Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55717
16.05.19 12:37
LaGoeba: Og så har man de som mener at utviklingen er helt OK ut i fra tidligere hendelser og karakterutvikling, men at måten det er gjort på er dårlig utført historiemessig:

Noe som også er min plassering i denne debatten

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41397
16.05.19 12:49

Satt forøvrig og så gjennom synopsis for de ulike sesongene nå, for å se nøyaktig hvordan utviklingen har vært (husker ikke alle detaljer for akkurat hva som skjedde når). Ser at sesong 4 med Joffreys død, frigjøringen av slavene i Mereen, The Mountain vs the Viper og Tyrion som tar livet av faren må være kanskje den beste sesongen i serien.

Episode 3 i sesong 5 introduserer High Sparrow, og dette er kanskje for min del det punktet hvor det starter å gå nedover (er denne karakteren forøvrig med i bøkene?). Nesten to sesonger går med til denne storyarcen. Samtidig bruker Dany nesten 2,5 sesong i Essos fra hun frigjør slavene i Mereen til hun er ferdig i Essos og setter kursen over havet. Dette skulle vært gjennomført atskillig raskere.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 12:50)

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12682
16.05.19 13:01
KongOlav2: Episode 3 i sesong 5 introduserer High Sparrow, og dette er kanskje for min del det punktet hvor det starter å gå nedover (er denne karakteren forøvrig med i bøkene?). Nesten to sesonger går med til denne storyarcen. Samtidig bruker Dany nesten 2,5 sesong i Essos fra hun frigjør slavene i Mereen til hun er ferdig i Essos og setter kursen over havet. Dette skulle vært gjennomført atskillig raskere

Enig i at kvaliteten falt fra og med sesong 5 (som vel også er der bøkene slutter?) og at ting gikk for sakte frem. Brans «eventyr» nord for muren synes jeg også var ganske langdrygt. Jeg er enig i at det går litt for fort nå på slutten, men det gikk også litt for sakte etter min smak tidligere.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41397
16.05.19 13:03
george_hincapie: Enig i at kvaliteten falt fra og med sesong 5 (som vel også er der bøkene slutter?) og at ting gikk for sakte frem. Brans «eventyr» nord for muren synes jeg også var ganske langdrygt. Jeg er enig i at det går litt for fort nå på slutten, men det gikk også litt for sakte etter min smak tidligere.

Ja, de ville fått bedre tid om Dany var ferdig i Essos noe tidligere, samt at de hadde kuttet ned på endel langdryge storyarcs i Westeros i ses 5 og 6, deriblant det som du nevner og i særdeleshet dette rundt High Sparrow. Akkurat den trakk ut ALTFOR lenge.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
16.05.19 13:45
KongOlav2: Var det etter at disse endte at det "sporet" litt av i serien?

Slutten av historien, med Mad Queen Daenerys som brenner ned King's Landing inkludert, har de fått avslørt fra George RR Martin.

Morten_1996
Morten_1996Innlegg: 2899
16.05.19 13:48
KongOlav2: Samtidig bruker Dany nesten 2,5 sesong i Essos fra hun frigjør slavene i Mereen til hun er ferdig i Essos og setter kursen over havet. Dette skulle vært gjennomført atskillig raskere.

GRRM har sagt at han skrev seg litt fast her, og at det ble en del «unødvendig fyll» for å fylle årene hennes i Essos, mens alle de andre storylinene utspilte seg i Westeros.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41397
16.05.19 13:49
Morten_1996: GRRM har sagt at han skrev seg litt fast her, og at det ble en del «unødvendig fyll» for å fylle årene hennes i Essos, mens alle de andre storylinene utspilte seg i Westeros.

Ok, så det var egentlig det som skjedde i Westeros som var "problemet." Hva med Highsparrow? Var denne delen like omfattende i bøkene som i serien? Tar jo unødvendig mye plass og lang tid.

Rainmaker
RainmakerInnlegg: 55717
16.05.19 14:01
KongOlav2: Ok, så det var egentlig det som skjedde i Westeros som var "problemet." Hva med Highsparrow? Var denne delen like omfattende i bøkene som i serien? Tar jo unødvendig mye plass og lang tid.

High Sparrow, var nok like omfattende, men ikke like "langsom" om du skjønner.


Om ikke jeg husker helt feil er stroyen i KL kommet omtrent til indroduksjonen av Robert Strong etter The Walk of Shame, ikke spesielt mye lenger i hvertfall.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10394
16.05.19 14:24
KongOlav2: Hva med Highsparrow? Var denne delen like omfattende i bøkene som i serien? Tar jo unødvendig mye plass og lang tid.

Ja, High Sparrow og hans tilhengere tar en del plass i bøkene. Omtrent alt det som skjer rundt King's Landing i de senere bøkene har noe med de å gjøre. Jeg tror også at de vil spille en rolle helt til slutten i bøkene. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
16.05.19 17:46
george_hincapie: Jeg er enig i at det går litt for fort nå på slutten, men det gikk også litt for sakte etter min smak tidligere.

En av tingene som frustrerte meg i de tidlige sesongene av GoT var mangelen på fremdrift, så denne er jeg enig i.


Jeg skjønner at blondfansen syntes dette var supert, siden mange av dem elsker alle detaljene.


Ironisk nok, ser jeg verdien av denne sene fremdriften mye bedre nå, når jeg både skjønner sammenhengene bedre og vet mer om hvor de forskjellige "side-storiene" ender.


F.eks. er jeg vel en av få som syntes Aryas detours var langtekkelige og meningsløse i tidlige sesonger. Og jeg synes som deg Bran/3ER storyen også ble veldig langdryg og kjedelig.


Men nå som jeg skjønner poenget og rollene deres i end game, verdsetter jeg disse storyene (som jeg opplevde som undøvendige sidestories den gangen) på en helt annen måte når jeg ser gamle episoder om igjen.


Egentlig gjelder litt det samme med Danys endeløse vandring gjennom Essos også.


At jeg nå verdsetter lengden og grundigheten i starten av serien, gjør også at jeg synes det går for fort i sesong 8, som mange andre.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
16.05.19 17:50
KongOlav2: The Mountain vs the Viper

Hvis jeg skulle velge en enkelt scene fra tv-serien som favoritt, så blir det nok denne selv om konkurransen er hard.


Å se Oberyn "danse" seg til seier over giganten Clagane, bare for å rote det til med sin personlige agenda og 1/10 sekunds uoppmerksomhet, og dermed også i prinsippet (dog ikke i praksis, men det visste vi ikke da man så den første gang) dra med seg Tyrion i døden, var så vanvittig at jeg kommer ikke på noen bedre scene fra en tv-serie noensinne.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
16.05.19 17:55
KongOlav2: år før han ville brenne byen til grunnen, og ble drept. Noe slikt ser vi ikke med Dany. Hun mister den ene dragen og et par nære venner og så plutselig bestemmer hun seg for å fullstendig gi faen og brenne ned hele Kings Landing. Niks, kjøper den ikke.

Hun mistet 2 av 3 av barna sine (dragene), nesten alle vennene sine (enten ved død eller ved at de forrådte henne), mannen hun elsker avviste henne, og hun mistet den livslange visjonen sin om å bli en elsket hersker.


Hun har mistet veldig nært til alt hun baserte livet sitt på. Ikke bare noe småtteri, slik du fremstiller det her.


Du må gjerne ikke kjøpe storyen, men da må du se hele bildet, ikke bare en tabloid og høyst forenklet versjon, før du avviser den.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13853
16.05.19 17:57

Du verdsetter Bran sin rolle i serien nå, Enzino? Hele storylinen hans har jo blitt pisset på til fordel for at andre, større karakterer må bli rushet gjennom til endgamet. Det eneste han har gjort er å være med på å fortelle Jon om at han er en Targaryen, og se fjern ut mens han stirrer folk i senk. Det er en så stor motsetning til når han møtte Three Eyed Raven etter fire sesonger på ferd gjennom villmarken og ble fortalt at han ville komme til å fly, at jeg knapt kan tro det. 


Bran sin historie var en av de jeg gledet meg mest til å få se bli avslørt, men har da dessverre blitt en av de mest skuffende delene av denne sesongen. Sitter i Winterfell som en glorifisert statist episode etter episode. Faen heller. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10394
16.05.19 18:21
Machine_Head: Det er en så stor motsetning til når han møtte Three Eyed Raven etter fire sesonger på ferd gjennom villmarken og ble fortalt at han ville komme til å fly, at jeg knapt kan tro det.

Du trodde han skulle fly på ordentlig?

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17338
16.05.19 18:26

Vi har jo ikke sett han få fly mye gjennom warging heller. Vi har vel sett Orell fly mer enn det Bran har gjort så langt i serien.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17338
FinnHenning
FinnHenningInnlegg: 1472
16.05.19 18:56

Orker ikke ramse opp alt, men det er mye som liksom skulle skje som aldri har skjedd. Utrolig skuffende . Beste eksempel er Bran. Han skulle liksom være klar for the Night King. Skulle trene opp skills for å ta han. Men han bare satt der. Vi forventet litt mer eller!! 

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 20625
16.05.19 18:58
Brezjnev: I beg to differ.

NÅ tok jeg den...


haha

Kælighet
KælighetInnlegg: 11699
16.05.19 18:59
Enzino: Å se Oberyn "danse" seg til seier over giganten Clagane, bare for å rote det til med sin personlige agenda og 1/10 sekunds uoppmerksomhet, og dermed også i prinsippet (dog ikke i praksis, men det visste vi ikke da man så den første gang) dra med seg Tyrion i døden, var så vanvittig at jeg kommer ikke på noen bedre scene fra en tv-serie noensinne.

En av mine favorittscener det også, men den scenen som kommer aller høyest er nok sesongavslutningen på sesong 2 med Sam og hæren til White Walkers. Gåsehud. Syntes de scenene med White Walkers var så mektige. Det er med på å gjøre denne sesongen til en skikkelig skuffelse når det viser seg at White Walkers ikke var så skremmende allikevel, i tillegg til at man fikk vite ingen verdens ting om dem.


Videre hadde jeg et holy fu*k-øyeblikk da jeg så Hold The Door-scenen. Det hadde jeg ikke lest i bøkene, så er kanskje scenen som har gjort sterkest inntrykk på meg.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17338
16.05.19 19:19

Haha, dette er sjukehus!

SimoneInzaghi
SimoneInzaghiInnlegg: 23139
16.05.19 19:36

Jeg har nok alltid vært litt mindre investert i denne serien enn de fleste seerne opp gjennom, men altså. Denne episoden (og karakterutviklingen til Blondie) er jo så hårreisende dårlig at jeg virkelig begynner å lure på hva som skjer.

Sarella
SarellaInnlegg: 16920
16.05.19 20:21
Machine_Head: Vet du, jeg er passe lei de svarene du kommer med Makatell

Makatetelli sier han har lest bøkene, det er selvsagt bare bullshit, han har ikke lest noe som helst, det kommer tydelig fram av innleggene hans.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 20:22)

Sarella
SarellaInnlegg: 16920
16.05.19 20:31

Det eneste positive til nå denne sesongen er drageangrepet i KL, kun fordi vi fikk vi se hvorfor de var så fryktet, og hvor effektive de var. Alle andre scener vi har fått med drager har vært latterlige.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12801
16.05.19 20:34

Den eneste som fortjener tronen er Daenerys, spesielt etter den siste episoden.

Men på ekte Hollywoodsk vis kommer det selvsagt ikke til å skje. Så den beste episoden er med stor sannsynlighet lagt bak meg.
Frykter et antiklimaks med liksom-moralisme. 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
16.05.19 20:46
Kælighet: En av mine favorittscener det også, men den scenen som kommer aller høyest er nok sesongavslutningen på sesong 2 med Sam og hæren til White Walkers. Gåsehud. Syntes de scenene med White Walkers var så mektige.

Den står også høyt på listen min. 


Men det som var irriterende med den, var at det ble en sjuk hype og så var det ikke noe fremdrift etterpå.


Jeg tenkte: fuck, nå blir neste sesong dramatisk, for nå kommer WWs til the wall. Men det tok jo maaaaange sesonger før de kom så langt.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
16.05.19 20:55
Machine_Head: Du verdsetter Bran sin rolle i serien nå, Enzino? Hele storylinen hans har jo blitt pisset på til fordel for at andre, større karakterer må bli rushet gjennom til endgamet. Det eneste han har gjort er å være med på å fortelle Jon om at han er en Targaryen, og se fjern ut mens han stirrer folk i senk. Det er en så stor motsetning til når han møtte Three Eyed Raven etter fire sesonger på ferd gjennom villmarken og ble fortalt at han ville komme til å fly, at jeg knapt kan tro det. 
Bran sin historie var en av de jeg gledet meg mest til å få se bli avslørt, men har da dessverre blitt en av de mest skuffende delene av denne sesongen. Sitter i Winterfell som en glorifisert statist episode etter episode. Faen heller.

Ja, mye mer. Jeg har virkelig ikke skjønt poenget før nå.


Men likevel tydeligvis ikke i nærheten av nok i forhold til bøkene, basert på det du skriver her.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37872
16.05.19 20:58
LaGoeba: Hahaha, nydelig

Det slo meg også i siste episode. Har dothrakiene gjennoppstått fra de døde ved KL, er hadde de gjemt halve hæren deres sør for Winterfell, sånn just in case de skulle begå taktisk selvmord i den store krigen? Hahaha...

Ellers vakker fremstilling av en del av den interne inkonsvensen i deler av storyen.

(Innlegget ble redigert 16.05.19 21:03)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10394
16.05.19 21:03
Sarella: Makatetelli sier han har lest bøkene, det er selvsagt bare bullshit, han har ikke lest noe som helst, det kommer tydelig fram av innleggene hans.

Hahaha. Morsomt at du sier det. Jeg er rimelig sikker på at jeg begynte å lese denne serien lenge før deg eller noen av de andre her. Før det var snakk om noen tv-serie, før det engang var en populær bokserie. Kom tilfeldig over den faktisk i en periode jeg leste mye fantasy og science-fiction bøker. 

(Innlegget ble redigert 16.05.19 21:05)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10394
16.05.19 21:08

Den beste scenen er "Hold the Door". Alltid lurt på hva greia med Hodor var så den scenen og det at hele livet hans har ledet til akkurat det øyeblikket ga meg gåsehud. 

holdthedoor
holdthedoorInnlegg: 734
16.05.19 21:27
Makatelli: Den beste scenen er "Hold the Door". Alltid lurt på hva greia med Hodor var så den scenen og det at hele livet hans har ledet til akkurat det øyeblikket ga meg gåsehud

Den scenen er helt der oppe. Skiller seg klart fra resten som er kommet etter sesong fire

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg