Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
14.05.19 13:25
DaniParejo: Du prøver å lage et argument ut av at jeg skrev de endte opp som irrelevante for selve slaget,

Du skrev ikke at de var irrelevante for slaget. Du skrev at de var irrelevante.

 

Det var det jeg protesterte på (ved å poengtere at de var relevante for at slaget fant sted).

(Innlegget ble redigert 14.05.19 13:28)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
14.05.19 13:25
LaGoeba: Det som blir klagd på er at D&D har valgt å rushe prosjektet her for å sette i gang med nye, selv om resultatet ikke betyr noe for dem. Det er bare å høre på hvordan de forklarer seg i BTS klippene. Det er det man er skuffet over. GoT har lagt sin egen list når det kommer til forventninger, og nå sklir de glatt under.

Jeg har ikke kunnskapen fra bøkene eller nettet. Og jeg har forsøkt å kritisere minst mulig. Jeg elsket f.eks. sesong 7 (selv om det fantes logiske brister, men de klarte jeg faktisk å leve med), som mange kritiserte i stykker.


Men "Danny kind of forgot the iron fleet" i BTS og scenen som blir beskrevet, må jeg si var et bunnpunkt for tv-serien for min del. NEI, DET GÅR FAEN IKKE AN!!! Hahahahaha :-D

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
14.05.19 13:28
Tomblands: den enorme skuffelsen med at det ikke ligger noe mer bak f.eks Night King

Denne har vært diskutert en del, og den forstår jeg faktisk ikke.


Ondskap er ondskap imo.


Blir ikke det litt som å forsøke å forstå hvordan mennesker i den virkelige verden kan bli ekstremister og terrorister? Det finnes virkelig ikke noen logisk bakenforliggende forklaring.


Det lå da ikke noe mer bak Sauron i LOTR enn ren ondskap? Eller har jeg misset noe?

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
14.05.19 13:31
Karankiz: Syns forøvrig episoden var helt grei. Det som var mest skuffende var Jamie sin slutt på arcn. Som mange andre er det den jeg har likt klart best i hele serien og hadde håpa på en bedre slutt der. Der er jeg 100% enig

Var det ikke ganske obvious at hans fatale kjærlighet for tvillingsøsteren var bunnløs og ødeleggende altså?


Jeg synes at de døde sammen var veldig poetisk og "riktig". 


Så kunne det selvsagt skjedd på en mer spennede måte, men å dø av at et steintak raser når man er inne i en steinbygning under en krig med luftangrep er i hvert fall ekstremt logisk og sannsynlig. Uten at det blir episk eller har sjokk-faktor.


Jeg tror forøvrig Jamie var døende etter fighten med Euron uansett. Den kom jo også som en konsevens av ovennevte kjærlighet til søsteren.

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5236
14.05.19 13:32
Enzino: Det lå da ikke noe mer bak Sauron i LOTR enn ren ondskap? Eller har jeg misset noe?

Melkor -> Morgoth. Men det er en annen historie.

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62105
14.05.19 13:33
PapaSmurf: Så må man også huske at dette er en fantasyserie. Om man skal lete etter logikk er det ikke GOT man søker til.

Selv om det er fantasy kan man ikke gjøre om reglene underveis. Det bør være realistisk innenfor de rammene man har satt. 

(Innlegget ble redigert 14.05.19 13:36)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
14.05.19 13:42
PapaSmurf: Det er enorm forskjell på de to situasjonene.    Situasjon 1: Dragern flyr bortover havet og aner fred og ingen fare.  Skipene som ligger i skjul kan sikte seg inn og poff poff poff.    Situasjon 2: Dragen med «pilot» er den angripende part. Skjerpet og oppmerksom. Kommer ned i blindsonen og blåser skipene til himmels. Samme med skorpionene på muren. Dragen kommer inn fra siden og de rekker aldri å manøvrere for å få dragen i sikte.    Så må man også huske at dette er en fantasyserie. Om man skal lete etter logikk er det ikke GOT man søker til.

Situasjonenen er forskjellige. Men ikke så forskjellige som du beskriver her. Og ikke forskjellige nok til at den ene dragen skulle være "lambs for the slaughter" og den andre udødelig.

 

Situasjon 1: Nei man blir ikke overrasket av at en flåte med skip kommer rundt en odde, hvis man flyr. Og "Dany kind of forgot about the iron fleet" er horseshit. Nei, man glemmer ikke at fienden har en enorm armada, særlig ikke når man har blitt angrepet av den samme armadaen på omtrent det samme stedet realtivt kort tid før. Og 3 skudd 3 treff? Helt urealistisk uansett om man overrasker.

 

Situasjon 2: Nei, hun kommer ikke ned i blindsonen. Jeg forentet at Drogon skulle gå høyt over skyene og dukke rett ned. Det er blindsonen for skorpionene. Ikke der Dany fører Drogon ned, hvor "pilene" regner rundt dem. Og Drogon burde jo blitt truffet og skadet, om ikke noen fulltreff eller fatal blow.

 

For meg er det greit at en drag er så mektig i episode 5, men da skulle den ikke være så lett å ta ut i episode 4.

 

Et fantasy-univers betyr ikke ulogisk, selv om det betyr urealistisk. Her må jeg ta side med de som mener at den interne logikken til mange av karrakterene og hendelsene i serien er blåst i stykker i de senere sesongene og særlig denne.

 

Bortsett fra det: jeg elsket episoden og synes den traff veldig bra på det aller meste, med noen få unntak.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 13:43)

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62105
14.05.19 13:42
Trehjulssykkel: Dessverre så mangler det ganske mye på utførelse.

Det er jo utførelsen som er problemet.

Hvis man lister opp alt som har skjedd denne sesongen så er det jo helt greit at dette skjer, men jeg har store problemer med måten dette blir fortalt på.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
14.05.19 13:42
MensenErnst: Melkor -> Morgoth. Men det er en annen historie.

Fra Silmarillion eller en av de andre Tolkien bøkene jeg ikke har lest?

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62105
14.05.19 13:47
Enzino: . Her må jeg ta side med de som mener at den interne logikken til mange av karrakterene og hendelsene i serien er blåst i stykker i de senere sesongene og særlig denne.

Mange er sinte på historien om Jamie.

Jeg tror det finnes en god måte å fortelle en historie der Jamie ender opp hos Cersei, men da bør de legge litt innsats i den historien. Slike historier er enklere i bokform siden man da kan få tilgang til hva aktørene tenker, men det bør også være mulighet til å bygge det opp litt bedre på skjermen enn hva vi så her.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 1077
14.05.19 13:48
TomBrady_12: Du skrev ikke at de var irrelevante for slaget. Du skrev at de var irrelevante.

Nei, jeg skrev aldri at the Golden Company var irrelevante. Jeg skrev dem ble det. Det er en vesensforskjell. Og det først etter å ha beskrevet hvordan de eksisterer for å skape et mer balansert styrkeforhold for seerne. Som implisitt gjør de relevante for historien og Cersei sin karakter, som du prøver å argumentere for at jeg mente dem ikke var.

Og der er grensen nådd for hvor lenge jeg gidder å bruke tiden på semantikk. Du kan tolke bruken min av irrelevant så mye du vil, men faktum er fortsatt at deres rolle har samme effekt på seerne som Cersei selv. Poenget du prøvde å lage er allerede tatt for gitt. Med mindre du egentlig bare ville kverulere på bruken av irrelevant, og at hvordan jeg skrev det ikke helt funket for deg. Det forandrer ikke at jeg skrev ble, og at jeg aldri omtalte dem som fullstendig irrelevant.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 13:53)

MensenErnst
MensenErnstInnlegg: 5236
14.05.19 13:50
Enzino: Fra Silmarillion eller en av de andre Tolkien bøkene jeg ikke har lest?
TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
14.05.19 13:53
DaniParejo: Nei, jeg skrev aldri at the Golden Company var irrelevante. Jeg skrev dem ble det. Det er en vesensforskjell. Og det først etter å ha beskrevet hvordan de eksisterer for å skape et mer balansert styrkeforhold for seerne. Som implisitt gjør de relevante for historien og Cersei sin karakter, som du prøver å argumentere for at jeg mente dem ikke var.

Da mente du noe annet enn hva du faktisk skrev. Det er helt greit.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 1077
14.05.19 13:54
TomBrady_12: Da mente du noe annet enn hva du faktisk skrev. Det er helt greit.

Nei, fordi det står akkurat det samme som jeg hele tiden har oppsummert for deg. Jeg skrev noe du ikke forsto. Og dét er helt greit, hadde jeg hatt tid i går kveld hadde jeg sannsynligvis ryddet opp i det innlegget.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 14:05)

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4041
14.05.19 14:05
DaniParejo: Nei. Jeg skrev noe du ikke forsto. Og dét er helt greit.

Jeg skal forklare en siste gang, og siden vi er så lagt OT nå så blir det mitt siste innlegg.


Du skriver "Og det først etter å ha beskrevet hvordan de eksisterer for å skape et mer balansert styrkeforhold for seerne. Som implisitt gjør de relevante for historien og Cersei sin karakter"


Når du skriver "de eksisterer for å skape et mer balansert styrkeforhold for seerne" så er det ikke implisitt at det også gjelder for historien og Cresei sin karakter. Du spesifiserte at det gjaldt for seerne.


Hvis du derimot bare hadde skrevet at "de eksisterer for å skape et mer balansert stykreforhold", så hadde det vært implisitt. 


 

Karankiz
KarankizInnlegg: 905
14.05.19 14:11
Enzino: Var det ikke ganske obvious at hans fatale kjærlighet for tvillingsøsteren var bunnløs og ødeleggende altså?
Jeg synes at de døde sammen var veldig poetisk og "riktig". 
Så kunne det selvsagt skjedd på en mer spennede måte, men å dø av at et steintak raser når man er inne i en steinbygning under en krig med luftangrep er i hvert fall ekstremt logisk og sannsynlig. Uten at det blir episk eller har sjokk-faktor.
Jeg tror forøvrig Jamie var døende etter fighten med Euron uansett. Den kom jo også som en konsevens av ovennevte kjærlighet til søsteren.

Ja det var helt greit isolert sett og ikke no feil med det. Bare jeg personlig som håpa på at han skulle gjøre no ekstra ut av seg før slutten. Ikke no usannsynelig i det hele tatt, bare litt kjedelig som du sjøl sier

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5146
14.05.19 14:14
Small_boi: Spår at Arya dreper Daenerys i siste episode.

Føler meg ganske sikker på at Ned Stark våkner i siste episode og innser at alt har vært en drøm. 

For noe tull dette har utviklet seg til å bli. Da Night King møtte Bran for to episoder siden, var jeg sikker på at enten: 

1. Bran (som selv sier han ikke er Bran lenger) ville si "Hello, Bran" til Night King, eller
2. The NIght King knelte foran Bran. 

Skuffelsen ... 

(Innlegget ble redigert 14.05.19 14:14)

wig1
wig1Innlegg: 3345
14.05.19 14:28
Enzino: Fra Silmarillion eller en av de andre Tolkien bøkene jeg ikke har lest?

Fra en som kun ser filmene, er det vel ikke noe som tilsier at Sauron var annet en bare ren ondskap. Hvis man har lest bøkene til Tolkien og historien bak han, er det selvsagt mye mer komplisert.


Jeg forstår skuffelsen til WW enden veldig godt. De ble bygget opp som noe mystisk og med mindre det kommer noen overraskelser i siste episode får man ingen svar. Jeg liker fortsatt serien, selv om den ikke er det den en gang var; men jeg håper virkelig at bøkene kommer ut.


Jeg er for øvrig ikke så kritisk til at Dany ender opp som mad queen. Det har vært flere ting hun har gjort både i bøker og serie som gjør at det ikke kom som et fullstendig sjokk. Det kunne selvsagt kommet enda bedre frem i serien, men jeg er ganske sikker på at dette er veien hun ender opp på i bøkene også.

DaniParejo
DaniParejoInnlegg: 1077
14.05.19 14:30
TomBrady_12: Når du skriver "de eksisterer for å skape et mer balansert styrkeforhold for seerne" så er det ikke implisitt at det også gjelder for historien og Cresei sin karakter. Du spesifiserte at det gjaldt for seerne.

Etter fem innlegg der du misforstår min bruk av irrelevant, skal du nå fortelle meg hvor off topic vi er og kverulere på hva som er implisitt og ikke fordi jeg spesifiserte "for seerne".

Hadde det vært så vanskelig for deg å forstå at jeg mente det var implisitt, hadde du reagert på det tidligere og ikke først etter at du forsto at du bommet fullstendig i din tolkning av hva jeg kalte irrelevant.

I kontekst av historien er det fullstendig implisitt. Du kan mene noe annet så mye du vil, akkurat dét driter jeg i.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 14:37)

CryniX
CryniXInnlegg: 12726
14.05.19 14:58
Lew_Ashby: Alt dette kunne vært unngått om Jon bare hadde mannet seg opp og pult tanten sin.

Sånn sett er det enkelt å konkludere med hvem som virkelig fortjener kritikk her.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 4981
14.05.19 15:14

Er temmelig mange måter de kunne utført dette bedre på, samme var det jo med Rhaegal scenen i forrige episode. Men etterhvert som vi får flere slike plot twists og karakterutviklinger som mer eller mindre i det skjulte så er det jo åpenbart at de legger det opp på denne måten fordi sjokkfaktor trumfer integritet og substans.

Er det mer sjokkerende at Daenerys lander på muren, sitter avventene, ser at soldatene kaster fra seg sverdene og hører klokkene ringer men likevel velger å angripe og istedenfor å dra rett mot The Red Keep som ville gitt mest mening så går hun rett på å systematisk brenne og slakte uskyldige og barn istedenfor. Naturligvis er dette mer sjokkerende fordi det passer overhodet ikke med henne som karakter.

Men det blir sjokkerende på helt feil og idiotisk grunnlag.

Akkurat som i forrige episode. Er det mer sjokkerende å se Rhaegal plutselig bli truffet av bolter ut ifra ingensteder og deise i ned i vannet før vi plutselig ser Euron og det Iron Fleet dukke opp fra bak noen steiner? Naturligvis. Gir det noe som helst mening, ikke i det hele tatt men igjen så ofres integritet og substans for sjokkfaktor.

Det var jo akkurat det samme med Arya vs The Night King. Gir det noe mening at Arya kommer flyene ut ifra ingen steder, ikke egentlig. Er det langt mer overraskende og sjokkerende enn å ha en duell med Jon, eventuelt ha en eller annen form for oppbygging som faktisk forsøker å legge til rett så det virker logisk at Arya havner der hun havner og kan nå det The Night King? Uten tvil. Men igjen, sjokkfaktor trumfer tilsynelatende alt annet.

Noen som i denne episoden ville styrket og gitt Cersei mer mening som karakter, og gjort forvandlingen til Daenerys langt mer spiselig ville jo vært å faktisk gi Cersei en form for "worst-case-scenario" plan som hun jo trossalt alltid bruker å ha. Dette trenger jo ikke engang å være noen realistisk plan for å vinne, men hun har jo gjerne en plan for å dra med seg så mange som mulig da hun ikke er typen å gå ned uten kamp.

Noe så enkelt som å ha Daenerys på veggen, Lannister soldatene kaster sverdet, bjellene ringer hvorpå Cersei kontrer med å blåse noe Wild Fire i lufta eller noe annet som da umiddelbart får Daenerys til å reagere og som undergraver det at soldatene kaster våpene og at bjellene ringer ville gitt episoden og handlingen langt bedre integritet og mening. Det er sikkert mange andre måter å løse det på.

Det samme var det med forrige episode. The Iron Fleet kunne ha dekt til scorpions, så en langt mer realistik scenario ville vært at Daenerys ser The Iron Fleet, føler hun har et massivt overtak og kan gå til angrep og i det hun stuper head-first som jo hun alltid gjør så drar The Iron Fleet frem scorpions og peprer løst så vil de jo naturligvis bomme på Drogon og Daenerys men treffer og dreper Rhaegal. Helt enkle grep som gjør scenen om fra helt latterlig pompøs og idiotisk, til å faktisk fremstå langt mer troverdig.

Akkurat the samme med The Long Night. Om de lar være å bare sende Dothraki's til en sikker død uten mål og mening, faktisk benytter dragene på en halvveis fornuftig måte, ikke overdøver hele episoden med alt for mange "oioi, karakter X er dødsdømt" for så å hoppe til en annen scene for deretter å hoppe tilbake og har du sett karakter X døde ikke likevel. Og ikke smører ekstra på en Arya flyvende ut av ingen steder som bare helt plutselig fikser alt nøyaktig samtidig som samtlige main characters får dødsstøtet innen de neste 10 sekundene.

Er vel ytterst få som har så alt for store problemer med historien sånn generelt, det er bedre oppbyggingen og hendelsesforløpet som tar oss dit som er så hinsides dårlig. Og for en serie hvor akkurat disse elementene har vært kjent for å være såpass sterke og gjennomførte så ser jo dette ekstra dumt ut.

Er vel ingen her som satt og håpet at Daenerys skulle ta over King's Landing, sette seg på tronen og leve lykkelig sammen med Jon i alle sine dager. Det er noen nyanser mellom å ønske noe sånt og det å applaudere den pompøse og temmelig karakterdrepende måten de valgte å fremstille Daenerys i forrige episode.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 15:14)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 14146
14.05.19 15:20
RamGuy: Er det mer sjokkerende at Daenerys lander på muren, sitter avventene, ser at soldatene kaster fra seg sverdene og hører klokkene ringer men likevel velger å angripe og istedenfor å dra rett mot The Red Keep som ville gitt mest mening så går hun rett på å systematisk brenne og slakte uskyldige og barn istedenfor. Naturligvis er dette mer sjokkerende fordi det passer overhodet ikke med henne som karakter.

Helt uenig her. Syns det passer helt greit med henne som karakter. Nå har jeg sitter og sett gamle sesonger i det siste, og har registrert at Dany hele veien har balansert mellom det "gode" og "onde". Hun har snakket om å brenne byer flere ganger, og vurderte det seriøst både i sesong seks og sju. Det er ikke noe nytt.


Men hun har klart å holde seg på den gode siden, men noen hevngjerrige og brutale utfall, men da som var "berettiget". Så er har det skjedd ting i denne sesongen som forsvarer at hun vipper over på den mørke siden.


Problemet er ikke at det ikke passer med hennes karakter, men at man har rushet denne karakterutviklingen. Jeg ble ikke sjokkert i det hele tatt. At Dany skulle bli Mad Queen, brenne hele Kings Landing og så bli drept av Jon har vært mitt tips hele sesongen. Så får vi se om sistnevnte treffer.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10358
14.05.19 15:34

Hvis Jon er den som dreper Dany så håper jeg han gjør som Ned sa til han og Robb og henretter selv. 

RamGuy
RamGuyInnlegg: 4981
14.05.19 15:38
Solvgutt1: Problemet er ikke at det ikke passer med hennes karakter, men at man har rushet denne karakterutviklingen. Jeg ble ikke sjokkert i det hele tatt. At Dany skulle bli Mad Queen, brenne hele Kings Landing og så bli drept av Jon har vært mitt tips hele sesongen. Så får vi se om sistnevnte treffer.

Rusher de karakterutviklingen så vil jeg påstå at det ikke passer henne som karakter. På dette tidspunktet i TV-serien så har de på ingen måte klart å bygge opp nok til at måten de utfører dette på kommer over som logisk eller passende for karakteren.

At de tar seg alt for dårlig tid til å sette opp de viktigste hendelser i serien på denne måten underbygger jo bare at det er dårlig writing.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 15:38)

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 14146
14.05.19 15:41
RamGuy: Rusher de karakterutviklingen så vil jeg påstå at det ikke passer henne som karakter. På dette tidspunktet i TV-serien så har de på ingen måte klart å bygge opp nok til at måten de utfører dette på kommer over som logisk eller passende for karakteren. At de tar seg alt for dårlig tid til å sette opp de viktigste hendelser i serien på denne måten underbygger jo bare at det er dårlig writing.

Kampen mellom "gode" Dany og "onde" Dany har vært der gjennom hele serien. Og det har vært ganske innlysende at det ville være et tema mot slutten. Lander man da på "onde" er ikke det upassende.


Men det er rushed. Absolutt. Jeg syns også det er dårlig writing, men ikke nødvendigvis fordi det ikke passer til karakteren hennes. Det har vært lagt opp til at det ville bli en indre strid i henne, men den striden ble gjennomført alt for lettvindt.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16489
14.05.19 15:49

Enig med RamGuy her. Mange karakterbrister som ødelegger mye av helhetsinntrykket. Vi har jo diskutert Mad Queen teorien i flere år her inne før, så det er ikke sjokkerende at det var der man endte. Det som er håpløst er utviklingen som RamGuy tar opp. 

De enkle trekkene han foreslår med at feks Cersei hadde blåst i stykker KL med Wildfire for å satse på å utslette Dany og Jon sin hær etter overgivelsen hadde gitt mye mer mening i form av Cersei sin karakter, og det hadde gitt Dany en mye mer logisk grunn til å gjøre det hun gjorde. Det er små, enkle grep som gjør at alt hadde blitt mer troverdig. 

I stedet fikk vi to episoder for en i de to første episodene av sesongen, og nå sitter vi igjen med rushet. De to "delene" av sesongen, altså 1-3 og 4-5 føles ut som to helt forskjellige sesonger. Henger knapt sammen, i hodet mitt. 

Spent på siste episoden nå, som D&D har alt ansvaret for selv. Har de spart gullet til seg selv..?

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13839
14.05.19 15:51
LaGoeba: Spent på siste episoden nå, som D&D har alt ansvaret for selv. Har de spart gullet til seg selv..?

Gruer meg til denne, og ikke for de riktige grunnene. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16489
14.05.19 15:59
Machine_Head: Gruer meg til denne, og ikke for de riktige grunnene.

Det er vi to om, min venn.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12230
14.05.19 16:04
LaGoeba: De enkle trekkene han foreslår med at feks Cersei hadde blåst i stykker KL med Wildfire for å satse på å utslette Dany og Jon sin hær etter overgivelsen hadde gitt mye mer mening i form av Cersei sin karakter, og det hadde gitt Dany en mye mer logisk grunn til å gjøre det hun gjorde. Det er små, enkle grep som gjør at alt hadde blitt mer troverdig.  I stedet fikk vi to episoder for en i de to første episodene av sesongen, og nå sitter vi igjen med rushet. De to "delene" av sesongen, altså 1-3 og 4-5 føles ut som to helt forskjellige sesonger. Henger knapt sammen, i hodet mitt.

Samme klagesangen fortsetter dag etter dag.

Jeg visste ikke all denne selvplagingen var pålagt noen å holde ut.

jback
jbackInnlegg: 18251
14.05.19 16:16

Kanskje folk har blitt eldre og magien har blitt litt borte.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg