Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
BiggusD77
BiggusD77Innlegg: 736
18.05.19 20:32

Dany korsfester 163 slaveeiere, som en hevn og en advarsel til alle i Slaver's Bay at hun er mer enn beredt til å være enda mer grusom enn de grusomme menneskene som hersker der.


Det er mange flere lignende hendelser der Dany viser få kvaler med å være grusom mot de grusomme.


Hun har stort sett fulgt en moralsk kodeks og derfor vært barmhjertig og rettferdig som hersker. Denne moralske kodeksen har hun fått innprentet av sine rådgivere og venner, og mange av hennes mest nådeløse og blodtørstige impulser har blitt stoppet eller tonet ned av de rundt henne. De er nå alle enten døde eller har forrådt henne og gitt henne dårlige råd, slik at hun ikke lenger stoler på dem.


Så i forrige episode møter hun den kanskje mest grusomme herskeren av dem alle; Cersei Lannister, som legger opp til å utnytte det hun ser på som en svakhet hos Dany - barmhjertighet. Cersei tror at det å fylle The Red Keep med sivile vil hindre Dany fra å brenne ned byen med dragene sine.


Men Danys instinkt er å være mer grusom enn Cersei.


Game of Thrones burde likevel fremstilt dette som en gradvis prosess, heller enn et plutselig emosjonelt utbrudd av hevntørst pga Missandeis død etc. Øyeblikkene med pyromani og nådeløshet, som henrettelsen av Sams bror og far, var ikke mange nok og grove nok - de var tross alt hennes fiender og nektet å knele. Det er et voldsomt steg fra det til å tilintetgjøre en hel by og alle i den.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15245
18.05.19 20:34
LaGoeba: + At The Mountain var vanskeligere å drepe enn Night King.

Utrolig spesiell hele figuren. At de gjorde han til en udødelig zombie ble bare rart.

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
18.05.19 20:39
BiggusD77: Dany korsfester 163 slaveeiere, som en hevn og en advarsel til alle i Slaver's Bay at hun er mer enn beredt til å være enda mer grusom enn de grusomme menneskene som hersker der.

Det var en straff for de 163 korsfestede slavebarna og en beskjed om at slaveriet nå var oppløst, en gang for alle.


Det er en lang vei derfra til å drepe titusenvis av uskyldige sivile, kvinner og barn.  

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12665
18.05.19 21:02
LaGoeba: NK kommer ikke spesielt godt ut av den sesongen her, når han egentlig skulle være den største trusselen mot Westeros.

Tja, det var jo griseflaks at de klarte å ta knekken på han.


Å si at NK og Army of the Dead ikke var noe til trussel er litt som å si at Oberyn ikke var så god til 1vs1 etter kampen mot The Mountain.

peraleks
peraleksInnlegg: 6577
18.05.19 21:07
LaGoeba: NK kommer ikke spesielt godt ut av den sesongen her, når han egentlig skulle være den største trusselen mot Westeros.

Tja, armeen hans hadde ingen problemer med å knekke Westeros største samlede hær gjennom tidene.


Dragene bukket under mot isstormen han bringer med seg. 


Omtrent samtlige av heltene var på felgen, enkelte døde.


Er det muligens det at man ikke får noen hand-2-hand episk combatscene mellom NK og sett-inn-navn, men en fast finish i Arya som kaster seg fremover?

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10357
18.05.19 21:50
WaltonBreckRd: At de gjorde han til en udødelig zombie ble bare rart.

Han ble omtrent en zombie etter duellen med Oberyn. Oberyn hadde brukt saktedrepende og smertefull gift på bladet sitt i den duellen. Så han burde ha død. Gud vet hva Qyburn gjorde for å holde ham i live, men han var aldri den samme etter det. Qyburn gjorde ham til en zombie av noe slag. 

Tempelhof
TempelhofInnlegg: 1274
18.05.19 23:41
peraleks: Tja, armeen hans hadde ingen problemer med å knekke Westeros største samlede hær gjennom tidene.

Ikke rart når heltene begår den ene strategiske blunderen etter den andre. "Heldigvis" hadde forfatterne utstyrt dem med tjukke lag med plottrustning, så de fleste slapp unna med noen skrammer etter møtet med det som skulle være universets største ekstensielle trussel. 

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 16399
19.05.19 00:09

@peraleks og george.


Ja, de feide over de, men samtidig - hva betyr det? Man mistet Edd, Beric og ser Jorah. Man trodde at hele Dothraki og Unsullied røk, helt til e5 denne sesongen, hvor styrkene plutselig hadde mangedoblet seg.


I tillegg til det tempel nevner, det skulle vært mange flere som skulle ha røket, men plot armoret deres var hinsides alt annet man har sett så langt i serien.


Så ja, jeg står for at NK har blitt latterliggjort denne sesongen. Fordi han 1) han ble tatt knekken på alt for enkelt og 2) krigen fikk ingen konsekvenser siden styrkene ble ikke rammet, heller doblet to episoder senere. Så ja, egentlig hovedproblemet mitt med denne sesongen. Fordi episodene henger ikke sammen i det hele tatt.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15245
19.05.19 00:16
Makatelli: Han ble omtrent en zombie etter duellen med Oberyn. Oberyn hadde brukt saktedrepende og smertefull gift på bladet sitt i den duellen. Så han burde ha død. Gud vet hva Qyburn gjorde for å holde ham i live, men han var aldri den samme etter det. Qyburn gjorde ham til en zombie av noe slag.

Ja, Qyburn var jo kjent for å gjøre ting som ikke var tillatt så noe sprøtt har han helt klart gjort.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
19.05.19 00:31

Merkelig at Cersei/noen ikke beordret Qyburn og hele Citadellet til å lage en armé av Zombie Mountains. Trenger bare ~10 stykk, vips så hadde the army of the dead ikke hatt noe de skulle sagt ettersom Qyburns skapninger tydeligvis er udødelige...

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37092
19.05.19 11:37

Alle som har hatt en kvinnelig sjef vet at episode 5 er mer enn plausibel. 


Likestilling har jeg ikke mye mot, men jeg har lovet meg selv at jeg aldri igjen skal ha en kvinnelig sjef. Mye på grunn av variasjonene i humør og saklighetsnivå. Det er vel ikke politisk korrekt å si det, men jeg gjør det lell. 

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8820
19.05.19 11:56

Det er mange mad queens der ute..

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37092
19.05.19 12:12

Mange. Tror vi skal være glade for at det ikke finnes drager.

peraleks
peraleksInnlegg: 6577
19.05.19 14:05
Tempelhof: Ikke rart når heltene begår den ene strategiske blunderen etter den andre. "Heldigvis" hadde forfatterne utstyrt dem med tjukke lag med plottrustning, så de fleste slapp unna med noen skrammer etter møtet med det som skulle være universets største ekstensielle trussel.

Kan ikke helt si at jeg hadde så mye i mot at flere av dem overlevde. 


 

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
19.05.19 14:44
PapaSmurf: Mange. Tror vi skal være glade for at det ikke finnes drager.

Hahaha... Bra konklusjon. Tenk hvis man skulle bli konfrontert med fire and fury fra drager, hver gang en kvinne ble forsmådd. 


Da hadde vi (ikke) levd i en askehaug.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
19.05.19 14:50
LaGoeba: a, de feide over de, men samtidig - hva betyr det? Man mistet Edd, Beric og ser Jorah. Man trodde at hele Dothraki og Unsullied røk, helt til e5 denne sesongen, hvor styrkene plutselig hadde mangedoblet seg.
I tillegg til det tempel nevner, det skulle vært mange flere som skulle ha røket, men plot armoret deres var hinsides alt annet man har sett så langt i serien.
Så ja, jeg står for at NK har blitt latterliggjort denne sesongen. Fordi han 1) han ble tatt knekken på alt for enkelt og 2) krigen fikk ingen konsekvenser siden styrkene ble ikke rammet, heller doblet to episoder senere. Så ja, egentlig hovedproblemet mitt med denne sesongen. Fordi episodene henger ikke sammen i det hele tatt.

"We kind of forgot about good screen writing" som det ble kommentert i en youtube-video, er vel det mest treffende for dette.

De sier i BTE etter ep3 at "We basically see the end of the Dothraki", bare for å slenge inn en ny megabatch av dem i ep5.

Det samme kan sies om dragenes styrke. Forskjellen på hvordan Rhaegal ble tatt ut i ep4 og Drogons vipe out av Iron Fleet, scorpions og Golden Company, er rett og slett grusomt inkonsekvent. Det hadde vært mye bedre om Rhaegal var med i angrepet på KL, og ble såret/drept av scorpionene, mens Drogon bare ble mildt såret og fullførte gjerningene. Rhaegals død i en slik situasjon hadde også vært en mye mer troverdig trigger for at Dany skulle tippet over.

Konklusjon: jeg er veldig enig med deg i at episodene i sesong 8 rett og slett ikke er konsistente med hverandre. Hver for seg er de ikke så dårlige, men på tvers av episodene ble det rett og slett useriøst.

(Innlegget ble redigert 19.05.19 14:52)

PapaSmurf
PapaSmurfInnlegg: 37092
19.05.19 14:52

Enzino: Glemte å fylle oppvaskmaskina før man dro på jobb, åpner ytterdøra når man kommer hjem og blir møtt av «Dracarys!»

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
19.05.19 14:56
LaGoeba: + At The Mountain var vanskeligere å drepe enn Night King.
NK kommer ikke spesielt godt ut av den sesongen her, når han egentlig skulle være den største trusselen mot Westeros.

Akkurat det trenger ikke nødvendigvis være ulogisk. Kraften deres kommer fra helt forskjellige kilder.


Og dragonglass er NKs kryptonitt. Så at han skulle falle når noen først fikk stabbet ham med det er logisk. Og det ble snakket om lenge i serien. Det som vel mer er problemet med måten han ble tatt ut på, er at det var ikke noen genial plan som lå bak. Hadde man lagt og utført en taktisk plan for å få isolert ham, og deretter utført stabbet, så hadde det blitt logisk (og kult).


Men når Arya bare hopper inn uten å ha blitt oppdagen på veien, og vi ikke får noen forklaring på hvordan dette kunne skje, så blir tilintetgjørelsen av NK et stort antiklimaks etter at han er blitt bygget opp over 7,5 sesonger.

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
19.05.19 14:57
PapaSmurf: Enzino: Glemte å fylle oppvaskmaskina før man dro på jobb, åpner ytterdøra når man kommer hjem og blir møtt av «Dracarys!»

Noen ganger savner jeg virkelig "ler så jeg griner" emoji'et på VGD... hahahaha... :-D


On a side note: Deilig å med jevne mellomrom bli påminnet på hvorfor jeg ikke gidder å bo sammen med en så irrasjonell skapning lengre (etter diverse mislykkede forsøk).

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15245
19.05.19 15:43
PapaSmurf: Glemte å fylle oppvaskmaskina før man dro på jobb, åpner ytterdøra når man kommer hjem og blir møtt av «Dracarys!»

Om man har en så vakker kone som Dany er det verdt det.

(Innlegget ble redigert 19.05.19 15:44)

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8820
19.05.19 15:53
WaltonBreckRd: Om man har en så vakker kone som Dany er det verdt det.

ble litt irritert på Jon da han avviste henne..  Hadde jeg hatt ei sånn tante..  hmmmm.. :p

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15245
19.05.19 17:06
Samuh0lm: ble litt irritert på Jon da han avviste henne..  Hadde jeg hatt ei sånn tante..  hmmmm.. :p

Det krever viljestyrke å takke nei to ganger som han nå har gjort. Det tror jeg få andre i GOT-universet hadde greid.

(Innlegget ble redigert 19.05.19 17:08)

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
19.05.19 17:32
WaltonBreckRd: Om man har en så vakker kone som Dany er det verdt det.

"No matter how hot she is, somewhere, someone, is tired of her shit"


- T-skjorte på ukjent mann

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15245
19.05.19 17:52
Enzino: "No matter how hot she is, somewhere, someone, is tired of her shit"

Haha!


Dette er jo faktisk spot on.

Ka9nen
Ka9nenInnlegg: 19508
19.05.19 17:54

Jeg elsker karakteren Daenerys, men skuespilleren som spiller hun er ikke så veldig god skuespiller synes jeg da.

Framsynt
FramsyntInnlegg: 12215
19.05.19 19:12

Tør ikke tenke på all klagingen vi har foran oss, når serien er ferdig :)

Fra alle som er skuffet over at det ikke gikk akkurat slik de ønsket, mangel på realisme og "internlogikk". 

(Innlegget ble redigert 19.05.19 19:13)

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5144
19.05.19 19:48

Kommer siste episode i natt?

Enzino
EnzinoInnlegg: 37853
19.05.19 20:14

Noen som har signert på denne?


https://www.change.org/p/hbo-remake-game-of-thrones-season-8-with-competent-writers


Blir vel kanskje noe flere etter i natt! :-D 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 13985
19.05.19 20:16

Mitt tips: Dany går full Mad Queen og skal ødelegge hele Westeros, Jon dreper Dany, Drogon gjør ingenting uten at det er logisk forklart, Jon nekter å bli konge og man får en tilfeldig karakter alà Bran, Arya eller Brienne på tronen. Som gjør folk sinna.

(Innlegget ble redigert 19.05.19 20:16)

Mamadou17
Mamadou17Innlegg: 570
19.05.19 20:17

Branny boy kanskje

Klikk for å gå tilbake til toppen