Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Crabsen
CrabsenInnlegg: 14570
15.05.19 11:13
LaGoeba: Hva tenker du om storylinen hans så langt denne sesongen?

Tja, har jo ikke fått sett så altfor mye av han ennå, men det vi har sett syntes jeg har vært bra. Liker ideen med en gammel sellsword kompis som alle tror er kjempekul, men har helt glemt hva han egentlig er, og hele målet hans. 

Morsom første scene med Qyburn og chicksa, og likte scenen med Tyrion og Jamie også meget godt. Vi burde egentlig ikke blitt overasket her, men vi blir det siden vi er såpass vant til kompis siden av Bronn, nå er han bare drittlei av å aldri få det som er lovet han, så ser helt klart hvorfor han er blitt litt mer alvorlig.

Spent på hva han gjør i siste episode nå, og om han omsider får slottet sitt. Noe som sier meg ikke

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
15.05.19 11:13
Pinkieez: Jeg tror faktisk jeg har blitt litt immun mot dårlig plot pga jeg har pint meg gjennom TWD.

Det er jo bare TV-serier. Det er trist hvis noen får livet ødelagt av å bruke en 1 time i uken på å se på et TV-program som man ikke er fornøyd med (og kanskje en time til til å skrive på nettet hvor skuffet man er).

De aller fleste TV-serier, eller historier generelt, taper seg på slutten. Spesielt dersom det er noen mysterier involvert, siden løsningene på mysterier stort sett er kjedelige. Internett har "ødelagt" mye for folk også siden det eksisterer fans som er litt i overkant kreative med fan-teorier og deretter blir skuffet når det ikke er så kompleks som de ønsker. 

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
15.05.19 11:19
superknott: For de som ikke skjønner at Dany klikker så må vi huske at hun i løpet av kort tid har mistet 2 av 3 drager. Kings landing svikta under the long night hvor Dany mista sin trofaste Jorah. Hun har på mange måter også mistet Jon og hun vet at det er han folket elsker istedenfor hun. Når hun i tillegg mister trofaste missandei OG bare har en håndfull igjen av sine to  krigerhærer så er det jo lett å skjønne at det hadde gjort noe med ethvert menneske.

Det er jo litt synd at dette måtte til for at hun skulle finne ut at Drogon kan benyttes som en kjempestor og utrolig effektiv flammekaster.

Artaxerxes
ArtaxerxesInnlegg: 70001
15.05.19 11:21
titan_sable: De aller fleste TV-serier, eller historier generelt, taper seg på slutten. Spesielt dersom det er noen mysterier involvert, siden løsningene på mysterier stort sett er kjedelige. Internett har "ødelagt" mye for folk også siden det eksisterer fans som er litt i overkant kreative med fan-teorier og deretter blir skuffet når det ikke er så kompleks som de ønsker.

Helt klart. Folk var skuffet over slutten på Battlestar Galactica, slutten på Lost, slutten på How I Met Your Mother, slutten på Twin Peaks, slutten på The Killing, slutten på Watchmen, osv., men som du sier, mysteriene er som regel langt mer interessante frem til hemmelighetene blir avslørt, og det er vanskelig å lage en skikkelig god slutt. 


Min egen teori etter forrige bok i serien var jo forresten at Jon Snow ikke kom til å bli gjenopplivet, som jeg syntes virket litt kjedelig, men at han kom til å overta kroppen til Ghost, fordi den samme boken hintet masse til skinwalkers, og prologen var sett fra synsvinkelen til Varamyr Six-Skins, men tv-serien tyder jo nokså klart på at der tok jeg grundig feil...


 

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14570
15.05.19 11:32
TomBrady_12: Min mening er at serien har tapt seg ganske bra i kvalitet de siste sesongene, men det er ikke slik at den har blitt dårlig. Vi har gått fra 10/10 til 7-8/10.

Fullstendig enig, føler folk overdriver ekstremt når det kommer til kritikk denne sesongen. Var jo flere som ga episode 4 1/10 f.eks, det er jo bare tøv, 1/10 er reservert for det absolutt dårligste som finnes, paradise hotel i svart hvitt med katter fremfor mennesker og Martha Louise fremfor Triana. Det var ikke dette, dette er top-notch TV, men som ikke er helt på nivå med de tidligste sesongene

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5714
15.05.19 11:35
AxelRudi: De dødes angrep på Winterfell burde vært 2 episoder alene, om ikke enda lengre,

Burde vært en hel sesong dette, og de burde flyktet helt til Kings Landing med vinteren i hælene. 

Og så en sesong til med kampen om jerntronen. 

Tror nok forfatteren selv kommer til å gå i den retningen. 

nothingelse
nothingelseInnlegg: 1284
15.05.19 11:53
Hansiso: Oppbygningen har jo pågått siden rundt sesong 2. Hun har sakte men sikkert mistet tilliten til alt og alle. Det er bare maktsyken og dragen hun har igjen. Den ultimate vendingen skjer i det Jon, som er den siste menneskelige hun virkelig stoler på, trekker seg bort fra henne.

Enig. Jeg synes denne episoden var grei, og forståelig at Dany reagerte som hun gjorde, nå hadde hun vært grei og hørt på andre uten at det hjalp noe særlig, nå hadde hun fått nok.

Noen unødvendige kampscener var der:  Jamie og Euron, hva var poenget her ?? + en del andre .

Det rareste i denne sesongen er i episode 3 hvor Jamie og Brienne plutselig blir kjærester . ???

Kan ikke fordra Sansa, og regner med  at Ayra som nå har sett grusomhetene til Dany drar  tilbake til Sansa og plotter å drepe Dany.

Er mest overrasket over den enorme kapasiteten Danys drage hadde , flammekast på flammekast.

(Innlegget ble redigert 15.05.19 11:54)

titan_sable
titan_sableInnlegg: 62119
15.05.19 12:10
nothingelse: regner med  at Ayra som nå har sett grusomhetene til Dany drar  tilbake til Sansa og plotter å drepe Dany.

Spørs om det er tid til dette i den siste episoden.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55717
15.05.19 12:22
KongOlav2: De som mener at hun har vært på vei dit lenge og at det var masse tegn på det har tolket ting på en nokså spesiell måte.

Når har hennes første innfall på motgang å problemløsning vært noe annet enn "brenn dem"?

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 22473
15.05.19 12:25
nothingelse: Er mest overrasket over den enorme kapasiteten Danys drage hadde , flammekast på flammekast.

Ja, for hva sier egentlig vitenskapen om dragers flammekastkapasitet?


deeis

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41399
15.05.19 12:26
Rainmaker: Når har hennes første innfall på motgang å problemløsning vært noe annet enn "brenn dem"?

Tja, var jo ikke lenger enn forrige sesong siden hun sparte hele Lannister-hæren som overga seg bortsett fra de to Tarly-ene. Og det var soldater. Det er som nevnt et stykke fra det til å myrde kanskje titusenvis av sivile.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
15.05.19 12:30
KongOlav2: Tja, var jo ikke lenger enn forrige sesong siden hun sparte hele Lannister-hæren som overga seg bortsett fra de to Tarly-ene. Og det var soldater. Det er som nevnt et stykke fra det til å myrde kanskje titusenvis av sivile.

Hysj, dette er for logisk skjønner du. 

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37706
15.05.19 12:30

Nothingelse: Ja når jeg har fått nok av folk så dreper jeg 300.000 andre for å få ut litt steam. 


Om du mener dette var forståelig, da blir jeg skremt. Hadde hun flydd dragen bort og tatt The Red keep så kunne jeg vært enig. Men å fly systematisk rundt og bedrive folkemord på uskyldige er for meg langt unna forståelig. 


Det er galskap og det er vel det serieskaperne vil få frem også. 

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5714
15.05.19 12:34
titan_sable: Spørs om det er tid til dette i den siste episoden.

Her er du inne på noe veldig vesentlig. Jeg fatter og begriper ikke hvordan de skal greie å avslutte dette på en episode på en måte som er tilfredstillende for alle karakterene. 

De har jo allerede knertet flere av karakterene for å kjøpe seg tid.

Heia hastverk.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41399
15.05.19 12:36
supergunners10: Her er du inne på noe veldig vesentlig. Jeg fatter og begriper ikke hvordan de skal greie å avslutte dette på en episode på en måte som er tilfredstillende for alle karakterene. De har jo allerede knertet flere av karakterene for å kjøpe seg tid.

Er jo ikke mange igjen nå. Jon, Danerys, Tyrion og 3xStark-søsken. Pluss noen mindre viktige bikarakter som Yara og Brienne.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14232
15.05.19 12:36
KongOlav2: Tja, var jo ikke lenger enn forrige sesong siden hun sparte hele Lannister-hæren som overga seg bortsett fra de to Tarly-ene. Og det var soldater. Det er som nevnt et stykke fra det til å myrde kanskje titusenvis av sivile.

Det har jo skjedd litt siden den gangen. Både et av barna hennes og hennes nære (eneste?) venn møtte en blodig død rett foran øynene hennes. Hun føler seg forrådt av rådgivere, avvist av mannen hun elsker og folket hun ønsker å bli elsket av. Hun er likevel ikke den rettmessige tronarvingen, og den informasjonen er i ferd med å spre seg. 

 

Alt glipper, hele livet hennes er i ferd med å falle i grus rundt henne. Utviklingen er selvsagt rushet, men endestasjonen er det ikke noe å utsette på.

For øvrig: en liten, men ikke uviktig detalj: hæren ble ikke spart fordi den overga seg, den ble spart fordi de bøyde kne. Hun prøvde vel å få dem med seg med en kort pep-talk først, men da de nølte var hun ikke sen med å vise at alternativet til underkastelse var å bli brent levende.

(Innlegget ble redigert 15.05.19 12:43)

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14570
15.05.19 12:42
titan_sable: Spørs om det er tid til dette i den siste episoden.

Ikke en garanti for at det skjer, men vil tro det er det som er tanken videre nå. Vi åpner med 20 min typ i KL, ser alt faenskapet som har skjedd, Dany sjekker ut tronen, men før hun setter seg ned (hvis det er noe igjen av den) kommer hun på at hun har flere fiender, og flyr opp igjen Nord. Spørsmålet da blir jo hvordan Arya, Jon osv skal komme seg dit før Dany. Kanskje Gendry dukker opp, slenger dem begge på ryggen og spurter avsted, da har de kanskje en mulighet

Blir vel da hovedplotet i Winterfell hvor mye div skjer, før siste 10 min muligens blir en "recap" typ om hvordan alle karakterene som står igjen har det.

Selvsagt bare ren spekulasjon, men føler meg rimelig sikker på at Dany retter blikket Nord ihvertfall for å knerte Sansa, og muligens Bran. Hun kommer vel også til å beskylde Sansa for å ha drept alle uskyldige ved å fortelle Tyrion hemmeligheten

(Innlegget ble redigert 15.05.19 12:44)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
15.05.19 12:44
Crabsen: Dany sjekker ut tronen, men før hun setter seg ned (hvis det er noe igjen av den) kommer hun på at hun har flere fiender, og flyr opp igjen Nord.

Problemet her er jo at de gjorde Drogon så sykt OP i forrige episode, at hvis hun bestemmer seg for noe sånt så kan hun jo easy utrydde alle karakterer som er igjen i løpet av et kvarter med screentime. 


Eneste de har til å forsvare seg er vel Bran, og han er for opptatt med å chille med ravne-warging. 

supergunners10
supergunners10Innlegg: 5714
15.05.19 12:46
KongOlav2: Er jo ikke mange igjen nå. Jon, Danerys, Tyrion og 3xStark-søsken. Pluss noen mindre viktige bikarakter som Yara og Brienne.

Nei, men alle disse skal jo da kjøres gjennom på rett over en times tid, og det er jeg veldig spent på.

I tillegg:
Vet du at Jamie og Cersei er døde? ;)

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14570
15.05.19 12:46
Machine_Head: Problemet her er jo at de gjorde Drogon så sykt OP i forrige episode, at hvis hun bestemmer seg for noe sånt så kan hun jo easy utrydde alle karakterer som er igjen i løpet av et kvarter med screentime.

Ja, det er definitivt en problemstilling. Eneste "logiske" jeg kan komme på for at det ikke skjer er enten om Dany velger å bli super dramatisk og prøve seg face to face, eller om Bran kommer tilbake fra ferie og Warger drogon

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55717
15.05.19 12:47
KongOlav2: Tja, var jo ikke lenger enn forrige sesong siden hun sparte hele Lannister-hæren som overga seg bortsett fra de to Tarly-ene. Og det var soldater. Det er som nevnt et stykke fra det til å myrde kanskje titusenvis av sivile.

Og hva skjedde med de som ble et problem for henne, og gjorde "motstand"?

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55717
15.05.19 12:51
Brezjnev: Alt glipper, hele livet hennes er i ferd med å falle i grus rundt henne. Utviklingen er selvsagt rushet, men endestasjonen er det ikke noe å utsette på.

Som jeg har sagt flere ganger. Mad Queen er lagt opp til og hintet til siden starten av både serien og bøkene. Det er dette som er hennes character arc. Dette er 99% ikke noe D&D har funnet på, men dette kommer fra GRRM.


Det lider imidlertid av det eskalerende hastverket de har hatt i serien siden sesong 6. 


For min del er en rævva dårlig sesong 8 faktisk berget litt av at de faktisk fullfører den arc'en som det er lagt opp til fremfor å gjøre det som ville vært "fan service" og gjort henne til "småfolkets reddende heltinne".

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4046
15.05.19 12:52
KongOlav2: Tja, var jo ikke lenger enn forrige sesong siden hun sparte hele Lannister-hæren som overga seg bortsett fra de to Tarly-ene. Og det var soldater. Det er som nevnt et stykke fra det til å myrde kanskje titusenvis av sivile.

På daværende tidspunkt gikk det meste hennes vei. Hun hadde lojale tjenere og en full hær. Hun var på vei fremover og skulle vinne folket i Westeros over på sin side. Hvis jeg husker riktig sparte hun vel alle som gikk over til hennes side.


Jeg har ikke noe problem med tidshorisontene eller hendelsesforløpet her, men det er forhastet i form av at de hopper over å vise mye som skjer i mellomtiden. Det er synd det antagelig aldri vil komme noen bøker som bedre forklarer hva som skjer i mellomtiden.

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14570
15.05.19 12:53
supergunners10: Vet du at Jamie og Cersei er døde? ;)

Kanskje Jamie slo unna alle mursteinene som falt ned med gull hånda?

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55717
15.05.19 12:55
supergunners10: Vet du at Jamie og Cersei er døde? ;)

Vi har ikke sett noen lik, men det gjorde vi vel heller ikke med Stannis.


Jeg er rimelig sikre på at de to er flate som pannekaker og døde.

TomBrady_12
TomBrady_12Innlegg: 4046
15.05.19 12:56
Machine_Head: Problemet her er jo at de gjorde Drogon så sykt OP i forrige episode, at hvis hun bestemmer seg for noe sånt så kan hun jo easy utrydde alle karakterer som er igjen i løpet av et kvarter med screentime. 
Eneste de har til å forsvare seg er vel Bran, og han er for opptatt med å chille med ravne-warging.

Det ligger veldig til rette for at hun blir drept av en av sine egne. Det vil vel i praksis si Jon eller Tyrion.

Evt. Arya forkledd som en eller annen.

(Innlegget ble redigert 15.05.19 13:00)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13854
15.05.19 13:01
Rainmaker: Og hva skjedde med de som ble et problem for henne, og gjorde "motstand"?

De døde. Hva med innbyggerne i Kings Landing, gjorde de motstand? 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 15685
15.05.19 13:03
Machine_Head: De døde. Hva med innbyggerne i Kings Landing, gjorde de motstand?

Nei, hun vippet jo over til Mad Queen. Hun er ikke den samme som hun var i forrige sesong. Men jeg ser ikke det ulogiske med det.

Brezjnev
BrezjnevInnlegg: 14232
15.05.19 13:11
Rainmaker: Som jeg har sagt flere ganger. Mad Queen er lagt opp til og hintet til siden starten av både serien og bøkene. Det er dette som er hennes character arc. Dette er 99% ikke noe D&D har funnet på, men dette kommer fra GRRM.Det lider imidlertid av det eskalerende hastverket de har hatt i serien siden sesong 6. For min del er en rævva dårlig sesong 8 faktisk berget litt av at de faktisk fullfører den arc'en som det er lagt opp til fremfor å gjøre det som ville vært "fan service" og gjort henne til "småfolkets reddende heltinne".

Definitivt.

 

At hun har hatt galskapen latent i seg har etter også min mening vært åpenbart, men hun har klart å undertrykke impulsene. Så opplever hun altså disse traumatiske hendelsene, samtidig som illusjonen om at hun kan bli en dronning elsket av folket splintres. Det blir for mye, og hjernen kortslutter. 

 

Hastverket de siste sesongene irriterer, men som sagt: endestasjonen er det intet å si på. Det ville vært mye mer ulogisk om hun nå, etter alle hintene og alt som har skjedd i det siste, endte opp som en mild og sjenerøs hersker. Girl Power, lizzm.

(Innlegget ble redigert 15.05.19 13:16)

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55717
15.05.19 13:12
Machine_Head: De døde. Hva med innbyggerne i Kings Landing, gjorde de motstand?

Nei, hun gikk, som antatt og hintet til, i "Mad Queen" modus. 

Klikk for å gå tilbake til toppen