Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

HBO med serie av George R.R.Martin

NYTT TEMA
BBQsaus

Innlegg: 478
BBQsaus
20.05.19 13:02
Crabsen: Velger å tro dette er noe Bran visste, selv om ikke serien sier noe om det

Det er dette jeg har klamret meg til gjennom hele sesongen også. Men når vi nå har fått siste episode så innser jeg at dette nok bare er ønsketenkning fra min side. Kanskje det er sånn jeg kommer til å huske serien i hodet mitt, at jeg velger å tolke den i den retningen jeg håpet den ville gå, og at jeg legger til godviljen min her og der. Blir nok enten det, eller en enorm skuffelse hver gang jeg tenker tilbake på den.

Raggen_

Innlegg: 8287
Raggen_
20.05.19 13:06

West for Westeros? Må jo være Westworld det då! 


Sesong 3 blir nok EPIC

BBQsaus

Innlegg: 478
BBQsaus
20.05.19 13:06

Tror kanskje jeg også skal spinne denne serien videre i hodet mitt. Et veldig godt forslag var jo tidligere i denne tråden. Velger å legge til en ekstra scene der vi ser Bran våkne opp i senga etter å ha blitt dyttet ned fra tårnet i sesong 1 og han innser at alt bare var en drøm. 

Elguaje

Innlegg: 22442
Elguaje
20.05.19 13:07

Synd å sitte igjen med en liten følelse av likegyldighet når man nettopp har sett siste episode til en av tidenes største (og beste) serier.  


De pakka det greit sammen, med tanke på utgangspunktet for siste episode, men er mye å ta tak i, og enig i mye av det dere skriver her inne.


Likte montagen mellom Sansa, Jon og Arya på slutten der.


 

Crabsen

Innlegg: 16001
Crabsen
20.05.19 13:09
BBQsaus: Det er dette jeg har klamret meg til gjennom hele sesongen også. Men når vi nå har fått siste episode så innser jeg at dette nok bare er ønsketenkning fra min side. Kanskje det er sånn jeg kommer til å huske serien i hodet mitt, at jeg velger å tolke den i den retningen jeg håpet den ville gå, og at jeg legger til godviljen min her og der. Blir nok enten det, eller en enorm skuffelse hver gang jeg tenker tilbake på den.

Ja, en må nesten lage sitt eget bildet til syvende og sist ang diverse problemstillinger, noe jeg tror (og ikke minst håper) var hensikten til D&D også. Jeg for min del liker det, da mange har forskjellige teorier og tanker som kan videre diksuteres og lage teorier om. I en serie med så mange mysterier syntes jeg det er helt på sin plass, selv om jeg kanskje skulle fått noen konkrete svar på et par ting

Er jo veldig mulig at de store største spørsmålene ang WW osv blir heller besvart i spin-offen, håper i det minste det

(Innlegget ble redigert 20.05.19 13:11)

glimtsupporteren

Innlegg: 3442
glimtsupporteren
20.05.19 13:11

Liker at de fraktet stakkars Edmure Tully hele veien til King’s Landing bare for å bli burna, rett etter at byen ble brent ned. Poesi, det der.


Ble også lettet og glad over at Sam verken sa ordene "demokrati" eller "republikk", som jo ville vært ukjente for disse folkene.

RamGuy

Innlegg: 5613
RamGuy
20.05.19 13:16

Det er to ting (eller naturligvis flere) jeg stusser på hvor episoden legger opp til noe som vi bare ikke får vite noe mer om.

Grey Worm gjør et poeng ut av at det å sende Jon til The Night's Watch så han må leve der uten å kunne ta Targaryen navnet ikke er godt nok. Så klipper vi og vi er i fangehullet med Jon og Tyrion og det blir egentlig aldri tatt opp hva mer det var Grey Worm egentlig krevde?

Ut ifra det vi ser videre så får jo ikke Jon noen ytterligere straff? Jeg trodde nesten Tyrion skulle overtale Grey Worm og tilby at han selv skulle bli straffet på en eller annen måte men vi ser ikke mer og får heller ikke vite eller noen som helst indikasjon på hvordan i allverden Grey Worm ender opp fornøyd med straffen til Jon?

Også er det jo dette med at Brandon spesifikt nevner Drogon. Lurer på hvor det ble av han og gjør et stort nummer ut av dette er noe han selv kan finne ut av. Også får vi aldri sett noe mer av det? Helt idiotisk å ta dette opp og gjøre et poeng ut av det om det bare skal stoppe der. Drogon har vel tatt med seg Danny til et eller annet sted i Essos. Trolig til Valyria? Det er vel ikke noe weirwood trees i Essos så Brandon skal da i utgangspunktet ikke kunne brukte det weirwood network for å se ting i Essos så må vel da gå ut ifra at det er snakk om warging men det blir en fryktelig langt flytur med en ravn fra King's Landing over til Essos spesielt når han ikke engang vet hvor han skal lete...

At Grey Worm ikke slakter Jon på stedet når han finner ut at han har drept Danny er jo utrolig merkelig med tanke på hvordan de har valgt å bygge/utvikle han som karakter denne sesongen. Og det at han tilsynelatende sier seg tilfreds med at Jon får leve lykkelig i The Night's Watch som i praksis ikke eksisterer lenger, som vel kanskje er det stedet i verden han faktisk helst vil være og hvor det nå ikke lenger er noen trusler eller poeng med hele opplegget er jo utrolig merkelig. Og igjen så går det dårlig overrens med karakteren Grey Worm.

Det er vel forsåvidt ingenting som binder Jon til The Night's Watch å dette tidspunktet? Nå som The North er selvstendig og styres av House Stark iform av Sansa i Winterfell så er det vel de som har kontroll over The Wall og The Night's Watch og ingen kan vel egentlig reagere på om Sansa lar Jon gjøre hva enn han måtte ønske i The North.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 13:17)

Crabsen

Innlegg: 16001
Crabsen
20.05.19 13:25
glimtsupporteren: Liker at de fraktet stakkars Edmure Tully hele veien til King’s Landing bare for å bli burna,

Definisjon på scene jeg ikke visste jeg trengte

Hyggelig å se at Robyn har vokst opp også

Crabsen

Innlegg: 16001
Crabsen
20.05.19 13:31

Så er dillemaet nå da, mekker vi en ny tråd for spin-offen, eller fortsette tradisjonen her inne?

BBQsaus

Innlegg: 478
BBQsaus
20.05.19 13:35

Må vel ha ny tråd ja

Crabsen

Innlegg: 16001
Crabsen
20.05.19 13:37
RamGuy: hvordan i allverden Grey Worm ender opp fornøyd med straffen til Jon?

Velger å tro (i likhet med mye annet her) at han kom litt til fornuft med tiden, Jon hadde jo ligget i buret en stund før flokken tok turen ned. Til slutt ville han nok bare komme seg på stranda i Naath også, så han orket ikke mer krangling og evt sjansen for å bli utrydd før sydenturen

(Innlegget ble redigert 20.05.19 13:38)

Enzino

Innlegg: 41071
Enzino
20.05.19 13:42
Solvgutt1: Jeg syns avslutningen var fin jeg. Jeg reagererte mest på at Drogon ser at Jon drepte moren hans og reagerer med å brenne ned en jernstol. Jeg skjønner jo symbolikken, men ikke helt logikken i Drogons hode.

Drager er mer intelligente enn mennesker.


Drogon vet nok at:


a) John er Aegon, altså en Targaryen og dermed drage selv, og "hans egen".


b) At det var jakten på the Iron Throne som tilslutt ble Danys bane.


Han er ikke den første (eller blir den siste) skapningen som har latt sinne gå ut over fysiske ting.

Crabsen

Innlegg: 16001
Crabsen
20.05.19 13:45
Enzino: Drager er mer intelligente enn mennesker.
Drogon vet nok at:
a) John er Aegon, altså en Targaryen og dermed drage selv, og "hans egen".
b) At det var jakten på the Iron Throne som tilslutt ble Danys bane.

Spot on

Elguaje

Innlegg: 22442
Elguaje
20.05.19 13:59

Tyrion: The king shall be Bran the Broken

Bran: Yeah actually just Bran is cool

Tyrion: Bran the busted up

Bran: Ok or -

Tyrion: Bran the wheely wheely legs no feely

(Innlegget ble redigert 20.05.19 14:00)

BBQsaus

Innlegg: 478
BBQsaus
20.05.19 14:01

En ting som ikke ga mening i denne episoden var da Tyrion skulle dømmes for forræderiet. Men isteden så spurte de han om hvem som burde bli konge???

Knaxern

Innlegg: 51350
Knaxern
20.05.19 14:39
Solvgutt1: At Iron Islands og Dorne ikke krever selvstendinghet når The North gjør det henger vel kanskje sammen med at iallefall Iron Islands har mistet så og si hele styrken og flåten sin,

Ja, og hvilken styrke er det KL har på det tidspunktet liksom?

ShabeIIe

Innlegg: 5599
ShabeIIe
20.05.19 14:44

Og HVOR er Dario ???? 

CrazyBrunost

Innlegg: 3891
CrazyBrunost
20.05.19 14:45

Likte slutten for samtlige, tror Jon er lykkelig in the real North og fikk en bra ending sammen med ghost.


Men etter å ha sett de to siste episodene så føler jeg meg snytt. Alle skurkene denne sesongen fikk ikke verdige død etter min mening. NK outwitted av Bran, Cerci drept av ras og Daenerys drept i armene til Jon. Ja, dem fikk som dem fortjente men måten det skjedde var skuffende. 


Den gjengen som satt in the small council var fantastisk. Akkurat de riktige menneske i riktig stillinger til å gjøre Westeros great again. Morsomt å se Podrick som Kingsguard og personlig sjåfør til den nye kongen, og Brienne så kul ut med en sigil av ravn på sin nye armor. Bronn fikk også slottet sitt til slutt og ble utnevnt master og coins fordi han en er warden of the South nå. Haha litt rart å se Bronn i en slik stilling men hans fighting days er jo forbi da..


 

CrazyBrunost

Innlegg: 3891
CrazyBrunost
20.05.19 14:48

Koslig også for Grey Worm da, som endelig forlater drittlandet Westeros for Nath. Godt at ikke hele arcen til Daenerys fikk en vond slutt. 

Knaxern

Innlegg: 51350
Knaxern
20.05.19 14:48
CrazyBrunost: Men etter å ha sett de to siste episodene så føler jeg meg snytt. Alle skurkene denne sesongen fikk ikke verdige død etter min mening. NK outwitted av Bran, Cerci drept av ras og Daenerys drept i armene til Jon. Ja, dem fikk som dem fortjente men måten det skjedde var skuffende.

Mens den ene skurken(Sansa) fikk gå fri.

Bare å håpe på at GRRM har en annen ending for hun der.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 14:50)

CrazyBrunost

Innlegg: 3891
CrazyBrunost
20.05.19 14:52

Forresten så tror jeg aldri det var meningen at det skulle være noe dyrere mening rundt Jon. Som Tyrion sa så skulle han bare være "the shield who guards the realms of men" , og han utførte sine plikter når han drepte Dany. 

CrazyBrunost

Innlegg: 3891
CrazyBrunost
20.05.19 14:56
Knaxern: Sansa

Virket som alle Starks fikk plot armor etter sesong 5. Folk ble lei av at "hovedfamilien" aldri kom seirende ut av intrigene. Så de siste 3 sesongene var alle Starks untouchable. 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 14:57)

Artaxerxes

Innlegg: 71226
Artaxerxes
20.05.19 15:11
KongOlav2: Hva med Highsparrow? Var denne delen like omfattende i bøkene som i serien? Tar jo unødvendig mye plass og lang tid.

I bøkene har det enda ikke blitt avklart hva som skjer med The High Sparrow og de religiøse ordnene.

Der trekkes jo også trådene tilbake til Aenys I Targaryen og hans halvbror Maegor the Cruel, og krigen mellom Huset Targaryen og The Faith of the Seven, som ble utløst da Aenys, sønn av Aegon I the Conqueror, bestemte seg for å la sin sønn og datter gifte seg.

Jeg tror ikke GRRM kommer til å gjøre det like enkelt for Cersei å gjøre slutt på trusselen fra The Faith Militant ved å sprenge en gordisk knute med wildfire, og jeg tror kanskje at de kommer til å spille en rolle dersom Daenerys ønsker å gifte seg med Jon i bøkene.

Ellers mener jeg at det som skjer med Daenerys i Meereen, Astapor og Yunkai spiller en sentral rolle i hennes utvikling fra en naiv idealist til en mer brutal idealist. Der forsøker hun seg på en mer fredsæl tilnærming, noe som ender med opprøret til The Sons of the Harpy, der Barristan Selmy ble drept i tv-serien. Jeg tror nok at det som skjedde der har påvirket henne i retning av en mer konsis og brutal håndtering av det hun anser som et opprør mot den rettmessige dronningen.

 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 15:15)

Jordbæryoghurt

Innlegg: 18505
Jordbæryoghurt
20.05.19 15:15

Synes det var en heilt okei avslutning. Men ser at den har 4,9 i rating på IMDb. Når over 40% gir episoden karakteren 1 så har man bare bestemt seg for å ikke like den uansett.  

Pinkieez

Innlegg: 2959
Pinkieez
20.05.19 15:23

Avslutningen var som de sa, bittersweet. 

Hadde håpet må en mer tilfredsstillende avslutning for Jon tho. De burde ha nevnt R + L før Bran ble konge, og han kunne gjerne ha fått brakt Targaryen-navnet med videre. 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 15:23)

jback

Innlegg: 18353
jback
20.05.19 15:31

Kjedelig at dem bare droppet scener som hadde vært logisk å ha med for å få en hurtig slutt på denne serien. Hadde likt å se hva som skjedde da Jon ble tatt til fange for eksempel.

Det verste eksempelet(som jeg kommer på i farten) er hvorfor vi ikke fikk se da Jon fortalte Sansa og Arya hvem han var.

(Innlegget ble redigert 20.05.19 15:31)

CrazyBrunost

Innlegg: 3891
CrazyBrunost
20.05.19 15:35
Pinkieez: Targaryen

Jeg tror ikke han ville bli forbundet med navnet Targaryan. Har alltid hatt på følelsen at da han fikk vite om sine foreldre så følte han mer skam enn lettelse. Skam over at ikke var en ekte northerner.

 

Syns han fikk en verdig slutt jeg. Han er der han tilhører. 

(Innlegget ble redigert 20.05.19 15:40)

Elguaje

Innlegg: 22442
Elguaje
20.05.19 15:38
jback: Kjedelig at dem bare droppet scener som hadde vært logisk å ha med for å få en hurtig slutt på denne serien. Hadde likt å se hva som skjedde da Jon ble tatt til fange for eksempel.

Enig. 


Rart at de hoppet mange uker over det viktigste i hele episoden. 

Pinkieez

Innlegg: 2959
Pinkieez
20.05.19 15:41
CrazyBrunost: Syns han fikk en verdig slutt jeg. Han er der han tilhører.

Det er greit at han ender opp der han ender opp. Men måten han kom dit på var ekstremt lite tilfredsstillende.


At han var sønnen til Rhaegar hadde til slutt ingen betydning.. 

GreySerpent

Innlegg: 30415
GreySerpent
20.05.19 15:41
CrazyBrunost: litt rart å se Bronn i en slik stilling

Vent til du ser han i Wick 3. :)

Klikk for å gå tilbake til toppen