Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
FlameWarrior
FlameWarriorInnlegg: 5935
13.05.19 17:28
LaGoeba: Dany sin Mad Queen arc har jo ligget i lufta i mange sesonger, så akkurat her skjønner jeg ikke hva folk mener er forhastet. Synes utviklingen hennes frem til Mad Queen har vært helt ok, og det fra en av de som misliker Dany som karakter mest her inne.

Ja, men avgjørelsen hennes her (kanskje den viktigste avgjørelsen i hele serien) gir jo absolutt ingen mening. Hensynsløs hvis hun tror det behøves, ja, og jeg kunne fint godtatt at dette skjedde fordi fienden nektet å overgi seg.


Men etter at klokkene ringte? Hva har hun å tjene på det? 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
13.05.19 17:32
FlameWarrior: Hva har hun å tjene på det?

Nei, det er ikke godt å si. D&D troller jo fortsatt i disse BTS-videoene, og jeg nevnte det samme under avsnittet jeg skrev om Tyrion også. Ble kanskje litt dårlig plassert, men skjønner ikke hva Dany tenker med,. Hvem skal hun regjere for? Eller vil hun bare ødelegge mest mulig før Jon claimer tronen? Det gir ikke noe mening for meg uansett hvordan jeg prøver å vinkle det.

Synes ikke Emilia Clark helt klarer å selge budskapet når hun sitter på dragen der heller, og det hjelper jo heller ikke på..

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5575
13.05.19 17:36

Er vel ikke så lett å se logikk i en gal kvinnes handlinger? Blir interessant å se etterspillet på dette.

jback
jbackInnlegg: 18263
13.05.19 17:36
LaGoeba: Synes ikke Emilia Clark helt klarer å selge budskapet når hun sitter på dragen der heller, og det hjelper jo heller ikke på..

Kanskje ikke så enkelt om hun ikke helt viste hva budskapet var.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
13.05.19 17:39
jback: Kanskje ikke så enkelt om hun ikke helt viste hva budskapet var.

Godt poeng. 

FlameWarrior
FlameWarriorInnlegg: 5935
13.05.19 17:39

Veldig merkelig hele greia. Skjønner godt at det styrker sjokkeffekten kraftig, og gir en spennende enkeltepisode, men all logikk ofres jo samtidig. 


Utifra diskusjonene med Tyrion tidligere virket det for meg som om Dany kunne ta en "Hiroshima", en i hennes øyne nødvendig massaker for å endelig vinne krigen. Men dette blir mer som om de allierte hadde fortsatt å slippe atombomber etter at japanerne overga seg. 

craaazy
craaazyInnlegg: 6280
13.05.19 17:41

Jeg må være av en annen art enn de som liker det vi blir servert i denne sesongen. Hjernene våre må ha betydelige biologiske forskjeller.

 

Det er noen saftige karakterdrap her i det minste.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 17:43)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
13.05.19 17:55
craaazy: Det er noen saftige karakterdrap her i det minste.

Her inne eller i serien?

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15554
13.05.19 17:58
LaGoeba: Synes ikke Emilia Clark helt klarer å selge budskapet når hun sitter på dragen der heller, og det hjelper jo heller ikke på..

Synes hun gjorde det kjempe bra. Enig med dem i BTS-videoen.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5922
13.05.19 17:58

Bran har virkelig hatt en ursterk sesong.

Xavi7
Xavi7Innlegg: 9553
13.05.19 18:01

Hva er greia med Bran lengre? Har null funksjon og etterlatt langt unna?

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5922
13.05.19 18:02

''A moment of silence for everyone who named their daughter Daenerys after the first couple of seasons.''

 

Ellers en helt ok episode. Langt større problemer med episode 3 og 4. 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 18:02)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6770
13.05.19 18:06
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 16:47)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
13.05.19 18:12
AxelRudi: Drogon spruter tydeligvis grønn wilfire av og til også..

Dette er vel fordi det so mer igjen av Wildfire som står lagret unna KL tok fyr under herjingen til Drogon. 

Ellers så er jeg enig med deg angående profesiene. Ingenting av det var så viktig til slutt allikevel. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15554
13.05.19 18:13
Lew_Ashby: ''A moment of silence for everyone who named their daughter Daenerys after the first couple of seasons.''

Haha! Den der var genial.


Aldri oppkall barn etter en figur man fremdeles ikke vet fremtiden til. Spesielt ikke når all familie-historikk tyder på at vi har med en gal person.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6911
13.05.19 18:14

Ser mange driter på serien som vanlig (slik jeg også har gjort), men denne gangen synes jeg de faktisk gjorde en del gode valg. Dessverre så mangler det ganske mye på utførelse.

 

- Veldig fornøyd med at de kjørte Mad Queen, da dette var noe jeg begynte å tenke tilbake til sesong 3 eller 4. Grunnen er nok at hun assosierer KL med en "elite". Vi kan vel sammenligne med venstreraddiser som ser alle til høyre for SV som fascister (altså eliten), mens de selv liksom kjemper for de svake - noe som ironisk nok gjør de til fascister selv. Slik har det vært helt siden Dany frigjorde slavene. Synes derimot at utførelsen kunne vært bedre enn at det liksom var bjellene som fikk henne til å tilte. 

Så kan vi også nevne payoffen. Dany har vært seriens kjedeligste karakter i 8 sesonger (og den kjedeligste arcen), og endelig får vi betalt.

- Var 100% sikker på at Arya skulle dukke opp da Cercei og Jaime ble gjenforent og drepe dem begge. Glad dette ikke skjedde, og synes faktisk at slutten for begge disse var bra, selv om arcen til Jaime endte opp som merkelig (hvorfor gadd han egentlig å kjempe for de levende?). 

 

- Byen er fullt av wildfire, så derfor synes jeg det var greit med litt Michael Bay. 

 

- Bra avslutning på Cleganes. 

 

Det dårligste med episoden var helt klart at nå var det plutselig ingen som klarte å få inn noen skudd på dragen, og alle ballistaene bare var props. Her lager serien bare sine egne regler. Da Dany brente dem stod de og bare pekte utover... "I guess Cercei kind of forgot that Danys dragon could come from behind and burn the ballistas".

Synes også Arya var malplassert. Jeg antar hun ble brukt av serieskaperne til å vise ødeleggelsene og slaktingen av uskyldige, men dette kom godt frem med Jonas Snø, og sånn sett var hele Arya bare overflødig. 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 18:23)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
13.05.19 18:23
WaltonBreckRd: Synes hun gjorde det kjempe bra. Enig med dem i BTS-videoen.

Er ganske uenig her. Dette er uttrykket til Dany i det bjellene ringer, og to sekunder senere så får vi dette. Hva skjer her? Hvilke følelser er det man får ut av Dany som karakter her? Fra å se at alt man har jobbet for endelig er i oppfyllelse, en slags lettelse, til en blanding av...ja, hva slags følelser er det? Sinne? Avsky? Fortvilelse? Frustrasjon? Jeg skjønner ikke hva som skjer i denne prosessen i hvert fall. 

Og BTS forklaringen hjelper jo virkelig ikke. Det er på nivå med "Dany kind of forgot the Iron Fleet". 


 


Here's Weiss' attempt at an answer, once again from the "Inside the Episode" feature: "I don't think she decided ahead of time that she was going to do what she did. Then she sees the Red Keep, which is to her the home that her family built when they first came over to this country 300 years ago. It's in this moment on the walls of King's Landing where she's looking at that symbol of everything that was taken from her, when she makes the decision to make this personal."


Benioff offers some thoughts on the matter as well: "If circumstances had been different, I don't think this side of Dany ever would have come out. If Cersei hadn't betrayed her [in the agreement to fight the White Walkers], if Cersei hadn't executed Missandei (Nathalie Emmanuel), if Jon hadn't told her the truth… if any of these things happened in a different way, then I don't think we'd be seeing this side of Daenerys Targaryen."

Det er så sjukt tynt. Alt dette ble tatt fra meg, jeg har mistet Jon og Missandei, så dette skal bli personlig. Cersei står bokstavelig talt i vinduet i Red Keep. Dany kunne flydd rett opp dit for å slakte hu alene. Hun velger i stedet å slakte HELE forbanna KL, etter at de har overgitt seg, som hun ønsker å regjere. Alt hun har jobbet for, river hun ned på to sekunder. For hva? Jeg liker ikke Dany fordi hun alltid har blitt beskyttet av plot armor, men dette tar kaka. Det gir virkelig ikke noen mening, annet enn at det har ligget i kortene at man skulle få en Mad Queen i noen sesonger nå. Karakteren hennes gjennom 7 sesonger blir kastet helt i søpla for å få noen scener. For at det skal se kult ut..? 


 


WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15554
13.05.19 18:26
Trehjulssykkel: Det dårligste med episoden var helt klart at nå var det plutselig ingen som klarte å få inn noen skudd på dragen, og alle ballistaene bare var props. Her lager serien bare sine egne regler. Da Dany brente dem stod de og bare pekte utover... "I guess Cercei kind of forgot that Danys dragon could come from behind and burn the ballistas".

Ganske enig i det meste av det du skriver. Det som hendte med dragen denne episoden er jo egentlig det man forventer av dem, problemet var hvor enkelt Rhaegal døde forrige episode.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12732
13.05.19 18:28
LaGoeba: Cersei står bokstavelig talt i vinduet i Red Keep. Dany kunne flydd rett opp dit for å slakte hu alene.

Ganske urimelig å forvente at Danaerys skal se hvor Cersei er.


Alt i alt er jeg ganske fornøyd med episoden. Tyrion briljerte frem til klokkene ringte, Varys gjorde en fin figuer og Danaerys går mad (hun MÅÅÅ f*** meg dø i neste). To ting jeg synes burde vært annerledes: Scorpionene og The Golden Company burde bydd opp mer til fight og scenen med Jaime og Euron kunne vært droppet (Euron burde dødd til sjøs).

Halpert
HalpertInnlegg: 2346
13.05.19 18:40

Verste øyeblikket i episoden må være the Dane Bowl.

En døende og smilende Euron, direkte inn i kamera: "I'm the man who killed Jaime Lannister."

For en parodi Euron var i serien.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 18:41)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
13.05.19 18:42
george_hincapie: Ganske urimelig å forvente at Danaerys skal se hvor Cersei er.

Greit nok, jeg tar den. Men det er jo der oppe uansett fiendene til Dany er. Ikke i gatene i KL. Der har hun jo uansett soldater. Hun slakter jo helt uskyldige mennesker fordi...hun mener at de har tatt fra henne hennes føderett? Jeg skjønner ikke poenget.

fazz
fazzInnlegg: 26892
13.05.19 18:44
WaltonBreckRd: Ganske enig i det meste av det du skriver. Det som hendte med dragen denne episoden er jo egentlig det man forventer av dem, problemet var hvor enkelt Rhaegal døde forrige episode.

>>> Det hadde vært enklere å takle at Rhaegal døde i ett angrep på Iron Fleet etter at de oppdaget dem fra luften, enn at han døde ved at de fra luften ikke så flåten gjemme seg på havet. Bare byttet om ett par scener i klippingen der kunne gjort en stor forskjell.

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6911
13.05.19 18:56
LaGoeba: Er ganske uenig her. Dette er uttrykket til Dany i det bjellene ringer, og to sekunder senere så får vi dette. Hva skjer her? Hvilke følelser er det man får ut av Dany som karakter her? Fra å se at alt man har jobbet for endelig er i oppfyllelse, en slags lettelse, til en blanding av...ja, hva slags følelser er det? Sinne? Avsky? Fortvilelse? Frustrasjon? Jeg skjønner ikke hva som skjer i denne prosessen i hvert fall.

Helt enig, det er rett og slett dårlig utførelse. At Dany er ekstremt impulsiv og følelsesstyrt vet vi allerede, men det var jo ingenting som trigget henne, slik en diskoskule tvinger frem epilepsi hos en epileptiker. 

Trehjulssykkel
TrehjulssykkelInnlegg: 6911
13.05.19 19:01
Lew_Ashby: ''A moment of silence for everyone who named their daughter Daenerys after the first couple of seasons.''

For ikke å snakke om #TeamDany #StrongWoman feministene.

Son
SonInnlegg: 9055
13.05.19 19:05

Så ufattelig mange nedsnødde kommentarer her inne. 
Serien skuffer kanskje, men når man ser hva og hvor mye dumt mange lirer ut av seg så må jeg le. 

Skal jo pirkes på hver eneste ting. Ikke rart dere blir skuffet når dere leter etter feil

Kulumuli
KulumuliInnlegg: 3666
13.05.19 19:18
Trehjulssykkel: Helt enig, det er rett og slett dårlig utførelse. At Dany er ekstremt impulsiv og følelsesstyrt vet vi allerede, men det var jo ingenting som trigget henne, slik en diskoskule tvinger frem epilepsi hos en epileptiker.

Opptakten til dette var jo at hun i flere år har sett seg som den rettmessige hersker av seven kingdoms. Det forvitrer mer og mer før dette slaget. Så hun er jo pissed. Samtidig som Jon avviser henne. 


Alle rådgiverne hennes har sviktet på en eller annen måte. 


Samtidig var ikke 'The Mad King' gal i utgangspunktet. Han BLE det ifølge kilder jeg har sett. 


Vi får se kanskje Arya er den som ender henne? 

asmodan
asmodanInnlegg: 2572
13.05.19 19:18
Trehjulssykkel: Synes også Arya var malplassert. Jeg antar hun ble brukt av serieskaperne til å vise ødeleggelsene og slaktingen av uskyldige, men dette kom godt frem med Jonas Snø, og sånn sett var hele Arya bare overflødig.

Nei, for Arya sin story er ikke over, og det var to ting hun var der for.

Det ene var å se hva hat gjorde med en person, først med Sandor og så når hun så hva Daenerys gjorde.

Det andre var sluttscenen som var tatt rett ut av bibelen.

"I looked, and behold, an ashen horse, and he(she) who sat on it had the name death"

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 424
13.05.19 19:20

Det klikka rett og slett for Dany. Psykotisk eller hva man vil kalle det. Da kan alt skje

(Innlegget ble redigert 13.05.19 19:20)

Elguaje
ElguajeInnlegg: 21345
13.05.19 19:20
Lew_Ashby: ''A moment of silence for everyone who named their daughter Daenerys after the first couple of seasons.''

"Mother: Arya, get your butt down here.

Daughter: Mom! My name is Daenerys!

Mother: Not any more it isn't!"

(Innlegget ble redigert 13.05.19 19:20)

Yourexperiencemaydiffer
YourexperiencemaydifferInnlegg: 6070
13.05.19 19:20

Tenk så deilig om HBO bare hadde rundet av etter fire sesonger. Da tror jeg serien hadde vært svært nær toppen i mitt personlige seriemesterskap. 

Klikk for å gå tilbake til toppen