Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Crabsen
CrabsenInnlegg: 14551
13.05.19 13:24

Endelig fikk vi jo den "skyggen av en drage som flyr over kings landing" scenen, kjente en ordentlig godfølelse når vi omsider fikk den

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47206
13.05.19 13:26
Rinor91: Melder "Mad queen" dør i neste episode, mest sannsynlig av Arya (kanskje Jon selv).

Har en følelse av at hun tar sitt eget liv, ved hjelp av dragen.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 21133
GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47206
13.05.19 13:29

Det hadde vært bedre om Cersei løp hjelpesløs alene nede i kjelleren og døde ved å snuble i en stein og knuse skallen.


Alt i alt løste de denne episoden meget bra.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11698
13.05.19 13:33

Det har vært hintet til at Dany skulle bli mad queen (jeg har selv ytret at jeg har ønsket det her i årevis), men det er utenfor hennes karakter å drepe sivile når motstanderen har resignert. En ting er å drepe sivile som et ledd i en krig man prøver å vinne. Det tror jeg Dany er fint i stand til. Det er derimot en annen ting å drepe sivile for moro skyld når man allerede har vunnet.

På et sidenotat er jeg glad for at Dany ble den hun ble. Aldri likt romantiseringen av henne. Det gir god mening at Westeros ikke aksepterer en fremmed dronning. Hun har tidligere vist at hun dreper alle som gjør motstand mot regimet hennes, så at hun skulle ende opp med å brenne dem alle var passende. Jeg har bare reagert på biten med med de uskyldige menneskene som måtte dø når hun allerede hadde vunnet.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 13:34)

Snorlax
SnorlaxInnlegg: 1913
13.05.19 13:34

Jon Snow tar the Mad Queen. Kanskje han tar kontrollen over Dragen før det også? Brenner Jon Snow henne ned med hennes egen drage? Spår at alt ender med at Bran blir konge. 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 13:34)

odds
oddsInnlegg: 87
13.05.19 13:53

Du er så spot on! Det er nøyaktig de samme tankene jeg har sittet med siden episode 3. Jeg fatter ikke at fokuset ikke har ligget myemye mer på Bran og the Night King. De to første episodene burde ha handlet om å bare ta tronen fra Cersei, og fått alle sammen til å slåss mot Army of the dead. Fått en vill scene der Jon, Theon, Tormund, Jamie og kanskje en twist(sånn Euron eller kanskje Meera) burde sloss mot the Night king og White walkers. 

Absolutt alt med the Golden company er jo bare en vits... 

Videre syntes jeg det kunne vært noe snæx der kanskje Cersei og Jamie forsøkte å rømme, der Born tok en sving med armbrøsten mot Cersei, men tar Jamie ufrivillig med (kanskje også Tyrion?) i et slags uhell. 

 

Serien har helt mistet gnisten etter den episoden. Man sitter litt igjen og tenker sånn: okei nå er menneskeheten reddet - ville muligens vært nærliggende med en slags tomhetsfølelse av noe slag, og at folk kanskje gir litt faen i den tronen en stund...

 

For meg virker det som produksjonen har gått litt "lei" og bare ble keene på å sanke inn kronasjer og bli ferdig med dette her. I tillegg skal det jo lages uendelig med spin-offs, så vi får sikkert ikke vite noe mer med Bran og alt med han i GoT original.. 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 13:55)

milfern
milfernInnlegg: 71421
13.05.19 14:12

Med tanke på så forbanna lett de tok Kings Landing med EN drage kunne man gjort en enda kjappere prosess med tre ja, og så tatt turen nordover.

 

Hvorfor angrep man ikke om natten? Ballistaene hadde ikke sett en dritt.

PS: Hva skjer med Bronn nå?

(Innlegget ble redigert 13.05.19 14:12)

GatlingGun
GatlingGunInnlegg: 47206
13.05.19 14:16

Sånn blir det når man bare får seks episoder, istedenfor 30.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 4991
13.05.19 14:22

Synes denne episoden henger mye mer sammen og "på greip" enn hva episode 3 gjorde. Men man må jo nesten stille seg spørsmålstegn rundt hvorvidt manusforfatterne har snakket sammen mellom episodene fordi det er så mye ved noe episoder som undergraver de forrige innad i samme sesongen att det hele begynner å bli temmelig komisk.


Denne episoden er jo bare med på å undergrave episode 3 enda mer. Her går jo Daenaryes fra å fremstå som temmelig evneveik hva gjelder taktikker og det å angripe riktig, da spesielt med dragen(e) til å nærmest gjøre det helt perfekt? Og forrige episode viste oss at en scorpion på et skip klarte å fullstendig maltraktere Rhaegal, mens i påfølgende episode så klarer ikke et arsenal av de å være i nærheten av å ta ned Drogon? Daenaryes starter ikke angrepet perfekt engang så hun angriper ikke rett ovenfra og ned så de har faktisk muligheten til å løsne skudd, men har tilsynelatende helt glemt hvordan de sikter. Litt merkelig hvordan Euron plutselig ikke gidder å sette seg og skyte selv heller, nå står han bare vedsiden av og lar en eller annen nobody sitte å skyte.Og hva i all helvete drev The Night King med i episode 3? Sånn som de fremstiller drageild vs mur i denne episoden så hadde det holdt med 1-3 swipes fra The Night King med Viserion i episode 3 og hele Winterfell ville ha lugget i ruiner. Det blir temmelig gigantiske hull når det kommer til kontinuitet her. For ikke å snakke om at hadde Daenaryes benyttet Drogon, da gjerne kombinert med at Jon benyttet Rhaegal på samme måte som Daenaryes peiser på med Drogon i denne episoden så ville The Army of the Dead vært nærmet som fyrstikker å regne og vært flambert alle som en temmelig raskt. Og det måtte vel også ha vært den mest effektive måten å fremprovosere The Night King til å vise seg selv og entre kampen om han mistet godt over 50% av The Army of the Dead på rekordtid.


Daenaryes blir The Mad Queen, og det fremstår temmelig forhastet. Ja hun har alltid hatt et temperament og latt seg styre av følelser og gjort noen temmelig idiotiske valg basert på det tidligere men hun har alltid hatt et klart mål for hånden og en klar ambisjon og hun har alltid vært rettferdige mot sivile, slaver og de som er undertrykt i samfunnet. Her har hun vunnet kampen på en helt ekstrem effektiv måte nesten uten tap av sine egne menn og soldater for deretter bare velge å gå completely mental åkkesom? Synes helt oppriktig at oppbyggingen til at hun skal ta det valget i en sånn situasjonen rimer dårlig og fremstår utrolig påtatt.Hva har hun å tjene på å jevne King's Landing med jorda? Skal hun styre fra Dragonstone hvor det knapt er plass til sivile? Hva er liksom planen her eller kan alt argumenteres med at hun har klikket i vinkel, har kastet alle sine ambisjoner og mål overbord og bare vil se alt og alle brenne og død som en slags reverse The Night King?Det ble benyttet temmelig mange lettvinde løsninger her. Hvordan Daenaryes liksom ikke ser at det første Tyrion vil gjøre er å løslate Jaime. At Arya, The Hound og Jaime kommer seg inn i King's Landing uten problemer. Greit nok at portene er åpne osv.. Og det er mye kaos med sivile i alle retninger men det ble jo fryktelig lett. Cersei gjør fryktelig lite ut av seg, det er jo veldig realistisk at hun blir fullstendig pulverisert av Daenaryes med Drogon når de først klarer å ta ut alt av scorpions på om lag 2 minutter men tok det nesten for gitt at hun hadde en eller annen fallback plan i ermet, veldig merkelig for henne som karakter å bare stå der helt uten noe å komme med.Jaime sin karakterutvikling ble faktisk kjørt litt i grøfta på slutten her. Hadde virkelig trodd at scenen med Brienne i forrige episode handlet om at Jaime hadde blitt en bedre person og at han innså at alt alle de dårlige valgene han har gjort opp igjennom har kommet som resultat av hans noe sykelige forhold til Cersei. At han skulle til King's Landing for å konfrontere dette, ikke nødvendig med en ambisjon om å drepe henne nødvendigvis men for å konfrontere denne siden av seg selv. Men det vi faktisk fikk var en Jaime som tok en helomvending litt sånn ut av det blå og faktisk ville tilbake til Cersei for å være med henne og for å beskytte henne? Og Jaime ender jo naturligvis opp i en duell med seriens store klovn Euron og blir tatt av han men klarer på et helt utrolig vis å holde seg på beina og kommer seg opp og ned av The Red Keep uten å dø før han blir smadret sammen med Cersei i krypten. Det at vi heller ikke fikk en scene hvor Cersei faktisk innser at eneste grunnen til at de kan unnslippe via krypten er fordi Tyrion har iscenesatt det så hun kunne få seg en liten reality check mot slutten og faktisk innse at Tyrion ikke bare er en liten kreftbyll som har drept moren og faren hennes hadde jo virkelig vært på sin plass men det fikk vi jo dessverre ikke.


Hvem som faktisk er død og ikke i dette flammehavet er jo faktisk litt vanskelig å si.

jback
jbackInnlegg: 18258
13.05.19 14:27

Trodde en liten stund at Arya skulle drepe den hesten, iom den lignet på Dany.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46725
13.05.19 14:32

Det kjipe er at Sansa ikke ender opp i kjelleren sammen med Cersei og Jamie. Kunne gjerne tatt med Brienne også. To irriterende søppelkarakterer.

Son
SonInnlegg: 8441
13.05.19 14:37

Varys sendte vel brev til samtlige familier og folk oppi Nord rett før han døde. Så da kommer vel Sansa, Tormund og gjengen.

FlipYa
FlipYaInnlegg: 936
13.05.19 14:55

GoT har blitt en serie for de som synes Transformers 2 ble ranet for en velfortjent Oscar.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 14:56)

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
13.05.19 15:28
GatlingGun: Har en følelse av at hun tar sitt eget liv, ved hjelp av dragen.

Dette ville vært perfekt i mine øyne. Seerne vil få et ekstremt sjokk, og man toucher innom et tema som er ganske tabu i dagens samfunn.

Men håper vi får se Jon vs Grey Worm i neste episode der Jon slakter Grey Worm.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 15:29)

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5539
13.05.19 15:33

Selv om Jon har blitt Aegon tenker jeg han har såpass ryggrad at han selv svinger sverdet når drageheksen skal avlives. I ekte Ed Stark-ånd.

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
13.05.19 15:37
milfern: Hva skjer med Bronn nå?

Tyrion lever ennå, så han oppsøker sikkert han. Men han kan nok ikke gi det han lovet ut ifra karakterutviklingen til Dany. Så da er det store spørsmålet hva Bronn kommer til å gjøre.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6520
13.05.19 15:40

7 sesonger rasert på 2 episoder. Kjære gud.

jback
jbackInnlegg: 18258
13.05.19 15:40

Vil vel tro Arya vil prøve seg på den nye dronninga i neste episode.

Tormund
TormundInnlegg: 26933
13.05.19 15:55
jback: Vil vel tro Arya vil prøve seg på den nye dronninga i neste episode.

Tja, å avslutte sagaen med lesbesex er en ending ingen hadde sett for seg.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15282
13.05.19 15:57

Krysser fingra for en "bad ending" med Mad Queen på tronen. Alle som prøver seg brennes levende. Gjerne Arya og Sansa først.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46725
13.05.19 16:02
WaltonBreckRd: Forskjellen her er at dette dessverre ikke hadde trengt å bli sånn. Hadde GRRM bare skrevet ferdig historien. Når serien hadde bøkene å forholde seg til holdt den skyhøyt nivå. Utrolig synd at de 4-5 første sesongene avsluttes på denne måten.

Enig. Men jeg tipper at dette kan være taktisk fra GRRM. Mulig han vil se folks reaksjon på hvordan GoT ender, og dermed endre på endingen og måten det er blitt gjort på.

Men det er synd å se kvalitetsfallet fra Sesong 1-4 og de siste sesongene. Lettvinte løsninger, enorme logiske brister, mystikken med WW er helt borte, osv.

D&D er blitt forelsket i sjokkfaktor og praktfulle slag. Det har gått enormt ut over kvaliteten på serien.

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
13.05.19 16:03

Altså, herregud. 


Jeg vet ikke helt jeg. 


Veldig skuffet over Dany... jeg liker henne, og skjønner godt at hun klikket i vinkel. Men... hadde aldri trodd hun kom til å brenne dem...


Dany kommer nok til å dø i siste episode ja. Dessverre kommer Jon Snow til å seire. Synes egentlig det blir for åpenbart. Snille gode Jon Snow liksom... er så lei av han. 


Håper Dany brenner Jon. 


Plutselig har Tyrion begynt å bry seg om innbyggerne i KL. Har D og D glemt rettsaken hans? 


Jaime og Cersei....... orker ikke si noe. 


Merkelig episode.... 


Arya er vel udødelig. Hyggelig at hun møtte igjen hesten sin da (regner med det var hennes hest?). 

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46725
13.05.19 16:03
ragnarMadrid: Hadde det kommet flere sesonger etter denne ville jeg ikke sett de. Gjort noe lignende i to serier tidligere; Lost etter sesong tre, og Dexter etter sesong fire. Trash.

Sesong 3 var søppel, ja. Så klandrer deg ikke der, Men serien tok seg betraktelig opp i 4 og 5 før de ødela det helt i sesong 6.

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5302
13.05.19 16:12

Synes også musikken kunne vært bedre. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
13.05.19 16:18
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:45)

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5539
13.05.19 16:22

7 sesonger rasert på 2 episoder? Hva skulle skjedd om du skulle vært fornøyd da? Moro å høre alternative handlingsrekker.


Selvfølgelig hadde det gjort seg med litt lavere tempo og mer dybde, men skulle man hatt tempo a la ses1 ville serien blitt endeløs, med utskifting av skuespillere og en 30 år gammel sweet robin.

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
13.05.19 16:31

Syntes denne episoden her redder hele sesongen for min del. Episode 2 og 5 er klart best i mine øyne. Spent på hvordan de avslutter serien.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17307
13.05.19 17:14

Jeg tenkte å egentlig bare å droppe å skrive en recap om hva jeg føler nå, siden jeg er lei av å bare klage denne sesongen. Samtidig så klarer jeg ikke å la være, for dette var så sjukt piss. 

Må bare starte med Jaime, siden han har vokst seg til å bli min favoritt siden gud hvor lenge siden. Han har vært den mest velskrevne karakteren, og uansett hvor lenge man har kjent han så har det alltid bodd en moral i han. Selv om han sier at han ikke bryr seg, så har han alltid gjort detDette er en av favorittfilmene mine på YouTube, men denne episoden pisset på arcen hans helt. Joda, jeg ser poenget med at Cersei er den som har betydd mest for han, men karakterutviklingen hans begynte å vise til at han kom seg ut av grepet til Cersei. Samtalen mellom Jaime og Tyrion i Winterfell føles også helt bortkastet ut tre episoder senere. Jeg er så skuffet over hvordan han plutselig bare ble en umoralsk tåpe på en episode, når 7 sesonger tilsier at han ikke var det. 

Dany sin Mad Queen arc har jo ligget i lufta i mange sesonger, så akkurat her skjønner jeg ikke hva folk mener er forhastet. Synes utviklingen hennes frem til Mad Queen har vært helt ok, og det fra en av de som misliker Dany som karakter mest her inne. 

Deilig å se Qyburn og Euron ryke, det skal sies, selv om Jaime vs Euron er noe av det dummeste jeg har sett på en stund. Cleganebowl var også greit, Miguel på sitt beste når han switcher mellom Sandor som får juling av ZombieMountain og Arya som blir løpt ned i KL. Da var jeg sikker på at begge skulle ryke. Mountain vs The Viper finisheren var også noe av det bedre i episoden, og noe ironisk vakkert over at Sandor forsvinner inn i et flammehav. 

Jeg tror ikke at Tyrion bryr seg nevneverdig om de som bor i KL, mer enn andre steder. Men Tyrion vet at det er nærmest umulig å regjere uten et folk i ryggen (over lengre tid), og som han sier selv: "The children are innocent", og det tror jeg han mener i sitt eget tilfelle også. Og hva er planen til Dany? Regjere i KL uten innbyggere?

Hvor kom alle Dothrakiene fra? Unsullieds? Har D&D glemt slaget i The North allerede? I så fall forklarer det hvorfor Dany glemte The Iron Fleet i forrige episode. 

De fikk faktisk til at det ikke er svart/hvitt lengre, det skal de ha. Godt mot ondt er vanskelig å si hva egentlig er etter denne episoden. Cersei og Dany er like ille begge to. 

Grey Worm har de faktisk klart å gjøre til en enda kjipere karakter enn før. Trodde ikke det var mulig, men kanskje den karakteren sammen med Dany jeg har desidert mest lyst til å se dø nå. 

Jeg har gledet meg så sykt til å se The Golden Company i action i flere år nå, og så fikk man muligheten til å se dem opp mot Unsullied. To av de beste hærene i hele Westeros? Så blir man snytt for det slaget også..? Skjønner hvorfor de droppet elefantene. 

For min del så har dragene "ødelagt" hele denne sesongen så langt. Kult for de som digger dem, riktignok. Misunnelig på de, kan man vel si. 

Orker ikke å gå inn på at denne sesongen ikke henger sammen fra episode til episode, det er så jævlig svakt nivå på den røde tråden i denne sesongen. Kanskje det som skuffer meg aller mest. Hadde ikke trodd at følelsen min en uke før den aller siste episoden før GoT er helt ferdig på TV skulle være "Det var enda godt", og jeg hater at det er det jeg sitter med. Skulle virkelig ønske at jeg likte denne sesongen bedre enn det jeg gjør, men D&D gjør det helt umulig nå. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg