Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16510
14.05.19 16:24
Framsynt: Samme klagesangen fortsetter dag etter dag.

Folk som er fornøyde lurer jo på hva man tenker kunne vært bedre løsninger fra de som ikke er fornøyde, og når det luftes så er det "samme klagesangen fortsetter dag etter dag"?

Nei, her kan man droppe alt som heter engasjement rundt serien, og så kan vi heller kollektivt hylle serien uten noe som helst av kritikk. 

Som nevnt tidligere, gøy for de som klarer å kose seg med serien ukritisk til hvordan den har utviklet seg. For meg er ikke serien den samme når man har fjernet alt av karaktertrekk og bakhistorier, og heller velger å ta en hard høyre og la sesongen kjøre sin egen sti.

Så ja, denne selvplagingen er frivillig, men det er nå sånn det nå enn er. Dere som er fornøyde kan jo også bare hoppe over alt av kritiske innlegg her inne..?


AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6499
14.05.19 16:26
lexuszix: Føler meg ganske sikker på at Ned Stark våkner i siste episode og innser at alt har vært en drøm.

Om det var en sesong til, eller mange episoder igjen, så tenkte jeg tanken på at det er Bran som har sett inn i fremtiden, og at vi i neste episode er tilbake til der Jon sto med Sansa og Arya, og at Bran har vist Jon hva som vil skjer om han forteller noe om seg selv og hvem han er..

Istedet holder han kjeft, og ting blir annerldes. Dany freaker ikke og alle lever happily ever after, bortsett fra Cersei som prøver å knerte Brienne, og blir drept av Jamie som endelig velger rett side.

Til slutt får vi en episode hvor Bran går inn å ser bakgrunnen til The Night King. Eller noe sånt.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55535
14.05.19 16:28
LaGoeba: De enkle trekkene han foreslår med at feks Cersei hadde blåst i stykker KL med Wildfire for å satse på å utslette Dany og Jon sin hær etter overgivelsen hadde gitt mye mer mening i form av Cersei sin karakter, og det hadde gitt Dany en mye mer logisk grunn til å gjøre det hun gjorde. Det er små, enkle grep som gjør at alt hadde blitt mer troverdig.

Problemet med dette er at da har man ikke lenger "Mad Queen Daenerys".

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13839
14.05.19 16:30
Rainmaker: Problemet med dette er at da har man ikke lenger "Mad Queen Daenerys".

Nei, det ville jo faktisk vært logisk og gitt mening, og ikke vært sJokKeRenDe nok. Så drit i det. 

Loddo
LoddoInnlegg: 2526
14.05.19 16:37

Siden de skulle kvitte seg med Rhaegal, hvorfor ikke bare drepe han etter at klokkene ringte? Som igjen gjør at Dany klikker totalt.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16510
14.05.19 16:37
Rainmaker: Problemet med dette er at da har man ikke lenger "Mad Queen Daenerys".

Hvorfor ikke?

Man har jo fortsatt en episode til hvor man kunne brukt til å få henne dit etter at hun har brent ned byen og folk ikke klarer å støtte henne (eller Cersei - Hey, pest eller kolera). Eventuelt, enda bedre, så kunne man tatt en av de to første episodene og puttet den mellom denne og siste, og brukt en hel episode på å utvikle The Mad Queen. 

Men hey, hvorfor skal vi forvente noe som helst dybde i den aller siste sesongen av Game of Thrones? 

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6499
14.05.19 16:40
Loddo: Siden de skulle kvitte seg med Rhaegal, hvorfor ikke bare drepe han etter at klokkene ringte? Som igjen gjør at Dany klikker totalt.

Ja, det finnes jo bortimot 100 bedre måter å gjøre dette på. De kunne ha overgitt seg, og Rhaegal kunne ha landet ett sted, så var Euron der og drepte han alikavel, mens Rhaegal tar med seg Euron i døden. Da hadde ikke Mad Queen hatt noen grunn til å stole på de klokkene lenger.

Så hadde Jamie sluppet å vært knistukket to ganger også, når mursteinen kom..

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12251
14.05.19 16:41
LaGoeba: Folk som er fornøyde lurer jo på hva man tenker kunne vært bedre løsninger fra de som ikke er fornøyde, og når det luftes så er det "samme klagesangen fortsetter dag etter dag"? Nei, her kan man droppe alt som heter engasjement rundt serien, og så kan vi heller kollektivt hylle serien uten noe som helst av kritikk.  Som nevnt tidligere, gøy for de som klarer å kose seg med serien ukritisk til hvordan den har utviklet seg. For meg er ikke serien den samme når man har fjernet alt av karaktertrekk og bakhistorier, og heller velger å ta en hard høyre og la sesongen kjøre sin egen sti.

Problemet er ikke kritikk, men at man ikke finner noe positivt og bra.

Alle forventer 100% realistiske hendelser, logikk og ønsker (ønsket) sikkert at Dany og Jon skulle regjere over Westeros til de ble gamle og grå. 

Jeg har null tro på at noen greier å gjette seg frem til slutten, men det blir ingen happy ending som folk flest er fornøyde med. Det har ligget i kortene lenge. Faktisk tror jeg ingen får sitte på jerntronen om den ikke sprengt til himmels.

Siste episode var knall synes jeg!
Var helt sikker på at det ble ildspruting over hele Kings Landing. Jeg vil ikke si de fortjente det, men dette folket snudde så til de grader kappen etter vinden. Husk hvordan Cersei ble hånet av disse folkene på grunn av noen striesekkledde religiøse tullinger.

Har null problem med at Dany får siste ord (men det gjør hun ikke) 
Verste karakterutviklingen i denne sesongen har Jon Snow etter min mening - som bare går rundt og kneler for sin queen. En ordentlig tøffelhelt.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 16:49)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16510
14.05.19 16:46
Framsynt: Problemet er ikke kritikk, men at man ikke finner noe positivt og bra.

Hvis dette er problemet ditt, så skjønner jeg ikke hvorfor du siterer meg. 

Jeg har allerede nevnt ting jeg synes har vært ok med episoden. Blant annet at "De fikk faktisk til at det ikke er svart/hvitt lengre, det skal de ha. Godt mot ondt er vanskelig å si hva egentlig er etter denne episoden. Cersei og Dany er like ille begge to." 

Om dette var bevisst eller ei er jeg fortsatt usikker på derimot. Det estetiske i serien er fortsatt på et skyhøyt nivå. Scenen hvor Sandor ble jult opp og man switchet mellom han og Arya som ble løpt ned er Miguel oppe på noe av sitt beste. Bare synd at det aldri holder seg like bra. 

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55535
14.05.19 16:48
Machine_Head: Nei, det ville jo faktisk vært logisk og gitt mening, og ikke vært sJokKeRenDe nok. Så drit i det.

Mad Queen er "character arc" for henne. Det har vært satt opp siden Bok 1 og sesong 1

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55535
14.05.19 16:49
LaGoeba: Hvorfor ikke?

Fordi da er det Cersei som brenner KL. og Daenerys bare reagerer på et "bakholdsangep"/felle.

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6499
14.05.19 16:55
Rainmaker: Fordi da er det Cersei som brenner KL. og Daenerys bare reagerer på et "bakholdsangep"/felle.

Enkelte vil vel påstå at du er Mad når du brenner unger og barn levende, uansett hva Cersei har gjort eller ikke.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55535
14.05.19 16:57
AxelRudi: Enkelte vil vel påstå at du er Mad når du brenner unger og barn levende, uansett hva Cersei har gjort eller ikke.

Handlingen hennes vil i det beskrevne tilfellet være "selvforsvar" i en krigssituasjon.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16510
14.05.19 16:57
Rainmaker: Fordi da er det Cersei som brenner KL. og Daenerys bare reagerer på et "bakholdsangep"/felle.

Javel, Cersei brenner deler av KL og Dany brenner resten til gjengjeld. Hun får ikke folket til å stå bak seg, av frykt/avsky for det hun gjorde, selv om hun selv mener at hun reddet folket fra en tyrann. Hun føler at den eneste måten å regjere tronen som hun endelig har fått tak på er gjennom at folket fortsatt skal frykte henne, siden ingen elsker henne som hun egentlig vil. Gi henne en episode hvor hun blir mer og mer gal i den desperate kampen om å få folket bak henne, før det tilter helt for henne og hun er på vei til å gjøre noe som gjør at de rundt henne må gå til det desperate grepet som Jaime gjorde. 

Hvordan kan dette ikke være en utvikling til Mad Queen? Er D&D sin løsning den eneste fasiten for deg? 

fazz
fazzInnlegg: 25392
14.05.19 16:59

>>> De som er skuffet over arcen til Daneris er vel de samme som har oppkalt dattera si etter henne de siste årene. 

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12251
14.05.19 17:00
AxelRudi: Enkelte vil vel påstå at du er Mad når du brenner unger og barn levende, uansett hva Cersei har gjort eller ikke.

Absolutt.

Men de fikk instendige oppfordringer om å overgi seg før angrepet.

Svaret var at hennes eneste venninne (?) fikk hodet avkuttet.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55535
14.05.19 17:00
LaGoeba: Javel, Cersei brenner deler av KL og Dany brenner resten til gjengjeld. Hun får ikke folket til å stå bak seg, av frykt/avsky for det hun gjorde, selv om hun selv mener at hun reddet folket fra en tyrann. Hun føler at den eneste måten å regjere tronen som hun endelig har fått tak på er gjennom at folket fortsatt skal frykte henne, siden ingen elsker henne som hun egentlig vil. Gi henne en episode hvor hun blir mer og mer gal i den desperate kampen om å få folket bak henne, før det tilter helt for henne og hun er på vei til å gjøre noe som gjør at de rundt henne må gå til det desperate grepet som Jaime gjorde.  Hvordan kan dette ikke være en utvikling til Mad Queen? Er D&D sin løsning den eneste fasiten for deg?

Det du ber om er en rasjonell grunn til at hun ender som "Mad Queen". Poenget er at det er ikke noen rasjonell grunn for slikt.

D&D har siden sesong 5 vist seg å være elendige manusforfattere

(Innlegget ble redigert 14.05.19 17:02)

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55535
14.05.19 17:00
fazz: >>> De som er skuffet over arcen til Daneris er vel de samme som har oppkalt dattera si etter henne de siste årene.

Dette!

I tillegg har vi de som har sett på henne som den "ultimate heltinne"

(Innlegget ble redigert 14.05.19 17:07)

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2871
14.05.19 17:07
titan_sable: Rollefigurene fremstår plutselig som veldig "'1-dimesjonale", det er kanskje det jeg synes er mest skuffende.

Hvilke av rollefigurene er 1-dimensjonale?

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16510
14.05.19 17:08
Rainmaker: Det du ber om er en rasjonell grunn til at hun ender som "Mad Queen". Poenget er at det er ikke noen rasjonell grunn for slikt.

Jeg ber ikke om en rasjonell grunn. Jeg forstår ikke hvor det kommer det. Det jeg kom med var et forslag på hvordan man kunne bygd opp storyen hennes annerledes.

Det jeg skulle ønske at man fikk var at man utdypet prosessen som gjør at hun bikker over til å bli Mad. Altså mer tid på å fortelle om mest sannsynlig den viktigste og største arc-endringen av seriens åtte sesonger. Ikke kun et to minutters klipp hvor hun foretar seg en impulsiv handling, som selv med BTS forklaringen, fremstår som tynn. 

Jeg er ikke en av de som mener at dette kom ut av det blå, jeg savner bare dybden. 

At D&D har levert på en nedadgående bølge siden sesong 5 er ikke ukjent heller, men det fritar dem ikke fra kritikk denne sesongen heller.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2871
14.05.19 17:09
Enzino: I følge seireskaperne var det fordi de ville vise lidelsene i gatene blant de uskyldige, men at dette fikk mye mer dypde som seerene ville føle på hvis dette skjedde sammen med en av de mest elskede karrakterene.

Ja, så det på BTS etter at jeg hadde sendt innlegget... Litt usikker på hva jeg føler om det. Kan forstå tankegangen, men føler det blir litt... misbruk av Arya? Men for all del, det gjør meg ikke så mye. Helt OK. 

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55535
14.05.19 17:14
LaGoeba: Det jeg skulle ønske at man fikk var at man utdypet prosessen som gjør at hun bikker over til å bli Mad.

Grunnen til dette er trolig at fAegon er kuttet ut av showet. Det vil trolig være han som sitter på Jerntronen når KL angripes av Daenerys

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2871
14.05.19 17:15
Machine_Head: Gode gud, dere skjønner det ikke.

Nei, dere skjønner det ikke. 
Det har vært bygget opp, i mange, mange sesonger. Kun menneskene rundt henne har klart å holde henne fra å gjøre sinnsyke ting allerede. Hvis dere ser serien på nytt helt fra s01, med s8e5 i mente, så kommer brikkene til å falle veldig på plass. Det er ikke bare foreshadowing – Daenerys' utvikling og historie har ledet opp til dette hele veien. 
Forøvrig så ikke utført galskap komme snikende over flere år. Det er en grunn til at vi har uttrykket «å klikke». Hun har en iboende galskap som har vist seg gjentatte ganger, men det har alltid blitt stagget. I denne pressete situasjonen er det derimot alt for mange faktorer som veier altfor tungt imot henne, og noe «klikker». Det er ofte slik det skjer hos gale mennesker. Daenerys' galskap har blitt bygget opp langt mer enn nødvendig. Kjipt for dem som har heiet på henne hele veien, men dette skulle aldri være noe solskinnshistorie. 

(Innlegget ble redigert 14.05.19 17:24)

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16510
14.05.19 17:17
Rainmaker: Grunnen til dette er trolig at fAegon er kuttet ut av showet. Det vil trolig være han som sitter på Jerntronen når KL angripes av Daenerys

Hæ?

Det vil trolig være Aegon som sitter på tronen når KL angripes av Dany? Tenker du på i bøkene? 

Dette gir jo heller ikke noe mening i forhold til serien.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16510
14.05.19 17:19
Morten_1996: Kjipt for dem som har heiet på henne hele veien, men dette skulle aldri være noe solskinnshistorie.

Du er klar over at mange som klager over at arcen føles så rushet på slutten er langt i fra de største Dany tilhengerne? Er vel flere av de som har vært lei karakteren i flere sesonger allerede. 

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2871
14.05.19 17:21
LaGoeba: det hadde gitt Dany en mye mer logisk grunn til å gjøre det hun gjorde.

Hele poenget er jo at Dany ikke skulle ha noen grunn til å gjøre det. Hun er gal, og det klikket for henne. Det er hele poenget.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55535
14.05.19 17:21
LaGoeba: Hæ? Det vil trolig være Aegon som sitter på tronen når KL angripes av Dany? Tenker du på i bøkene?  Dette gir jo heller ikke noe mening i forhold til serien.

Ja, jeg tenker på bøkene.


Og de har kuttet ut karakterer som trolig vil bli viktige for karakterutviklingen hennes. 


Det at denne karakteren er borte er min teori for hvorfor det virker så rart at det skjer som det skjer. Går det slik jeg tror i bøkene vil fAegon sitte på tronen etter å ha fjernet Cersei. Han er bygget opp som en karakter som folket vil elske. Når da Daenerys angriper vil hun faktisk få folket mot seg fordi de faktisk liker fAegon. Det vil gi henne en mer forståelig motivasjon til å faktisk angripe folket i KL.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2871
14.05.19 17:25
LaGoeba: Du er klar over at mange som klager over at arcen føles så rushet på slutten er langt i fra de største Dany tilhengerne? Er vel flere av de som har vært lei karakteren i flere sesonger allerede.

Da er det kanskje ikke så rart at de klager. ;-)

AxelRudi
AxelRudiInnlegg: 6499
14.05.19 17:29
Rainmaker: Det at denne karakteren er borte er min teori for hvorfor det virker så rart at det skjer som det skjer. Går det slik jeg tror i bøkene vil fAegon sitte på tronen etter å ha fjernet Cersei.

Det er jo en mulighet. I bøkene kommer jo denne med Golden Company, og Griff. Tidenes minst avslørende dekknavn.

Han har kanskje en rolle å spille, men han kan fort bare være en karakter som forsvinner ganske fort han også.

Om så er jo plutselig Dorne i spill på en side her. De har vi ikke sett mye til siden Oberyn og disse jentungene.

(Innlegget ble redigert 14.05.19 17:33)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg