Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12732
14.05.19 10:04

Synes det er galt å klage på at Danaerys opptrer ulogisk. Hun er gal, maktsyk, bitter, hevngjerrig, selvforherligende og generelt dum i hodet. At hun tar absurde, «ulogiske» og idiotiske valg er det mest logiske man kan forvente.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 1140
14.05.19 10:23
TomBrady_12: Jeg tolker det som at poenget var at Cercei skulle tro at hun hadde noe å stille opp med.

To sider av samme mynt.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4152
14.05.19 10:24
Machine_Head: At hun ble gal iløpet av noen minutter da eller, og at det da plutselig var logisk?

I løpet av noen minutter? Jeg begynte å se for med the Mad Queen i starten av sesongen, og jeg var langt ifra tidlig ut med å se for meg denne utviklingen.


Hun tiltet fullstendig i slutten av episode 4. Det er ingenting som antyder at hun ville komme tilbake etter det. Det eneste som kunne snu situasjonen da var om Jon hadde vært litt mer åpen for å gifte seg med tanten sin.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5922
14.05.19 10:35

Alt dette kunne vært unngått om Jon bare hadde mannet seg opp og pult tanten sin. 

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4152
14.05.19 10:50
DaniParejo: To sider av samme mynt.

Nja, vet ikke helt om jeg er med på den.


De er irrelevante i form av at de ikke kan stille opp mot drager, men for handlingen er de relevante. Ta dem bort av spillet og Cercei har ingen grunn til å tro at hun kan vinne krigen, ergo ville det vært langt mer sannsynlig at hun hadde tatt tilbudet om å leve i eksil med ungen sin.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56144
14.05.19 10:57
Machine_Head: At hun ble gal iløpet av noen minutter da eller, og at det da plutselig var logisk?

Mad Queen teorien er flere år gammel, og har vært hintet til i både bøkene og serien. Sterkere i bøkene, hvor vi faktisk har tilgang til Daenerys' tanker.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 10:57)

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 424
14.05.19 11:02

Det har vært klare tegn på at det klikker for Dany i veldig mange episoder nå. Helt fra episoden i forrige sesong ble det kraftig hintet til da hun brant broren og faren til Sam. Etter dette mistet hun sin første drage. Så mistet hun Jorah og ble i tillegg oversett/mislikt av alle i Nord. Så mistet hun en drage til, så ble Missandei halshugd rett foran henne, og så ble hun dumpa av John og det begynte vel å gå opp for henne at hun heller ikke har krav på tronen. Så hva har hun igjen nå egentlig? Ingenting. I tillegg er hun disponert for å bli gal gjennom gener. 

 

I starten av episoden sier de jo at hun verken har spist eller snakket med noen på flere uker. De siste episodene har jo gått over veldig lang tid i GoT-universet, så har veldig få problemer med at hun plutselig ble gal. Syns heller det fremstår godt balansert sånn at man får en god sjokkeffekt, men samtidig kan erkjenne at det har vært veldig mange hint underveis i serien på at dette kom til å skje.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 11:03)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13878
14.05.19 11:10

Gode gud, dere skjønner det ikke. 

 

Leste dette et sted på reddit, så poster det bare inn siden det var velformulert og bra, og er akkurat det samme som jeg tenker. 

 

"God I’m just gonna say it, bc people don’t seem to understand this. Foreshadowing is not the same thing as actually developing a character arc. You can say this was foreshadowed as much as you want but the truth of the matter is, it still doesn’t make sense. They never really showed Dany do anything that would make us believe she is actually going mad. You can’t just have a couple of characters worry about it, have her save millions of lives and then just magically make her go mad. There is no progression. There is her being a hero and then in the span of an episode she is mad. Hinting that Daernerys will go mad, isn’t the same thing as actually writing her decent to madness. I don’t care if you foreshadowed it, it still doesn’t make sense"

 

De tingene hun har opplevd de siste episodene er tragisk ja, og skjønner at hun ikke er happy. Men det er IKKE nok til å forsvare at hun plutselig bestemmer seg for å torche en hel by full av uskyldige mennesker, når hun gjennom hele serien har vært svært opptatt av å redde og skåne alle uskyldige, slaver og barn osv osv osv. Å si at det gir mening at hun blir gal fordi hun har en genetisk disposisjon som plutselig kicker inn iløpet av de siste minuttene der (eventuelt de siste episodene om man må forsvare dette pisset for enhver pris), er bare latskap og unnskyldninger, og sikkert noe som D&D ønsker at fans skal tenke. De ønsker vel at fans skal komme opp med såvidt plausible løsninger, siden de ikke har tatt seg bryet med å lage noen selv. 

 

FUCK denne sesongen. 

(Innlegget ble redigert 14.05.19 11:11)

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5202
14.05.19 11:15
Stoner: Jaime kom seg ikke inn i byen uten problemer. Portene stengte jo nesten rett i trynet på fyren. Han måtte gå omveien langs stranda hvor han møtte på Euron, som nesten tok livet av ham.

Det er på vei inn til The Red Keep, da har du allerede kommet deg igjennom 80% av byen.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5922
14.05.19 11:19

Uten å legge for mye i en forbasket tv-serie, men:

''We develop psychosis instantaneously when conditions call for it. It goes away the instant conditions no longer call for it.


It is a natural function of the brain in response to two stress reactions which produce opposing compulsions.


The combination of both of these brain responses is the psychosis of what we call “post-mortal constellation” in which the individual thinks constantly about death and the afterlife.


For someone to re-enter or stay in the psychotic state for long enough to be diagnosed as “psychotic” requires that they have enough life experiences and unresolved conflicts that they have developed a mental model which persistently throws them into a psychotic response even with what to the average person would seem like a mundane experience.''

(Innlegget ble redigert 14.05.19 11:20)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38874
14.05.19 11:19

Det mangler rett og slett en episode mellom 4 og 5. 


Det hun har opplevd frem til hun tilter oppleves ikke sterkt nok til å gå bananas slik hun gjør. 


 

WSnake
WSnakeInnlegg: 4043
14.05.19 11:23
Machine_Head: De tingene hun har opplevd de siste episodene er tragisk ja, og skjønner at hun ikke er happy. Men det er IKKE nok til å forsvare at hun plutselig bestemmer seg for å torche en hel by full av uskyldige mennesker, når hun gjennom hele serien har vært svært opptatt av å redde og skåne alle uskyldige, slaver og barn osv osv osv. Å si at det gir mening at hun blir gal fordi hun har en genetisk disposisjon som plutselig kicker inn iløpet av de siste minuttene der (eventuelt de siste episodene om man må forsvare dette pisset for enhver pris), er bare latskap og unnskyldninger, og sikkert noe som D&D ønsker at fans skal tenke. De ønsker vel at fans skal komme opp med såvidt plausible løsninger, siden de ikke har tatt seg bryet med å lage noen selv.    FUCK denne sesongen.

Hun er vel blitt frarådet disse handlingene av sine rådgivere i de to siste sesongene...og nå hører hun ikke på de lenger.Og så har hun bare en igjen og han stoler hun ikke lenger på...


Så helt brått er det ikke 

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13878
14.05.19 11:30
Lew_Ashby: Uten å legge for mye i en forbasket tv-serie, men:

Ikke ødelegg for meg da. 

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56144
14.05.19 11:56
Machine_Head: Men det er IKKE nok til å forsvare at hun plutselig bestemmer seg for å torche en hel by full av uskyldige mennesker, når hun gjennom hele serien har vært svært opptatt av å redde og skåne alle uskyldige, slaver og barn osv osv osv.

Hun har siden sesong 1 og bok 1 løst sine problemer ved å brenne det/de som står i veien, eller ikke støtter hennes ønsker.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 56144
14.05.19 11:57
PapaSmurf: Det mangler rett og slett en episode mellom 4 og 5.

Det mangler mange episoder. Helt siden sesong 6 har serien føltes "rushed". Det er nesten som man mistenker at D&D stresser med å begynne på neste store prosjekt.

qbah
qbahInnlegg: 49577
14.05.19 11:58
PapaSmurf: Det mangler rett og slett en episode mellom 4 og 5.

Det manglet mange episoder i denne sesongen. Burde fort vært det dobbelte antall episoder i stedet for kun 6.


Hastverk er lastverk.

Karankiz
KarankizInnlegg: 905
14.05.19 12:00

Enig at GoT ikke holder like høyt nivå lenger, det er det ingen tvil om. Men nå må folk slappe av litt ass. Har et forslag til de som tilsynelatende får livene sine ødelagt av den serien her: Bare drit i å se på. 


Snakk om å overanalysere absolutt alt. Jeg forstår veldig mye av poengene, men syns det blir litt i overkant.Det er en fuckings tv-serie det her, ikke en religion vi følger. Vi veit at 6 episoder er for lite og det blir forhasta veldig.Lov å være skuffet, men syns noen overdriver veldig her.

Karankiz
KarankizInnlegg: 905
14.05.19 12:08

Syns forøvrig episoden var helt grei. Det som var mest skuffende var Jamie sin slutt på arcn. Som mange andre er det den jeg har likt klart best i hele serien og hadde håpa på en bedre slutt der. Der er jeg 100% enig

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13878
14.05.19 12:11
Karankiz: Enig at GoT ikke holder like høyt nivå lenger, det er det ingen tvil om. Men nå må folk slappe av litt ass. Har et forslag til de som tilsynelatende får livene sine ødelagt av den serien her: Bare drit i å se på. 
Snakk om å overanalysere absolutt alt. Jeg forstår veldig mye av poengene, men syns det blir litt i overkant.Det er en fuckings tv-serie det her, ikke en religion vi følger. Vi veit at 6 episoder er for lite og det blir forhasta veldig.Lov å være skuffet, men syns noen overdriver veldig her.

Når en serie jeg har fulgt med på og elsket i nesten ti år blir ødelagt løpet av et par episoder med forferdelig historiefortelling, så føler jeg det er lov å være en smule skuffet. Burde si sitt at feks skuespillerne i GoT gjør alt de kan for å si hvor misfornøyde de er med utviklingen, selv om de egentlig ikke har lov til å si noe annet enn positive ting om serien. 


Men for all del, håper du koste deg med episoden. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 18148
14.05.19 12:15

Hvorfor tror man at de som klager overanalyserer og leter etter feil?


De som har vært her inne noen år vet at mange av de som klager har vært noen av de største GoT fansene jeg veit om. Man har brukt mange år på å bli kjent med universet og mange her inne har en helt vanvittig kunnskap om Westeros, også utenom GoT som serie. Denne tråden er en av de absolutt beste og morsomste å henge i de siste årene. 


Det er mer en selvfølge at folk blir skuffet når dette er resultatet som blir levert. Og ja, jeg kommer til å se serien ferdig, selv om jeg regner med at jeg blir skuffet nok en gang denne sesongen. Uaktuelt å ikke få med seg hva resultatet blir for min del i hvert fall, når man er så nærme mål. 


Det som blir klagd på er at D&D har valgt å rushe prosjektet her for å sette i gang med nye, selv om resultatet ikke betyr noe for dem. Det er bare å høre på hvordan de forklarer seg i BTS klippene. Det er det man er skuffet over. GoT har lagt sin egen list når det kommer til forventninger, og nå sklir de glatt under.


Så nei, det er verken overanalysering eller at man leter med en lupe etter feil, som noen andre har skrevet tidligere. Man får det slengt i trynet, og det er ting man reagerer på mens man ser serien. Da blir jeg skuffet over hva D&D leverer. 


Spent på om noen av skuespillerne kommer til å si hva de egentlig mener om sesongen etterhvert. Spesielt Kit virker ikke overentusiastisk over utviklingen til Jon denne sesongen.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 1140
14.05.19 12:43
TomBrady_12: Nja, vet ikke helt om jeg er med på den.
De er irrelevante i form av at de ikke kan stille opp mot drager, men for handlingen er de relevante. Ta dem bort av spillet og Cercei har ingen grunn til å tro at hun kan vinne krigen, ergo ville det vært langt mer sannsynlig at hun hadde tatt tilbudet om å leve i eksil med ungen sin.

Hvis du ikke skjønner hva jeg mener når jeg sier at det er to sider av samme mynt å få leserne til å tro at Cercei hadde noe å stille opp med, og å få karakteren Cersei til å tro at hun hadde noe å stille opp med, så vet jeg ikke helt hva jeg skal fortelle deg. Hvilken del av det du sier her er ikke implisitt i det jeg allerede sa?

The Golden Company sin sjanse mot en drage var aldri relevant, Cersei betrodde seg til ballistaer for å skyte ned den siste dragen slik de allerede hadde skutt ned en tidligere. The Golden Company jevner ut bakketroppene.

Alt dette renner ut i sanden fordi D&D snur dustelogikken sin på hodet, og gjør det nå umulig å skyte ned en drage på samme måte de gjorde episoden før. Det var jo ufattelig patetisk til å begynne med, så isolert sett er jo det greit nok at Euron ikke lengre er Westeros' skarpeste artillerimann, men i kontekst av det vi har sett før skulle man tro det var skrevet av amatører.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 12:52)

ShabeIIe
ShabeIIeInnlegg: 5313
14.05.19 12:58

Men Varys fikk som fortjent. Bytter side like ofte som folk skifter sengetøy.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4152
14.05.19 13:01
DaniParejo: Hvis du ikke skjønner hva jeg mener når jeg sier at det er to sider av samme mynt å få leserne til å tro at Cercei hadde noe å stille opp med, og å få karakteren Cersei til å tro at hun hadde noe å stille opp med, så vet jeg ikke helt hva jeg skal fortelle deg. Hvilken del av det du sier her er ikke implisitt i det jeg allerede sa?

At de er der for seernes skyld betyr at de er der for å få det til å se spennende ut. De er dermed som du skriver helt irrelevante.

At de er der for gi Cercei et falskt håp forklarer hvorfor hun tror de har en sjanse og at hun ikke gir opp. De er dermed relevante i historien, og ikke irrelevante som du skriver.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 13:01)

Tormund
TormundInnlegg: 26941
14.05.19 13:04
Karankiz: Enig at GoT ikke holder like høyt nivå lenger, det er det ingen tvil om.

Samme kan sies om denne tråden, det er det ingen tvil om.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 1140
14.05.19 13:13
TomBrady_12: At de er der for gi Cercei et falskt håp forklarer hvorfor hun tror de har en sjanse og at hun ikke gir opp. De er dermed relevante i historien, og ikke irrelevante som du skriver.

Vær så snill, repeterer én gang til for meg hvilken rolle de har i historien sin, slik at jeg enda en gang kan fortelle deg at å fremstille Cersei som sterkere enn hun både forklarer hvordan hun ter seg, men også skaper spenning for seerne. Det er to sider av samme mynt.

Du prøver å lage et argument ut av at jeg skrev de endte opp som irrelevante for selve slaget, ved å fremstille det som at jeg kalte dem irrelevante for historiefortellingen. Våkn opp.

Når jeg skriver at de eksisterer for å gi seerne et bilde av en balanse i styrkeforholdet mellom Dany og Cersei, så er det implisitt at de har samme rolle i historien og en effekt på Cersei. Det er ikke noe å diskutere her, annet enn hvordan du velger å tolke hva en annen person har skrevet.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 13:19)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13878
14.05.19 13:14
Tormund: Samme kan sies om denne tråden, det er det ingen tvil om.

Kvaliteten på tråden har falt like drastisk som kvaliteten på serien. 

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62154
14.05.19 13:18
LaGoeba: Det som blir klagd på er at D&D har valgt å rushe prosjektet her for å sette i gang med nye, selv om resultatet ikke betyr noe for dem.

Når de har brukt 2 år på et resultat som ender opp i ca 6 timer på skjermen så er det vanskelig å godta noe som fremstår som "rushet".

Rollefigurene fremstår plutselig som veldig "'1-dimesjonale", det er kanskje det jeg synes er mest skuffende.

daskedusken
daskeduskenInnlegg: 5575
14.05.19 13:18
Karankiz: Snakk om å overanalysere absolutt alt. Jeg forstår veldig mye av poengene, men syns det blir litt i overkant.Det er en fuckings tv-serie det her, ikke en religion vi følger.

Nja, man kan bli i tvil om det siste du skriver der. Enkelte har åpenbart et sykelig forhold til dette fantasiuniverset.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37903
14.05.19 13:20
Morten_1996: – Hvorfor holdt de Arya vasende så lenge i King's Landing? Når det ikke kulminerte i noe meningsfylt, så ser jeg ikke poenget.

I følge seireskaperne var det fordi de ville vise lidelsene i gatene blant de uskyldige, men at dette fikk mye mer dypde som seerene ville føle på hvis dette skjedde sammen med en av de mest elskede karrakterene.


For meg var som nevnt tidligere en av de største nedturene i denne episoden av Arya ikke fortsatte på listen sin med å drepe Cercei. Hun har vært så konsekvent så lenge. Så det var for min del et karrakter-brudd.

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 38874
14.05.19 13:24

Jeg må få kommentere de som klager på at den ene dragen ble skutt ned med tre fulltreffere og nå treffer ingen. 

 

Det er enorm forskjell på de to situasjonene. 

 

Situasjon 1: Dragern flyr bortover havet og aner fred og ingen fare.  Skipene som ligger i skjul kan sikte seg inn og poff poff poff. 

 

Situasjon 2: Dragen med «pilot» er den angripende part. Skjerpet og oppmerksom. Kommer ned i blindsonen og blåser skipene til himmels. Samme med skorpionene på muren. Dragen kommer inn fra siden og de rekker aldri å manøvrere for å få dragen i sikte. 

 

Så må man også huske at dette er en fantasyserie. Om man skal lete etter logikk er det ikke GOT man søker til. 

(Innlegget ble redigert 14.05.19 13:25)

Klikk for å gå tilbake til toppen