Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
Enzino
EnzinoInnlegg: 37888
20.05.19 08:48
Knaxern: Rett og slett mye rart. - Unsullied krever at Jon ikke får bli, så stikker de fra Westeros selv
- Winterfell blir et eget rike, hvorfor kan da ikke Jon bare dra dit etterhvert?
- Hvem skal stoppe Jon fra å gifte seg med en wildling og få barn med henne?
- Hvor kom Bronn fra?
- Hvorfor skal Dorne og Ironborn godta å være en del av kongeriket når Sansa nektet?
- Hvorfor ble ikke Jon drept på stedet av Unsullied fremfor å bli fengslet?

- Enig, det irriterte meg.


- Det kan han nok. Unsullied forsvinner tilbake til Essos og da gjør han som han vil.


- Ingen.


- Fra steinen han hadde gjemt seg under.


- Enig i at det ikke gir mening, men de var kanskje dritt lei all krigingen for en stund?


- Er ikke Greyworm fremfor alt annet opptatt av rettferdighet (justice)?

spårt
spårtInnlegg: 3208
20.05.19 08:56

Sååå... hva skjer i Meereen og Bay of Dragons?

Ale-Jet
Ale-JetInnlegg: 22807
20.05.19 09:09

Ting som irriterer:

 

- Hvorfor spør ikke Dorne og Iron Islands også om å bli selvstendige? Gir ingen mening at Yara ikke forsøker engang

 

- Merkelig at ingen nevner i møtet at Jon har det rettmessige kravet på tronen

 

- Burde ikke Bran kunne svare på hva som er vest for Westeros?

 

- Unsullied og Dothraki lar Jon slippe for billig unna for å drepe dronningen dems. Dragen og for øvrig

 

- Bronn

 

- Ser Davos foreslår at Unsullied skal slå seg til ro i nytt land og starte deres eget hus. Men de har jo ikke engang baller til å formere seg...

(Innlegget ble redigert 20.05.19 09:19)

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 5869
20.05.19 09:17
Enzino: Eneste som irritere meg litt var Johns skjebne. At fucking sellswords Unsullied skulle ha noe som helst saying, på et kontinent de ikke lengre hadde noe å gjøre. Men den ble vesentlig enklere å tolerere når han traff igjen Tormund og Ghost.

Skjønner ikke helt. Jon kunne bare reise tilbake når Unsullied stakk. De hadde ikke giddet å klikke fullstendig og reist tilbake igjen dersom de hadde fått høre rykter om at Jon hadde returnert. 


Også flaks for godgjengen i KL at Dothrakiene, aka blodtørstige savages som kun fulgte Dany, forsvant i løse luften etter at hun ble myrdet. 

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16611
20.05.19 09:35

Jeg tolket det som at Jon stakk sammen Tormund og co. for å leve som en wildling. Kanskje den nye "King beyond the wall". Han skulle sikkert dratt til Winterfell, men hva skulle han gjort der? Sansa gikk jo med på å sende ham vekk. Han følte seg vel etterhvert mer hjemme blant wildlingene.


At Iron Islands og Dorne ikke krever selvstendinghet når The North gjør det henger vel kanskje sammen med at iallefall Iron Islands har mistet så og si hele styrken og flåten sin, mens The North nå vel har blant de største hærene? Yara har jo også fått erfare hva de har ført med seg når de har forsøkt å gjøre opprør. Dorne vet jeg ikke noe om lenger. Kanskje de trives som endel av the 7. kingdoms?


Jeg syns avslutningen var fin jeg. Jeg reagererte mest på at Drogon ser at Jon drepte moren hans og reagerer med å brenne ned en jernstol. Jeg skjønner jo symbolikken, men ikke helt logikken i Drogons hode. Det var noen kleine samtaler der også. At det hadde blitt skrevet "A song of ice and fire", det "morsomme" small council-møtet, Brienne som skriver om Jaime ble litt for mye feel good, Hollywood rap up. Men hovedplottet denne sesongen ser jeg ingen grunn til at GRR Martin skal endre nevneverdig på. Selv om han forhåpentligvis vil fortelle det litt bedre.


Sist så skjønner jeg ikke hva Bran skal med en Maste of Whispers. 

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 22868
20.05.19 10:08

Da vet vi navnet på den første spin-off-serien: «West of Westeros»

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12731
20.05.19 10:19

Scenene med Tyrion og Jon i starten holdt høy klasse. Så trodde jeg faktisk et lite sekund at Jon faktisk skulle gi etter og akseptere crazy Dany som dronning, men heldigvis ble kniven trukket. Blir en øl til lunsj for å feire Danaerys død.


Surt at irriterende karakterer som Grey Worm og Brienne kommer godt ut av dette (selv om scenen der Brienne skriver om Jaime er lekker).


Fin avslutning på serien.

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5200
20.05.19 11:00

Vanskelig å få til en avslutning når det er såpass mange spørsmål og løse tråder samtidig som de har rushet ting såpass som de har fra og med sesong 7, og enda mer i sesong 8.


Det var egentlig ingenting som irriterte meg voldsomt i denne episoden, og det er jo egentlig veldig positivt i en sesong hvor det har vært såpass mange irritasjonsmomenter. Men samtidig så er det vel kanskje den kjedeligste episoden vi har fått på temmelig lang tid så det blir jo en noe døll avslutning på det hele.


At Brandon blir Konge klarer jeg liksom ikke helt å forholde meg til. Kan liksom ikke argumentere for eller imot da Brandon som karakter i TV-serien har vært fryktelig dårlig fremvist etter at han kom seg nord for veggen og møtte The Three-Eyed Raven. Når vi har et såpass dårlig grunnlag til å forstå Brandon og The Three-Eyed Raven som karakter, hva han kan og ikke kan, hva han faktisk kan se og ikke se av fortid, nåtid og fremtid og hva det faktisk vil si og innebære å være The Three-Eyed Raven så er det jo helt umulig å faktisk sitte med noen formening om hvorvidt det er passende med han som Konge eller ikke og hvorvidt det er positivt for Westeros eller ikke.


At Sansa ender opp som Queen in the North og at The North igjen blir selvstendig synes jeg blir litt for godt til å være sant for Sansa som karakter. Hun har gjort fint lite og det at hun spilte ut et kort ved å fortelle Tyrion at Jon er den rettmessige tronearvingen er jo et politisktrekk som normalt skal skape en hel masse konflikter, intrigert og få diverse følger for Sansa som karakter om vi går tilbake til de første sesongene. Når du velger å "Play the Game of Thrones" så skal det liksom sette i gang en hel masse, mens her så er det nærmest en free pass for Sansa på hennes vei til sitt store mål som er å bli Queen in the North for et selvstendig Nord.


At Yara, den nye prisen av Dorne osv bare sitter å ser på at Sansa får dette ønsket oppfylt uten at de selv ytrer sine ønsker om å være selvstendig er jo noe merkelig men sånn blir det når man sitter uten tid til politikk og intriger på slutten.


At Jon går rundt å surmuler hele tiden mot slutten, selv etter å dratt til Castle Black, ser Tormund osv virket også litt merkelig? Greit at han har drept Danny og føler seg nok ganske så ræva. Men det å bli bannlyst til The Night Watch er vel egentlig midt i blinken for han og han bruker vel godt over 1 mnd på å reise fra King's Landing Castle Black så skulle tro at han ikke var like sutrete og innbitt når han kommer frem men han holder jaggu den minen ut hele episoden...


De legger også opp til at Brandon skal bruke the wormwoodnettverket eller warging for å se hvor det ble av Drogon, men vi får aldri sett noe av det? Hvorfor legge opp til noe sånt når de uansett ikke skal vise oss noe? Da kan man jo like så greit la være å nevne det.


Må forsåvidt si meg enig med Zeph, serien gikk veldig fort over til å bli klassisk fantasy fra og med sesong 7 og følger egentlig det hele veien inn. Det er sjokkerende få hovedkarakter som endte opp død når alt kom til slutten her og selv om det kanskje ikke kan klassifiseres som noen voldsomt "happy ending" så er det vel nesten så nærme vi kunne ha kommet. Alle de gjenværende Starkbarna overlever, Tyrion overlever, Davos overlever, Sam overlever osv osv.. Stark har jo med Brandon i King's Landing og Sansa i Winterfell tatt over hele Westeros.

Solvgutt1
Solvgutt1Innlegg: 16611
20.05.19 11:02
RamGuy: At Yara, den nye prisen av Dorne osv bare sitter å ser på at Sansa får dette ønsket oppfylt uten at de selv ytrer sine ønsker om å være selvstendig er jo noe merkelig men sånn blir det når man sitter uten tid til politikk og intriger på slutten.

Hva er merkelig med det? Hvilke styrker har Iron Islands igjen? Har Dorne, utover Sand Snakes, noen gang ytret et ønske om å være et selvstendig kongedømme?

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 424
20.05.19 11:31

Mixed feelings etter dette. Jeg syns de rodde det i land, helt OK. Forventet egentlig ikke at jeg kom til å bli fornøyd uansett. Men som mange sier her så er det flere løse tråder, og man kan nesten mistenke at de har lagd slutten for å kunne lage mer GoT senere evt. Samtidig må man jo bare godta at dette er siste episode og at man ikke kan "avslutte" alle storylines når de faktisk skal leve videre.

 

Noen tanker om episoden etter å ha sett den:
- Syns John dreper Dany litt for fort. Men greit at han velger å gjøre det. Litt merkelig reaksjon fra Drogon, men kult at tronen blir brent.
- VELDIG merkelig at John får lov å leve etter å ha gjort dette. 
- FUCK jævla Grayworm og at han fikk lov å overleve denne serien. Det hadde jeg aldri trodd. Karakteren fikk riktignok noe mer dybde etterhvert. Godt gjort å være enda mer sur og grinete enn John.
- Heldigvis fikk John klappet den jævla bikkja si så nå kan alle holde kjeft om det

Til slutt vil jeg si at jeg totalt sett er utrolig skuffet over serien som helhet.
- Hele historien til Dany er altså ubetydelig, bortsett fra at dragen hennes smeltet jerntronen. KL ble bygd opp rekordraskt og serien fremstiller det som at alt ble en happy ending der nede.
- Hele greia med L-R=J betydde altså ingenting for historien? Dette var jo en av de få teoriene som faktisk ble innfridd og som var kule, men den eneste payoffen vi fikk var... ingenting? I beste fall at Drogon ikke grillet ham etter at han tok livet av Dany, og at dette var en faktor som medvirket i at Dany ble gal. Han ble jo sammen med Dany før han selv fikk vite om dette. Og han hadde nok tatt livet av henne uansett om han var en Targaryan eller Snow
- Grei avslutning av Arya sin historie. MEN, hva skjedde med faceless-opplegget. Hvem var denne guden, og hvorfor fikk vi aldri noen stor payoff? Hun drepte tullingen på brua og Little Finger, men trodde det skulle bli gjort større ting med evnene hun hadde fått
- Grei avslutning av Sansa sin historie, men idiotisk at hun fikk North så enkelt.
- Isolert sett så er det greit at Bran ble konge til slutt. Men latterlig måte å la det skje på i serien. Han har knapt nok sagt et ord denne sesongen. Hele hans storyline er den mest skuffende og tragiske i serien. Føler meg utrolig snytt.
- Likte faktisk at John ble "helten" som ofret seg, hele livet sitt og sin store kjærlighet for menneskeheten. Litt Jesus-fakter over denne historien, og den avslutningen som rører meg mest.
- Siste scene i episode 3 med the night king som blir drept var seriens mest intense og for min del største høydepunkt. Kommer aldri til å glemme sekundene der han går mot Bran. Det syke adrenalinrushet jeg fikk da Arya hoppet på ham og drepte han, og den ufattelige skuffelsen jeg satt igjen med i dagene etterpå. Her kunne godt serien endt for min del. 

 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 11:37)

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 12988
20.05.19 11:51

Grisedårlig, og sånn sett en passende avslutning på det som har vært en grisedårlig sesong. 


Tragisk at det som stort sett har vært en solid serie, avsluttes med en såpass dårlig sesong

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 424
20.05.19 11:58

Og hva skal de egentlig gjøre oppe ved the wall? WW er døde og wildlings er blitt venner med "vanlige" folk. Æsj, kjenner det dukker opp nye tanker hele tiden, og ting jeg aldri kommer til å få noe svar på. 

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12731
20.05.19 12:00
BBQsaus: - Hele historien til Dany er altså ubetydelig, bortsett fra at dragen hennes smeltet jerntronen. KL ble bygd opp rekordraskt og serien fremstiller det som at alt ble en happy ending der nede.
- Hele greia med L-R=J betydde altså ingenting for historien? Dette var jo en av de få teoriene som faktisk ble innfridd og som var kule, men den eneste payoffen vi fikk var... ingenting? I beste fall at Drogon ikke grillet ham etter at han tok livet av Dany, og at dette var en faktor som medvirket i at Dany ble gal. Han ble jo sammen med Dany før han selv fikk vite om dette. Og han hadde nok tatt livet av henne uansett om han var en Targaryan eller Snow

Tja,


Uten Danaerys historie (med Drogon, Unsullied og Dothrakis) hadde Cersei sannsynligvis vunnet. Og dersom det ikke var for R+L=J hadde det neppe blitt noen Mad Queen. Så disse to punktene var jo ikke ubetydelige?

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 424
20.05.19 12:12
george_hincapie: Uten Danaerys historie (med Drogon, Unsullied og Dothrakis) hadde Cersei sannsynligvis vunnet. Og dersom det ikke var for R+L=J hadde det neppe blitt noen Mad Queen. Så disse to punktene var jo ikke ubetydelige?

Enig i det første punktet, at Dany var en stor årsak til at Cersei tapte. Jeg sliter bare litt med at det er brukt så mange år på å bygge opp Dany sin historie, og så brenner hun ned hele byen og deretter dør, og dagen etter er alt bygd opp igjen, folk er fornøyde og Drogon, Unsullied og Dothrakis (?) drar videre. Poenget mitt er at de har brukt så mange år på dette, og det er jo en veldig stor del av GoT. Og for min egen del så var jo Cersei en fæl karakter, men hun var ikke den klart største og verste skurken i dette universet. 

Noen har nevnt at man ikke ville vunnet krigen på WW uten Danys hær. Jeg føler ikke helt den, det var jo Arya som tok ned hele hæren på egenhånd.

Jeg er litt mer usikker på det andre punktet du skriver om at det neppe ville vært noen Mad Queen uten R+L=J. Hun har jo tydeligvis slektet på galskap, noe som taler for at det kanskje ville skjedd på et tidspunkt uansett. Og hun mistet alle rundt seg, noe jeg mener påvirket henne i enda større grad. I siste episode er hun jo fremdeles med John og elsker han sånn som jeg tolker det (og han avviser henne ikke), og derfor ser det jo ikke ut som at John har hatt noe å si for hva hun valgte å gjøre i det hele tatt. I tillegg sier hun jo selv at hun bare ikke ville la Cersei vinne

(Innlegget ble redigert 20.05.19 12:15)

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14859
20.05.19 12:24
BBQsaus: merkelig reaksjon fra Drogon

Ser mange sier det, men ser ikke helt hva som er så rart med det. Drogon er åpenbart pisst off og nedfor, men Jon er jo familie og på mange måter en farsfigur for han, så at han ikke knerter han er jo en selvfølge. Hadde vært rimelig merkelig om han hadde angrepet Jon, da hadde ingenting hengt på greip. Tror Jon hadde vært imun mot eventuelle flammer uansett

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14859
20.05.19 12:26
RamGuy: når han kommer frem men han holder jaggu den minen ut hele episoden...

Dro på seg et smil i siste scene dog, noe som er ganske sensasjonelt i seg selv for den karakteren

(Innlegget ble redigert 20.05.19 12:26)

RamGuy
RamGuyInnlegg: 5200
20.05.19 12:27
Crabsen: Tror Jon hadde vært imun mot eventuelle flammer uansett

Det ville jo vært toppen av idioti. Nå har ikke serien etablert stort hva gjelder immunitet mot flammer, men selv Danny skal ikke være immun mot drageild men nå er ikke Danny immun mot vanlige flammer i bøkene heller. Det var mer et resultat av at hun ofret hun blodheksa samtidig som hun brenner seg selv og Drogo.

Men i serien så fremstår det som hun tåler flammer sånn generelt, men drageild er jo ikke vanlig ild og Targeryens har aldri tålt drageild.

Jon brenner seg jo i Castle Black på vanlige flammer så at han plutselig skulle tåle drageild ville jo vært temmelig flåsete. Det ville også undergravet Danny da Targeryens ikke er kjent for å tåle flammer, så det å to som tåler flammer samtidig ville jo vært noe spesielt.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 12:29)

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14859
20.05.19 12:30
BBQsaus: Noen har nevnt at man ikke ville vunnet krigen på WW uten Danys hær. Jeg føler ikke helt den, det var jo Arya som tok ned hele hæren på egenhånd.

Arya hadde aldri i kommet dit i tide hadde ikke Danys styrker vært der, de som ga motstanden som gjorde at NK og resten ble litt forsinket med planen, ikke minst Drogon og Rhaegal

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14859
20.05.19 12:39
RamGuy: Det ville jo vært toppen av idioti. Nå har ikke serien etablert stort hva gjelder immunitet mot flammer, men selv Danny skal ikke være immun mot drageild men nå er ikke Danny immun mot vanlige flammer i bøkene heller. Det var mer et resultat av at hun ofret hun blodheksa samtidig som hun brenner seg selv og Drogo. Men i serien så fremstår det som hun tåler flammer sånn generelt, men drageild er jo ikke vanlig ild og Targeryens har aldri tålt drageild. Jon brenner seg jo i Castle Black på vanlige flammer så at han plutselig skulle tåle drageild ville jo vært temmelig flåsete. Det ville også undergravet Danny da Targeryens ikke er kjent for å tåle flammer, så det å to som tåler flammer samtidig ville jo vært noe spesielt.

Har ikke lest bøkene, så kan ikke forholde meg til noe der, noe som sikkert er like greit når det er serien vi ser på og diskuterer. Dany, som en Targaryen, har tydligvis noe imunitet mot flammer, og til tross for at drage ild sikkert er litt voldsommere gir det helt mening for min del om de var imune mot dette ogs
å, da disse er på mange måter er i slekt, og den familien har "dragon blood" osv osv. Legg til at dette er en fantasy serie hadde jeg absolutt ikke hatt noe problem med dette. Men sikkert greit for noen at de droppet det.

Dersom Targaryens er kjent for å ikke tåle flammer får du ha meg unnskyldt, men ser ikke at dette er blitt nevnt i serien 

BakeUp
BakeUpInnlegg: 704
20.05.19 12:43
RamGuy: At Yara, den nye prisen av Dorne osv bare sitter å ser på at Sansa får dette ønsket oppfylt uten at de selv ytrer sine ønsker om å være selvstendig er jo noe merkelig men sånn blir det når man sitter uten tid til politikk og intriger på slutten.

Skjønte lite av Yara. Hun kom jo inn i denne konflikten 100% på Daenerys' side - evig troskap og halvveis på flørter'n - mens Stark-familien har fremstått som en fiende hele veien.

Og nå har Stark'ene myrdet Daenerys i tronsalen, mer eller mindre utropt seg selv til nye herskere, og fordelt verden seg imellom.

Har Yara i det hele tatt møtt noen av disse Stark'ene før scenen der det skulle velges ny konge?

Kunne jo ha løftet hånden og bedt om en replikk, i det minste.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 12:47)

le_professeur
le_professeurInnlegg: 3409
20.05.19 12:44

Har hele tiden trodd at favoritten min fra dag én, Jon, kom til å ha noen saftige fights denne sesongen, bl.a mot NK og senest i dag mot Grey Worm. The prince who was promised, Heir to the Iron Throne.. ender opp tilbake i Nights Watch.. Kanskje noe annet ville blitt for forutsigbart, men kjenner allikevel at jeg er litt skuffet. 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 12:45)

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 424
20.05.19 12:45
Crabsen: Arya hadde aldri i kommet dit i tide hadde ikke Danys styrker vært der, de som ga motstanden som gjorde at NK og resten ble litt forsinket med planen, ikke minst Drogon og Rhaegal

Så argumentet er at hele hæren hennes var der for å forsinke WW noen minutter/timer sånn at Arya tilfeldigvis kunne hoppe på the knight king og drepe ham i riktig øyeblikk? Det blir rett og slett for tilfeldig for min del. Hvis serieskaperne kunne underbygd det med at Bran trakk i trådene og forutså dette, helt konkret, og vist det på en god måte så hadde jeg godtatt det. Det du snakker om nå er jo bare en helt vanlig butterfly effect, og de kunne gjort hva som helst annet i serien for å forsinke WW. 

BBQsaus
BBQsausInnlegg: 424
20.05.19 12:48

Episoden har nå 5.0 på imdb. Synker nok til 4.9 om ikke lenge

glimtsupporteren
glimtsupporterenInnlegg: 3442
20.05.19 12:50
Crabsen: Har ikke lest bøkene, så kan ikke forholde meg til noe der, noe som sikkert er like greit når det er serien vi ser på og diskuterer.

Jon brenner seg på hånden også i serien. 

Windsor
WindsorInnlegg: 7302
20.05.19 12:52
le_professeur: Har hele tiden trodd at favoritten min fra dag én, Jon, kom til å ha noen saftige fights denne sesongen, bl.a mot NK og senest i dag mot Grey Worm. The prince who was promised, Heir to the Iron Throne.. ender opp tilbake i Nights Watch.. Kanskje noe annet ville blitt for forutsigbart, men kjenner allikevel at jeg er litt skuffet.

Tja i hvilken grad ender han egentlig opp i nights watch? Han ender vel egentlig opp som leder av wildlingene og på mange måter der han hører hjemme. 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 12:52)

glimtsupporteren
glimtsupporterenInnlegg: 3442
20.05.19 12:53
le_professeur: litt skuffet

Det er nok, blant annet, dette som skal føles bittersøtt. 

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14859
20.05.19 12:53
BBQsaus: Så argumentet er at hele hæren hennes var der for å forsinke WW noen minutter/timer sånn at Arya tilfeldigvis kunne hoppe på the knight king og drepe ham i riktig øyeblikk?

Nei, selvsagt var de ikke det, de var der jo for å prøve å beseire dem og vinne. Men de endte opp med å bli den nødvendigheten som du sier, som førte til at Arya rakk å komme seg til NK. Velger å tro dette er noe Bran visste, selv om ikke serien sier noe om det

Crabsen
CrabsenInnlegg: 14859
20.05.19 12:57
glimtsupporteren: Jon brenner seg på hånden også i serien.

Joda, men ikke drageflammer. Ja, ideelt sett skal jo dette da brenne han rett til grunde, men dette er som sagt fantasy, så dersom han var imun mot det (siden nok en gang, dragon blood osv), hadde jeg kunne akseptert det fint. Selvsagt far-fetched og til stor grad ulogisk, men er vel det som er poenget med fantasy?

Framsynt
FramsyntInnlegg: 13366
20.05.19 12:58

Da ble det dessverre som fryktet etter den gode episode 5.

En typisk Hollywoodaktig klisjeslutt, der den "onde" må dø - og "heltene" får leve lykkelige. Sørgelig at de ikke torde å være litt "ukonvensjonelle".

glimtsupporteren
glimtsupporterenInnlegg: 3442
20.05.19 13:00
Crabsen: Selvsagt far-fetched og til stor grad ulogisk, men er vel det som er poenget med fantasy?

Jeg er ikke uenig med deg. Det var bare til info :-)

Klikk for å gå tilbake til toppen