Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6366

At folk i det hele tatt kaller opp barna sine fra figurer i GOT er jo borderline omsorgssvikt.

Dersom jeg noen gang får en sønn skal han hete Al Swearengen. 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 19:23)

Elguaje

Innlegg: 21881
Elguaje
13.05.19 19:24
Yourexperiencemaydiffer: Tenk så deilig om HBO bare hadde rundet av etter fire sesonger. Da tror jeg serien hadde vært svært nær toppen i mitt personlige seriemesterskap.

Vanskelig å si. De har jo hatt materiale for å kjøre på med 8 sesonger(selv om noen storylines selvfølgelig har vært tregere enn andre), så hvis man skulle fjernet 40 episoder kunne nok det også føles veldig stresset ut og ikke brukt nok tid. 

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
13.05.19 19:28

Når GRRM selv mener at man kunne kjørt på i noen sesonger til, så er det ikke materialet det står på. Det at D&D har gitt mer og mer faen de siste sesongene er det store ankepunktet til GoT pdd. 

Hvis det var noen som fortsatt satt bak prosjektet som fortsatt brant for det, så ville nok kvaliteten på manuset fortsatt vært på et høyt nivå. 

Yourexperiencemaydiffer

Innlegg: 6366

Jeg mener at det hadde vært deilig om serien bare ble kansellert etter sesong fire. Ikke at de hadde pløyd gjennom hele asoiaf på fire sesonger. 

WaltonBreckRd

Innlegg: 16156
WaltonBreckRd
13.05.19 19:34
LaGoeba: D&D

Wolverine Xmen, Star Wars, prestisjeprosjekter de ville videre til. Synd, for det har helt tydelig gått utover kvaliteten i det som en gang var den beste serien på TV.

WaltonBreckRd

Innlegg: 16156
WaltonBreckRd
13.05.19 19:35
fazz: >>> Det hadde vært enklere å takle at Rhaegal døde i ett angrep på Iron Fleet etter at de oppdaget dem fra luften, enn at han døde ved at de fra luften ikke så flåten gjemme seg på havet. Bare byttet om ett par scener i klippingen der kunne gjort en stor forskjell.

Helt enig.

Makatelli

Innlegg: 11509
Makatelli
13.05.19 19:46

Nettopp sett episoden. Det var episk. Visuelt slående. Jeg vet ikke om det var musikken eller all brutaliteten, men dette minnet meg skikkelig om Westworld. Eneste jeg ikke likte var at Arya snudde etter at Sandor ba henne om det. Arya i bøkene er målbevisst uten like. Hun har messet Cersei sitt navn i årevis med plan om å drepe henne så at hun skal gjøre helomvending på det så nærme kjøper jeg ikke. Ellers var episoden veldig bra. 9/10.

Entonces

Innlegg: 2773
Entonces
13.05.19 19:49

Føles litt som da Anakin Skywalker endelig vippet over til den mørke siden. Jepp, man vet at det bygger opp til det, man vet det kommer til å skje, men det blir likevel noe "merkelig" over det hele...

WaltonBreckRd

Innlegg: 16156
WaltonBreckRd
13.05.19 19:55
Entonces: Føles litt som da Anakin Skywalker endelig vippet over til den mørke siden. Jepp, man vet at det bygger opp til det, man vet det kommer til å skje, men det blir likevel noe "merkelig" over det hele...

Nøyaktig det samme jeg tenkte i går. Det føltes litt rart, men samtidig gjorde det Daenerys mer interessant. Til syvende og sist er hun en Targaryen.

Varulv2478

Innlegg: 15187
Varulv2478
13.05.19 19:55
odds: okei nå er menneskeheten reddet - ville muligens vært nærliggende med en slags tomhetsfølelse av noe slag, og at folk kanskje gir litt faen i den tronen en stund...

Reddet? Jeg har aldri likt serien fordi det er for voldelig, pessimistisk, vulgært og hele tiden på kanten mellom sivilisasjon og barbari hvor overnaturlige skapninger og amoralske monstre fikk gå fritt uten å bli konfrontert og stoppet tidsnok. Det er en krysning mellom den skotske highlandshistorien som er ekstremt depressivt og den engelske historien om tronen gjennom århundrene mellom Vilhelm erobreren og Henrik 7. (faren til Tudortyrannen Henrik 8.) som ofte var lite annet enn en bloddryppende beretning om en lang rekke tyranner som sluttet med "den siste tyrannen" - Henrik 8.

Egentlig stilte TV-serien meget seriøse spørsmål om menneskehetens verdighet og aktelse, ettersom man så hvor dypt man villige går helt ned i ondskapens bunn i evig søkning etter noe man aldri kan få tak på. Hvitevandrerne og nattekongen egentlig er menneskets feil, ettersom de var skapt i desperasjon av skogbarna som var utsatt for utryddelsesforsøk. Dette endt med at skogbarna måtte betale prisen ved å bli utryddet i slutten da nattekongen oppdaget Bran. Istedenfor å gå samme mot felles trussel foretrakk man å snikmyrde, voldta og lemleste hverandre, man utrydde sine potensielle allierte fordi det var for stor avstand mellom dem. Cersei som hadde blitt komplett gal, valgt å ramme sin rival på det verste tenkelige, dermed symbolisere at kampen mot de døde i virkeligheten var aldri annet enn et speil som vist mennesket dets heslige ansiktet.

Godhet, ære, trofasthet, kjærlighet, - alt dette som trenges for å kunne leve et liv, systematisk reves bort, krenkes og ødelegges for hender på forfatterne bak TV-serien og George R.R. Martin som helt fullstendig glemt hvordan menneskeheten kunne komme seg videre. Istedenfor så vi hvordan folk med ære hugges ned som lam, hvordan moral forkastes, hvordan man kunne før seg så vulgært, så krenkende, så likegyldig. Intet middelalderlig folk ville ha akseptert disse fra Westeros.

Cersei og Dany er begge uskyldige sjeler som tilsvines gjennom sin oppvekst og opplevelser, slik at de etter hvert blir mer og mer desperat og ignorant med tiden. Cersei var den første som tippet helt over, hennes incestuøse forhold med Jaime var bare begynnelsen - hun dømte Kings Landing til sin skjebne fordi hun provoserte Dany, som på sin side hadde etter hvert ingenting tilbake. Dany, som måtte rømte som barn, gjentar fortiden med sine handlingene - pikebarnet i denne episoden illustrert dette; fortidens grusomheter gjentar seg, bare i omvendt rekkefølge. De var dødsdømt lenge før krigen brøt ut, de bare måtte fullføre sin skjebne og brenne ned store deler av verden med seg.

Spådommene, forutsigelsene og de overnaturlige drømmene gjør det mye verre fordi når skjebnene blir forutbestemt, når man ikke kan unngå hva som er avgjort, om de skulle dyppes i ondskap eller blod, her hadde "gudene" en meget del av ansvaret for galskapens verden som Westeros hadde blitt. Dany var ikke bare provosert, depressivt og moralsk utmattet slik at hun var presset mot kanten, drømmen hun har hatt og vitenen om at hun aldri kunne regjere fra tronen - fikk henne til å tro at hun måtte bryte sirkelen av tyranner. Dermed valgt hun å ødelegge byen, drepe tusenvis, dømte seg til evig fordømmelse - hun valgt å brenne for at noe nytt skulle starte, og at det vil bli hennes sist akt. For hun vet nok at hun er døende.

Da burde man håper meget sterkt på at Dany vil gjør det eneste rette, å ødelegge ondskapens monumentet i Westeros; jerntronen. Alt den har gjort, var å kaste Westeros ut i en katastrofe hvor nattekongen bare var et sidesprang - man må begynne helt på nytt, og det er hva ulven, Arya Stark, skal gjøre - hun har vært på en måte karakteren som "rettet opp" det som er feilaktig. Hva TV-serien i virkeligheten er: Ragnarok.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 19:56)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
13.05.19 20:01

Huff, en episode som minner om en dårlig hollywood film..


Og plutselig så ble det umulig å treffe dragen igjen, uansett hvor nærme den fløy de utallige skipene og "scorpionene".


Forferdelig dårlig iforhold til sesong 1

Morra-DI-2

Innlegg: 6641
Morra-DI-2
13.05.19 20:03
GatlingGun: Jeg satt klistret i sjokk gjennom hele episoden. Fra deilig skadefryd i starten og frem til klokkene ringte, til sjokktilstand og sinne mot Dany få minutter senere.   Fikk meg selv faktisk til å synes synd på Cersei(nesten) og håpte heller Dany skulle ta kvelden fremfor henne.   En episode som GRRM fint kunne ha funnet på å skrive selv.

Ja, og han (George) har vel instruert dem hvordan det skal være. 


Jeg tror det er akkurat reaksjonen han vil ha. Han vil vi skal kjenne på blodtørsten og deilig skadefryd, til det til slutt renner over i et blodbad og vår blodtørst går over til sjokk og forferdelse.


Vary`s og hans siste ord blir profetisk. Han sier vel i tillegg "Men decides where power reseides, wether they know it or not". Noe som peker mot en lekse forfatteren gjerne vil lære oss...


Veldig bra episode. Haha...John da, for en "misjudgement". Han så det. Han skjønte hvor gal hun var. Tyrion skjønte også det, men de valgte å være lojal mot sin eget bedre vitende.


Jeg gleder meg til neste episode. 

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
13.05.19 20:04
FlameWarrior: Veldig merkelig hele greia. Skjønner godt at det styrker sjokkeffekten kraftig, og gir en spennende enkeltepisode, men all logikk ofres jo samtidig.

Er mektig lei av dette.

Er også mektig lei av "kommer seg ut av faren i siste 1/1000 sekund". Aria klarte å hoppe unna drageild og veltende bygninger utallige ganger. Blir bare latterlig. Er ikke spennende engang til slutt. Forbanna dritt !

Og at den karakteren med høyest Q-rating vinner fighten i siste liten. Så utrolig forutsigbart at f.eks Jamie vant den kampen

D og D har ødelagt showet fullstendig, er bare å vente på siste boken for min del. De tror seerne har IQ på 80 og gjør om showet til en Transformers film

(Innlegget ble redigert 13.05.19 20:07)

ShabeIIe

Innlegg: 5533
ShabeIIe
13.05.19 20:13

Men kan ikke helt forstå at alle ønsker Jon Snow som konge? Han er kjedelig og forutsigbar.

 

Nå tror jo alle at Jon dreper Dany. Men i kjent got stil skjer vel ikke det så enkelt? 

 

Det hadde forøvrig vært mer morsomt med en overraskende konge.

 

hvor er Gendry og Pod denne episoden? 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 20:13)

Framsynt

Innlegg: 14140
Framsynt
13.05.19 20:14

Da vet vi med stor sikkerhet at Dany ikke kommer til å sittende på jerntronen (øh, er det noe igjen av den?), hvilket egentlig er litt synd. Serien hadde på mange måter bygget opp til dette.
Nå er hun the mad daughter.

På klisjeaktig vis vil ganske sikkert enten Arya eller Jon drepe henne og Jon bli konge.

Xavi7

Innlegg: 11284
Xavi7
13.05.19 20:14

Er det noen som mener de vet hvordan dette ender? Alt kan vel skje og det eneste sikre er at VGd renner over av kommentarer fra skuffede fans:-)


Forrige episode var jo episk på et vis. Etter mange saktegående snakke-episoder var forrige episode en befrielse. 

Framsynt

Innlegg: 14140
Framsynt
13.05.19 20:16
Xavi7: Forrige episode var jo episk på et vis

Du mener vel siste episode.

Brezjnev

Innlegg: 15252
Brezjnev
13.05.19 20:16
fazz: >>> Det hadde vært enklere å takle at Rhaegal døde i ett angrep på Iron Fleet etter at de oppdaget dem fra luften, enn at han døde ved at de fra luften ikke så flåten gjemme seg på havet. Bare byttet om ett par scener i klippingen der kunne gjort en stor forskjell.

Så enkelt kunne det vært gjort, ja. Dany oppdager flåten, tenker "brenne skip har vi gjort før, dette kan vi!", begge dragene stuper ned. I det hun er nær nok til å se hva skipene er bestykket med fyrer hele flåten av og et par spyd treffer.

 

At hun tenker at brenning av skip er easy peasy (basert på tidligere erfaring) og i øyeblikket ikke tenker på at skipene kunne være utstyrt med skorpioner, og at ett eller 2 av skudd av 12 (på mye kortere avstand) treffer kan man gå med på.

 

At hun glemte at flåten i det hele tatt eksisterer, ikke ser snurten av flåten fra høyt der oppe (når hun sekundet før ser på Rhaegal ser hun faktisk rett mot flåten) samt at de setter 3 av 3 absolutt umulige skudd not so much.

 

Minimal endring, samme resultat men ganske enkelt mye bedre manusfaglig løsning.

(Innlegget ble redigert 13.05.19 20:17)

Pinkieez

Innlegg: 2959
Pinkieez
13.05.19 20:19
ShabeIIe: Men kan ikke helt forstå at alle ønsker Jon Snow som konge? Han er kjedelig og forutsigbar.

Det kan da ikke være så vanskelig å forstå? Han er en passende leder og har det beste kravet på tronen, så enkelt er det. 

ShabeIIe

Innlegg: 5533
ShabeIIe
13.05.19 20:25

Selvsagt er det ikke vanskelig å forstå. Bare kjedelig.

svenna99

Innlegg: 11213
svenna99
13.05.19 20:32

Likte egentlig episoden godt, men Euron som snakker til kameraet/seg selv/himmelen var fort kleineste øyeblikket i hele serien. 

sankaa

Innlegg: 7069
sankaa
13.05.19 20:33

Jeg merker meg at veldig mange er negativ til episoden og mener D&D har ødelagt hele serien, men hva hadde dere egentlig forventet? Tror mange her inne har urealistiske høye forventninger, og derfor blir denne seosngen JÆVLIG RÆVVA AZZZAA.

Ja, det er selvfølgelig ting som kunne vært gjort bedre, men det er fortsatt mye bedre enn 95% av skvipet hva gjelder serier der ute. 

Pinkieez

Innlegg: 2959
Pinkieez
13.05.19 20:33
ShabeIIe: Selvsagt er det ikke vanskelig å forstå. Bare kjedelig.

Det er da ikke så kjedelig. Ikke alt behøver en ekstra plot-twist.


Dersom noen andre ender opp på tronen ser jeg ikke for meg noen andre enn Tyrion eller Davos. 

ShabeIIe

Innlegg: 5533
ShabeIIe
13.05.19 20:37

Dany frigjor en hel del byer og slaver. Hun frigjorde the unnsullied og forente dothraki. De valgte å følge henne. 


Hun reddet Jon og gjengen fra ww i et isøde og mistet en drage. 


Hun (og arya) reddet winterfell og jon snow igjen! Igjen mot ww. 


Hun mistet så enda en drage pga dumskap (også fra hennes rådgiver Tyrion) på vei for å styrte cersei.


Minn meg gjerne på hvordan Jon Snow fortsatt fremstår som en helt etter denne sesongen? I denne sesongen har han kun vært en del av gjengen. Han har ikke bidratt med noe annet enn å sloss litt, hatt sex og forent mennesker. 


 

Framsynt

Innlegg: 14140
Framsynt
13.05.19 20:38

En forsmådd kvinne er ikke til å spøke med..

Det er egentlig Jons feil alt sammen når han ikke ville ha tanten sin.

LaGoeba

Innlegg: 20964
LaGoeba
13.05.19 20:40
sankaa: Jeg merker meg at veldig mange er negativ til episoden og mener D&D har ødelagt hele serien, men hva hadde dere egentlig forventet? Tror mange her inne har urealistiske høye forventninger

Mener du helt seriøst at det er urealistiske høye forventninger at man trodde at D&D skulle levere et bedre produkt enn dette etter to år? De har jo godt halvhjerta inn i prosjektet, og man merker at de bare vil bli ferdig med hele dritten. Og man skjønner ikke at enkelte(store) deler av fanbasen er misfornøyd? 

Sorry, men jeg klarer ikke å svelge Hollywood-prosjektet uten å være kritisk til det. Jeg venter jo fortsatt spent på se hvordan dette ender, men det betyr veldig mye mindre enn det gjorde for fem uker siden, siden D&D ikke har brydd seg nevneverdig. 

WaltonBreckRd

Innlegg: 16156
WaltonBreckRd
13.05.19 20:44

Det ikke blir noen ny konge. Dany fullfører til slutt skjebnen sin, og ødelegger hjulet. Hun vil nok likevel bli husket for masseslagsmålet av uskyldige i Kings Landing. Min teori :)

GatlingGun

Innlegg: 47703
GatlingGun
13.05.19 20:52

Jeg tror faktisk ikke det blir noen jerntrone. Jeg tror de går tilbake til "Seven Kingdoms", Dany tar sitt eget liv, Jon reiser tilbake til nord, gjenforenes med Tormund og Snoopy og blir King in the North.

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
13.05.19 21:10
sankaa: Jeg merker meg at veldig mange er negativ til episoden og mener D&D har ødelagt hele serien, men hva hadde dere egentlig forventet? Tror mange her inne har urealistiske høye forventninger, og derfor blir denne seosngen JÆVLIG RÆVVA AZZZAA. Ja, det er selvfølgelig ting som kunne vært gjort bedre, men det er fortsatt mye bedre enn 95% av skvipet hva gjelder serier der ute.

Det er ikke bra nok for meg.

 

Sesong 1 var for meg det beste som har vært på fjernsyn (eller laptop da) på mange år... Kanskje det beste noensinne for meg.

 

Forfatteren selv er kritisk, jeg er enig med han. Og jeg gleder meg som en unge til boka blir ferdig, hvis den noengang blir det. For den tror jeg blir noe helt annet:

 

The 70-year-old revealed in an interview with Rolling Stone that the final series had been 'not completely faithful', adding that he was 'a little sad' that there weren't a few more seasons.

He said: "Of course you have an emotional reaction. I mean, would I prefer they do it exactly the way I did it? Sure. [...] It can also be traumatic. Because sometimes their creative vision and your creative vision don't match, and you get the famous creative differences thing - that leads to a lot of conflict."

He continued: "You get totally extraneous things like the studio or the network weighing in, and they have some particular thing that has nothing to do with the story, but relates to 'Well this character has a very high Q Rating so let's give him a lot more stuff to do'. The series has been... not completely faithful. Otherwise, it would have to run another five seasons."

The author went on to explain that he was not angered by how the final series has been made, rather, he wished the show could continue for a few seasons more.

He said: "You know, it's complex. I'm a little sad, actually. I wish we had a few more seasons. But I understand. Dave and Dan are gonna go on to do other things, and I'm sure some of the actors were signed up for like seven or eight years, and they would like to go on and take other roles. All of that is fair. I'm not angry or anything like that, but there's a little wistfulness in me."

 

(Innlegget ble redigert 13.05.19 21:13)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg