hun har overlevd alle syv sesongene. Men det å vise puppene med jevne mellomrom har tydeligvis beskyttet henne.

(Innlegget ble redigert 09.05.19 14:23)

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12732
09.05.19 14:23
oddvar_kjempebra: Det utrolige er jo at hun har overlevd alle syv sesongene.

Ja, men nå håper jeg inderlig at hun må betale for sin naivitet og dumhet snart.

wig1
wig1Innlegg: 3396
09.05.19 14:24
Morten_1996: Åpenbart mener ikke jeg og stråmannen din det samme.

Hvorfor kom du med den mildt sagt klønete sammenligningne din da?

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15554
09.05.19 14:56

Haugevis av teorier om at Drogon har fått barn. Søte små bebi-drager.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14561
09.05.19 15:10
Morten_1996: Jeg hadde blitt sur, og antakelig klaget og sutret som bare rakker'n. Men jeg hadde aldri sagt at de skyldte meg å gjøre det bedre.

Det er ikke snakk om at det kunne gjøres bedre, det er snakk om å ikke møte opp i det hele tatt. Utebli fra den avgjørende omgangen fordi de heller vil gjøre andre ting. Ting spillerne har fått muligheten til kun pga den interesse og de penger du har gitt dem.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37903
09.05.19 15:23
Skraevadottir: Husker hvor jævla forbanna og lei meg - og sjokkert - jeg ble da Ned Stark "mista hodet".

For ikke å snakke om mordet på Robb Stark.


Og da John Snow ble stabbet "for the watch".


Selv om man ved sistnevnte død var kommet så langt ut i serien at man skjønte at hva som helst kunne skje, så var det et sjokk for det kjentes som om han var alt som var igjen av Starks akkurat der og da.


Så har jo både Sansa og særlig Arja kommet tilbake grusomt sterkt, men det var ikke nødvendigvis enkelt å forutse.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37903
09.05.19 15:29
Iucky: "Dany kind of forgot about the iron fleet".

Jeg har forsøkt å kritisere D&D minst mulig, for jeg har likt mye av serien etter at den gikk vekk fra bøkene.


Men dette blir så hinsides dumt at ikke engang jeg klarer å la være å la meg irritere over det.


De har blitt overrasket av den flåten en gang før for ikke lenge siden, de snakker om den i rådet, og så skal hun ha glemt det? På tide å begynne å ta Alzheimer-medisiner i stå fall.


De kunne ha laget den der på en mye mer troverdig måte, veldig enkelt. F.eks. at the Iron fleet hadde gjemt seg inne i en bukt med vegetasjon over, som de måtte forbi, eller noe sånn. Alt ville vært mer troverdig enn at hun skulle glemme dem og så seile rett på dem på nesten åpent hav, uten at dragene som fløy så dem på avstand.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5922
09.05.19 15:41
Enzino: For ikke å snakke om mordet på Robb Stark.

Topp 5 kjipe øyeblikk i GoT som jeg kommer på nå:


1. Red Wedding - Robb, hans gravide kone, mor og resten av Stark-armeen ryker til på verste måte. Vår helt Robb sin kropp med hans død ulv på hodet blir ledd av. 


2. Oberyn sitt ansikt knust av mannen som voldtok søsteren og babyen hennes, samtidig som han erkjenner at han nøt det


3. Ned mister hodet pga en innavlet drittsekk av en konge


4. Shireen, verdens søteste barn, brennes levende av sin egen far


5. Sansa voldtatt av tidenes psykopat på ''bryllupsnatten'' etter å ha levd en periode med psykopaten som fikk faren hennes drept, og som truer henne konstant samtidig som han latterliggjør henne


GoT er en gladserie.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5922
09.05.19 15:58
Lew_Ashby: voldtok søsteren og babyen hennes

Presisering. Ingen baby voldtatt såvidt jeg vet. Drepte begge, voldtok kun søsteren til Red Viper. 


Ellers blir jo Red Wedding-opplegget enda verre når det er sodden sjøl, sjefskukken Walter Frey som står bak og bivåner seansen med et smil om munnen. 

CrazyBrunost
CrazyBrunostInnlegg: 2950
09.05.19 16:21
Lew_Ashby: bryllupsnatten

Fin liste, mange triste øyeblikk. 

 

For min del blir det voldtekten av Sansa som var den verste, det var meltdown i flere uker. Men så har jo jeg alltid hatt en crush på Sophie Turner da..

 

Og halshuggingen av Ned trodde aldri skulle skje, bare ventet på at noen skulle komme og redde han.

Oberyn sin død var også grusom å se på. 

(Innlegget ble redigert 09.05.19 16:21)

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56144
09.05.19 16:38
Enzino: Kan være greit å vente til man blir pensjonist, da kan det faktisk hende at Martin er ferdig med bøkene også... haha...

Jeg liker optimismen din ;)

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56144
09.05.19 16:56
TomBrady_12: Eurons rolle skal ha den samme effekten, men det ender opp med et gedigent meh.

Angående Euron så har de gjort 2 fatale valg.


1. Karakteren er ikke gjort på en god måte. Show-Euron er en "se så slem jeg er fordi jeg gjør dette"-Hollywood karakter. Bok-Euron er en mystisk, myteomspunnet karakter, som er involvert i det magiske, og so gjør at det går kaldt nedover ryggen på folk ved å være i rommet.


2. Miscast av skuespiller (eventuelt dårlig karakterdesign). Pilou Asbæk er ikke en dårlig skuespiller, men han passer ikke til karakteren Euron. Han hadde nok passet bedre som Victarion om man først skulle ha ham som en Greyjoy. Jeg håpet lenge på at Mads Mikkelsen skulle besette rollen som Euron Ser ikke dette mer ut som Euron Greyjoy?

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56144
09.05.19 17:03
george_hincapie: (Greit nok at de ble nevnt i scenen før for oss TV-seere, men det var vel i Winterfell? Det tar ganske mange dager å forflytte seg til Dragonstone)

Ikke med teleporteren de fant engang rundt sesong 6

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14871
09.05.19 17:17
Pinkieez: Mange grunner til det:

Du får unnskylde min sene respons.

Ser definitivt hvor du kommer fra, men skal prøve å forklare steg for steg fra mitt ståsted, det du blant annet fant dårlig/ulogisk med episoden.

Måten Tormund og Ghost sin story endte på syntes jeg var egentlig helt kul, da det er en sjeldenhet i denne serien at noen faktisk får en happy ending. Og er det 2 som fortjener det, er det definitivt denne komboen. En har jo selvsagt argumentet at de kanskje burde blitt drept episoden før, og godt mulig det hadde gjort at episoden fikk mer "impact", men jeg likte denne hyggelige avskjeden.

Så er det selvsagt også argumentet at Jon burde gitt Ghost en hadeklem, men for en som har 6 hunder selv og jobber turnus kan jeg trygt si at å si hade til dem før jeg drar er noe av det jævligste som finnes, og såvidt jeg i det hele tatt klarer det til tider. 

Måten Rhaegal tok kvelden på digget jeg personlig. En av de største sjokkene serien har levert, så uansett hvor urealistisk eller kjipt det var gir jeg dem et "pass" på den kun grunnet sjokkfaktoren. 

Er også argumentet at Dany og dragene burde sett Euron, og er helt enig der. Men dersom, som også vist i episoden, han plutselig dukker opp på siden for dem (nøkkelen her), og han er gjemt bak øya, og fokuset ikke ligger der, er det helt fair game for min del.

De kunne muligens drept Dany og resten i siste scene, men er ikke helt overbevist der. Hadde de gått i angrep hadde de vært midt i skuddlinjen tilbake, og det er ikke noe Cersei tar sjansen på

At vi ikke fikk reaksjonen fra Sansa og Arya er jeg helt enig med resten i, forbanna ræl. Er vel det eneste minuset jeg sitter igjen med her

Bronn gjorde da akkurat det Bronn (som en sellsword) gjør, ser ikke helt hvor problemet ligger der.

Teleportering har vært et problem siden sesong 7 (muligens også 6?), men har blitt vant til det nå. Betyr så absolutt ikke at det er riktig eller bra, men har vent meg såpass til det, og har samtidig forståelse for det når det er såpass lite tid igjen.


Klikk for å gå tilbake til toppen