Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Knaxern
KnaxernInnlegg: 47218
13.05.19 04:23

Ekstremt ille når jeg leste leaksa for resten av sesongen, men trodde ikke det skulle bli verre etter å ha sett episoden.

Jokkemedkniven
JokkemedknivenInnlegg: 5977
13.05.19 04:25

Jamie bryr seg ikke om livet til de uskyldige tydeligvis, hvorfor drepte han The Mad King da?

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47218
13.05.19 04:25
CryniX: Orker ikke liste flere ting, skal heller forsøke å sove av meg den verste skuffelsen.

Dany stakk av med halen mellom bena forrige episode mot Euron sin flåte, men tok ut hele flåten og alle scorpions i Kings Landing på 30 sek i dagens episode. Glimrende opplegg!

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 39432
13.05.19 04:26

Deilig at alle Dany-hyllerne endelig for se hva alle andre har sett siden sesong 3 (muligens enda tidligere) om ikke annet. Håper virkelig Dany dør i siste episode, men har nesten en følelse på at historien gjentar seg og Dany brenner Jon som faren hennes gjorde med Stark-folka som dro ned på den tiden

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
13.05.19 04:28
Knaxern: Dany stakk av med halen mellom bena forrige episode mot Euron sin flåte, men tok ut hele flåten og alle scorpions i Kings Landing på 30 sek i dagens episode. Glimrende opplegg!

Forrige episode traff de på de tre første skuddene, rakk Drogon å knerte sånn ca 15 skip før Euron i det hele tatt fikk det for seg at de burde sikte og skyte.

milfern
milfernInnlegg: 71523
13.05.19 04:28

Kan noen forklare meg hva greia til Deanerys er? Hun har snakket om sin "rettmessige krav" på tronen gjennom syv sesonger. Når dette kravet viser seg å ikke stemme tviholder hun denne ideen likevel. Er hun er egoistisk drittkjerring eller tror hun ikke på L+R=J?

Ikke akkurat en god episode. Men jeg koste meg. Var utrolig tilfredsstillende å se Kings Landing brenne å bli fullstendig smadret. Makan til dritt som har blitt spydd ut av det stedet siste sesongene. Hadde håpet det var snø og is som tok knekken på stedet, men ild får være en god nummer to.
At Tyrion har så sterk sympati med befolkningen finner jeg litt merkelig all den tid hans episke "forsvarstale" i rettsaken sin forklarte at han angret på at han berget byen.

Men hvordan i svarte greide 8 skip å drepe Rhaegal å sende Drogon på flukt, mens 50 skip og sikkert ett hundretalls ballistaer på muren ikke var i nærheten engang? Makan til fjas.

Trodde drittsekk-akten til Jaime mot Brienne muligens var ett narrespill for å komme tilbake å knerte Cersei, men den gang ei. Jaime var en liten dritt helt til sin slutt.

Måtte himle med øynene da Jaime "tilfeldigvis" møtte på Euron, som av en eller annen grunn skulle slåss med han nede i fjøresteinene.

Cersei slapp altfor billig unna. For en meningsløs død.

Og appropo meningsløs død. Å se Qyburn ble drept av sin egen skapning var artige saker. Enda en som slapp billig unna.
Clegane-bowl var en god showdoen. Episk avslutning og lite å peke på der.

Da Arya våknet trodde jeg først det var snø som falt og en indikasjon på at Westeros virkelig har bæsjet på leggen.

Hva skal neste episode handle om? 
Litt krangling mellom Jon/Dany og Tyrion for Dany setter seg på tronen?

(Innlegget ble redigert 13.05.19 04:32)

sankaa
sankaaInnlegg: 6759
13.05.19 04:28

Jeg må innrømme at jeg syntes episoden var ganske solid, jeg. Ekstremt bra laget selvsagt, men følte det meste i episoden faktisk ga mening. 

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
13.05.19 04:30

Hvor skal man begynne?

 

- Er det noe som tilsier at Gregor skulle begynne å gå rogue?

 

- Så patetisk at serien dreper Qyburn kun for at det skal bli 1v1

 

- I en scene får vi se the Iron Fleet brenne flere titalls kilometer unna the Red Keep. En vanlig person svømmer én kilometer på en halv time cirka. Euron hadde ikke nådd land (egentlig ikke i det hele tatt) før etter solen hadde gått ned

 

- Selvfølgelig svømmer han i land nøyaktig der Jaime er, og presis når han tusler forbi

 

- Hva er det Arya driver på med? Hvor mange ganger var det semi cliff hanger vedrørende om hun ble smadret av ras eller ikke? Hun bevegde seg verre en Bran uten rullestol

 

- Er det hydrogenbomber Drogon spruter? Tenker ikke på ødeleggelsene, men den uvirkelige sprengelyden som kommer hver gang flammene hans treffer noe

 

- Hvorfor er Onion Knight på frontlinjen? Han har hele tiden skrytt av at han er så flink til å unngå kriger. Nok en ting som ikke henger på greip

 

- Hva har endret seg fra episoden der The Iron Fleet var urørlige for Drogon? Hvorfor er de så evneveike nå??? Hvorfor??? Hvem har skrevet dette??

 

- Hva var poenget med The Golden Company? Hvorfor ble de dratt inn i storyen helt i siste liten??

(Innlegget ble redigert 13.05.19 04:31)

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
13.05.19 04:32
sankaa: Ekstremt bra laget selvsagt, men følte det meste i episoden faktisk ga mening.

Enig, nå er Game of Thrones kun bak Home and Away og Med hjartet på rette staden på min topp tre-liste.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47218
13.05.19 04:33

Daenerys for 7 seasons: has never harmed anyone innocent, stopped cultures of rape and violence against women, her priority was always the people

Daenerys season 8: hears bells of surrender and for some fucking obsurd reason starts killing innocents

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15448
13.05.19 04:36

Fantastisk episode. Også ble det mad queen. Nå liker jeg henne bare enda bedre.

milfern
milfernInnlegg: 71523
13.05.19 04:36
Knaxern: Daenerys for 7 seasons: has never harmed anyone innocent, stopped cultures of rape and violence against women, her priority was always the people Daenerys season 8: hears bells of surrender and for some fucking obsurd reason starts killing innocents

For å forsvare Dany her.
I ekte Lannister-stil hadde jeg ikke stolt på de bjellene ett sekund. 

Plutselig senker man guarden går inn i byen og og blir overfalt av soldater som gjemmer seg i hus.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11734
13.05.19 04:36

Dette er så kvalmende dårlig.

 

Hvis man ser bort fra de logiske bristene, men fokuserer på karakterdrapene:

 

- 7 sesonger med Daenerys som bygger seg opp som en karakter som bryr seg om folket, så er hun plutselig klar til å brenne opp alle sammen på et par episoder.

 

- Jamie sin redemption story arc var en av de beste i serien, men allikevel dør han som en tåpe som forsvarer Cersei.

 

- 7 sesonger hvor de har bygget opp Jon Snow som midtpunktet ender opp med at han har bidratt med nada i hele sesong.

 

- Tyrion ofrer Varys, samme mann som han skylder livet sitt.

 

- Grey Worm driter i alle prinsipper fra den gang han ble sluppet fri og dreper soldater fordi han har mistet dama si. 

 

Nei fuck off. D&D har klart å ødelegge Game of Thrones.

 

Jeg håper GRRM er motivert til å skrive nå.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 04:36)

JMAFC
JMAFCInnlegg: 4984
13.05.19 04:38
milfern: For å forsvare Dany her.
I ekte Lannister-stil hadde jeg ikke stolt på de bjellene ett sekund

Da kan hun jo, for eksempel, kanskje drepe Cersei da? Ikke alle andre uskyldige i King's Landing. For alt hun vet så lever fortsatt Cersei og kom seg unna.

milfern
milfernInnlegg: 71523
13.05.19 04:38
Kælighet: - 7 sesonger med Daenerys som bygger seg opp som en karakter som bryr seg om folket, så er hun plutselig klar til å brenne opp alle sammen på et par episoder.

Når man i løpet av seks episoder mister 2/3 drage, Jorah, Missandei, blir forrådt (i hennes øyne) av Varys og kanskje til og med Jon er det kanskje ikke så rart hun går litt bananas.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
13.05.19 04:38
Knaxern: Daenerys for 7 seasons: has never harmed anyone innocent, stopped cultures of rape and violence against women, her priority was always the people Daenerys season 8: hears bells of surrender and for some fucking obsurd reason starts killing innocents

fOrDi MeLiSanDrE bLe DrEpT


Haha, you can't make this shit up. Eller, tydeligvis. Jeg kan ikke fatte at skriverne har klart å drive sport i å pisse på alt av storyline i de tidlige sesongene.


Man kan si at å begynne å skrive eget plot etter GRRM er som å hoppe etter Wirkola, men her har de prestert å møte opp med truger i Holmenkollbakken.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
13.05.19 04:40

Kan ikke tenke meg en mindre tilfredstillende død enn å se Cersei bli drept av mursteiner. Her hadde de mange muligheter.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11734
13.05.19 04:41
milfern: Var utrolig tilfredsstillende å se Kings Landing brenne å bli fullstendig smadret. Makan til dritt som har blitt spydd ut av det stedet siste sesongene. Hadde håpet det var snø og is som tok knekken på stedet, men ild får være en god nummer to.

D&D skal jo prøve å komme til samme avslutning som GRRM, bare på forskjellige måter. Tror kanskje Kings Landing ødelegges i bøkene også, men at det kanskje da heller blir isen som sørger for det.

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 39432
13.05.19 04:41

Forventet absolutt dette av Daenerys. Eneste grunnen til at hun ikke har skadet flere uskyldige er pga rådgiverne hennes

sankaa
sankaaInnlegg: 6759
13.05.19 04:42

Bare for morro skyld, hva skulle de ha gjort annerledes?

- Jaime har hatt en jævlig bra story, men han holder faktisk ved at han står ved Cersei helt til slutten. Han har vel aldri veket fra det? Eneste grunnen til at han dro nordover var jo for å sloss mot de døde. Hadde nesten vært verre om han hadde fått en happy ending, så her syntes jeg de traff bra. 

- At Dany er mad Queen har jo ligget i kortene lenge, og har utviklet seg over tid. Hun har trodd hun har vært den eneste Targen hele tiden, og selvfølgelig klikker det for henne når hun finner ut at noen andre har en bedre claim, og er bedre likt. Hun har heller aldri taklet motgang særlig bra, og nå har hun plutselig verken folket eller noen trofaste hjelpere i ryggen. Ergo må hun regjere med frykt, og brenner derfor ned hele KL. 

- At Arya ikke går etter Cersei er greit. Sandor forklarer det fint for henne. Arya hadde dødd selv, og Cersei var død uansett. 


Alt i alt likte jeg episoden. Syntes det meste gir mening, og det er umulig samle alle trådene i en såpass mektig serie. 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 04:43)

Kælighet
KælighetInnlegg: 11734
13.05.19 04:44
milfern: er det kanskje ikke så rart hun går litt bananas.

Det er fullt forståelig at henne emosjonelle tilstand er ødelagt, men at det fører til at hun endrer personlighet og er klar til brenne sivile? 


Tipper D&D er storfornøyde med sjokkfaktoren.

milfern
milfernInnlegg: 71523
13.05.19 04:44
sankaa: Alt i alt likte jeg episoden. Syntes det meste gir mening, og det er umulig samle alle trådene i en såpass mektig serie.

Mulig.
Men er det dette vi måtte vente i to år på?

CryniX
CryniXInnlegg: 12855
13.05.19 04:44
sankaa: Jaime har hatt en jævlig bra story, men han holder faktisk ved at han står ved Cersei helt til slutten. Han har vel aldri veket fra det? Eneste grunnen til at han dro nordover var jo for å sloss mot de døde. Hadde nesten vært verre om han hadde fått en happy ending, så her syntes jeg de traff bra.

Om hans kjærlighet for Cersei virkelig var så forbanna sterk, så skulle en jo tro at han hadde gitt en lang faen i om de døde vant eller ei. Han var jo fullstendig klar over at han kom til å dø når han red fra Winterfell til KL igjen. Var det glufsa til Brienne som fikk ham på "bedre" tanker?

(Innlegget ble redigert 13.05.19 04:45)

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
13.05.19 04:45

Håper de fleste har styret unna filmen, men dette minnet meg på en rar måte om filmen Pompeii (hvor gørrkjedelige Kit Harrington/Jon Snow fra sesong 1-3 også er med). Den hvite hesten som dukker opp ut av I N G E N T I N G var toppen av kransekaken.

unitedkid1902
unitedkid1902Innlegg: 39432
13.05.19 04:45

Forøvrig morsomt at folk klager på usannsynligheten i at Jaime kommer seg til Cersei/at Euron møter Jaime på stranda, men samtidig klager på at Cersei døde på den mest naturlige måten hun kunne under omstendighetene. 

Son
SonInnlegg: 8845
13.05.19 04:46

Utrolig dersom Jaime og Cersei faktisk døde av et steinras. Jaime var riktig nok mer eller mindre død må sies. Men Cersei? Mulig hun overlever på en eller annen måte, men jeg tviler.  
Det er isåfall ufattelig lazy writing. Men det er dessverre en av ulempene med kvinnelige karakterer som "skurker". Som oftest har de det bare i kjeften.
Når tiden er inne så dør de på den minst tilfredsstillende måten. 

Synes episoden var messy. Startet greit, men hele KL var et shit show.

Trodde Arya skulle få drepe Cersei, men det var vel kanskje for forutsigbart så mye som det har blitt gnålet om. Akkurat det er jeg glad for at hun ikke endte opp å gjøre. 

Så får man se hva som skjer i neste. Synes det stinker litt at Tormund og gjengen kommer løpende for å redde Jon. Han er jo temmelig "alene" nå.


Ellers dragene er det dummeste som har skjedd. Serien hadde vært så mye bedre uten. Blir bare enkle løsninger.

"Dragen kom å sprutet ild. La hele KL i ruin, utslettet 3 hærer på noen minutter. Dogdet alle skudd, drepte omtrent alle sammen, drepte Cersei og Jaime. The end"

sankaa
sankaaInnlegg: 6759
13.05.19 04:47
Knaxern: Daenerys for 7 seasons: has never harmed anyone innocent, stopped cultures of rape and violence against women, her priority was always the people Daenerys season 8: hears bells of surrender and for some fucking obsurd reason starts killing innocents

Kan umulig ha sett hele serien dersom man mener dette er fasit. 

JMAFC
JMAFCInnlegg: 4984
13.05.19 04:49
Son: Utrolig dersom Jaime og Cersei faktisk døde av et steinras

Enda mer utrolig hvis de ikke døde.

sankaa
sankaaInnlegg: 6759
13.05.19 04:51
milfern: Mulig.
Men er det dette vi måtte vente i to år på?

Ja, det er det. Og det er verdt det, spør du meg.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47218
13.05.19 04:52
sankaa: Kan umulig ha sett hele serien dersom man mener dette er fasit.

Daenerys har alltid satt barn og uskyldige øverst om man har sett alle sesongene.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg